פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
עברתי וועדת ערר והפסיכיאטר בוועדה ביקש שאעבור הערכה פסיכודיאגנוסטית בביטוח לאומי [דרכם]. קבעו לי תאריך ושעה. וכתוב לי שהאבחון הוא 5 וחצי שעות. בד"כ אבחון שכזה הוא בערך על פעמיים -3 פגישות.
והזימון נראה כאילו מתייחס על פעם אחת כלומר בדיקה כבר באותו היום את כל ה-5 שעות. האם זה יכול להיות דבר כזה?
תודה רבה,
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לבן
1/12/2011
יכול להיות כניראה, שהערכה מתבצעת במרוכז , גם ראיון בע"פ, מבחנים פסיכולוגיים, וזה עורך הרבה זמן. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נוימן צילה
שאל/ה:
מספר חודשי העבודה הנדרשים לקבלת זיקנה מקסימלי
30/11/2011
כמה חודשי עבודה נדרשים על מנת לקבל קצבת זיקנה מקסימלי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לקצבת זקנה
1/12/2011
פרק הזמן הנידרש כחוק הוא 60 חודש עבודה בתוך 10 שנים, או 144 חודשים. פטורות מתקופת "הכשרה":גרושה, אלמנה, עגונה, אשה נשואה, שבן זוגה אינו מבוטח, אשה, שקבלה ק. נכות חודש שקדם לחודש בעבורו זכאית לק. זקנה, בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אביתר
שאל/ה:
מעמד בביטוח לאומי
30/11/2011
אשתי הוזמנה לב.לאומי לפגישה בנושא "מעמד"!? אני עוסק כמהנדס ביעוץ, אשתי מועסקת על ידי במשרד הממוקם בבית ולעתים גם יוצאת ללקוחות, אני משלם עבורה בטוח לאומי, אין לי עובדים נוספים. מחוות דעת שקבלתי אני משער שמדובר ברצון לקבוע האם היא אכן עובדת אצלי ומה מעמדה לגבי קבלת קיצבה. 1.האם הם ידרשו הוכחות נוסף לתלוש לכך שהיא עובדת אצלי? 2.אם התשובה ל1 חיובית נא פרטו איזה סוג הוכחות נחשבות קבילות .
בני
שאל/ה:
פיגור רק בדמי ביטוח בריאות-היתכן?
30/11/2011
האם יש טכנית אפשרות לשלם דמי ביטוח לאומי ללא דמי בריאות?
ואם כן ,האם במקרה כזה הב"ל יהיה מנוע מלטעון טענות על פיגור בכל הקשור לביטוח שאינו בריאות?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
30/11/2011
תשלום דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות הם לפי חוק ועל המעסיק/עובד עצמאי להעבירם לבטל"א כנידרש לפי חוק.
בני
הגיב/ה:
כוונתי למבוטח שמשלם בעצמו
30/11/2011
עצמאי או שאינו עובד
סיגל
שאל/ה:
תשלום מזונות- בדיקה לגבי בעיה
30/11/2011
שלום, אני פונה בשמו של בן זוגי הגרוש מזה כ-11 שנה. מזה כשלוש שנים משלם את המזונות בהוראת קבע לביטוח לאומי (קודם שילם לאחר קבלת טופס תשלום). החל משנה שעברה גרושתו שעובדת כסייעת בגן ילדים תובעת אותו בסוף כל שנה על אי תשלום מזונות עבור חודש אוגוסט בו אינה עובדת. בבדיקה הסתבר כי מכיוון שאינה עובדת באוגוסט היא חותמת אבטלה ומקבלת תשלום מביטוח לאומי ולכן אינה מקבלת באותו החודש את התשלום של המזונות (לא ברור מדוע, לא הצלחנו לקבל תשובה ברורה) ומכיוון שכך קיבלה "עצה" מעובד בביטוח לאומי לתבוע את בן זוגי שישלם לה בנפרד על חודש זה. לא ברור לנו מדוע צריך לשלם שוב. הרי התשלום החודשי יורד בהוראת קבע. מדוע בן זוגי צריך לספוג פניות מהוצאה לפעול רק בגלל שביטוח לאומי לא משלם לה. האם מוכרים מקרים מעין אלו. תודה מראש.
ילנה
שאל/ה:
ירושה וקיצבה
30/11/2011
אני מקבלת הבטחת הכנסה קיבלתי ירושה ועם כל הירושה שילמתי חובות רק חצי ממה שאני חייבת לא נישאר לי כסף מהירושה ביכלל יש לי אישורים על כל החובות האם אני יקבל עדיין הבטחת הכנסה ? הגשתי כבר את כל האישורים אבל לא קיבלתי תשובה עדיין
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
30/11/2011
קבלת קצבה מותנית במס' קריטריונים ובכללם מבחן הכנסות. יש להמתין לתשובת הבטל"א לפנייתך.
רעות
שאל/ה:
נולדתי כלקויית שמיעה באוזן אחת 100 אחוז
29/11/2011
היי, אני נולדתי כלקויית שמיעה באוזן אחת 100 אחוז, כבר מיום הולדתי עקב לידת ואקום. ברצוני לשאול האם אני צריכה להיות מוכרת בביטוח הלאומי? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
לקוי שמיעה
30/11/2011
אם את מבוטחת בבטל"א את זכאית להגיש תביעה בגין נכות כללית.
בן
שאל/ה:
הערכה פסיכודיאגנוסטית בביטוח לאומי.
29/11/2011
כתוב תאריך ושעה להערכה זה דרך ביטוח לאומי. וכתוב שזה 5 שעות
יוני
שאל/ה:
האם פיצוים לנפגע בתאונת דרכים יכולים לפגוע בזכויותיו
28/11/2011
שלום! שאלה שלי היא כזאת: קרוב משפחה מבוגר מאוד נפגע בתאונת דרכים לפני מספר שנים. כתוצאה מכך עבר שיקום ארוך ולא מעט ניתוחים . ( כאיש מבוגר עוד לפני התאונה הייתה לו מטפלת מביטוח לאומי). כיום הוא אמור לקבל גם פיצויים מחברת ביטוח של הנהג הדורס. האם הפקדת צ'ק הפיצויים לחשבון הבנק יכולה באיזשהי צורה לפגוע בזכויותיו ( מענק זקנה שלו ואשתו , מטפלת), הסכום הינו סכום גדול כלל , פחות מתשעים אלף שקל? תודה מראש !
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
30/11/2011
לכל זכאות לקצבה בבטל"א קיימים קריטריונים המזכים בקצבה. אחד מהם הוא מבחן הכנסות.
יש לבדוק עמידה בקריטריונים באופן פרטני למול כל זכאות נתבעת / מאושרת ובאופן אישי.
מירב
שאל/ה:
דמי אבטלה לסטודנט לאחר שהתפטר וקיבל שלילה
28/11/2011
שלום רב,
אושרה לי זכאות לדמי אבטלה, אך מכיוון שהתפטרתי הודיעו לי במכתב שאני בשלילה עד סוף דצמבר.
בחודש נובמבר החלתי לימודים ולכן מעמדי שונה לסטודנטית בביטוח לאומי.
השאלה שלי היא מה קורה עכשיו עם דמי האבטלה שאושר לי? האם סטודנטים יכולים לקבל דמי אבטלה?
אודה לתשובתך, מירב
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
30/11/2011
קבלת דמי אבטלה היא בהתאם לקריטריונים.
כל שינוי סטאטוס מחוייב בדיווח ובדיקת זכאות מול הבטל"א.
נדב
שאל/ה:
איך אדע שהמעסיק שילם עלי ביטוח לאומי
28/11/2011
עבדתי בבית קפה חצי שנה (אפריל 2011 עד ספטמבר 2011). איך אני יכול לדעת אם המעסיק שילם עליי ביטוח לאומי בחודשים האלו?
אנונימי
שאל/ה:
ייצוג משפטי בפני ועדה
28/11/2011
שלום שאלה שמופנת לטובה יששכרי ? האם קיים איזה גוף או עמותה משפטית באופן התנדבותי וללא תמורה במתן ייצוג או הכוונה בפני ועדה לנכות כללית של ביטוח לאומי בתודה על העזרה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאנונימי
1/12/2011
יעוץ לאזרח (שי"ל), נעמ"ת, ויצ"ו, תוכלו לקבל ייעוץ והכוונה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
קארין
שאל/ה:
אי יכולת לעבוד בגלל מחלת מקצוע
28/11/2011
שלום רב,
במקצועי אני מעצבת ותופרת שמלות כלה עצמאית עם ותק של כ-30 שים.
לאחרונה התחלתי לסבול מכאבים בילתי נסבלים בשני ידים ובמיוחד יד ימין ובגלל הכאבים אינני מסוגלת לעבוד...! בבירור רפואי התברר כי מדובר בלחץ קשה על עצבים ביד ימין ובינויני ביד שמאל. הפתרון היחיד הוא ניתוח וודאי ביד ימין ואופציה לגבי יד שמאול. בנוסף ישנם כאבים ככתף ימין, עמוד השידרה עליון (עובדת עם ראש למטה) וכאבי ראש שנובעים לדעת רופא מומחה-ניורולוג מבעיה בעמוד השדרה עליון!!! לדעתי ולדעת רופא מומחה-אורטופד הבעיות נוצרו עקב עבודתי!
> האם אני זכאית לסיוע כספי מביטוח לאומי (פיצוי, אחוזי נחות וכו')? > אם התשובה חיובית, מה הוא התהליך ומסמכים הנדרשים להגשת התביעה? > מה לדעתך גובה הפיצוי/קיצבה שאני יכולה לקבל?
תודה רבה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מחלת מקצוע
28/11/2011
הנך רשאית לפנות בתביעה לבטל"א בגין מחלת מקצוע/ מיקרוטראומה כתוצאה מעבודתך ולתמוך את טענתך במסמכים רפואיים.
אריה
שאל/ה:
ייצוג בפני ועדה רפואית
28/11/2011
כיצד נהוג לשלם שכר טרחה לעו"ד על הכנת תיק וייצוג בפני ועדה לקביעת נכות כללית ע"י המוסד לביטוח לאומי תודה
ארז .פ.
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה על תקופת עבודה בשתי עבודות שונות
27/11/2011
ערב טוב, עבדתי שנה ו-9 חודשים רצוף בבית דפוס, שלאחריהם התפטרתי. הייתי חודש בלי עבודה (לא חתמתי בלשכה), ואז התחלתי לעבוד בפלאפון בפרוייקט שנמשך 3 חודשים שלאחריהם קיבלתי מכתב "סיום חוזה עבודה", שלפי הבנתי, דינו כדין פיטורין. אמנם אמרו לנו מראש שהעבודה היא לשלושה חודשים (עם אופציה להמשיך שלבסוף לא מומשה אצל אף אחד מהפרוייקט) אבל עדיין, אני לא התפטרתי. עם סיום העבודה השנייה התייצבתי בלשכה התעסוקה. עברו חודשיים מאז, והשבוע אני מתחיל עבודה חדשה. אני מתכנן השבוע להגיש לביטוח לאומי את התביעה לדמי האבטלה עבור החודשיים שהייתי מחוסר עבודה. האם אני אהיה זכאי לקבל אותם?
תודה מראש, והמשך ערב נעים.
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
אבטלה
27/11/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. כל שיהוי עלול לגרור איבוד זכאות. ארבעת תנאי הזכאות לקבלת דמי אבטלה. עליך לענות על כולם, כדי להיות זכאי לקצבה. 1. אתה מבוטח בביטוח אבטלה 2. מלאו לך 20 שנים, ועדיין לא הגעת לגיל 67 3. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך: קודם לאבטלתך היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה
4. אתה מובטל .
ארז .פ.
הגיב/ה:
תודה על התשובה, אני אשמח אם תוכל להתייחס למקרה הספציפי
28/11/2011