פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, פוטרתי מעבודתי (לאחר 60 יום לאחר חופשת הלידה), ב 3 חודשים האחרונים, עבדתי פחות (כ 3-4 פעמים בשבוע במקום משרה מלאה) ומכך גם המשכורת שלי הייתה נמוכה יותר, האם הביטוח הלאומי מתחשב רק ב 3 חודשים האחרונים? האם יש משהו לעשות בנידון?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
6/12/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ירון כהן
שאל/ה:
דחיית מועד קבלת דמי אבטלה בגלל עבודה זמנית
5/12/2011
התפטרתי מעבודתי עם שכר גבוה, ונקבעה לי זכאות לדמי האבטלה המירביים ביותר, אולי זה מגיע לי רק לאחר 90 יום; כמו כן קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שתקופת הזכאות שלי לדמי אבטלה היא 360 יום.
שאלתי היא, האם אוכל לדחות את קבלת דמי האבטלה ל 150 יום לאחר הפיטורין - וזאת בגלל עבודה זמנית (וחלקית) שמצאתי? כלומר, עברו 90 יום, ואני מתחיל לעבוד 3 ימים בשבוע בעבודה זמנית למשך חודשיים, שהשכר בה נמוך מהשכר שבו עבדתי.
האם אוכל לאחר החודשיים האלו לממש את הזכאות שלי לדמי אבטלה - לפי הסכום שנקבע לי עבור העבודה שממנה התפטרתי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
6/12/2011
תנאי זכאות - 4. אתה מובטל
אתה רשום בלשכת שירות התעסוקה כמחוסר עבודה, ומתייצב בה, כדי לקבל עבודה בהתאם לתקנון שירות התעסוקה ולא נמצאה לך עבודה מתאימה.
גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), צריך להתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי לא לאבד את זכאותו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
שאל/ה:
מלגת ניידות לרכב לנכה
4/12/2011
רציתי בבקשה לדעת משהו בקשר למלגת ניידות לרכב לנכה , אם אבי קיבל מלגה לרכב וקנינו וכעבור זמן מסויים לא עלינו ושלא יקרה אבי הולך לעולמו האם אנחנו צריכים להחזיר את הרכב או את הכסף שקיבלנו לקנית הרכב? , תודה אבי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת ניידות
5/12/2011
יש ליצור קשר עם סניף הבטל"א ולהציג בפני פקיד הניידות את תעודת הפטירה. פקיד התביעות יבדוק את הנתונים ומצב ההלוואה העומדת שניתנה לרכישת הרכב בנתונים הנוכחיים וכן ינחה אתכם לגבי המשך ההליך של פרעון ההלוואה ומכירה או השארת הרכב ברשותכם.(את ההלוואה תצטרכו לפרוע בכל מקרה). יש להציג בפני פקיד הניידות כאמור את תעודת הפטירה , רשיון רכב תקף ותעודת ביטוח תקפה.
לירון
שאל/ה:
קרוהן פמפ וביטוח לאומי
4/12/2011
הי יש לי קרוהן פמפ ובכצט ובעבר הכירו אותי זמני ביטוח לאומי ונתנו לי שיקום ללמוד קורס של מקצוע. לפני כחודש עשיתי ועדה וקבעו לי פגישה עם עו'ס שיקום אני יכולה לבקש ממנה לימודים לתואר אקדמי???
תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שיקום
5/12/2011
פקיד השיקום של המוסד לביטוח לאומי ייעץ לך בבחירת מסלול לימודים ותעסוקה, לאחר שישוחח עמך ויעמוד על שאיפותיך, כישוריך ומגבלותיך. במידת הצורך, יתייעץ פקיד השיקום גם עם רופאים, פסיכולוגים ומומחי שיקום אחרים. כדי לסייע לך לחזור ולהשתלב בהקדם בעולם העבודה, פקיד השיקום יעזור לך לבחור מקצוע שיש לו דרישה בשוק העבודה ואפשר ללמוד אותו בפרק זמן מוגדר. בתום תקופת הלימודים וההכשרה במידה ותזדקק לעזרה, פקיד השיקום ינסה לסייע לך גם בהשמה בעבודה.
מסלול לימודים והכשרה מקצועית משך הלימודים, אופיים ומקומם ייקבעו על פי כישוריך, אחוזי הנכות, המגבלה הרפואית וסוג המקצוע שתבחרי.
תוכלי ללמוד את המקצוע במגוון מוסדות לימוד והכשרה מוכרים, הנמצאים בפיקוח ממשלתי (לדוגמה: משרד הבריאות, משרד התעשייה והמסחר, משרד החינוך) ומעניקים תעודה מקצועית או תואר אקדמי מוכר.
סיוע בהשמה בתום לימודיך והכשרתך המקצועית, פקיד השיקום יוכל לסייע לך למצוא עבודה בשוק העבודה הפתוח. אגף השיקום עובד בשיתוף עם מספר חברות השמה המתמחות בשילוב אנשים עם מוגבלויות בשוק העבודה.
משה
שאל/ה:
דיווח למל"ל על החזרי מס הכנסה
4/12/2011
שלום
אני סובל מנכות חמורה ומקבל קצבת נכות כללית מלאה לצמיתות. לאחרונה קיבלתי החזרים בשל פטור ממס הכנסה (6 שנים רטרואקטיבית) בגין סעיף 9(5). האם עלי לדווח על כך למל"ל במסגרת הודעה על שינויים?
שמוליק פורטל
שאל/ה:
האם חולי אלהיימר זכאים לקבל שר"מ
3/12/2011
שלום
אבי מאובחן בשנה האחרונה כחולה אלהיימר
והוא אמנם זכאי לחוק סיעוד מלא מביטוח לאומי, אך שאלתי היא האם הוא יכול לקבל שר"מ מאחר והוא לא מבצע פעולות בסיסיות פשוטות וזקוק לעזרה מבני הבית .
אני חושב שיש לו מעט אחוזי נכות ללא קשר לאלצהיימר.
זה מן הסתם יהיה לנו לעזר רב במיוחד בכל הנושא של העסקת עובד זר.
תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לשר"מ
3/12/2011
קצבה לשרותים מיוחדים, זכאים גברים ונשים עד גיל פרישה, מגיל פרישה, אלה הזקוקים לעזרה מלאה בפעולות היומיומיות (הלבשה , רחצה וכו'), ולהשגחה במשך כל שעות היממה, זכאים למקסימום אחוזי הסיעוד, זכאות זו , תאפשר לך לקבל היתר להעסקת עובד זר. אשמח לעזור בהמשך , עו"ס טובה יששכרי
שלי
שאל/ה:
בקשה למלל לאמא ואבא
3/12/2011
אבי, בגיל 86 מקבל 9.75 שעות סיעוד. היות והולך למועדון נישאר לו נטו 4 שעות. רופא גריאטר מטעם קופת חולים רשם לאחרונה שיש ירידה קוגנטיבית והזנחה כלשהי. אימי 80 , עצמאית בתפקוד ואין לה שעות עזרה מהמלל. אימי סובלת מבעיות סחוס בברכיים ומתקשה בהליכה. רופא גריאטר רשם שזקוקה לעזרה. האם להגיש בקשה למלל עבור אימי ולצרף את המסמך שקשור לאבי?וההיפך? האם כדאי להגיש בקשה לתוספת שעות עבור אבי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אמא ואבא
3/12/2011
אפשר להגיש החמרה לאבא ותביעה לחוק סיעוד עבור אמא. רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
שי
שאל/ה:
שליחת העתק פרוטוקול
2/12/2011
האם ועדת עררים-אי כושר, חיבת לשלוח העתק פרוטוקול לפי חוק? נשלח אלי רק החלטה בערר-אי כושר. תודה מראש
שי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
העתק פרוטוקול
3/12/2011
אתה יכול לבקש את הפרוטוקול, יתנו לך... בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
אולג
שאל/ה:
פנסיית שאירים לאחר שנתיים
2/12/2011
אישתי נפטרה לפני שנתיים בהם לא הייתה לי שום סיבה לתבוע לפנסייה כי עבדתי ....האם אחרי שנתיים אני יכול להגיש פנסיית שאירים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת שארים
3/12/2011
אתה יכול להגיש תביעה לקצבת שאירים.. ושלא תדע עוד צער.. עו"ס טובה יששכרי
חגי
שאל/ה:
השפעתה של הכנסה נוספת על קצבת נכות כללית
2/12/2011
רקע עובדתי- מדובר באדם בן 62 שמקבל קצבת נכות כללית המורכבת מדרגת אי כושר בשיעור של 60% יציבה, כאשר אחוז הנכות הרפואית עומד על 40%, שיעורים אלו נקבעו בשנת 2005 אולם מאז שנקבעו קיימת החמרה במצבו הרפואי של הנ"ל ולכן תוגש בימים הקרובים הודעה על החמרת מצב לשם העלאת אחוז הנכות וכן בקשה לקבלת שירותים מיוחדים היות והאדם זקוק היום לעזרה ולהשגחה של 24 שעות.
הנושא העיקרי- לנ"ל קיימת דירת מגורים על שמו שהו מתגורר בה, לדירה זו נבנתה תוספת מגורים בשטח של כ- 200 מטר שניתן לפצלו מהדירה המקורית ולהשכירו כדירת מגורים נפרדת או לחילופין ניתן להשכירו כחנות (לשנות את הייעוד למסחרי).
השאלות הן- 1- האם יש הבדל מסויים בין אם יושכר השטח האמור כדירת מגורים לבין אם יושכר כחנות?? איזה שימוש יהיה עדיף מבחינת תשלום מיסים ומבחינת ההשפעה על דמי קצבת הנכות שמקבל הנ"ל נכון להיום (סך של 2,422 ש"ח על סמך 60% אי כושר) בהנחה שמדובר בסכום הכנסה שווה בין אם יושכר השטח כדירה ובין אם יושכר כחנות. 2- איך בדיוק תושפע קבלת קצבת הנכות הכללית מההכנסה הנוספת שתתקבל עבור השכרת השטח האמור?? כלומר, מה השיעור שיופחת מקצבת הנכות המתקבלת כיום בהנחה שדמי השכירות יהיו על סך של 2,500 ש"ח (סכום הגבוהה מקצבת הנכות המתקבלת נכון להיום שהיא על סך 2,422 ש"ח). 3- במידה והבקשה שתוגש להעלאת אחוז הנכות תתקבל ויעמוד אחוז הנכות 75%ומעלה , מה יהיו התשובות לאותן שאלות לעיל ??
אשמח לקבלת תשובות בהקדם האפשרי תודה רבה והמשך יום טוב
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לחגי
3/12/2011
ההפחתה בגין ההכנסות תיעשה רק מסכום הקצבה שעולה על סכום קצבה מלאה המשולמת ליחיד, ולמי שמשולמת תוספת לקצבה, תיעשה ההפחתה רק מסכום הקצבה שעולה ליחיד ועוד סכום התוספת לקצבה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אתי
שאל/ה:
החמרת מצב תביעה לביטוח לאומי
2/12/2011
שוב שלום ותודה על התגובה, אני סובלת גם מכאבי גב וברכיים, בעיות חדשות בראיה, בנוסף העלו לי את הכדורים שאני נוטלת וגם מטופלת בכדורים פסיכיאטריים על הכדורים לחרדה הם יודעים על היתר גב רגליים ועיניים לא, הבעיה היא שיש מכלול של דברים אז לאיזה רופא לגשת ע"מ לקבל חוו"ד להחמרה (רופא פרטי) האם לפסיכיאטר, רופא כללי? שוב תודה ושבת שלום.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
החמרת מצב
3/12/2011
מכל רופא מומחה, שאת מטופלת בהתאם למצב, תבקשי חוות דעת וצורך הגשת תביעה להחמרה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מירי
שאל/ה:
חוק לרון- למר חיים רייזלר.
1/12/2011
שלום.
האם יש חדש לגבי חוק לרון? בזמנו דובר שאחרי שנתיים יתחילו לזמן אנשים לוועדות.
האם עובד חדש שלא עבד בשנתיים האחרונות ולפני כן עבד שנתיים לפי שעות, אם יתחיל לעבוד יקצצו לו באחוזי הנכות? אי כושר עבודה? קיצבה? אני שומעת כל כך הרבה פרשנויות לחוק זה ואשמח לדעת את תשובתך.
אתי
שאל/ה:
החמרת מצב. תביעה לביטוח לאומי להגדלת אחוזי הנכות.
1/12/2011
מוכרת בביטוח לאומי כנכה 53 רפואי ואובדן כושר 74. מעוניינת לפנות להחמרת מצב. היות ואני לא עובדת שנים רופא מטעם קופת חולים אינו יכול לתת לי אישור על אובדן כושר, האם יש דבר כזה תעודה רפואית באופן פרטי? הייתי רוצה לדעת גם כמה בערך יעלה לי ייצוג עי" עורך דין בוועדה רפואית? האם זה באחוזים. אחוזים ממה? מהסכום שמוציאים? סכום חד פעמי? אשמח לתשובה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
החמרת מצב
2/12/2011
אם נוצרו עובדות חדשות הנוגעות למצב הרפואי או התעסוקתי, שיש בהן כדי להשפיע על דרגת אי–הכושר, יכול המבוטח לבקש בדיקה מחדש, גם אם לא חלפו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה. לבקשה יש לצרף תעודות רפואיות ואישורים על הכנסות מעבודה. ניתן להגיש כמפורט: תיעוד רפואי מרופא המטפל. חו"ד מרופא פרטי לגבי ההחמרה. בבדיקה מחדש לפי בקשת המבוטח רשאי המוסד לביטוח לאומי להפחית את אחוז הנכות הרפואית ואת דרגת אי–הכושר. הפורום אינו מייעץ בענייני שכ"ט עו"ד. מומלץ כי תבצעי את הפניה להחמרת מצב באמצעות עו"ד.
עודד
שאל/ה:
קצבאות, הכנסה וביטוח לאומי
1/12/2011
האם קיימת ומהי תקרת ההכנסה מעליה הביטוח הלאומי עלול לבטל את קצבאות הנכות? הקצבה היא על נכות מעבודה בגובה 44% לצמיתות. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות מעבודה
2/12/2011
הכנסה (מעבודה או מכל מקור אחר) שיש למקבל קצבת הנכות מעבודה אינה משפיעה על שיעור הקצבה המגיעה לו.
שמעון
שאל/ה:
חוק לרון- שאלה בנושא
1/12/2011
נכה שעובד, כמה יורד מהקיצבה לפי חוק לרון? (אחוזי נכות 50% ומאה אחוז אי כושר)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שמעון
1/12/2011
בהתאם לאופי העבודה והשכר. בבטוח לאומי, יודעים לחשב באופן מיומן. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי