פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני נכה עם 60% נכות ומקבל קיצבה של 1230 ש"ח לחודש כעת אני נמצא בשיקום מקצועי ומקבל סכום של 850 ש"ח בנוסף ל1230 ש"ח. שמעתי שעל הביטוח הלאומי להשלים לי לסכום של 2400 ש"ח לא כולל נסיעות האם זה נכון? תודה מראש על התשובה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
1/11/2011
רצוי ומומלץ כי תבדוק את זכויותך בסניף הבטל"א בהתאמה לנתוניך האישיים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יניב
שאל/ה:
ועדה לעררים, מה לעשות
1/11/2011
שלום
אחרי שעברתי ועדות לנכות כללית קבעו לי 57% נכות רפואית אבל כתבו לי שלא איבדתי עקב הליקוי 50% מכושרי להשתכר.
יש לי אפשרות לערר בפני ועדה לעררים.
איך זה בדיוק מתנהל, אני שולח להם בכתב ערר מנומק על למה אני חושב שהם טועים?
ואז, הם מזמנים אותי לועדה או שרק לפי המכתב משנים את הקביעה?
האם כדאי לי לפנות לעורך דין שיכתוב בשמי את תלונותי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עמי
שאל/ה:
נכות מעבודה - שאלה לעו"ד
31/10/2011
אני הוכרתי ע"י ביטוח לאומי כהפגע עבודה בשנת 2010 עבור מחלת עבודה שקרתה ב- 2003. את התביעה להכרה כנפגע עבודה הגשתי בשנת 2009 וקיבלתי תשלומים רטרואקטיביים, שנה אחורה כאשר התביעה הוכרה, כלומר עבור שנת 2008.
השאלה שלי היא - בשנת 2005 ניגשתי לביטוח לאומי וסיפרתי לפקידה בקבלת הקהל את המקרה שלי ושהוא קשור לעבודה שעבדתי בה. למרות זאת היא הפנתה אותי לנכות כללית ולא לנפגעי עבודה. הנזק שנגרם לי כתוצאה מייעוץ שגוי זה הינו מאות אלפי שקלים שכן הייתי מנהל בעל שכר גבוה. לא ידעתי שיש אפשרות נוספת שכן לא הכרתי את חוק הביטוח הלאומי.
האם ידוע לך על תקדימים ופסקי דין שניתן על פיהם לבקש תשלומים רטרואקטיביים מהשנה בה הוטעיתי ע"י הפקידה וכן האם יש תקדימים או פסקי דין שמתיחסים למועד התשלום הרטרואקטיבי האם ניתן לבקש שיתיחסו לחוק שהיה בעת התאונה ולא בעת ההכרה בתביעה? כלומר ייתכן שבשנת 2003 בה הייתה התאונה שילמו תשלומים רטרואקטיביים ע"פ החוק יותר משנה אחת כפי שמשלמים כיום.
רפאל
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר נכות זמנית
31/10/2011
שלום אני נפגעתי בעבודה ואושרה לי נכות זמנית והופעלה תקנה 18א (נכה נזקק) לאחר תקופה זו הוקרתי כנכה עבודה 10% במהלך התקופה בה הייתי נכה זמני פוטרתי מעבודתי וכשסיימתי את תקופת הנכות הזמנית חתמתי בלשכת התעסוקה בכדי למצוא עבודה. האם הימים הנ"ל ( כשנה ) בהם הייתי בנכות זמנית כנכה נזקק נחשבים לי כימי תקופת אכשרה בשביל תביעה לאבטלה? תודה רפאל
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי אכשרה
31/10/2011
במניין הימים לתקופת אכשרה ייכללו: ימים שבעדם שולמו דמי פגיעה בעבודה.
שואלת
שאל/ה:
תקופת אכשרה - למה נעלמה ההודעה שלי
30/10/2011
לעניין אבטלה יש שאלה שאנילא מוצאת לה תשובה. אודה מאוד.
כתוב באתר ביטוח לאומי שלעובד חודשי יחושב התקופת האשרה כך שכל חודש עבודה מלא ייחשב כמניין הימים שהיו באותו החודש.
למה הכונה? נאמר שבכל חודש יש 30 ימים בכללי, האם כל חודש עבודה מלא ייחשב כאילו עבדתי 30 יום באותו החודש, או 25 ללא סופש?
והאם 540 הימים שמתוכם אמורים לעבוד 360 ימים, מחושבים יום ביומו? כלומר אם סיימתי לעבוד ב- 10.6.11 אז בודקים 540 ימים אחורה עד ה- ה10.12.10?
ושאלה אחרונה - כתוב שיש הארכה של תקופת האכשרה, כלומר על ימי מחלה שלא שולמו של עד 180 ימים. כלומר אם היו לי 10 ימי מחלה שלא שולמו בעבורם שכר, בתפזורת במהלך השנה (כימשלמים רק מהיום השני או השלישי) האם תקופת האכשרה תחושב לי מתוך 550 ימים ולא מתוך 540?
תודה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חישוב ימי אבטלה
30/10/2011
נחשבים על פי ימי עבודה. אי לכך , על מנת, שיוכלו לערוך חישוב של ימי עבודה, את מתבקשת להמציא לבטוח לאומי, תלושי משכורת, שמשקפים את ימי העבודה בפועל, ימי מחלה, חופשה וכו'. בברכה עו"ס טובה יששכרי
s
שאל/ה:
למה לא מגיע לנו מענק פטירה?
30/10/2011
שמעתי שכשאדם נפטר המשפחה מקבלת באופן אוטמטי מענש פטירה. אימי נפטרה לפני 9 שנים ולא קיבלנו את המענק. אבי נפטר לפני חודשיים וגם לא קיבלנו. למה לא מגיע לנו מענק שמגיע לכולם? מה הקריטריונים לקבלת המענק ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענק פטירה
30/10/2011
על פי חוק הבטוח לאומי, מענק פטירה, מוענק רק לבני הזוג..אשה, שמתאלמנת, או בעל , שמתאלמן.
s
הגיב/ה:
אם מענק הפטירה מוענק לבני זוג,אז למה אבי לא קיבל את המע
31/10/2011
המענק בשנת 2003 כשאימי נפטרה? האם אפשר לברר בביטוח לאומי אחרי 9 שנים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענק פטירה
1/11/2011
מענק פטירה משולם באופן אוטומטי, ואין צורך להגיש תביעה. ייתכן ואביך קבל, ולא הייתם מודעים, יש באפשרותיכם לבדוק חשבונות בנק לאותה תקופה?
s
הגיב/ה:
מענק פטירה
1/11/2011
אבי לא קיבל מענק פטירה,ואני יודעת בודאות כי אני זאת שמנהל את החשבון שלהם. ולא ראיתי שום מענק שנכנס לחשבון. השאלה היא למה הוא לא קיבל אם בן זוג אמור לקבל
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענק פטירה
1/11/2011
החוק פועל מאחד לינואר 2003 , ואילך... ממליצה, לפנות לסניף הבטוח הלאומי הקרוב לביתך, ולבדוק. אשמח להתעדכן.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מנחם
שאל/ה:
אלמן שארים- מבחן הכנסה ?
29/10/2011
שלום התאלמנתי לאחרונה ואניזכאי לקצבת שארים. האם כיום קיים מבחן הכנסה לאלמנים ?( כמדומני שמבחן זה בוטל על ידי הכנסת לאחרונה) האם קצבת שארים ממבטחים ממקום עבודת אשתי ז"ל שאני מקבל כשאר כלולה כחלק מהכנסות ה"מבחן" תודה
נעם
שאל/ה:
נכות כללית+הורדות ביטוח לאומי
28/10/2011
שלום:אישתי הוכרה כנכה 100 למשך שנה החל מ 1.92010 במהלך תקופה זו הורדו לה דמי ביטוח לאומי
מהפנסיה וכן מהשכר בעבודתה
האם לא היתה אמורה להיות פטורה?
(הורידו לה גם ביטוח בריאות)
תודה רבה על העזרה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום בטוח לאומי ובריאות
29/10/2011
על פי חוק, בטוח לאומי ובריאות משולמת מכל קיצבה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
חיים
שאל/ה:
נניח ואני מקבל קיצבת נכות כללית בביטלא ואני מגיע לגיל
28/10/2011
שמקבלים קיצבת זיקנה-ואו אמות לאחר שאגיע לגיל במזכה איך אוכל להבטיח את אישתי שתקבל גם קיצבת שאירים .
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת שארים
29/10/2011
אלו התנאים, שיבעו לק. שארים: הנפטר היה תושב ישראל בעת פטירתו. הניפטר השלים, טרם פטירתו, שנים עשר חודשי ביטוח, או 24 חודשי בטוח במהלך חמש שנים, גם אם לא היו רצופים,או 60 חודש במשך עשר שנים גם אם לא היו רצופים, הניפטר היה המפרנס העיקרי במשפחה בברכה לאריכות ימים עו"ס טובה יששכרי
שמואל
שאל/ה:
הכנסה מיחידת מגורים המיועדת לנופש
27/10/2011
האם הכנסה מיחידת מגורים המושכרת לנופש המוגדרת במע"מ כעוסק פטור (מקום שינה לזוג בלבד) מחוייבת ביטוח לאומי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שמואל
28/10/2011
ממליצה לבדוק שאלה זו בדיני מיסים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
א
שאל/ה:
קצבת נכות כהכנסה לקבלת קצבת שארים
27/10/2011
אני מקבלת קצבת נכות אי יציבות 100%.עד היום חייתי עם אבי והוא עזר לי מבחינה כלכלית. לצערי הוא נפטר ופניתי למשרד הבריאות היכן שהוא עבד כדי לדרוש קצבת שאירים מעל גיל 20. אמרו לי שמגיע לי 15% מהמשכורת שלו. השאלה שלי האם קבלת קצבת השארים שלפי חישוב לא תעלה על 500 שקל,תפגע בקצבת שנות שלי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
א
28/10/2011
קצבת נכות אינה נחשבת הכנסה, ועל כן קצבת שארים שאת עשויה לקבל, לא תפגע בקצבת הנכות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מעיין
שאל/ה:
הריון נוסף במהלך חופשת לידה- האם מגיע לי דמי לידה נוספי
27/10/2011
עבדתי 3 שנים בכיבוי אש נכנסתי להריון ויצאתי לחופשת לידה שבמהלכה נכנסתי שוב להריון נוסף ולאחר מכן עזבתי את העבודה כדי לשמור על הילדה, חתמתי אבטלה 3 חודשים ולאחר מכן ילדתי את בתי השנייה- שאלתי , האם מגיע לי שוב פעם דמי לידה כיוון שנכנסתי להריון במהלך חופשת הלידה?
אשמח לקבל תשובה תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מעיין
28/10/2011
מזל טוב!!! על מנת לוודא, באם את זכאית לדמי לידה נוספים, ממליצה לגשת עם התלוש האחרון בעבודה סניף הבטוח לאומי הקרוב, ויבדוק, באם עדיין את זכאית לדמי לידה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יוסי
שאל/ה:
דחיה של דמי אבטלה עקב היותי במעצר בית.
27/10/2011
עבדתי בשירות בתי הסוהר 4 שנים.קיבלתי מכתב פיטורין מהשב"ס ב 07/10/11. הבאתי לביטוח לאומי דוח של 48 חודש אחורה של תלושי שכר.בביטוח לאומי טוען שחסר 143 יום.הבעיה-שמיתוך 48 חודש אחרונים היתי 10 חודש במעצר בית ,ע"י החלטת בית משפט של המדינה,ומתוך 10 חודשים אלו קיבלתי הבטחת הכנסה כ-4 חודש עקב היותי במעצר בית.כשסיימתי את מעצר הבית חזרתי לשב"ס ועבדתי כ 2 חודש נוספים.ושלבסוף הוחלט לפטר אותי כי איני מתאים לנורמות של השב"ס,וקיבלתי מכתב פיטורין מסודר משירות בתי הסוהר לאחר 4 שנים שהיתי בשב"ס.בתביעה לביטוח לאומי אמרו שחסר לי 143 יום לפי ימי הכשרה ,ולפי חוק בדיקת זכאות של 18 חודש אחורה.אמרתי, וניסתי להסביר להם שבמקום העבודה שב"ס אני עובד משנת 2007 ויש לי המון ימי עבודה, ואיני אשם שהמדינה החליטה לשים אותי במעצר בית .בכל 10 חודש שחסרים שהיתי במעצר בית .ושאני יכול להביא להם עוד חודשי עבודה אחורה כדי שיהיה ימי הכשרה מלאים כי אני עובד בשב"ס מ 2007.מה אפשר לעשות במצבי הנוכחי?כי יש לי מכתב פיטורין מסודר עם עבודה של 4 שנים למעט 10 חודשים אחרונים שהיתי במעצר בית לא מבחירה אלה בכפיה ע"י המדינה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
יוסי
28/10/2011
לדבריך, במהלך 10 חודשי מעצר בית, קיבלת ארבעה חודשי הבטחת הכנסת. אין הבטוח לאומי משלם כפל קיצבאות. , יחד עם זאת, אם ברשותך הסטורית עבודה ארוכה יותר, ויש לך תלושי משכורת המעידים על כך, ממליצה, לפנות לסניף הבטוח לאומי הקרוב אליך, להמציא להם את כל המסמכים הדרושים, ולבקש חישוב מחדש.
גילי
הגיב/ה:
ככלל ביטוח לאומי לא משלם לעציר שום גימלה למעט הבטחתהכנס
28/10/2011
שולמית
שאל/ה:
האם זכויות ידוע בציבור פוסקים כשבן הזוג במוסד סיעודי?
27/10/2011
שלום. אני חיה מזה 5 שנים וחצי עם בן זוג אשר לצערי חלה במחלה סופנית. בני המשפחה רוצים להכניסו למוסד סיעודי כי קשה לכולם לטפל בו. האם במצב זה אפסיק להיחשב ידועה בציבור למרות שאין בכוונתי להזניח אותו ולהמשיך לסעוד גם כאשר הוא במוסד? האם יש סיכוי שביטוח לאומי יטען שאיני זכאית לזכויות המגיעות לי כידועה בציבור רק משום שהוא נמצא במוסד סיעודי? תודה
סבטלנה
שאל/ה:
הרהור על התנגדות הרשות לשלם דמי אבטלה
26/10/2011
שלום רב, פתחתי תביעה בביטוח לאומי והתחלתי לחתום בלשכת העבודה.איני מסכימה עם טענת המשרד לתעסוקה שהיני סירבתי להתקבל לעבודה שאליה נשלחתי מטעם הפקיד מלשכת העבודה בשבוע הראשון שהתחלתי לחתום בלשכת העבודה.לפי טענת הפקיד,היני מחויבת לקבל על עצמי כל תפקיד שיוצא לי ולהסתפק בתנאים מינימלים שאינם מגיעים לרמתם של התנאים שקיבלתי לפני פיטורי.העבודה שאליה נשלחתי לא התחשבה בניסיון בן 5 השנים שצברתי בחברה שעבדתי בה. כמו כן השכר במקום העבודה שהוצא לי ,נמוך בהרבה מהשכר שקיבלתי לפני פיטורי ואיני מסכימה לכך. בנוסף המעסיק גם רשם בהפניה-שלא הגענו להסכמה וגם מדובר בתפקיד אחר ללא התחשבות בבעלת ניסיון. חשוב לי לציין ,שהפיטורי נובעים מקיצוצים בחברה שעבדתי. בגלל הסיפור שקרא..ביטוח לאומי הפסיקו תשלום דמי אבטלה ושלחו אותי לפגישה עם עו"ד של לשכת תעסוקה. מה עלי לעשות במצבי? תודה לעונים.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אבטלה
30/10/2011
על פי חווק, את מחוייבת לקבל כל פניה לעבודה, גם אם היא לא הולמת את כישוריך, אחרת, הם רשאים להפסיק את דמי האבטלה. אם אלה החוקים, וחשוב לעבור את משבר חוסר העבודה, רירדה, על מנת למנף למצב טוב יותר ומציאת עבודה הולמת, המלצתי, לקבל את העבודה, ובמקביל להמשיך ולחפש עבודה טובה יותר. "כל עבודה מכבדת את בעליה". באשר למצבך הנוכחי, תפגשי עם העו"ד, תשמעי מה הוא מציע, ובהתאם תוכלי לקבל החלטות, ואולי כדאי יהיה להוועץ באיש מקצוע. בברכה עו"ס טובה יששכרי