בערב, כשחוזרים מהעבודה, עייפים. יושבים במרפסת הפסטורלית. שם, מחכה הפתעה לא נעימה. חבורת נערים יושבת בקרבת מקום, שותים וצוחקים. מעבר למטרד הרגעי, דואג החוק לבריאות ולרווחת התושב, תוך הרחקתו ממצבי שכרות.

החוק מקנה לשוטר סמכות להשמדת משקאות משכרים. השוטר מוסמך לתפוס ולהשמיד הן את המשקה והן את המיכל, אם המשקה מוחזק במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי, אם יש יסוד סביר לחשש כי המחזיק במשקה מתכוון לשתות אותו והדבר עלול להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או בטחונו.

בין השעות 21:00 ל-06:00 קיימת חזקה כי בכוונת המחזיק במשקה המשכר לשתות את המשקה ואף קיימת חזקה ששתייתו עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או ביטחונו, אלא אם כן הוכח אחרת להנחת דעתו של השוטר.

כשמדובר בקטין ששותה או מחזיק משקה משכר ומתכוון לשתותו, במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי, שלא בנוכחות האחראי על הקטין ובהסכמתו או שלא בחוג משפחתו, רשאי השוטר לתפוס או להשמיד את המשקה המשכר או את כלי קיבולו. כשמדובר בקטין, הסמכות הנה רחבה ומתפרשת על כל שעות היממה.

התקנות והחוקים מתעדכנים מעת לעת.

 

להלן סעיפים מתוך החוק:

סמכות תפיסה והשמדה של משקה משכר וכלי קיבולו


2. (א) היה לשוטר יסוד סביר להניח כי אדם שותה משקה משכר או כי אדם המחזיק משקה משכר מתכוון לשתותו, במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי, וכי שתיית המשקה המשכר עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או ביטחונו, רשאי הוא לתפוס או להשמיד את המשקה המשכר או את כלי קיבולו; לעניין סעיף זה, "השמדה" – לרבות שפיכה מיידית של המשקה המשכר והשלכת כלי קיבולו לפח אשפה.


(ב) היה לשוטר יסוד סביר להניח כי קטין שותה משקה משכר או כי קטין המחזיק משקה משכר מתכוון לשתותו, במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי, שלא בנוכחות האחראי על הקטין ובהסכמתו או שלא בחוג משפחתו, רשאי הוא לתפוס או להשמיד את המשקה המשכר או את כלי קיבולו; בסעיף קטן זה, "אחראי על קטין" – הורה, הורה חורג, אפוטרופוס או מי שהקטין נתון במשמורתו או בהשגחתו לפי דין.


(ג) הוראות לעניין אופן הטיפול במשקה ובכלי הקיבול לצורך תפיסתם או השמדתם ייקבעו בפקודות משטרת ישראל, בתוך שנה מיום תחילתו של חוק זה; עד לקביעת הוראות כאמור רשאי המפקח הכללי של משטרת ישראל לקבוע הוראות כאמור בנוהלי משטרת ישראל, ובלבד שיפורסמו באתר האינטרנט של המשרה.

חזקה


3. לעניין סעיף 2, אדם המחזיק משקה משכר בכלי קיבול שאינו כלי קיבול סגור, במקום ציבורי או ברכב הנמצא במקום ציבורי, בין השעות 21:00 ל-06:00, חזקה כי בכוונתו לשתות את המשקה המשכר וכי שתייתו עלולה להביא להפרת הסדר הציבורי או לפגיעה בשלום הציבור או ביטחונו, אלא אם כן הוכח אחרת להנחת דעתו של השוטר. 


אין באמור לעיל בכדי להוות ייעוץ ו/או חוות דעת משפטית, כל מקרה יש לבחון לגופו.

 

אודליה שפירא, עורכת דין ונוטריון