מאת:
עורך דין שאדי מעיוף עוסק בתחומים - פלילי, ליטיגציה אזרחית, הוצאה לפועל, חדלות פירעון ורשלנות רפואית בכל אזור הצפון.
סובלים משכנים מטרידים? מנזקי רטיבות? מסיגי גבול? ליקויי בנייה ?
עו"ד רפאלי עוסק בהגשת תביעות בפני המפקחת על רישום מקרקעין ובתי המשפט השונים ומשמש כיועץ משפטי לאגודה לתרבות הדיור ולשי"ל בסניפי הקריות.
משרדנו עוסק בדיני נזיקין, דיני ביטוח, ביטוח לאומי, זכויות חולים, רשלנות רפואית. טיפלנו באלפי לקוחות מרוצים וכיום אנו מייצגים מאות לקוחות בתיקים פעילים. מקבל לקוחות בקריית מוצקין ובמעלות תרשיחא
שלום רב, אנו 2 יורשים לעיזבון שכלל מספר דירות מגורים וסכום כסף משמעותי בחשבון הבנק. בשלב ראשון, חילקנו בינינו את הכסף שהיה בבנק בהתאם לחלקנו היחסי, ובהמשך הגשנו תביעה לפירוק שיתוף במקרקעין לגבי הדירות. כעת, בית המשפט מציע לבצע הליך התמחרות פנימית בינינו על הדירות. ברצוננו לרכוש/למכור את הדירות זה מזה, כאשר לכל אחד מאיתנו יש מספיק כסף (שמקורו באותו חשבון בנק של המנוח שחולק) כדי לשלם את תשלומי האיזון, ללא צורך בהבאת הון עצמי חיצוני או משכנתאות. השאלה שלנו: האם לאור העובדה שכספי המזומן כבר חולקו בפועל מחשבון הבנק, שימוש בהם לצורך תשלומי האיזון בהתמחרות על הדירות עדיין ייחשב כשימוש בנכסי העיזבון ויהיה פטור ממס שבח ומס רכישה או שהפרדת החלוקה והליך פירוק השיתוף בבימ"ש יגרמו חיוב במס? נשמח לדעת מהי הדרך הנכונה ביותר לעצב את ההסכמות כדי להימנע ממיסוי מקרקעין. תודה
חלוקת עזבון
1. חסרים פרטים נוספים על מנת לענות עניינית.
2. חתימה על הסכם חלוקת עזבון טרם חלוקת העזבון יכול לסייע במצב בו מבצעים איזונים כפי שאתם מעוניינים לעשות.
3. חלוקת חלק מהעזבון יכולה בהחלט לפגוע בפטורי ממס.
אני מעסיק עובדת זרה כ 6 שנים. אני עורך חשבון ורואה שבמשך השנים שילמתי אלפי שקלים כתשלומי יתר על פדיון חופות, הבראה, שבתות וחגים בגלל שאיני יודע את החוק/ים. האם אני זכאי, שרירותית, לא לשלם הבראה השנה, כדוגמה, או להוריד ממשכורתה 5% באופן קבוע עד לאיזון
קיזוז שכר ביתר
ניתן להכין הסכם כתוב וחתום מול העובדת על מנגנון החזר מוסכם אך גם כך, ניכוי לא יכול לעלות על רבע (25%) מהשכר ברוטו בחודש, ולא להוריד אותה מתחת לשכר מינימום.
אם אין הסכמה ניתן להגיש תביעה ולתת לבית הדין לעבודה לקבוע את קיומו וגובהו של החוב.
מומלץ מאוד לקחת עורך דין מומחה בדיני עבודה שיבדוק תלושים ל-6 השנים ויקבע בוודאות מה שולם כדין, מה שולם ביתר, ומה בר-גבייה בכלל בשים לב להתיישנות ולרשלנות המעסיק.
בברכה,
קליה ליפקין, עו"ד
האם ההוצאות הבאות הם באחריות השוכר או המשכיר: - תיקון מרזב בבניין - תיקון שער חשמלי של חניון הבניין - תיקון דלת לובי המון תודה מראש.
הוצאות שוכר - משכיר
לימור שלום
תודה רבה לך עבור פנייתך
ברמת העקרון כל הוצאה אשר הינה מיועדת לאחזקה שוטפת של הדירה הינה של השוכר .
באשר לשאלותייך הספציפיות הפורום אינו מעניק ייעוץ אישי משפטי . מטרת הפורום הינה מתן אינפורמציה והכוונה לכלל הגולשים .
בהצלחה רבה .
עו״ד דרורית מלינרסקי מנהלת הפורום.
אנחנו שוקלים לרכוש דירה בפרויקט חדש שהיתר הבנייה שלו התקבל , והמסירה צפויה בעוד שלוש שנים. הקבלן מציע לנו הנחה קטנה אם נשלם 50% ממחיר הדירה כבר במעמד החתימה. מצד אחד, אנחנו רוצים להקדים תשלומים כדי לעצור את ההצמדה למדד תשומות הבנייה. מצד שני, חוששים מהסיכון של לשים את כל הכסף בסל אחד לפני שבכלל עלו על הקרקע. רציתי לדעת מהן זכויותינו? האם הקדמת תשלום כזו מחייבת קבלת ערבות בנקאית מיידית על כל הסכום?
הקדמת תשלום בעת רכישת דירה מקבלן
קודם כל שיהיה בשעה טובה .
מבחינת החוק - תשלום בשיעור 50% ממחיר הדירה חייב להתבצע באמצעות פנקס שוברים של הבנק המלווה , וקבלת ערבות בנקאית .
אציין כי הערבות הבנקאית לפי חוק המכר אינה ערבות בנקאית אוטונומית, והקבלן צריך באמת להגיע למצב של חדלות פרעון, כדי שניתן יהיה לממש אותה .
לכן יש הגיון במחשבה שלא לשלם מייד תשלום גדול , כיוון שלמרות שמקבלים ערבות בנקאית , אין ערובה שהפרויקט לא יתקע יתעכב.
כמו כן, לפי חוק , לא ניתן לגבות הפרשי הצמדה על 20% הראשונים שמשולמים בגין החוזה , ולגבי השאר - ההצמדה היא 50% בלבד , כך שאם מדובר בהנחה "קטנה " , אולי עדיף לשים את הכסף בפיקדון בנקאי .
זה כמובן תלוי בריבית שמציע לכם הבנק , לעומת עליית מחצית שיעור המדד - כאשר שיעור עליית המדד קשה מאוד לחיזוי , במיוחד בגלל המלחמה וההשפעה שלה על מחירי הסחורות בעולם , אבל זה שיקול שיש לקחת בחשבון .
בנוסף אני ממליץ לכם להיות מיוצגים ע"י עו"ד מטעמכם בעת ניהול המו"מ מול הקבלן . עורך הדין של הקבלן לא מייצג אתכם , ולעתים קיימים בחוזה "מוקשים" , שקשה מאוד להמנע מהם, בלי ידע מקצועי מתאים .
אשמח לתת לכם הצעת מחיר, לייצוג בחוזה מול הקבלן. תוכלו ליצור איתי קשר באמצעות הלשונית "ייעוץ אישי" או בטלפון המופיע כאן באתר.
חג שמח, ובשורות טובות לכל עם ישראל!
על האב לשלם לידי האם עבור השתתפותו ברכיב מדור הקטינים %25 מהחזרי המשכנתא המשולמים 4,250 ש"ח בחודש\ סך 1,060 ש"ח בחודש, הסכום ישולם לאם כנגד הצגת אסמכתא לתשלום. - המדובר בציטוט מפסק דין. שאלתי, האם הכוונה בתשלום 25 אחוז מ- 2450 ש"ח (סכום תשלום המשכנתא שהוצג בזמן ההוכחות ) כל חודש, או הכוונה שיש לשלם 25 אחוז מתשלום המשכנתא בפועל בכל חודש. תודה.
תשלומי מדור פרשנות פסק דין
שלום לך,
הכוונה לפי מיטב הבנתי היא 25% מ-4250 שח שאלו תשלומי המשכנתא ויוצא 1,062 שח. אבל מאחר והיא אמורה להציג לך אסמכתא תוכל תבדוק שזה אכן הסכום שהיא משלמת. אני חייבת לומר שהניסוח לא ממש ברור כי מה קורה כשתציג לך סכום גבוה יותר או נמוך יותר? הרי מדובר בסכום שמשתנה. היה אמור להיות רשום לא יותר מ-1060..ברגע שנרשם כפי שנרשם, זה יכול ליצור קושי בפרשנות. האם עליך לשלם 1060 או 25% מהתשלום בפועל.. אם תרצה, אןכל לבחון את פסק הדין. צור עימי קשר טלפוני
מאת:
