פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
קיבלתי קצבת נכות מ5.2010 בגלל מחלה מולדת,ובמקביל עבדתי במשרה חלקית. בבדיקת הכנסתי ע'י הביטוח הלאומי נמצא שהשתכרתי מעל המותר ונדרשתי להחזיר 38,500 ש'ח. בהנחה שאגיע עם המוסד להסדר תשלום החוב (הבנתי שאין לי כל סיכוי להקטין או לבטל אותו), ובהנחה שמעתה ואילך הכנסותי לא יחרגו מהמכסימום המותר, שאלתי היא מה לגבי חידוש תשלום הקצבה, שבלעדיה אין לי כל סיכוי להתקיים באופן אנושי(אני נשוי ואב לילדה בת חודש).
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
21/12/2011
עליך להסדיר את חובך לבטל"א ולעמוד בתנאי קבלת הקצבה ובתנאים שיקבע הבטל"א.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חוי
שאל/ה:
דמי לידה - שוטף +30
21/12/2011
שלום, אני עובדת כעצמאית ומקבלת שכר שוטף +30. עכשיו אני יוצאת לחופשת לידה ובחודשים הבאים אני אקבל שכר ואוציא קבלה על החודשים הקודמים בהם עבדתי. מה אני אמורה לדווח לביטוח לאומי? האם אני יכולה לצאת לחופשת לידה רק לאחר קבלת התשלום האחרון? תודה מראש ויום טוב
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חופשת לידה
21/12/2011
דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה לחופשת לידה. דמי הלידה נועדו לפצות את היולדת על אובדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שאין היא עובדת לרגל ההיריון והלידה. דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע (היום שבו הפסיקה המבוטחת את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה). או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע. לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מיכל
שאל/ה:
דוח בריאות הנפש
21/12/2011
שלום, עברתי תאונת דרכים ובמכתב השחרור שלי מבית החולים כתוב שאני סובלת מפוסט טראומה. יש לי קשיים בשינה ופלאשבקים מהתאונה, ומצב רוח ירוד. קיבלתי הזמנה לועדה רפואית מטעם הביטוח הלאומי שבה כתוב שאני צריכה להגיע עם דו"ח בריאות הנפש. מה הכוונה? מאיפה משיגים דוח כזה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
21/12/2011
אין בידי את כל התיעוד הרפואי כדי להשיבך. במקרה וטענת בטופס התביעה לנושאים רפואיים רצוי כי תתמכי זאת במסמכים רפואיים.
צרי קשר עם מוקד הבטל"א ובקשי הבהרה לדרישהבטל' *6050.
טלי
שאל/ה:
הבטחת הכנסה -רק רכב שולל זכאות להבטחת הכנסה?
20/12/2011
רק רכב שולל זכאות להבטחת הכנסה?
ומה לגבי פקדון בבנק? מה סכום מקסימילי שמותר להחזיק בפקדון?
תודה שוב!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
21/12/2011
התנאי השני: מבחן הכנסות
הכנסותיך ממקורות אחרים: תשלומים וקצבאות של המוסד לביטוח לאומי ושל גופים אחרים, וכן הון ורכוש (לרבות רכוש שאין ממנו הכנסות, וחוץ מדירת מגורים) - אינן עולות על סכום הקצבה.
אריה
שאל/ה:
בעיה רפואית בכתף ימין
20/12/2011
יש לי קרע חלקי דלקות בכתף ועברתי ניתוח אבל לא כתוצאה מתאונת עבודה ברצוני להגיש תביעה לנפגעי עבודה לב"לל כיצד אוכל להוכיח שזה נגרם עקב עבודה פיזית
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
21/12/2011
באמצעות תביעה מגובה בחוו"ד רפואית לקשר סיבתי לעבודה.
אריה
שאל/ה:
תביעה לנכות כללית
20/12/2011
הגשתי תביעה לנכות כללית ועדה רפואית קבעה לי 40% נכות האם אני זכאי לתשלום כלשהוא מה הסף שצריך לעבור כדי לקבל כסף תודה
אריה
הגיב/ה:
המשך השאלה
21/12/2011
תודה על המענה רופא תעסוקה הגביל אותי לעבודה פיסית למשך חצי שנה וכרגע לא מועסק
רחלי
שאל/ה:
מרגישה בדד מול הממסד, אשמח לייעוץ.
19/12/2011
בשנים האחרונות מצבי הפיזי הורע מאוד, למרות שבבדיקות לא נמצאה כל סיבה רשמית. אך אני עדיין לא מסוגלת לעבוד שעות רבות ביום. כרגע אני חיה מחסכונות אך גוררים אותי בתהליכים מתישים בביטוח לאומי. אפילו בפרסומת לבנק לא מצליחים לתאר את תחושת ה"בדד" שאני חשה. אף אחד לא הולך לקראתי. מה לעשות כדי לזרז הליכים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
20/12/2011
ניתן לבחון דרכי פעולה שונות ותקצר היריעה מלפרטם בפורום. ניתן להסתייע ברווחה ברשות המקומית שם ישנם אנשי מקצוע.
אורנה
הגיב/ה:
מענה
21/12/2011
שלום רחלי בקשר למצבך הבריאותי, האם ניסית להתעניין בפורום פיברומיאלגיה? אולי שם תמצאי מענה מסוים למצבך. בהצלחה אורנה
טלי
שאל/ה:
זכאית להבטחת הכנסה
19/12/2011
החודש סיימתי אבטלה ועדיין לא עובדת...
אם יש לי רכב וגם חסכון בבנק- אז אני לא זכאית להבטחת הכנסה?
אני יכולה להגיש בקשה או אין טעם...?
אני רווקה ולא עובדת עכשיו ( סיימתי תקופת דמי אבטלה ) - האם יש בכלל טעם להגיש בקשה לקבלת הבטחת הכנסה במצבי?
בתודה מראש!
טלי
הגיב/ה:
זכאות להבטחת הכנסה - המשך שאלה בבקשה
20/12/2011
רציתי להוסיף שמבחינת התנאים שכתובים בכל אתר אני מתאימה:
אני תושבת ארץ ברציפות. אין כל הכנסה נוספת. אני רווקה ואין לי בן זוג שעובד.
אבל יש לי רכב ויש לי פקדון בחשבון הבנק שלי.
יש טעם להגיש בקשה או לא?
תודה מראש!
טלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
20/12/2011
רכב שולל הבטחת הכנסה אך בתנאים מסוימים ניתן להכיר בזכות להבטחת הכנסה גם אם יש רכב.
שרושה ח.
שאל/ה:
כמה אחוזי נכות לפגימות המפורטות מטה?
19/12/2011
אני סובלת מבלט דיסק בצוואר כבר הרבה זמן ונוטלת ליריקה 600 מ"ג ליום ללא הטבה ומעמדת להזרקה פצטאלית בצוואר ועכשיו קיים חשד גדול לפי התסמינים לפריצת דיסק בגב המקרין לגב תחתון, עברתי שני ניתוחים בכף רגל "ליספרנק" עם מוגבלות קשה. כמה מוערכים אחוזי נכות לזה. פיטורין מעבודה הכרוכה בעמידה ,,בגלל שבר בכף רגל, נחשב ל אובדן כושר עבודה? תודה מראש!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אחוזי נכות
20/12/2011
עליך לעמוד בפני ועדה רפואית או מומחה רפואי לקביעת מצבך הרפואי ואחוזי הנכות.
שרה
שאל/ה:
מענק -עבודה מועדפת
19/12/2011
הגשתי תביעה לביטוח לאומי לקבלת מענק בשל עבודה מועדפת בתאריך 20/10/2010. תביעתי נדחתה ע"י ביטוח לאומי בשל הסיבות הבאות: - אי זכאות לדמי אבטלה בזמן תחילת העבודה - הגשה מאוחרת של התביעה.
לפי הידוע לי ולאחר שניסיתי לברר את העניין מול החוקים של ביטוח לאומי נראה לי כי חלה טעות ואני כן זכאית לדמי המענק, אשמח מאוד אם תוכל לייעץ לי כיון שאני חוששת שמא לא הבנתי נכון את החוק. הסיבות שבשלן להבנתי אני זכאית למענק הן: 1. עבדתי בעבודה שהוכרה כעבודה נדרשת (מלצרית בבית מלון) 2. עבדתי יותר מהמינימום הנדרש של 6 חודשי עבודה מלאים הכוללים 150 יום . תקופת עבודתי בעבודה הנדרשת היא מה1/8/08 ועד יום 19/7/09 (שהוא גם יום תום 24 חודשים מאז שחרורי משירות סדיר בצהל, כאשר השתחררתי משירות קבע בצהל באפריל 2008 ובמאי התחלתי לעבוד בעבודה אחרת בבית מלון) בתקופה זו עבדתי סה"כ 197 ימים (כלומר יותר מ150 יום הנדרשים , ויש לי פירוט של ימי העבודה מהמעסיק ממאי 2008 ועד יולי 2009). 3. לגבי סעיף הזכאות לדמי האבטלה: בבדיקה של הסתכלות לאחור של 540 יום, יש לי 435 ימי הכשרה שהם יותר מהנדרש בחוק (360 ימים), (לפי הפירוט הבא: א- 170 יום בשירות סדיר ב- 225 יום בשירות קבע (אפילו יותר, אם אחשיב שבתות בבסיס, כ-270 יום) ג- 40 יום במלון (מה15/5/2008-31/7/2008))
4. תאריך הגשת התביעה הינו ה20/10/2010, תאריך שהינו מוקדם מדרישת ביטוח לאומי כפי שהופיעה באתר של ביטוח לאומי וצוין בדף הפתיחה של טופס הגשת התביעה (ט' 152), (יש לי על כך מסמך מודפס שכן , הדפסתי את התנאים למילוי התביעה ובה נכתב שיש להעניק תביעה עד 18 חודשים מתאריך סיום תקופת העבודה המזכה במענק). תאריך זה הינו לפני תום 18 חודשים מסיום 6 חודשי העבודה המועדפת (כלומר לפני ה20/1/2011). שאלותי הן: 1. האם אני זכאית למענק? 2. במידה והייתי מתחילה אתה העבודה המועדפת במאי 2008ומגישה את הטפסים באותו התאריך(20/10/2010), האם התשובה היתה שונה?
תודה רבה מראש!!
בברכה, שרה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
עבודה מועדפת
20/12/2011
במקרים האלה לא תהיי זכאית לקבל את המענק: התחלת לעבוד לראשונה בעבודה נדרשת רק בשנה השנייה לשחרורך, ולא צברת בשנה הראשונה את מספר הימים הדרוש לזכאות לדמי אבטלה. כלומר, לא היית זכאית לדמי אבטלה ביום תחילת עבודתך הנדרשת.
התחלת לעבוד לראשונה בעבודה נדרשת לאחר שחלפו 19 חודשים או יותר מיום שחרורך משירות חובה (לא תספיקי לצבור 6 חודשי עבודה נדרשת עד תום 24 חודשים מיום שחרורך).
התחלת לעבוד בעבודה נדרשת לאחר שחלפו 24 חודשים מיום שחרורך בשירות חובה.
לא עבדת בסוגי העבודות ובמקומות העבודה המוכרים בחוק כעבודה נדרשת.
מי שעבדו פחות מ-6 חודשים מלאים בעבודה הנדרשת, ולפיכך אינם זכאים למענק, יכולים להיות זכאים, בתנאים מסוימים, למענק חלקי אם עבדו בעבודה המוגדרת כעבודה מועדפת. כדי להיות זכאית למענק חלקי, עליך לענות על 2 התנאים הבאים: 1.לעבוד בעבודה המוכרת כעבודה נדרשת, שנקבעה כלא-מתאימה לכם מבחינת המקצוע או המרחק, לפחות 25 ימי עבודה רצופים בתוך 21 החודשים הראשונים מיום שחרורכם, או 3 חודשים רצופים בין החודש ה-22 לחודש ה-24 מיום שחרורכם משירות חובה. 2.להיות זכאים לדמי אבטלה ( נדרש רק ממי שהתחיל לעבוד בעבודה מועדפת לאחר שחלפה שנה מהשחרור ). שיעור המענק - המענק החלקי יחושב באופן יחסי למספר ימי העבודה בעבודה המועדפת.
אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, אתה רשאית לערער עליה לפני בית הדין לעבודה. את הערעור עליך למסור לבית הדין לעבודה בתוך 12 חודשים מיום שקיבלת את ההודעה הכתובה של המוסד לביטוח לאומי בדבר החלטתו.
אני
שאל/ה:
דמי אבטלה לסטודנט שפוטר
19/12/2011
האם סטודנט שעבד במקביל כשכיר במשרה מלאה ופוטר זכאי לדמי אבטלה ככל עובד שכיר רגיל שפוטר? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
20/12/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל..
יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
שירלי
שאל/ה:
ימי מחלה להורה עם תאומיםּ
19/12/2011
שלום, האם להורה עם תאומים מגיע כמות כפולה של ימי מחלה...?
אריה
שאל/ה:
התפטרות עקב מצב בריאותי
19/12/2011
התפטרתי ממקום העבודה עקב מצב בריאותי שאינו מאפשר לי לזמן מוגבל לעבוד בעבודה פיזית שמאושר ע"י רופא תעסוקה האם יש לי זכאות לקבל דמי אבטלה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ראה תשובתי לחסוי בפורום זה
19/12/2011
בנוסף, במידה והבטל"א לא יכיר בהתפטרותך תאלץ להמתין 90 יום עד לקבלת הקצבה.
אני
שאל/ה:
הודעת חוב ללא עובד/סטודנט?
19/12/2011
לאחרונה פתאום קיבלתי מכתב חוב מהמל"ל לגבי סכומים מצטברים מלפני תשע שנים (!) ואילך. סווגתי ותוערפתי כ"לא עובדת" למרות שאני סטודנטית באונ' הפתוחה כבר כמה שנים. באותן תקופות למדתי ברצף ועבדתי כשכירה בהפסקות. האם סטודנט בפתוחה נחשב לסטודנט לכל דבר באשר לתעריף המופחת שהוא זכאי לשלם? אם כן - איזה אישור להמציא להם? ושאלה נוספת - האם המל"ל נוטה לבוא לקראת באשר לקיזוז סכומי הריבית וההצמדה הנקובים? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוב לבטל"א
19/12/2011
יש להסדיר את חובך לבטל"א באמצעות אישורים מהמוסד בו למדת כסטודנטית. ניתן להגיע להסדר תשלום עם מחלקת הגבייה באמצעות פנייה אישית והתייצבות בגבייה בסניף מגוריך.
חסוי
שאל/ה:
תביעה לדמי אבטלה לאחר 9 חודשי ותק
18/12/2011
שלום, פוטרתי מעבודה בהיותי בהריון (בצורה חוקית) ואני רוצה לתבוע דמי אבטלה. עבדתי במשך 9 חודשים במקום עבודה האחרון אך יש לי רצף של כמעט 4 שנים של עבודה בשתי עבודות שונות. שאלתי היא-האם מגיעים לי דמי אבטלה למרות שלא עברה שנה ממקום עבודה האחרון? למשך כמה זמן משלמים דמי אבטלה? עברתי את גיל 30 האם קיימת השפעה על דמי אבטלה בגלל שאני בהריון (בתחילת ההריון) תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
18/12/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. את מובטלת.
מובטלת המקבלת אחד מן התשלומים הבאים, לא תהיה זכאית בעד אותו הזמן לדמי אבטלה: דמי לידה גמלה לשמירת הריון.