שלום רב,
פוטרתי מעבודה כמזכירת רופא (משרה שעתית כ-18 ש"ש בשבוע). תקופת העבודה: 1.2.09-3.8.11. המעסיק לא נתן לי את מלוא זכויותי הסוציאליות. הנושא המהותי הוא אי הפרשת פנסיה. הייתי מודעת לכך שבבוא היום כשאסיים, אצטרך לתבוע.
פוטרתי וכשמצאתי ג'וב חדש, למרות שלא הייתי חייבת, נתתי לו כמעט חודשיים להתארגנות ומציאת מזכירה - לא רציתי שתהיה לו עילה לטענה נגדי.
כעבור 3.5 חודשים מעזיבתי נודע לי שהכין את כספי הפיצויים. מכיוון שאני מכירה עם מי יש לי עסק, ברור לי שהסכום לא כולל את הפנסיה ואולי גם לא זכויות אחרות. בשיחת טלפון הוא התנה את קבלת הכסף בהגעתי למשרדו "לחתום על טפסים" - ומבירור נוסף נודע לי שמדובר גם במכתב שקיבלתי את כל המגיע ואין לי תביעות נוספות ממנו.
1. אני לא רוצה לראותו ולהפגש איתו. מספיק סבלתי מיחסו המשפיל.
2. אינני רוצה לחתום שקיבלתי כל המגיע מבלי שאוכל לבדוק את סכום הפיצויים ומרכיביו. בודאי שאינני רוצה להגביל עצמי מלפנות לביה"מ.
שלחתי לו מכתב לקוני בדואר רשום שאני מבקשת שישלח אלי הביתה את כספי הפיצויים עם מכתב שמפרט את המרכיבים של סכום הפיצויים.
בתגובה, הוא שלח לי מכתב שהכסף מחכה לי במשרדו והוא לא יכול לשלוח לי את הצק בדואר ללא שאחתום לו על טפסים ועל כך שקיבלתי את המגיע לי....
מה אומר החוק?
האם מעסיק יכול להכריח אותי לבוא אליו כדי לקבל את הכסף?
האם מעסיק יכול להתנות את קבלת הפיצויים בחתימה על מסמכים וביחוד על מכתב שקיבלתי את כל המגיע לי ואין לי דרישות נוספות?
האם אני יכולה לחתום, וזה עדיין לא יתפרש כויתור על זכותי לתבוע?
מה לעשות?
חשבתי לשלוח לו מכתב שאני מעוניינת לבדוק את החישוב של מרכיבי הפיצויים ולכן אני מבקשת שבשלב זה ישלח לי הסבר במכתב ללא הצק, כדי שאתן לרו"ח לבדוק. מה דעתכם על כך?
אפשרות נוספת: אם אכן לפי החוק, אינני מחויבת להגיע אליו ולחתום לו על מסמכים ועליו לשלוח לי את הפיצויים בדואר - לכתוב לו על כך עם דרישה חוזרת לשלוח לי בדואר את הכל.
אפשרות אחרת: להגיע עם חברה שתהיה עדה למתרחש, לראות על מה מדובר ולסרב לחתום. או כן לחתום עם רישום: "הרינ חותמת תחת מחאה ואי הסכמה".
בברכה,
עדיה