פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מאגי
הגיב/ה:
תודה רבה לעו"ס יששכרי
2/2/2012
תודה על תשובתך, עזרת לי מאוד.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אביגיל
שאל/ה:
דמי אבטלה עבור עבודה בשתי משרות
28/1/2012
שלום, עד לפני חצי שנה עבדתי בשתי משרות, כל אחת בהיקף של חצי משרה, כל אחת בשכר של 2500 ש"ח לערך. לפני חצי שנה סיימתי לעבוד במקום עבודה אחד בשל סיום חוזה ונאמר לי כי אני זכאית לקבל דמי אבטלה אף שאני ממשיכה לעבוד במקום העבודה השני באותו היקף (חצי משרה, 2500 ש"ח). כבר חצי שנה שאני חותמת בלשכה ורצה לסניף הביטוח הלאומי, בכל פעם עם טופס נוסף שחסר להם ועכשיו אמרו לי שאני זכאית רק להפרש הסכום בין מה שקיבלתי בעבודה אותה סיימתי, למה שאני מקבלת בעבודה הנוכחית (שזה כלום), שמקזזים שקל בשקל. האם זה הגיוני? הרי השכר הכולל שלי לפני חצי שנה היה 5000 ועכשיו הוא ירד בחצי, האם לא מגיע לי לקבל 80% מה-2500 שאני כבר לא מקבלת (בנוסף ל2500 שאותם אני מקבלת בתמורה לעבודתי)? תודה, אביגיל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
29/1/2012
בקשי, מהמוסד לבטוח לאומ י, שיסביר לך את התחשיב....
יחיאל
שאל/ה:
נכות בעקבות חרשות מלידה
28/1/2012
אישתי חרשת מלידה באוזן אחת ובשניה היא שומעת רק עם מכשיר. שאלתי האם היא יכלה לפנות לביטוח לאומי לקבלת נכות.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת נכות
28/1/2012
ודאי, שהיא זכאית לפנות לבטוח לאומי,...מצויידת עם כל המסמכים...כדאי בייעוץ מיקצועי... בברכה עו"ס טובה יששכרי
אור
שאל/ה:
הבטחת הכנסה ומשרה חלקית- אם חד הורית
27/1/2012
שלום רציתי לדעת אני אם חד הורית לילדה בת 10 ,מי זכאית לקבל הבטחת הכנסה מבטוח לאומי ?עד איזה סכום משכורת אני זכאית להבטחת הכנסה? ועוד שאלה אם אני במשרה חלקית האם אני זכאית להבטחת הכנסה או שיגידו לי תחפשי עבודה במשרה מלאה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
משרה חלקית
28/1/2012
משרה חלקית, את עשויה לקבל השלמת הכנסה... כדאי גם לשקול משרה מלאה, לאור העובדה, הילדה בת 10 , וגדלה, ולא תהיי תלוייה בשום גורם....
מירב ינאי
שאל/ה:
אבטלה בשילוב מילוי מקום
27/1/2012
בוקר טוב אני מורה במקצועי. אך מאחר ושוק מלא במורות מילאתי מקום במעון. לאחר תקוםה של 4 שנים החלטתי שוב לנסות לעבוד בהוראה. כרגע קיבלתי מכתב פיטורין ואני הולכת להירשם בלשכה לקבל אבטלה. שאלתי היא האם אני יכולה לעבוד כממלאת מקום לפעמים שעה אחת או שתיים בשבוע ולפעמים גם אפילו לא שעה. האם אני זכאית לדמי אבטלה והאם ניתן לשלב את 2 הדברים ביחד
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אבטלה
28/1/2012
על כל שינוי, רצוי לדווח ללשכת התעסוקה, ויינחו אותך בהתאם בברכה עו"ס טובה יששכרי
יורי
שאל/ה:
ביטוח בריאות וקצבת זקנה לתושב חוזר בן 67
26/1/2012
שלום, מה תקופת ההמתנה הממוצעת של תושב חוזר בן 67 ( פנסיוניר) ששוהה בחו"ל במשך 8 שנים ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
בטוח בריאות לתושב חוזר
28/1/2012
תקופת ההמתנה לזכאות בטוח רפואי,לתושב חוזר , שנמצא בחו"ל מעל שנתיים, היא ששה חודשים. אך אפשר לפדות תקופה זו, בתשלום חד פעמי לבטוח לאומי, על סך 9990 ש.ח. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ערן
שאל/ה:
לשכת תעסוקה וביטוח לאומי
25/1/2012
לאחר שהתייצבתי בלשכת התעסוקה ובקשתי קורס מהם תרתרו אותי בין המשרדים כשלושה חודשים שלחו אותי לשני גופים לקורסים באחד הייתה בעיה כלשהיא ולא התקבלתי ולשני התקבלתי אחרי חודש(שבמהלכו קבלתי הבטחת הכנסה אחרי שחודשיים שלא קיבלתי) ונאמר לי שאני לא אוכל לקבל את הקורס ללא נכות
אני סובל מתת משקל האם ישנו סעיף כזה כנכות שיאפשר לי לקבל את הקורס ? (הקורס שאני מאוד רוצה אינו מקצוע עם עבודה פיזית קשה שמה שהוצע לי עד עכשיו)
תודה לעונים
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת נכות
26/1/2012
תבדוק בסניף הבטוח לאומי, מתי ניקבעה לך וועדה.... תסביר להם את הבעיה..
שלומי
שאל/ה:
דמי אבטלה ללא מכתב פיטורים
25/1/2012
המעסיק שאני עובד אצלו כחודשיים לא מעוניין לתת לי מכתב פיטורים האם בכל זאת אוכל לחתום
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אבטלה
26/1/2012
כל זמן, שאתה עובד, אתה עדיין מוגדר כמובטל ההרכה עו"ס טובה יששכרי
יואל
שאל/ה:
PPD אוטיזם אך מגישים בקשה ל'קצבה
25/1/2012
PPD אוטיזם אך מגישים בקשה ל'קצבה לביטוח לאומי ומה פרוצדורה אזה מסמכים נידרשים
סימון
שאל/ה:
תשלום שכר עבור מילואים
24/1/2012
שלום רב,
יש לי עובד חדש שעבד סה"כ שבוע ימים לפני שיצא למילואים לשבוע .לפי המשכורת שהוא מקבל בחברה, עבור מילואים הוא קיבל מהחברה סה"כ 3000 ש"ח, שלחתי כמובן תביעה לביטוח לאומי להחזר, וקיבלתי החזר על סך 1500 ש"ח.ביקשתי ממנו לגשת לביטוח לאומי עם משכורות ממעסיק הקודם אך אני מחכה כבר מס' חודשים ללא מענה. מה אני עושה במקרה כזה ששילמתי יותר ממה שקיבלתי מב.לאומי?
יצחק
שאל/ה:
קבלת תשלום על אמבולנס
24/1/2012
שלום,
לפני כשנה אשתי פונתה לבי"ח באמבולנס (בשבת) עקב צירים תדירים וחזקים. (כל כמה דקות) הגענו לבי"ח והתברר שעדיין לא הגיעה הלידה (היא ילדה כשבועיים לאחר מכן) ויש לה צירים בגלל התייבשות. היא אושפזה, קבלה עירוי של נוזלים לדם ושוחררה במוצ"ש.
היום קבלנו מכתב ממד"א שביטוח לאומי לא משלם על האמבולנס ואנחנו צריכים לשלם (528 ש"ח)
האם היא אמורה לקבל תשלום על האמבולנס מקופת החולים או ביטוח לאומי?
תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום אמבולנס
26/1/2012
אמבולס משולם, בדרך כלל , אם רופא , נתן לך הפניה לבית חולים...
נופר
שאל/ה:
מענק הריון ולידה
24/1/2012
אני בת 20 בהריון , יצאתי מהצבא עקב ההריון בחודש השני להריוני , בעקבות כך לא מצאתי עבודה כי לא היו מוכנים לקבל אותי בהריון . בנוסף , במהלך כל תקופת השירות הצבאי שלי עבדתי עם תלוש .. רציתי לדעת האם מגיע לי מענק מסוים או תשלום מסוים ?
תודה .
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענק הריון ולידה
24/1/2012
בדרך כלל בגלל השירות בצבא, אין לזכות מספר חודשי עבודה, שמזכים בדמי לידה. בעניינך, למען הסר ספק, אני ממליצה לפנות לסניף הבטוח לאומי לבדוק זכויותייך. מזל טוב, בברכה עו"ס טובה יששכרי
יקובי מרוז
שאל/ה:
רכב חדש תושב חוזר
23/1/2012
שלום אני תושב חוזר .אחרי 23 שנה חוזרים .בקניית רכב חדש . מאילו מיסים אני פטור? בתודה מראש יעקובי מרוז
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תושב חוזר
24/1/2012
ברוך שובך... זכאי להטבות רבות, בעיניין רכב, מוצרי חשמל, מיסים. על מנת שזכויותיך לא ייפגעו, ממליצה לפנות למרכז קליטה, ולקבל מידע מקיף לגבי זכויותיך... בברכה עו"ס טובה יששכרי
ה
שאל/ה:
עיכוב בקבלת דמי לידה
23/1/2012
שלום, אני ממתינה לקבלת דמי לידה . עברו 6 שבועות מאז שעודכנתי שהטפסים התקבלו והם תקינים. גם לאחר בירור מולם הטפסים תקינים אבל מתעכב התשלום ללא סיבה מיוחדת. האם ניתן לזרז הטיפול? איך? האם ניתן לקבל פיצוי על כך? אני הרי משלמת ריבית על מינוס בבנק... תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה
24/1/2012
עליך לבדוק בסניף הבטוח לאומי, על מועד התשלום. בדרך כלל התשלום הוא בסמוך להגשת התביעה. מזל טוב עו"ס טובה יששכרי
חיים
שאל/ה:
שותפים בשכר דירה
23/1/2012
שאלה דחופה !!! נכנסתי ליחידת דיור כשותף עם דירת שמקבלת הבטחת הכנסה אין לנו משק משותף היא משלמת חצי שכר דירה חשמל ומים קונה את הדברים שלה הצמחונים מנהלת חשבון משלה אני גרוש וגם היא החוזה הוא על שם שנינו כשותפים לאחרונה פוטרתי מעבודתי והגשתי תביע לביטוח לאומי להבטחת הכנסה אחרי שבועים היה חוקר בבית ראה את הכול והלך השותפה שלי מאוד חוששת שיורידו לה את הקיצבה האם זה נכון למרות שהיא לא ידועה בציבור חוץ מסיבה כלכלית שאין לי ןלה איפה לגור בתודה אם אפשר לקבל תשובה דחוף!!!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שותפים
24/1/2012
במידה, ואינכם זוג, וכל גם הצהרתם, הבטוח לאומי, מתרשם, ועיתים אף עוקב,במידה, והתרשם, שאתם רק שותפים, יפעל בהתאם. בברכה טובה יששכרי