שלום רב,
במהלך חודש ינואר 2010 הוזמנתי לראיון עבודה בחברת X בהפנייה של חברת כוח האדם Manpower.
הראיון הראשון נעשה בשיחה טלפונים ע"י נציג החברה בשם דני שפירא, לכאורה האדם האחראי על גיוס כ"א.
יום למחרת השיחה הזו הוזמנתי לראיון עבודה עם מנכ"ל החברה דויד שדפור. בסיום ראיון העבודה נתבקש ממני להכין מצגת על אופי העבודה ופנייה מדומה למבקש שירות ולהציג אותה בפני המנכ"ל.
מספר ימים לאחר מכן, הצגתי בפני מר שדפור את המצגת והוא התרשם ונתן לי חוזה העסקה כדי לעבור עליו, ואמר כי זהו חוזה זמני הניתן לשבועיים ולאחר תקופת מבחן של שבועיים בצמוד לעובד וותיק של החברה והוא יוחלף בחוזה של עובד קבוע, לאחר תקופת המבחן.
יש לציין כי החוזה באנגלית ולא היו ברשותי אמצעים לשכור עו"ד שיעבור על החוזה, ואני איני בקיא באנגלית משפטית.
בתאריך ה18 בינואר קבענו פגישה בה חתמתי על החוזה והייתי מוכן להתחיל לעבוד, אלא שרציתי להבין ממר שדפור מתי אני מתחיל לעבוד, תשובה על כך לא קיבלתי אך החוזה נחתם ב18.בינואר.
אני בביטחון מלא הלכתי ולקחתי הלוואה מהבנק ורכשתי רכב, יום לאחר חתימת החוזה.
לאחר מספר ימים של חוסר מענה מצד מר שדפור, קילתי שיחת טלפון מהנציגה של Manpower והיא אמרה לי שאני צריך להציג ממליץ ממקום עבודה קודם, וזאת היא אמרה לי בהנחיית נציגי X.
זאת לאחר שחתמי על החוזה והייתי בטוח שאני מתחיל לעבוד. לי לא היה ברורה ההתנהלות אבל בכל זאת נתתי להם מספר טלפון של ממליץ אחד.
יום למחרת שיחת הטלפון הזו קיבלתי טלפון נוסף מנציגת מנפאאוור בה מבקשת ממליץ נוסף. אני מבולבל ומאוכזב מאופן ההנהלות לא נתתי ממליץ נוסף. למחרת צלצלה אלי שוב נציגת מנפאוור ואמרה כי לא קיבלתי את המשרה בטענה שאין לי ממליצים. יש לומר כי ההשתלשלות הזו לקחה כשבוע כבמהלכו אני בטוח שקיבלתי את העבודה ונכנסתי להתחייבויות בעקבות זאת.
מאוכזב ומבולבל טלפנתי למר שדפור וניסיתי לברר את השתלשלות העניינים, הוא טען לבלבול ויום למחרת צלצלתי אליו והוא תיאם לי את יומי הראשון בעבודה.
אני לא הבנתי בהתחלה שמדובר בחוזה של פרילנסר כי הדבר לא הוצג בפני לא שאלו אותי אם יש לי עוסק מורשה, ואם אני יכול להציג חשבוניות על נתינת שירות.
ביומי הראשון בעבודה נתבקשתי וחתמתי על טופס 101 דבר שבלבל אותי יותר.
העבודה התחילה ותפקידי היה להצמד לאחד הוותיקים בחברה, ולתאם פגישות עם לקוחות פוטנציאליים ולהפגש עימם בליווי אחד העובדים הוותיקים של החברה.
במהלך התקופה הייתי מעורב במספר עסקאות אשר נחתמו ולא כולם על ידי מכיוון שהסוכן הוותיק חתם עליהם אך הפגישות תואמו, נבדקו ונעשו על ידי.
כמו גם במהלך התקופה השקעתי מכספי על דלק ושיחות סלולאריות לא מעט כסף.
לאחר כשבועיים מיום העסקתי נקבעה פגישה נוספת ביני לבין מר שדפור ובה הוא ציין כי הוא לא 100% מרוצה מתפקודי אבל רוצה לתת לי שבוע נוסף והנחה אותי לבדוק לקוחות פוטנציאליים מתחום מאוד מסויים (ניקוי בתים). אני במהלך השבוע השקעתי את כל מאמציי בנושא הזה קיימתי מספר לא מבוטל של שיחות טלפון וכן קיימתי פגישות עם הלקוחות הפוטנציאליים מתוכן נחתמו 2 עסקאות שמר שדפור לא אישר. במהלך השבוע הנ"ל אני עסקתי כול כולי בלמצוא לקוחות מהתחום הזה בהנחייתו של מר שדפור.
לאחר שבוע זה ניסיתי לתאם פגישה עם עם מר שדפור בנושא העסקתי וסיום תקופת המבחן והוא טען שהפידבק שלו ממני הוא לא חיובי והוא ביקש ממני לקבוע איתו פגישה נוספת כדי להגיד לו אם אני מעוניין להמשיך במשרה.
אני שוב יצאתי מתוסכל מן הפגישה לאחר תקופה ארוכה שאיני יודע מה יהיה עתידי הכלכלי והשקעה אדירה של זמן ומשאבים כספיים בלי שום מידע על הכנסה עתידית לזכות העבודה שהשקעתי.
החלטתי שאיני מתכוון להמשיך במשרה הזו מחמת אי הוודאות ששוררת עליה לאורך כל השתלשלות העניינים.
במהלך התקופה הייתי אחראי ישיר לחתימת 3 חוזים עם לקוחות חדשים ועוד 3 חוזים שהייתי מעורב באופן ניכר.
ניסיתי לקבוע פגישה עם מר שדפור כיד להודיע לו על החלטתי אבל התעלמות מצידו גרמה לפגישה הזו להערך רק שבוע וחצי לאחר מכן ב7.3.2010.
בפגישה זו ביקשתי לקבל את מה שמגיע לי מהעסקתי והוא ציין כי אני לא הרווחתי מספיק כסף לחברה ( מסיבה מאוד פשוטה כי החוזים שאני אחראי להם לא יצאו לפעול עדיין, אך עתידים לצאת לפועל).
ולכן לא מגיע ליד כלום. למרות שהשקעתי מזמני ומכספי.
לאורך ההשתלשלות אני מרגיש שלמרות החוזה שחתמתי עליו נרקמו במהלך העבודה וכפועל יוצא מאופייה יחסי עובד מעביד ואני זכאי לקבל תשלום עבור זמני ומאמצי.
יתרה מכך אני מרגיש שנגרם לי הפסד במהלך התקופה לפני התחלת עבודתי מכיוון אני ברגע שחתמתי על החוזה הראשוני הפסקתי לחפש עבודה ו"בניתי" על העבודה הזו בלקיחת התייחבויות כלכליות כמו הלוואה.
האם יש לי קייס, האם מגיע לי משהו ?
ומה אוכל לעשות אם כן.