פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
גלינה
שאל/ה:
חולה דמנציה ואחוזי נכות
10/1/2012
שלום לכם, במשפחתי חולה דמנציה צעיר יחסית, בן 61, סובל גם מדכאון ואובדנות, אסור להשאירו לבד אפילו 10 דקות, בביטוח לאומי פסקו לו 70% נכות ו50% שר"ם, האם יש אפשרות להעלות את האחוזי נכות וגם את השר"ם?( יצויין שעבד מאוד קשה כל חייו עד לפני כשנתיים) ובנוסף קיבל לאחרונה 3 ארועים מוחיים ועבר שני ניתוחים, פונה אליכם כי הקצבאות שמקבל לא מאפשרות לתת לו טיפול מסביב השעון עי הבאת מטפל זר והמשפחה כורעת תחת הנטל, בתודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
10/1/2012
אין בידי את כל הפרטים.
ניתן לדרוש בדיקה מחדש מהבטל"א ולתמוך בתיעוד רפואי תומך וכן בחוו"ד סיעודית וסוציאלית. בבדיקה מחדש רשאי הבטל"א לשנות את אחוזי הנכות שנקבעו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ליאור
שאל/ה:
חוזה עבודה חדש - קצבת ביטוח לאומי
9/1/2012
שלום וברכה, במקום עבודתי רוצים להחתים אותנו על חוזה עבודה חדש שיש בו הרעת תנאים . רציתי לשאול במידה ומפטרים אותי האם אני זכאי לקצבה מסוימית מביטוח לאומי? האם אני יכול לקבל דמי אבטלה ? אני בן 33 אב לשניי ילדים בני 3 חודשים ושנתיים וחצי , אני עובד בחברה ברציפות מתחילת אוקטובר 2010.אשמח לקבל תשובה מפורטת. ואבקש שתפנו אותי לאן אני יכול לצלצל על מנת לדעת מה סכום הקצבה החודשית תהיה בכבוד רב, ליאור
פרודה משנת 2005
שאל/ה:
מענק לימודים רטרואקטיבית
9/1/2012
אני פרודה משנת 2005 ולא ידעתי על זכאותי למענק לימודים הבן שלי נולד בתאריך 29.08.2000 הגשתי תביעה לביטוח לאומי בתאריך 23.05.11 ממתי אני זכאית רטרואקטיבית למענק? אודה לתשובתך יום נעים ומבורך
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום רטרואקטיבי
9/1/2012
בדרך כלל הבטוח לאומי משלם שנה אחת רטרואקטיבי, עם בקשה מנומקת בברכה עו"ס טובה יששכרי
ameer
שאל/ה:
תשלום הפרשי נסיעות (פסק דין) בזמן אבטלה
8/1/2012
שלום המעסיק הקודם שלי שילם לי שיק במזומן עקב פסיקת בית הדין לעבודה .באותו הזמן אני מקבל דמי אבטלה.
האם אני חייב לדווח לביטוח לאומי? ומתי?
האם הביטוח לאומי יקזז סכום הנטו שקיבלתי מדמי האבטלה?
המעסיק עשה טועות ומבקש ממני תיאום מס! מה עושים?
תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאום מס
9/1/2012
כשיש הכנסות יותר ממקום אחד, יש לדווח ולערוך תאום מס... בברכה עו"ס טובה יששכרי
לי
שאל/ה:
קצבת נכות כללית והשתכרות מעבודה
8/1/2012
שלום , לפני כשנה וחצי נקבעו לי 40% נכות ע"י ביטוח לאומי, ו 100% אובדן כושר עבודה לשנה וחצי,משולמת לי קצבה חודשית של כ 4000 שח בחודש. אני עומדת לעבור שוב ועדה בב.לאומי. שבתי לעבודה של 5 שעות ואני משתכרת כ 7000 ש"ח ברוטו. האם אני זכאית לקצבה החודשית מב.לאומי? במידה ולא, האם הם יכולים לדרוש רטרואקטיבית את כל הסכומים ששולמו לי על ידם?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות
8/1/2012
הפורום אינו מבצע תחשיבים וזכאויות.
מומלץ כי תפני לסניף הבטל"א לבדיקת זכויותך או למוקד בטל"א *6050
לי
הגיב/ה:
הבהרה בנוגע לשאלתי הקודמת
9/1/2012
תודה רבה על המענה המהיר, אולם בהיר את שאלתי, לא שאלתי מבחינה תחשיבית עמה מגיע לי, אלא האם אני יכולה להשתכר מעבודה משכורת מכובדת "ממוצעת בשוק" וגם להמשיך לקבל קצבה?
ירון
שאל/ה:
עובד במשק בית ודמי ביטוח לאומי
8/1/2012
יש לנו עובד זר המנקה את הבית פעמיים בחודש. 3 שעות בכל פעם.
שכרו היומי פחות משכר המינימום.
האם יש צורך לשלם עבורו ביטוח לאומי ?
ואם הוא אינו מעונין בכך ?
תודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
עובד משק בית
8/1/2012
עובד במשק בית נחשב מי שמועסק בעבודות שוטפות ורגילות במסגרת ביתו הפרטי של המעסיק או בעבודות ניקיון בבניין משותף. נכללים גם מי שעוסקים בטיפול בילדים, מבוגרים, קשישים או סיעודיים . מעסיק של עובד במשק בית נחשב מי שמעסיק עובד הנחשב כעובד במשק בית, והקשר ביניהם נמשך יותר מ–6 ימים, גם אם העובד לא עבד ברציפות בפרק הזמן הזה. חובה על המעסיק להירשם כמעסיק בסניף המוסד לביטוח לאומי, הקרוב למקום מגוריו, בתוך שבועיים מן היום שהחל להעסיק את העובד, לדווח על עבודתו באופן שוטף ולשלם בעדו את דמי הביטוח. חובת הרישום, הדיווח והתשלום חלה גם על מי שמעסיק עובד שאינו תושב ישראל. עובד תושב חוץ אינו מבוטח לשירותי בריאות לפי חוק ביטוח בריאות ממלכתי, אך לעניין ענפי הביטוח על פי חוק הביטוח הלאומי, חייב המעסיק לדווח ולשלם עבורו לביטוח הלאומי, גם אם המעסיק ביטח אותו בביטוח פרטי. עובד תושב חוץ במשק בית מבוטח בביטוח הלאומי לענף נפגעי עבודה ופשיטות רגל בלבד.
נבו
שאל/ה:
אבטלה בשל מעבר מגורים+ אבטלה לסטודנט
8/1/2012
ברצוני לבדוק את זכאותי לדמי אבטלה, לאור הבעייתיות העולה מהנתונים הבאים: 1. אני סטודנט, רווק. כתובתי הקבועה היא בצפון הארץ (מופיע בת.ז, כתובת הורי). כרגע אני גר במרכז ועבדתי תקופה ארוכה במרכז (3 שנים). התפטרתי ממקום עבודתי בשל רצוני לחזור לגור בצפון. האם אהיה זכאי לדמי אבטלה? איזה אישור עלי להציג בפני הביטוח הלאומי שזו הסיבה להתפטרותי?
2. אני סטודנט לתואר שני. הלימודים מתקיימים יום בשבוע. האם הדבר עשוי למנוע ממני לקבל דמי אבטלה? יש לציין כי עד כה הצלחתי לעבוד במשרה מלאה על אף היותי סטודנט.
בתודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
8/1/2012
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל. יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.
גדי
שאל/ה:
עזרה לגבי קיצבת שירותים מיוחדים
7/1/2012
אבל הוא נכה קטוע רגל המשתמש בכסא גלגלים, הוא לא יכול לעשות לעצמו כביסה, אוכל, אבל הידיים עובדות והוא יכול להתקלח לבד, לאכול, להתלבש לבד.
הוא קיבל 97% נכות כללית, 80% ניידות, ותביעתו לשירותים מיוחדים נדחתה.
בערעור לקצבת שר"מ האם יש טעם לציין את הכביסה, אוכל, נקיון בבית, שהוא לא יכול לעשות לבד? או שזה לא רלוונטי לבדיקה ומי שמקבל שירותים מיוחדים הוא מי שלא משתמש בידיים כלל?
כיצד לאדם המתקשה כל כך בפעולות בסיסיות דוחים תביעה לעזרה כספית שהוא יוכל להשתמש בה לממן עזרה?
לאבי אין עזרה בבית וחי לבד....מה הם רוצים בוועדה הזאת כדי לתת לו קיצבה לחיות בכבוד? שהוא יהיה נכה 200%?! כל כך מייאש...
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שרותים מיוחדים
8/1/2012
בערעור, רצוי עליך לבקש הערכת תלות מאחות קופת חולים ודו"ח סוציאלי מעו"ס קופת חולים, בצרוף הטופס הרפואי, שרופא המשפחה ממלא. בברכה עו"ס טובה יששכרי
נטלי
שאל/ה:
לחתום או לא לחתום בלשכה
7/1/2012
הי, עבדתי בחצי השנה האחרונה בתמיכת מחשוב בחברה קטנה. התחלתי להבין שאני רוצה שינוי תעסוקתי ושלא בטוח שאוכל להתקדם באותה חברה אז חשבתי על התפטרות אבל לא רציתי לעשות משהו לפני שאני מוצאת עבודה אחרת. פתאום שמעתי שאחיו של הבוס הטריד מינית עובדת ניקיון, שסיפרה את זה לאשתו של הבוס, שגם עבדה שם אבל שום צעד לא ננקט בנושא. לא גיליתי שאני יודעת על כך מתוך פחד. בנוסף, המנהל לא שילם לי פנסיה לאחר 3 חודשים כמובטח בחוזה וכחוק. וראיתי שצריך לרדוף אחריו לגבי כל דבר וקיבלתי שיחות מספקים שהצ'קים שלהם חזרו... בסופו של דבר החלטתי לברוח משם. עכשיו אני מובטלת פחות מחודש והמצב קשה מאד, לא חוזרים אלי אפילו לראיונות. אני לא בטוחה מה זכויותי וחובותיי כלפי ביטוח לאומי, והאם אני יכולה כעת לחתום בלשכה מבלי לשלם כנס כלשהו? האם אני חייבת לחתום? האם אני חייבת להסכים לכל הצעת עבודה שתינתן לי? אני ממש מבולבלת ולא יודעת מה לעשות..
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
לשכת תעסוקה
8/1/2012
ממליצה לפנות ללשכת תעסוקה, ותוכלי לקבל מהם את כל הפרטים לגבי זכויותיך..
צח
שאל/ה:
תביעת תאונת עבודה בסניף בירושלים ולא בחיפה
5/1/2012
לפני כחודש וחצי נפצעתי בתאונת עבודה , המעסיק ביקש כבר לפני כחודש שאמלא טופב בל 211 והוא אמר שהוא יגיש , לאחר כחודש טילפנתי והמעסיק אמר שעדיין לא חתמו הטופס וזה ייקח זמן , בהתייעצות עם עו"ד אמרו לי להגיש המקביל תביעה לא חתומה ע"י המעסיק ושבביטוח לאומי כבר יצרו איתו קשר ויבקשו הסברים . הגשתי תביעה בסניף בחיפה , אני תושב חיפה , ובביטוח לאומי אמרו לי שהתביעה שלי מטופלת והועברה לסניף בירושלים - מדוע ?
יעקב
שאל/ה:
רכב ללא מיסים - בדיקת זכאות, מי זכאי?
4/1/2012
יש לי 80% נכות רפואית ו75% תפקודית. אני מושתל ריאות "לא מוצלח" עם תפקודי ריאות מינימלים כולל המלצה של המחלקה להעלות ל 100% עקב קשיי הליכה הנובעים מבעיות נשימה. נוסף אני לוקה באוסטופורוזיס קשה, סכרת נוירוזה סוכרתית קשה ועוד "מתנות" . שאלתי האם הללו יחשבו לנכות ברגליים שמזכה לרכב ללא מיסים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניידות
5/1/2012
עליך לפנות באמצעות תיעוד רפואי תומך למשרד הבריאות למינוי ועדה לנושא הניידות.
אורי
שאל/ה:
הסכום החודשי שעל נכה מובטל לשלם לביטוח לאומי
4/1/2012
אני נכה צה"ל בדרגה של 30% כעת מובטל. מהו הסכום החודשי אותו עלי לשלם לביטוח הלאומי אם בכלל? וכיצד אני עושה זאת.
בברכה ובתודה אורי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
5/1/2012
פנה בבקשה למוקד הבטל"א 6050* או לסניף הבטל"א או לסניף הבטל"א.
חן
שאל/ה:
זכויות בעבודה בעת בעיה רפואית בהריון
3/1/2012
אני עובדת שכירה כשנה וחודשיים, כרגע בהריון בחודש שישי (תל"מ בתחילת אפריל). כבר כשלושה שבועות אני מרותקת בבית בשל מצב רפואי ולא יכולה לעבוד (עבודה משרדית במשמרות, כולל סופי שבוע ולילות). לא קיבלתי שמירת הריון. על התקופה שהייתי בבית קיבלתי ימי מחלה בתשלום, וניצלתי את כל המיכסה שעמדה לרשותי.
שאלותי הן: - במידה וממשיכה הבעיה הרופאית ואני איני זכאית יותר לימי מחלה בתשלום, האם אני זכאית לגמלה כלשהי מביטוח לאומי? - אם אני מתפטרת לפני הלידה, האם אני זכאית לפיצויי פיטורין? - אם אני מתפטרת לפני הלידה האם אהיה זכאית לדמי לידה מביטוח לאומי? - האם יש לי זכאות לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה במידה ואתפטר?
תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
5/1/2012
חופשת לידה – באם תחליטי להקדים את חופשת הלידה, מכל סיבה שתמצאי לנכון, תוכלי לצאת לחופשת לידה אף 6 שבועות טרם הלידה ולהשלים את יתרת התקופה לה את זכאית לאחר הלידה, קרי עוד 8 שבועות.
באשר לדמי לידה כנסי למידע נרחב לפי הקישור באתר הבטל"א: דף הבית > קצבאות והטבות > אמהות > דמי לידה > תקופת הזכאות המרבית
הבטחת הכנסה קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות. שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
עובדת המתפטרת לפני הלידה אינה זכאית לפיצויי פיטורין.
בגין התפטרות מעבודה לאחר לידה תאלצי להמתין תקופה בת 90 ימים עד שתהיי זכאית לתשלום דמי אבטלה. יחד עם זאת, עובדת תהיה זכאית לקבלת דמי אבטלה מיד עם סיום עבודתה במידה ועזיבתה הייתה מוצדקת בהתאם לנסיבות שהוכרו בחוק.
שחר
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר קצבת נכות זמנית
3/1/2012
שלום רב,
בזמן עבודתי נפצעתי בגבי, הפגיעה הוכרה לי כתאונת עבודה וקיבלתי דמי פגיעה מקסימליים (למשך 91 יום). לאחר מכן ניגשתי לוועדה רפואית שקבעה אחוזי נכות זמניים למשך שנה במשך התקופה הזו החליט המעביד לפטר אותי וקיבלתי מכתב פיטורין. ברצוני לדעת האם לאחר שאחלים אני זכאי לקבלת דמי אבטלה עד למציאת עבודה חדשה?
תודה רבה רבה שחר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
5/1/2012
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל. יש לבדוק את מעמדך הביטוחי בבבטל"א ותשלום דמי ביטוח כסדרם.