פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שמשון
שאל/ה:
נכה 100% לצמיתות
18/12/2011
שלום
אני רווק בן 45 נכה 100% לצמיתות ולא זכאי לתשלום עבור שירותים מיוחדים. אני מקבל 2400 ש"ח לחודש . האם זהו התשלום היחידי לו אני זכאי? אני יכול לתבוע הבטחת הכנסה ? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
18/12/2011
הבטחת הכנסה קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות. שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם :רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
לא פרטת את נושא הפגיעה שכן ניתן לבחון גם את נושא הניידות.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שמשון
הגיב/ה:
נכה 100% לצמיתות
19/12/2011
שוב שלום
נושא הפגיעה הוא שברים בחוליות הגב כתוצאה ממחלה קשה. ברשותי תג חניה לנכה . אין לי צורך בעזרה בניידות מסוגל ללכת ללא בעיה.
עידן
שאל/ה:
התקף חרדה בזמן העבודה
18/12/2011
שלום רב , אני נהג אוטובוס וליפני כחודש קיבלתי התקף חרדה בזמן העבודה ופוניתי באמבולנס לבית חולים שבו ניבדקתי גם על ידי פסיכיאטר ,כיום חודש וחצי אחרי אני עובד כרגע רק 4 שעות בהמלצת רופא תעסוקתי כנהג ונוטל כדורים,שכרי נפגע בכ- 30%ואני מטופל על בסיס שבועי עם פסיכולוג ופסיכיאטר .בנוסף רופא תעסוקתי המליץ לעבור דרך רחוב הארבעה .אבקש לדעת מה הם זכויותי מבחינת ביטוח לאומי ,האם זו תאונת עבודה ,האם עליי ליתבוע כעת או להמתין שהעיניינים יתבהרו ? האם זה נחשב תאונת עבודה?האם צריך עורך -דין או שניתן להגיש תביעה לביטוח לאומי לבד תודה מראש עידן.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/12/2011
ע"מ לקבוע אם מדובר בתאונת עבודה יש להוכיח את הקשר הסיבתי לעבודתך באמצעות חוו"ד מומחה רפואי מטעמך.
זכויותך מבטל"א יקבעו בהתאם לקביעת נכותך ע"י ועדה רפואית.
א
שאל/ה:
מחפש עו"ס או חונך דרך ביטוח לאומי
18/12/2011
אני בגיל60, ב- 20 שנה אחרונות קיבלתי 100 קיצבת נכות נפשית, לא הייתי מוכר במוסדות הרווחה או בריאות הנפש .לפני 4 שנים נפגעתי בתאונת דרכים פגיעת ראש קשה ונוספו לי נכויות פיזיות. בעקבות התאונה פניתי לסניף בריאות הנפש. סידרו לי סל שיקום מצומצם. נתנו לי חונך לפרק זמן קצר וזהו. למרות פניותיי בבקשה להיות בקשר עם עו"ס או חונך, אני נתקל בהתעלמות. אני גר עם הורים קשישים שבקושי מתפקדים. אין לי שום כתובת לפנות אליה.כל פעם שאני פונה לעו"ס מכדררים אותי מאחד לשני. מה עושים?למי לפנות?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/12/2011
מומלץ כי תסתייע בשירותי הרווחה במקום מגוריך שם יוכלו לסייע לך.
בנוסף קיים בסניף הבטל"א יעוץ לקשיש בו ניתן להסתייע.
רונה
שאל/ה:
תשלום מביטוח לאומי על חל"ת של שנה בעקבות לידת תאומים
17/12/2011
שתי שאלות
1. אני חד-הורית, אם לתאומים. יצאתי לאחר חופשת הלידה לחל"ת עד שנה מיום הלידה. האם באיזו דרך אני זכאית להכנסה מביטוח לאומי? יש לי רכב כך שככל הידוע לי אינני זכאית להבטחת הכנסה. כמו כן אני בשנת הלימודים האחרונה לתואר שני - אם זה רלוונטי.
2. אני שוקלת להעסיק מטפלת אצלי בבית. האם עליי לשלם עבורה תשלום לביטוח לאומי או שזה לא חובה?
תודה רבה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה ודווח לבטוח לאומי
18/12/2011
לגבי שאלה ראשונה, אינך זכאית להבטחת הכנסה. לגבי העסקת מטפלת, חשוב מאד לדווח לבטוח לאומי, על מנת להבטיח את זכויותיה של המטפלת באופן כללי, ואת שלך, במידה והיא ניפגעת, תאונה או חולי, היא זכאית לתבוע פיצויים ממך.. בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
אוהד
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה-מתפטר בדין מפוטר
17/12/2011
שלום, באתר ביטוח לאומי נטען כי התפטרות מוצדקת היא "התפטרות בגלל הרעה מוחשית בתנאי עבודה, או נסיבות אחרות שביחסי העבודה שבהן לא ניתן לדרוש מהעובד שימשיך בעבודתו.". וכי חובת ההוכחה על תנאי ההתפטרות היא על מבקש הקצבה. אני עובד בתפקיד מקצועי ועקב שינוי ארגוני וביטול הפונקציה שלי ביקשתי שלא לחדש חוזה, ולעזוב בסיום החוזה תוך התראה מראש למעסיק. כמו כן ביקשתי לציין במכתב סיום ההעסקה כי אי חידוש החוזה נובע מהשינוי הארגוני, והוא על בסיס מקצועי, אולם המעסיק דבק בנוסח אחיד במכתבים אלו ואינו נוהג לפרט את הסיבה לאי חידוש החוזה. אם כך, כיצד אוכל להוכיח את סיבת העזיבה? האם הסבר בבקשה לדמי אבטלה בפניה לביטוח לאומי יספיק?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה
18/12/2011
זכאות לדמי אבטלה, ניקבעת על פי עובדה, אם התפטרת או פוטרת. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ח. קיר
שאל/ה:
זכאות לנכות גמלה חד פעמית
16/12/2011
שלום הוכרתי בנכות של 10% מביטוח לאומי כתוצאה שאירעה מתאונת עבודה
מה הזכות לגבי קבלת גמלה חד פעמית וכיצד ניתן לקבלה
תאונת העבודה שעברתי בתקופ]ה שמאפריל כמה זמן עלי לחכות לקבלת קביעה של אובדן כושר עבודה תודה מה עלי לעשות לזרז ההליכים שבתקופה זו לא קיבלתי דמי אבטלה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
18/12/2011
אתה זכאי לתבוע מהבטל"א עד 90 ימי פגיעה בגין פגיעתך.
בגין נכות של 10% תהיה זכאי למענק בלבד ולא לקצבה חודשית בהתאם לנתוני שכרך הידועים לבטל"א.
א
שאל/ה:
נכות לחולה סכרת ולחץ דם
16/12/2011
אבי בן 80 עבר ניתוח בקע חולה סכרת לחץ דם גבוה ואנמי מאוד האם יכול להיות מוכר בנכות מה עלינו לעשות תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
סכרת ולחץ דם
17/12/2011
בגילו של אביך, חוק סיעוד מחליף נכות. זכאותו של אביך לשעות סעוד, על פי מבחן תפקודי, ומבחן הכנסות בברכה עו"ס טובה יששכרי
חלי
שאל/ה:
אחוזי נכות פסיכיאטרית קטנים
15/12/2011
אני בחורה בת 24 אם חד הורית לילד בן 5 אני סובלת מגיל מאוד קטן מהפרעת אישיות גבולית המלווה בניסיונות אובדנים אחת לשבועייים המצב שלי מאוד קשה אני נוטלת הרבה כדורים להרגעה בחיים לא עבדתי אני לא מסוגלת לצאת לעבוד בנוסף עברתי ניתוח בלסת כי סבלתי מאלימות מהבן זוג כרגע אני עם פלטינות אני נימצאת במעקב בבית חולים אברבנל הגשתי פעמיים בקשה לנכות לפני שנה נתנו לי רק 28 אחוז הגשתי עירור ולפני שבועיים קיבלתי רק 48 אחוז מה זה אומר מה אני צריכה לעשות ?...
פולה
שאל/ה:
סל שיקום של משרד הבריאות או שיקום של ביטוח לאומי
14/12/2011
נכה שמוכר בביטוח לאומי . האם מימוש הזכות לסל שיקום מטעם משרד הבריאות שמאפשרת עבודה במסגרת מפעל מוגן או תעסוקה נתמכת שירצה בעתיד לבקש שיקום מטעם הביטוח לאומי כדי לממש השכלה אקדמית נתמכת תשמר לו הזכות בבטוח לאומי, או שהזכות תמנע ממנו עקב המימוש של סל השיקום. בתודה מראש
אבישי
שאל/ה:
דמי לידה למועסקת על ידי בן משפחה
14/12/2011
שלום רב, אשתי עבדה כפרילנס, אך מכיוון שאין לה עסק פרטי ואפשרות להוציא קבלות - היא עשתה את העבודה דרך העסק של אביה. אביה הוציא עבורה קבלות ושילם לה בתלוש משכורת מסודר. העבודה הייתה במשך 6 חודשים בתקופת ההיריון, ולאחר שני החודשים הראשונים הייתה עליה בנפח העבודה ולפיכך עליה בשכר. הגשנו לביטוח לאומי את כל הטפסים, כולל מענה על שאלון לתובעת גמלה שהועסקה ע"י בן משפחה וחקירה בבטל"א (שכמובן חזרה על השאלון...). בסיום החקירה, החוקר החליט שברצונו לראות תכתובת דוא"ל, יומן העבודה - שהוא היומן הפרטי של אשתי ואת החשבוניות שהוצאו על ידי אביה, בכדי שיוכח שהמשכורת עלתה בהתאם לעליה בנפח העבודה (ולא כדי לתבוע מביטוח לאומי סכום גבוה עבור דמי הלידה). האם זכותו של בטל"א לדרוש כל כך הרבה הוכחות, הנוגעות בצנעת הפרט של אשתי, בכדי לשלם לה את הגמלה? אם לא תספק את ההוכחות בטענה של צנעת הפרט, זו עילה מספיקה לביטוח לאומי לדחות את התביעה? נקודה נוספת, החוקר הקליד במחשב את דבריה של אשתי, ובסיום הדפיס והחתים אותה על מה שאמרה, אך סרב לתת לה עותק של הדפים עליהם חתמה. האם זה חוקי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/12/2011
בכל מקרה של תביעה לתשלום קצבה ע"י הבטל"א רשאי הבטל"א לבחון באמצעות אמצעים שהוקנו לו בחוק את המידע שנמסר לו ע"י התובע.
שמחה
שאל/ה:
נכות בעקבות ניתוח קיצור קיבה
14/12/2011
עברתי ניתוח לקיצור קיבה ב80% יש לי מגבלות תזונתיות האם זכאית לאחוזי נכות?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת נכות
18/12/2011
נכות ניקבעת על פי נכות רפואית ואי כושר לעבוד. בהתאם ליכולתך לתפקד, שלושה חודשים לאחר הניתוח, תבחני באם יש מקום לתבוע לנכות. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
שיי
שאל/ה:
בקשת הארכה לתו נכה
14/12/2011
אני בגיל 60, בעל 74 אחוז נכות, לפני 4 שנים עברתי תאונה פגיעת ראש ומאז נתנו לי כל שנתיים תו נכה. האם כל שנתיים צריך להציג את מסמכי התאונה בעת בקשת ההארכה או שיש להם את האינפורמציה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הארכת תו נכה
17/12/2011
עליך לפעול לפי הנחיות משרד הרישוי.. לשים לב, מה תוקף התו, ולדאוג, שאכן הוא מחודש. בברכה עו"ס טובה יששכרי
עדינה
שאל/ה:
עובדת במשק בית- מנקה
14/12/2011
אני עובדת במשק בית והמעסיקים משלמים עליי ביטוח לאומי. בפעם האחרונה כאשר לקחתי תדפיס שנקרא "תקופות ביטוח ושמות מעסיקייך הרשומים במוסד לביטוח לאומי" ראיתי בכל שורה את אותו שם המעסיק , מספר תיק המעסיק מופיע רק ליד התשלום הראשון (ליד שאר התשלומים הוא לא מופיע) , אך ליד תשלום אחד מופיע מספר תיק אחר (שונה ממספר התיק שמופיע ליד התשלום הראשון). התשלום הזה מתייחס לתקופה של שמונה שנים למרות שבשורות אחרות יש כיסוי לשנים האלה. איך אפשר להסביר את זה ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
עובדת משק בית
17/12/2011
ממליצה לפנות לסניף הבטוח הלאומי הקרוב לביתך, לבדוק אם אכן הבטוח לאומי מכוסה לך, שלא תאבדי זכויותיך.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אירה
שאל/ה:
חופש מחלה ממושך - סיבה למחלה טרשת נפוצה
14/12/2011
סיבה למחלה טרשת נפוצה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חופש מחלה ממושך
17/12/2011
אם סיימת את מיכסת ימי המחלה להם את זכאית, את יכולה להגיש תביעה לנכות למוסד לבטוח לאומי. רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי