פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני זכאי לדמי אבטלה ?(תקופה ארוכה שלא עבדתי בין עבודות
21/11/2011
שלום רב,
בשנת 2010 עברתי מתחילת השנה,ועד ל15.7.11 . לאחר מכאן לא עבדתי עד ה-1.2.11 . מה-1.2.11 ועד עכשיו אני עובד. אני חושש מפיטורין,ותוהה האם אני במידה וזה יקרה בקרוב,אני אהיה זכאי לדמי אבטלה עד שאמצא משהו חלופי בברכה,
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת אבטלה
22/11/2011
עליך לבדוק זכאותך על פי שלושה תנאים, שמזכים בק. אבטלה: מלאו לך 20, ועדיין לא הגעת לגיל פרישה. השלמת תקופת הכשרה, טרם אבטלתך. תקופת הכשרה היא, אם עבדת בשכ חודשי 360 יום בתוך 540 יום, בעדם שולמו עבורך דמי בטוח לאומי.או עובד בשכר יומי, 300 יום בתוך 540 יום, בהם שולמו עבורך דמי בטוח לאומי כחוק. תנאי שלישי, אתה במעמד מובטל. תבדוק, בהתאם לתנאים , באם אתה עונה לקריטריונים, את זכאותך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לילך
שאל/ה:
זכאות למימון מענק אישפוז -טופס 303
20/11/2011
אישה מוסלמית בעלת תעודת זהות ישראלית! אשר עובדת בישראל ילדה בבית חולים סורוקה בחודש ספטמבר. בימים אלו קיבלה מכתב לפיו התשלום של 15972 שח בגין הטיפול הרפואי שקיבלה טרם הוסדר וכי עליה להסדיר התשלום או לחלופין להמציא אישור מהביטוח הלאומי כי היא זכאית למימון מענק אישפוז. השאלה, מה הפרוצדורה להסדרת החוב? כיצד מקבלים אישור מהביטוח הלאומי ואיך ניתן לדעת אם היא זכאית? השכר שלה נמוך מ 2000 שח. האם בית החולים לא אמור היה למלא עבורה ולהחתים אותה על כל האישורים של הביטוח לאומי??? פתחו לה תיק בהוצל״פ בגלל החוב על סך של 10021 שח.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
21/11/2011
פני בבקשה למוקד בטל"א *6050 והציגי את שאלתך בתנאי שיש לך יפוי כוח מהאשה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לילך
הגיב/ה:
המשך שאלה - נא התייחסותכם. דחוף!
22/11/2011
אין לי יפוי כוח, אני רק מנסה לכוון אותה כיצד עליה לפעול שכן אינה שולטת בשפה העברית ולכן מתקשה לטפל בעניין ולכן אשמח לקבל הכוונה ככל שניתן על מנת לעזור לה. המדובר בסכומים גבוהים בהם היא מתקשה לעמוד. נכון להיום היא לא עובדת. בבית מגדלת את 2 ילדיה. כתובתה בבאר שבע אך גרה עם בעלה בחברון.
בהנחה שישנו חוב לביטוח לאומי, האם יתכן כי הכספים להם היא זכאית עקב לידת ילדיה קוזזו על חשבון החוב? זה כבר מספר חודשים שאינה מקבלת קצבת ילדים בגלל אותו חוב.
יוסי
שאל/ה:
שימוש בשירותי שירות התעסוקה לבעל קצבת נכות
20/11/2011
שלום! יש לי 2 שאלות ואשמח מאוד על תשובתכם: 1. לפני שנתיים וחצי הייתי בועדה של שירות התעסוקה והיתה לי בעיה של תת משקל (מערכת העיכול) שקלתי 52 קילו. ונקבעו לי הגבלות על אפשרויות התעסוקה. כיום אני שוקל 74 קילו (משקל תקין בהחלט) האם ניתן לשנות את החלטת הועדה של שירות התעסוקה ולבטל את ההגבלות? איך לעשות זאת?
2. בלי קשר, לפני שנתיים הייתי בוועדה של ביטוח לאומי, ואני מקבל קצבת נכות נפשית זמנית עד יולי 2012. במידה ואני רוצה להעזר בשירות התעסוקה ולמצוא עבודה רגילה (לא נתמכת) האם אני יכול להתייצב אצל הפקידה בלשכה והיא תפנה אותי
תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
21/11/2011
לשאלתך הראשונה: יש לצרף תיעוד רפואי ולפנות ללשכת התעסוקה עם בקשה מפורטת המסבירה את בקשתך להיבדק שוב.
לשאלת השנייה :
על-פי חוק ביטוח נכות, לשיקום מקצועי זכאי מי שוועדה רפואית קבעה לו לפחות 20% נכות רפואית משוקללת לצמיתות, והוא לא הגיע לגיל הפרישה, ובתנאי שהוא עומד גם בכל התנאים האלה:
עקב הליקוי הוא אינו מסוגל לעסוק בעבודתו או בעבודה מתאימה אחרת. הוא זקוק להכשרה מקצועית, כדי לחזור לעבודתו הקודמת או לעבודה התואמת את כישוריו לאחר הליקוי. הוא מתאים לשיקום מקצועי, מסוגל לשתף פעולה בתהליך של שיקום מקצועי ולהשתלב כעובד רגיל בשוק העבודה הפתוח (להבדיל מעבודה מוגנת או נתמכת).
יוסי
הגיב/ה:
הבהרה לגבי השאלה השנייה ששאלתי
22/11/2011
שוב שלום ! תודה על תשובתך לשאלותי! לגבי השאלה השנייה ששאלתי קודם : אני לא מעוניין בשיקום מקצועי של הביטוח הלאומי (למרות שאני זכאי לו כיוון שיש לי יותר מ 20% נכות) אני מעוניין לגשת לשירות התעסוקה ולבקש עבודה בתנאים רגילים (שעות עבודה,שכר מינימום רגיל) האם הפקידה תטפל בי ותפנה אותי לעבודה רגילה?
ואם אפשר: נניח ואני בא לפקידה ולא אומר לה שיש לי קצבת נכות מביטוח לאומי האם המידע הזה מופיע אצלה במסוף?
תודה מראש יום נפלא יוסי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוק "לרון"
22/11/2011
"ועדת לרון " הוקמה כדי לבחון את שילובם של אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה. לאור המלצות הוועדה, החל ב-1.8.09 נכנס לתוקף תיקון חוק הביטוח הלאומי, הבא לשפר את התנאים של מקבלי קצבת נכות שיוצאים לעבוד. התיקון בחוק משפר את התנאים של מי שיוצא לעבוד, ואינו פוגע בזכויות של מי שלא עובד.
עיקרי התיקון:
אם נקבעה לך דרגת אי-כושר יציבה, לא תיבדק מחדש עם צאתך לעבודה. הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה, יהיה תמיד גבוה יותר מסכום הקצבה בלבד. לכן ככל שתרוויח יותר מעבודה, כך הכנסותיך הכוללות יגדלו. תמשיך לקבל הטבות נלוות על-פי הכללים שנקבעו. רשת ביטחון למשך שלוש שנים - אם הפסקת לקבל את קצבת הנכות בגלל שהתחלת לעבוד או בגלל שהכנסותיך מעבודה עלו, תהיה מוגן ברשת ביטחון. כלומר במשך 3 שנים מיום שהפסקת לקבל את הקצבה, אם תפסיק לעבוד או שהכנסותיך יירדו שוב, תוכל לשוב ולקבל את קצבת הנכות בלי לעבור בדיקה מחדש. אם בחודש יולי 2009 תקבל קצבת נכות ויהיו לך הכנסות מעבודה, תקבל קצבה לפי החוק החדש, רק אם תבחר בכך. על-פי החוק קיימת קצבה חדשה - "קצבת עידוד". קצבה זו תשולם במקום קצבת הנכות, למי שהכנסתו מעבודה עולה על הסכום שנקבע בחוק. בכך יישמר העיקרון, לפיו הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה יהיה תמיד גבוה יותר מקצבת נכות בלבד. על פי התיקון בחוק נקבעו 4 דרגות אי-כושר: 60%, 65%, 74% או 100%.
אם אתה רוצה לצאת לעבוד, או אם אתה עובד ורוצה לבדוק אפשרויות תעסוקה נוספות, שירותי השיקום המקצועי של המוסד לביטוח לאומי עומדים לרשותך.
עמנואל
שאל/ה:
תשלום שכר מינימום
19/11/2011
אני חייל בן 20 עובד בפיצריה עם אישור עבודה בתוקף מהצבא. תחילת עבודה בחודש יולי בדיוק כשעלה שכר המינימום (22.10 ש"ח לשעה) שעות בממצוע 7 שעות חודשי 100 שעות המעסיק שלי משלם לי 21 ש"ח לשעה הוא אומר לי 1.10 ש"ח הולך לביטוח לאומי ומס בריאות (איני מקבל תלוש משכורת) השאלה שלי אם זה בסדר מצידו לעשות זאת או שבגלל שאני חייל הצבא אחראי עלי ולא ביטוח לאומי איך אני אמור לדעת שהוא משלם עלי ולא לוקח את הכסף בשבילו הייתי רוצה לקבל על זה תשובה תודה מראש
שני
שאל/ה:
קצבת נכות בביטוח לאומי
18/11/2011
שלום רב, אני מודעת לכך כי על מנת לקבל קיצבת נכות מהביטוח הלאומי - עליי לעמוד בשני תנאים: 1. גובה אחוזים המזכים בקצבה. 2. אם אני עובדת - צריכים לעבור 3 חודשים מיום סיום ימי המחלה שלי. השאלה שלי היא: מנובמבר אני ללא ימי מחלה והעובדים תרמו לי כספים במקום העבודה. כספים אלו אמורים לעבור אלי דרך תלוש משכורת ויופיעו כתרומה. האים זה יפגע ברצף של השלושה חודשים? תודה, שני
איריס
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי ודמי בריאות
17/11/2011
שלום רב רציתי לדעת האם רק על השכר יסוד אני משלמת ביטוח לאומי ודמי בריאות או על כל הברוטו כולל נסיעות ובונוסים או הפרשים?
נועה
שאל/ה:
הזכאות לקבל קיצבת אבטלה
16/11/2011
בת 56 ,פרשתי פרישה מוקדמת ממקום עבודתי ,החל מ-1.9 אני מקבלת פנסיה (תקציבית) נמוכה למדי. רק אתמול שמעתי שזכותי לקבל קיצבת אבטלה (לפחות לתקופה מסויימת) . האם מאוחר מדי עבורי להתייצב עכשיו בלשכת התעסוקה ולהגיש תביעה למוסד לבטל"א? תודה לכם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
16/11/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהי את עלולה לאבד את זכאותך. שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך: קודם לאבטלתך היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ערן
שאל/ה:
קצבת זקנה מיוחדת
15/11/2011
הוריה של אשתי עלו לארץ לאחר גיל 70. הכנסתם היחידה היא מחסכון פנסיוני הוני. האם הם זכאים לקצבת זקנה מיוחדת? האם החסכון הפנסיוני נחשב למחבן הכנסה ? אם לא, מדוע הוא מופיע בטופס התביעה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה מיוחדת
16/11/2011
אם אתה תושב ישראל שאינו מבוטח בביטוח זקנה ואינו זכאי לקצבת זקנה בגלל שעלה לארץ לראשונה לאחר גיל 60 - 62, ישלם לך המוסד לביטוח לאומי גמלה מיוחדת, על חשבון משרד האוצר, ובלבד שאתה עונה על כל התנאים המפורטים בהסכם שנחתם בין האוצר לבין המוסד לביטוח לאומי, להלן התנאים:
1.אתה תושב ישראל 2.הגעת לגיל הפרישה. 3.לאישה: את ובן זוגך לא מקבלים קצבה מהביטוח הלאומי. 4.לגבר: אתה ובת זוגך הגרה עמך לא מקבלים קצבה מהביטוח הלאומי, או אם בת זוגך הגרה עמך מקבלת קצבת זקנה, או קצבת נכות מעבודה והגיעה לגיל הזכאות לקצבת זקנה. 6.הכנסתך והכנסת בן זוגך הגר עמך, שלא מעבודה אינה עולה (או עולה רק במעט) על שיעור קצבת הזקנה + תוספת השלמת הכנסה (לפי הרכב המשפחה ולפי גילך).
יש לבדוק במוקד הבטל"א 6050* את סוגיית החסכון הפנסיוני שכן זו היא דרישה של הבטל"א ואתה מעיד שהיא מופיעה בטופס הבקשה.
לתשומת לב הנשים,
- אישה נשואה שנולדה לפני 1.8.32 - אינה זכאית לגמלת זקנה מיוחדת. - אישה נשואה שנולדה אחרי 1.8.32 - זכאית מגיל הזכאות לקצבת זקנה לגמלת זקנה מיוחדת, בתנאי שבעלה אינו מקבל קצבה לפי חוק.
גבי
שאל/ה:
טפסים לביטוח לאומי בעקבות תאונת עבודה
15/11/2011
עברתי תאונת עבודה לפני מספר חודשים שלחתי טפסים לביטוח לאומי לפני כחודשים עד היום לא קיבלתי שום דבר כולל לא ימי חופשת מחלה מאושרים על ידי רופא שאלה נוספת אם קיבלתי 90 יום חופש מחלה ואני עדין לא יכול לחזור לעבודה מה עלי לעשות תודה גבי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
15/11/2011
שלום גבי
האם שכיר או עצמאי? האם מדובר בתאונת עבודה שהיא גם תאונת דרכים? במידה ואתה שכיר, האם מקום העבודה שלך חתום על תקנה 22 והאם שולם לך שכר ע"י המעסיק בשלב כלשהוא?
במידה והתשובה שלילית, עליך לבדוק במוקד הבטל"א *6050 לגבי סטאטוס הטיפול.
לתביעה לתשלום דמי פגיעה ותביעת נכות בהמשך, כמו גם בנושא ביטוח חבויות יש משמעויות רבות וקריטיות מבחינת הטיפול בהן ובזמן ובאופן מקצועי.
אשמח לסייע בידך במידה ותפנה אלי באמצעות יעוץ אישי.
יגאל כהן, עו"ד התמחות במימוש זכויות מהביטוח הלאומי, נזקי גוף מתאונות
גבי
הגיב/ה:
פרטייך
15/11/2011
אשמח ליצור איתך קשר. שלח לי הודעה עם מספר הטלפון שלך במייל eynav45@walla.com תודה
יהורם
שאל/ה:
תשובה לטובה יששכרי, עו"ס
15/11/2011
איני חייב להפקיד, מצטרף לבת זוג שהחוזה ההפקדה ודמי שימוש חודשיים על שמה, את יתרת כספי החודשית מקיצבאות משלם כשותף בהוצאות החודשיות דהיינו כ-3000שח, שמי יופיע כדייר בחוזה מול ההנהלה של דיור זה כהסכמה באישורם.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
יהורם
15/11/2011
אחד הקריטריונים לקבלת זכאות לסיוע בשכ"ד, הוא, מי שאין לו, ולא היתה דירה, או חלק בדירה בבעלות, או בעלי אשור מהמוסד לבטוח לאומי, המעיד על נכות לצמיתות בדרגה של איכשר יציבה של לפחות 75% ...על סמך איזה קריטריון קבלת זכאות לסיוע?.... בברכה עו"ס טובה יששכרי
נתנאל
שאל/ה:
תלושי שכר לחישוב תגמולי נכות
14/11/2011
שלום. התבקשתי לשלוח למוסד לביטוח לאומי תלושי שכר לצורך חישוב תגמולי נכות ויש לי שאלה . אני מקבל 2 תלושים , תלוש שכר + תלוש גמלא. אני בן 60 פרשתי מהעבודה וחזרתי לעבוד לכן אני מקבל 2 תלושים . האם עלי להעביר רק את תלוש השכר שהוא נמוך או את 2 התלושים שמראה את ההכנסה המלאה לצורך חישוב הגמלה . תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תלושי שכר
15/11/2011
רצוי להעביר את שני תלושי השכר, על נת לערוך חישוב מדוייק. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אבי
שאל/ה:
זכאות לקיצבת זקנה לתושב ארה"ב
14/11/2011
האם תושב ארה"ב בגיל 67 אשר שילם במשך 23 שנים דמי ביטוח לאומי בישראל (במשך השנים 1971-1994) זכאי לקיצבת זקנה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לקיצבת זקנה לשוהה בארה"ב
15/11/2011
זכאי לקצבה בחו"ל, במידה ואתה ממשיך להיות תושב ישראל, או היית תושב ישראל במשך 30 שנה, לאחר ה - 15/5/1948 , , הזכאי היה מבוטח בבטוח זקנה במשך 12 שנה, כולל שנה לפני תחילת הזכאות לק. זקנה.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אריה
שאל/ה:
קביעת אחוזי נכות
14/11/2011
שלום אני בן 54 חולה במחלת סכרת ולחץ דם גבוה לאחרונה עברתי ניתוח בכתף ימין בגלל דלקות וקרע חלקי וניתוח לתיקון בקע בטבור ובמפשעות האם אני זכאי לאחוזי נכות לאור הממצאים בתודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קביעת אחוזי נכות
14/11/2011
אתה בהחלט זכאי לאחוזי נכות, רצוי לקבל ייעוץ מיקצועי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אריה
שאל/ה:
הגשת תביעה לנכות כללי
14/11/2011
שלום רב עברתי ניתוח בכתף לפני 3 חודשים רופא תעסוקתי נתן לי אישור לחזור לעבודה עם הגבלה לחצי שנה לא להפעיל את יד ימין לעבודה פיזית אלא רק עבודה פקידותית ממקום העבודה קיבלתי 90 ימי מחלה האם כעת עלי לפנות לביטוח לאומי להמשיך לקבל את יתרת הימים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
15/11/2011
אתה רשאי להגיש תביעה לנכות כללית כפי שציינה עו"ס טובה יששכרי.
הוועדה הרפואית קובעת את אחוזי הנכות שלך לפי רשימת המבחנים הרפואיים שבתקנות הביטוח הלאומי. ברשימה מופיע אחוז נכות מוגדר לכל ליקוי רפואי.
פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי יחליט אם המבוטח "נכה" ויקבע את דרגת אי-הכושר לאחר שיתייעץ עם רופא מוסמך ועם פקיד שיקום של המוסד לביטוח לאומי. דרגות אי-הכושר האפשריות הן: 60%, 65%, 74%, ו-100%.
זכאות לקצבת נכות רק בתום פרק הזמן שבעדו שולמו דמי מחלה.
Lila
שאל/ה:
תביעה לנכות כללית והשלמת הכנסה
14/11/2011
אני הגשתי תביעה לנכות כללית אני גרה יחד עם בן בן 25 שיש לו דירה משלו והוא מזכיר אותה לא נותן לי שום כסף למחיה האם אני יכולה במצב הזה לקבל השלמת הכנסה הנובע מנכות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ללילה
14/11/2011
תנסי לבדוק על פי העובדות , שאת מציגה... בברכה עו"ס טובה יששכרי