פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, אני נשואה ובחמשת החודשים האחרונים לא עבדתי (ולכן לא שילמתי ביטוח לאומי). כעת אני מתחילה לעבוד כפרילאנס, וצופה שארויח בממוצע 2000 שח בחודש. בנוסף אעבוד בעבודה חלקית זמנית (5 שעות שבועיות, ל-4 חודשים) כשכירה. בעבודה זו כמובן ישלמו עלי ביטוח לאומי. שאלתי היא האם עלי לשלם עוד ביטוח לאומי על עבודתי כפרילאנס? וכמה עלי לשלם כארק שר אעבוד רק כפרילאנס? כמו כן, אני בהריון, ורציתי לדעת מה גובה דמי הלידה שאקבל אם בחודשים לפני הלידה אעבוד רק פרילאנס? (בשנתיים האחרונות עבדתי כשכירה). תודה, סיון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
סיון כ.
שאל/ה:
דמי לידה בזמן חופשה ממשרד החינוך
3/1/2012
שלום, רציתי לשאול מה קורה אם אני יולדת בזמן חופשת הקיץ, בה אני מקבלת משכורת ממשרד החינוך, האם אוכל להתחיל את חופשת הלידה של 14 שבועות מחודש ספטמבר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חופשת לידה
5/1/2012
חופשת לידה – באם תחליטי להקדים את חופשת הלידה, מכל סיבה שתמצאי לנכון, תוכלי לצאת לחופשת לידה אף 6 שבועות טרם הלידה ולהשלים את יתרת התקופה לה את זכאית לאחר הלידה, קרי עוד 8 שבועות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלומי
שאל/ה:
בהמשך לשאלתי ותשובתכם
2/1/2012
האם זה נכון לגבי שני הדברים? כי עו"ד אחד שאיננו מתמחה בדיני ביטוח לאומי אמר לי שהוא עוד לא נתקל במקרה שאדם שתבע את ביטוח לאומי קיבל רטרו-אקטיבית את מה שהגיע לו... אבל ההיגיון הבריא שלי אומר שאם יש חוק והוא אי ידיעת החוק אינה פוטרת מעונש אז זה אמור לפעול לשני הצדדים הן לזכויות והן לחוקים לא ככה? טובה אשמח אם תוכלי להשאיר לי מספר שאוכל ליצור איתך קשר על מנת לקבל ייעוץ והכוונה מעמיקה יותר :)
שני
שאל/ה:
ביטול שרירותי של הקצבה שלי
2/1/2012
אני מקבלת קצבה כבר מספר חודשים.קיצבת נכות. לא מזמן נסעתי לחול לטיפול רפואי.באותו זמן גם הגשתי בקשה לשינוי במצב רפואי ביקשתי ללא נוכחות.אך החליטו בביטוח לאומי שזה יהיה עם נוכחות.ומכיוון שהייתי בחול ביטלו את הועדה.ללא החלטה לשינוי.למרבה ההפתעה נאמר לי היום מביטוח לאומי שביטלו לי את הקצבה.עקב כך שאני עריקה.???האם יש חוק בביטוח לאומי שמאפשר לבטל קיצבה שמגיעה לנכה עקב נסיעה לחול??ואם כן מהו הזמן יומיים חודשיים של שהות בחול שמאפשר את הביטול????הרי הכסף מגיע לי ונקבע לי בועדה.ופשוט כך מבטלים אותו.גם אם אדם נסע לטיפול רפואי??ואם אדם נאלץ לנסוע לכמה חודשים יש חוק שמאפשר ביטול?וכיצד עליי לפעול במקרה זה.אני מרגישה שנשללו זכויותי.בברכה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תגובה
2/1/2012
כשנסעת לחו"ל, בקשת שינוי מצב רפואי ללא נוכחות. אני מניחה, שבקשתך לא היתה ברורה, ולשם מה בקשת שינוי ללא נוכחות. אני מציעה, לפנות לסניף הבטוח לאומי, לבקש הסבר להחלטה, ואם יש צורך להגיש תביעה מחדש עם כל המסמכים הנילווים. ממליצה להעזר בלווי מיקצועי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שני
הגיב/ה:
בהמשך לתשובתך-ביטול של הקיצבה שלי
3/1/2012
תודה רבה על תגובתך המהירה... אך אני חושבת שהם הבינו מדוע ביקשתי זאת. וההסבר שלהם להחלטה עפ מה שענו לי במוקד המידע היא שאני לא נמצאת בארץ הפקידה בביטוח לאומי אמרה שמי ששוהה מחוץ לארץ ישר מתבטלת לו הקצבה. האם זה נכון? חיפשתי מידע באינטרנט ולא מצאתי? האם מעל זמן מסויים מתבטלת קיצבה עקב שהות בחול?ואם כן מהו?והיכן רשום חוק כזה? בברכה ובתודה מראש
אריה
שאל/ה:
נסיגת חניכיים עקב סכרת
2/1/2012
מקבל קצבת נכות כללית עקב מחלות שאחד מהם היא סכרת .כתוצאה מהמחלה הזאת נגרמו לי נסיגות בחניכיים שמצריכות טיפול האם ביטוח לאומי אמור להכיר בטיפול ולהשתתף בהוצאות תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תגובה לאריה
2/1/2012
אתה זכאי להגיש החמרה במצבך, ולבדוק ברווחה סיוע לטיפול/רופא שיניים שעובד עם הרווחה בעלויות מוזלות. רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי ,
אריה
הגיב/ה:
המשך השאלה
2/1/2012
לטובה תודה על המענה בהמשך לשאלה מה זמן ההמתנה להגשת החמרה מרגע שהוועדה קבעה שאני זכאי לקצבת נכות
חסוייה
שאל/ה:
האם מגיעה קצבת נכות למי שהוא תושב ישראל אבל
2/1/2012
לא אזרח ישראלי? במידה ואני אוותר על האזרחות הישראלית שלי אבל עדיין אגור בארץ- האם אני עדיין אקבל את קצבת הנכות שאני מקבלת? (יש לי נכות לצמיתות)
שלומי
שאל/ה:
אפשרי או לא ומה הסיכוי לנצח אותם?
2/1/2012
1.שמי שלומי ואני בן 21, בגיל 19 הייתי אמור להתגייס אולם בשל כל מיני בעיות רפואיות חוזרות ונשנות נדחה גיוסי בכשנה ואף יותר, במשך אותה השנה לכל אורך הדרך בועדות הרפואיות דאגו להזכיר לי שיכול מאוד להיות שבעוד שבועיים אני אתגייס אולם זה נשמך כפי שאמרתי כשנה+ כשבועיים לפני מועד גיוסי גיליתי במקרה דרך חבר שהשתחרר שלכל דחויי גיוס של שנה ומעלה מגיעים דמי אבטלה, רבים אמרו לי שבהחלט יש לי סיכוי טוב לקבל רטרו-אקטיבית את מה שמגיע לי ולא ידעתי ורבים אמרו לי שזה חסר סיכוי. האם זה אפשרי? 2. יש לי כתם לידה בחצי הפנים הימני, ואני עובר טיפולי לייזר כל שישה שבועות ובמשך עשרה ימים אני לא יוצא מהבית היות שזה נראה לחלוטין כמו תאונת אופנוע או כווייה מזעזעת ובעצם זה משאיר אותי חסר סיכוי בניסיון למצוא עבודה האם מגיעה לי איזשהי קצבה אם כן מה עליי לעשות?
דורי
הגיב/ה:
את תוותר! תברר
2/1/2012
ברור שזה אפשרי! תלמד משהו.... ביטוח לאומי לא ירדוף אחרינו וידקלם לנו את הזכויות שלנו. עלינו להיות ערניים ובקאים ובכל הקשור לתנאי הנכות שלהם.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תגובה לשלומי
2/1/2012
ממליצה להגיש תביעה לנכות כללית , על מנת לממש את זכויותיך, ממליצה על ייעוץ וליווי מיקצועי. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
אנונימי
שאל/ה:
כפל גמלה האם אפשרי
2/1/2012
שלום אני מקבל קצבת נכות כללית וכרגע לא עובד עקב פיטורים .האם אוכל לקבל בנוסף דמי אבטלה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
כפל גימלה
2/1/2012
אין כפל קצבאות. אולי אתה זכאי לפיצויים באמצעות מבטחים, תוכל לברר אצל המעסיק. בברכה עו"ס טובה יששכרי
סטודנט
שאל/ה:
אבטלה וסטודנטים
2/1/2012
שלום, אני סטודנט שמקבל אבטלה . עבדתי בחברה ופוטרתי. אני לומד יום בשבוע בבוקר-ככה שזה מאפשר לי לעבוד משרה מלאה קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שנודע להם שאני סטודנט,הבנתי שסטודנטים לא זכאים לקבל אבטלה אלה אם כן כמו במצב שלי הם יכולים לעבוד משרה מלאה.השאלה שלי. 1. איך יכול להיות מצב כזה שסטודנטים יעבדו וירוויחו וישלמו סכומים של מעל ל 300 שקל כל חודש לביטוח לאומי +בריאות ולא יוכלו לקבל אבטלה במידה ופיטרו אותם? 2.האם ביטוח לאומי יכולים לדרוש /קנס, את הכסף שהם שילמו במשך השלושה חודשים האחרונים??
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
5/1/2012
קבלת זכויות מהבטל"א הן בהתאם לקבוע בתקנות וחוק הבטל"א.
גריגורי
שאל/ה:
פטור מצה"ל למשך שנה עקב אי ספיקת כליות
1/1/2012
שוחררתי מצה"ל באוקטובר 11 פרופיל 24 למשך שנה. לא מסוגל לעבוד עקב כאבים בצד.האם יש לי עילה להגיש תביעת נכות + הבטחת הכנסה? אחרת ממה אני יוכל להתקיים? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
1/1/2012
מפנייתך לא ניתן לקבל פרטים חיוניים למענה.
האם קיים קשר סיבתי לשירות?
למה שוחררת?
ועוד...
מומלץ כי תסתייע ביעוץ מקצועי שיבחן את תיקך הרפואי וימליץ על דרכי הפעולה למיצוי הזכויות.
איריס
שאל/ה:
נכה תושב חוזר זכאי לביטוח רפואי ולקצבה?
1/1/2012
האם נכה, המוכר בביטוח לאומי, ומתגורר בחו"ל למעלה מ 5 שנים זכאי לקצבת נכות במהלך שהותו בחו"ל? האם הוא זכאי לביטוח/ טיפולים רפואים, כאשר הוא מבקר בישראל ? ובמידה וחוזר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
1/1/2012
בנסיבות העניין מומלץ כי תבדקי מול הבטל"א את מעמדך הביטוחי וזכותך בהתאם לנתוניך האישיים.
עמירם
שאל/ה:
סיוע בשכ״ד ובעלות חלקית על דירה.
31/12/2011
שלום, נקבעו לי אחוזי נכות המזכים בסיוע בשכ״ד ממשרד השיכון, סיוע שאני נהנה ממנו זה כשנה. לאחרונה נפטר אבי והדירה שלו עתידה להיות רשומה בחלקים שווים על שמי ועל שם שלושת אחיי, האם יהיה בעובדה זו לפגוע בסיוע שלי למרות שאחי הוט זה שמתגורר בדירה והוא גם ימשיך להתגורר בה אחרי הרישום מחדש?
גב' ישראלי
שאל/ה:
קיצבת נכות ותאונה אישית
31/12/2011
האם קבלת קיצבת נכות כללית שוללת ממני קבלת דמי תאונה אישית?
אריה
שאל/ה:
קצבת נכות מה הסף לגמלה
30/12/2011
שלום הנני סוכרתי סוג 2 מטופל בטיפול תרופתי בכדורים ואינסולין בנוסף יתר לחץ דם וכולסטרול . האם כדאי לי להגיש תביעה לנכות כללית .במידה ויכירו במחלה .מה הסף של אחוזי הנכות כדי לקבל גמלה הערה: עדיין אין לי סיבוכים כתוצאה מהסכרת תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
1/1/2012
אתה רשאי להגיש תביעה לנכות כללית בגין המחלות שציינת מגובות בתיעוד רפואי מתאים.
ועדה רפואית מטעם הבטל"א תקבע את אחוזי הנכות הרפואית ואי כושר.
סימה
שאל/ה:
מחלת סיוגרן נחשבת כנכות?
29/12/2011
שלום רב, האם מישהו יודע אם מחלת סיוגרן הפוגעת בריריות העיניים והגוף וגורמת ליובש בפה, בעיניים באף ועוד נחשבת כנכות? אודה לתשובה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מחלת סיוגרן
30/12/2011
זכאית לתביעת נכות..קצבת הנכות תקבע, בהתאם לכושרך לתפקד במישור העבודה, או עד כמה בליקויי משפיע על התפקוד להשתכר.