פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
בית משפט לתעבורה גזר על אבא שלי 4 חודש עבודות שירות והוא במקצועו נהג משאית ...מה הוא יכול לעשות בנושא של ביטוח לאומי,איזה טפסים להגיש ? חשוב לציין ששנה הוא חתם אבטלה כי בית משפט שלל לו את הרישון עד תום ההליכים
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
תגובה
27/11/2011
כנסי לאתר הבטל"א לפי הקישור לקבלת מידע:
דף הבית > ביטוח וגבייה > דמי ביטוח לאומי > פירוט סוגי המעמד וחובת תשלום > אסיר / עציר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אביחי
שאל/ה:
אי מתן תשובה מספקת
27/11/2011
לפי הבנתי בתכנית החדשות אתם נותנים עצה מלאה ומניחה את הדעת ברור לי שאני צריך ייעוץ לכן פנייתי אליכם,שוב שאלתי בנ"ל ועוד האם עליי לתבוע קודם את ביטוח לאומי או ביטוח של הרכב?תודה.
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
תגובה
27/11/2011
שלום אביחי, מנהלי הפורום, אינם קשורים לבטל"א ועושים כמיטב יכולתם ללא תמורה, ובזמנם הפנוי כדי לתת מענה רחב ככל הניתן לציבור הרחב, שבדרך כלל אינו מודע לזכויותיו בעת מצוקה. לא ברורה פנייתך ועל מה אתה מלין. נא הסבר שוב את שאלתך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ארינה
שאל/ה:
אישה מקבלת דמי זיקנה ומבטחים אפשרות לעבות גובה שכרי
27/11/2011
אני בת 64 עצמאית מקבלת 1444שקל דמי זיקנה 940 שקל ממבטחים אני נשוא בעלי גם מקבל דמי זיקנה אני עובדת שכירה ושכר 3000שקל מה גובה שכר שאני יכולה לקבל גם מעסק וגם מעבודה כדי לקבל את דמי זיקנה במלואם תודה על הסבר ארינה
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
תגובה
27/11/2011
קבלת דמי זקנה מותנה במכלול נתונים אישיים. מומלץ כי תבדקי את זכויותיך מול הבטל"א באמצעות מוקד 6050* או בפנייה לסניף הבטל"א הקרוב.
fxhn
שאל/ה:
בקשה להבטחת הכנסה שאושרה והופסקה
27/11/2011
שלום הייתי מבקשת לדעת : 1. בקשתי להבטחת הכנסה אושרה ולאחר מס' חודשים בהם קיבלתי אותה , הופסקה. האם בהנחה שהגשתי ערעור 11 חודש לאחר מתן ההחלטה שוללת, אוכל לקבל הבטחת הכנסה רטרואקטיבית על החודשים החולפים. 2. היה ואקבל עו"ד מהסיוע המשפטי ולא אזכה בערעור האם הוצאותיו יושתו עלי 3. האם נהוג לשלם אחוזים לעו"ד פרטי כתמורה לייצוג בתיק זה ? אודה על תשובה דחופה תודה
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
27/11/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה. המסמכים הנדרשים: שלושה תלושי שכר אחרונים ואישור מן המעסיק על היקף המשרה ועל סכום התשלומים החד-פעמיים ששולמו בשנה האחרונה (דמי הבראה, ביגוד, משכורת 13, פרמיות וכדו').
תקופת הזכאות: כל זמן שהתנאים הנ"ל מתקיימים.
הסיוע המשפטי אמור לסייע משפטית וללא תשלום.
שכ"ט עו"ד פרטי אינו נכלל ביעוץ של הפורום.
מור
שאל/ה:
האם מגיע לי דמי לידה?
27/11/2011
התחלתי לעבוד כשהייתי בהריון בחודש שלישי, כל יום 4 שעות 26 ש"ח לשעה, בתחילת ינואר המזכירה שהחלפתי חוזרת (היא היתה בחופשת לידה) אז יצא שאני יעבוד 4 חודשים. לפני שמצאתי עבודה קיבלתי 3 חודשים דמי אבטלה, רציתי לדעת האם אני יכולה לקבל דמי לידה? התאריך המשוער ללידה שלי הוא 2/3/12 אז יצא שאני לא יעבוד חודש וחצי / חודשיים. תודה מראש:)
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
דמי לידה
27/11/2011
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה * יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
* יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
דמי אבטלה יחושבו כחליף שכר מותנה באישור הבטל"א.
רינה
שאל/ה:
זכויות קצבת זקנה
25/11/2011
שלום, סיימתי לעבוד בשנת 1982 ועבדתי 11 שנות עבודה. היום כחצי שנה לפני גיל 62 נמסר לי כי צריך 12 שנות עבודה על מנת לקבל את קצבת הזקנה. כיצד אוכל להשלים את החסר? האם אפשר לשלם לביטוח לאומי? כמו כן אניח אישה נשואה, במידה ולא אקבל בגיל 62 את הקצבה מתי אתחיל לקבל?
תודה
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
קצבת זקנה
27/11/2011
זכאות לקצבת זקנה:
1. את מבוטחת בביטוח זקנה 2. הגעת לגיל המזכה בקצבת זקנה 3. השלמת תקופת אכשרה (תקופות ביטוח) 4. שולמו בעדך דמי ביטוח כחוק 5. את עומדת במבחן הכנסות (מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה)
החל ב-1 ביולי 2004 גיל הזכאות לקצבת זקנה לגברים נשאר 70, ולנשים החל מ-65 ובהתאם לתאריך לידתן, כפי שמפורט בטבלה הבאה:
גיל הזכאות לקצבת זקנה לנשים תאריך הלידה גיל הזכאות לקצבת זקנה
מתאריך עד תאריך
- 6/1939 65
7/1939 8/1939 65 ו-4 חודשים 9/1939 4/1940 65 ו–8 חודשים
5/1940 12/1940 66
1/1941 8/1941 66 ו–4 חודשים
9/1941 4/1942 66 ו–8 חודשים
5/1942 12/1944 67
1/1945 8/1945 67 ו-4 חודשים 9/1945 4/1946 67 ו-8 חודשים 5/1946 12/1946 68 1/1947 8/1947 68 ו-4 חודשים 9/1947 4/1948 68 ו-8 חודשים 5/1948 12/1948 69 1/1949 8/1949 69 ו-4 חודשים 9/1949 4/1950 69 ו-8 חודשים 5/1950 ואילך 70
מפאת קוצר היריעה מומלץ כי תבדקי מול מוקד הבטל"א 6050* את זכויותיך למול נתוניך האישיים.
דן
שאל/ה:
שהות בחו"ל וחוב לביטוח לאומי
24/11/2011
שלום! האם בן אדם שעזב את הארץ וחי בחו"ל כבר 6 שנים ולא שילם ביטוח לאומי חייב לשלם לביטוח לאומי בעת חזרתו לארץ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שהות בחו"ל וחוב לבטוח לאומי
25/11/2011
חייב בתשלום לבטוח לאומי, אחרת תאבד זכויותיך בברכה עו"ס טובה יששכרי
טל
שאל/ה:
תסמונת קבוקי האם מזכה בקצבה?
24/11/2011
שלום,אני אם לילד בן 8 שנולד עם בעיות לבביות שבגינם עבר 2 ניתוחי לב פתוח ,בעיות נירולוגיות(אפילפסיה),בעיות התפתחותיות עם בעיות התנהגות,בעיות נשימתיות יש לו מום בריאות. באוגוסט השנה אובחן כבעל תסמונת קבוקי גם כן.עד יולי 2011 יעקב היה זכאי לקצבה ב04/09/11 היינו בוועדה והוא נדחה שלחנו ערער וטרם קיבלנו תשובה שאלתי היא עד מתי ביטוח לאומי יכול לדון בתיק והאם תסמונת קבוקי מזכה בקצבת נכות?
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
תגובה
27/11/2011
הועדה הרפואית לעררים אמורה לבדוק את מכלול הנתונים והבדיקות ובסיומן במידה ואין צורך בהשלמות היא תקבע את עמדתה בערעור.
ישראל
שאל/ה:
סיוע מול ועדה בענין תאונת עבודה
24/11/2011
.אני עומד להגיע לועדה רפואית בגין תאונת עבודה מחודש יולי ,שבגינה הייתי בחופש מחלה חודש בבית,ותאונה זו הוכרה על ידי המ"לל-כרגע יש לי בעיות נוספות בגין התאונה ,שעברתי ניתוח ברגל להוצאת גוף זר .מהעבר ,בגין מחלות קודמות יש לי % 36 אחוז נכות כללית מהמ"לל. איני מקבל כיום שום קצבה כי אני עובד במשרה מלאה שאלותיי: איך להגיע לוועדה?האם להגיע עם עו"ד? איך להתנהג בועדה כזו.זו ועדה רגילה -אכזרית כמו שאנו מכירים? אם יקבעו לי אחוזי נכות קבועים איך הם מוספים לכל הנכות? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
סיוע מול וועדה
25/11/2011
רצוי להוועץ באיש מקצוע לקראת הופעתך בוועדה בברכה עו"ס טובה יששכרי
תותי
שאל/ה:
תשלום לביטו לאומי רטרואקטיבי
24/11/2011
שלום, עוד חודשיים אני בת 62 ויש לי 11 וחצי שנות עבודה. כרגע אני כבר 3 שנים מטפלת בתינוקות אך לא מקבלת תלושי שכר וכן לא משלמת לביטוח לאומי. האם אני יכולה רטרואקטיבית לשלם על מנת להתחיל לקבל את הקצבה?
תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת זקנה
25/11/2011
ממליצה לפנות לבטוח לאומי להסדר חוב. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יצחק'
שאל/ה:
האים עובד סיעודי זר שניקבע לעזור לי ואני טרם מלאו לי
24/11/2011
תאריך לקבלת קצבת זיקנה עכשיו בקרוב מאוד מיתקיים עירעור על גובה השר"מ שאני מקבלת ,האים הם יכולים גם לשלול את מה שקיבלתי? עד עכשיו. ולהוריד מהקיצבה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליצחק
25/11/2011
בהתאם למסמכים רפואיים, מצב תפקודיך, והתרשמות הוועדה, על פי שקול דיעת הוועדה, רשאים ללקצץ, ואף לשלול המשך שר"מ בברכה עו"ס טובה יששכרי
אביתר
שאל/ה:
חולה סכרת מבקש לדעת מהם זכויותי
23/11/2011
היי אני נחשב כחולה סכרת בין 44 מטופל בתרופות מהם זכויותיי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חולה סכרת
25/11/2011
עד כמה המחלה פוגעת בתפקוד, בהתאם תוכל להגיש תביעה לנכות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
גור אריה דניאל
שאל/ה:
החזר דמי ביטוח לאומי
23/11/2011
לימדתי בין השנים 2005-2010 במספר מוסדות חינוך במקביל . הגשתי בקשה להחזר דמי ביטוח אך למרבה תדהמתי גיליתי שהמעסיקים המשניים לא הפרישו כדין (12 % במקום 3.5 % ) דמי ביטוח ודמי בריאות . אני מוצא את עצמי עם חוב של כ10000 ש"ח מתוך זה הביטוח לאומי גבה ממני כבר 7000 ש"ח בפעמיים (2500 + 4300 ש"ח ) את ההפרש 2500 ש"ח הם דורשים ממני בתוקף. הגשתי תיאומי מס כל שנה כך שהמעסיקים המשניים אמורים לדעת כמה להוריד לביטוח לאומי. האם אני יכול לתבוע את המעסיקים על ההפרשים על פי החוק. הבנתי שהביטוח לאומי היה אמור לגבות את זה מהם אך נוח להם יותר לגבות מהשכר. דניאל גור אריה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
החזר דמי בטוח
25/11/2011
, האם בצעת תאומי מס?, האם יש לך את כל תלושי המשכורת,טופסי 106 שם תוכל לוודא מה השתתפות המעסיק, במידה והיתה, ולהתייץ עם איש מיקצוע בתחום. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דור
שאל/ה:
החמרה במצב הבריאות הקשור בתאונת העבודה
22/11/2011
אני נכה פגיעה בעבודה כבר 12 שנים 64% ,עם השנים מצבי הוחמר(אני פנסיונר בן 75) האם בגילי יש סיכוי להעלות את % הנכות?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
החמרת מצב
25/11/2011
עליך להוכיח, שהחמרת המצב הבריאותי קשור לתאונה... בברכה עו"ס טובה יששכרי
שלום
שאל/ה:
החמרת מצב מל"ל תו נכה
21/11/2011
20/11/2011 14:07:00 שלום שלום רב למומחה הנכבד! יש לי נכות תפקודית 50% מעבודה ,כדי לקבל תו נכות אני זקוק ל60% תפקודית, אני משוכנע שע"פ מצבי יש לי נכות גבוהה יותר ולכן אני נגש לועדה להחמרת מצב,ושאלתי: האם בנושא תו החנייה ,אני יכול לבקש גם ועדה לנכות כללית? והאם היא יכולה לקבוע נכות שונה מועדת הנכות לעבודה? תודה רבה רבה שלום
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
החמרה במצב התפקודי
22/11/2011
לא ניתן לתבוע גם נכות מעבודה וגם נכות כללית. עליך לבחור את מהקצבאות, ובאשר לתו נכה, עם העלאת % נכות, אתה פונה ישירות למשרד הרישוי. בברכה עו"ס טובה יששכרי