פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב עברתי ניתוח בכתף לפני 3 חודשים רופא תעסוקתי נתן לי אישור לחזור לעבודה עם הגבלה לחצי שנה לא להפעיל את יד ימין לעבודה פיזית אלא רק עבודה פקידותית ממקום העבודה קיבלתי 90 ימי מחלה האם כעת עלי לפנות לביטוח לאומי להמשיך לקבל את יתרת הימים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
15/11/2011
אתה רשאי להגיש תביעה לנכות כללית כפי שציינה עו"ס טובה יששכרי.
הוועדה הרפואית קובעת את אחוזי הנכות שלך לפי רשימת המבחנים הרפואיים שבתקנות הביטוח הלאומי. ברשימה מופיע אחוז נכות מוגדר לכל ליקוי רפואי.
פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי יחליט אם המבוטח "נכה" ויקבע את דרגת אי-הכושר לאחר שיתייעץ עם רופא מוסמך ועם פקיד שיקום של המוסד לביטוח לאומי. דרגות אי-הכושר האפשריות הן: 60%, 65%, 74%, ו-100%.
זכאות לקצבת נכות רק בתום פרק הזמן שבעדו שולמו דמי מחלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
Lila
שאל/ה:
תביעה לנכות כללית והשלמת הכנסה
14/11/2011
אני הגשתי תביעה לנכות כללית אני גרה יחד עם בן בן 25 שיש לו דירה משלו והוא מזכיר אותה לא נותן לי שום כסף למחיה האם אני יכולה במצב הזה לקבל השלמת הכנסה הנובע מנכות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ללילה
14/11/2011
תנסי לבדוק על פי העובדות , שאת מציגה... בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יהורם
שאל/ה:
סיוע בשכר דירה ממשרד הבינוי
13/11/2011
הנני זכאי לסיוע ממ.הבינוי, רשאי אני להמשיך לקבל סיוע זה במידה ואצטרף למחזיק דירה בדיור מוגן פרטי? ובסיוע לכסות חלק מהוצאותי...
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
יהורם
14/11/2011
על מנת, שנוכל להשיב לשאלתך, האם עליך להפקיד סכום כסף, על מנת להחזיק בדיור מוגן, ומהו הסכום החודשי, שעליך לשלם עבור דיור זה? בברכה עו"ס טובה יששכרי
יהורם
הגיב/ה:
לטובה יששכרי, עו"ס
16/11/2011
אכן אני עומד בכל הקרטריונים שציינת כמובן לצמיתות, על אלה קיבלתי זכאות לסיוע החל משנת 2005. תודה על הענותך, יהורם
אלה
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לאחר דמי אבטלה
13/11/2011
שלום רב,
אני מקבלת כרגע דמי אבטלה לאחר שפוטרתי מעבודתי עקב מצב בריאותי. אני ממתינה כרגע לועדה רפואית מטעם לשכת התעסוקה, ובעוד כחודש אפסיק לקבל את דמי האבטלה. שאלתי היא כזו- האם אני זכאית לאחר מכן להבטחת הכנסה בתור חולה שלא יכולה לעבוד?
לגבי קצבת נכות- אני מתכוונת להגיש תביעה אך אני נמצאת באמצע הליכים רפואיים כרגע (גם מבחינה אבחונית) ולכן זו בעיה.
תודה,
אלה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
14/11/2011
הבטחת הכנסה משולמת לאנשים, שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כמו חולים, נכים, ניפגעי עבודה ומובטלים ושאינם זכאים לתשלומים ממקורות אחרים. שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
יצחק
שאל/ה:
תביעת דמי אבטלה
13/11/2011
לפני פחות משנה עבדתי בשני מקומות עבודה , עבודה אחת פוטרתי לפני 10 חודשים [ עבדתי 3 שנים] , בעבודה השניה פוטרתי לפני 3 חודשים [עבדתי 4 שנים] כאשר הגשתי תביעה לביטוח לאומי לדמי אבטלה נאמר בתחילה שניתן להגיש את התביעה על פי תלושי המשכורת של שתי העבודות, אולם פקידת ביטוח לאומי סירבה לקבל את הטפסים לתביעה של עבודות , אלא של העבודה האחרונה שבה פוטרתי. האם היא צדקה? האם ניתן להגיש את התביעה של העבודה הקודמת שבה פוטרתי לפני 10 חודשים? יצחק
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תקופת העסקה
13/11/2011
אישורים על תקופת העסקה ושכר:
1.אישור מהמעסיק על תקופת העסקה ועל השכר או תלושי שכר של 18 חודשי העבודה האחרונים, שבהם רשומים מספר ימי העבודה שעבדת בכל חודש.
לתשומת לבך, הפקיד המטפל רשאי, על פי שיקול דעתו, לבקש ממך גם אישור מהמעסיק וגם תלושי שכר, במקרים שבהם חסרים במסמכים שהגשת נתונים חיוניים (כגון פירוט ימי עבודה, פירוט תשלומי שכר) להשלמת הטיפול בתביעה.
שי
שאל/ה:
קיצבת נכות האם אפשר לקצץ ממנה מזונות
12/11/2011
אני מקבל קצבת נכות בסך 2000 ש"ח ומשלם מזונות 1600 ש"ח ,עד עכשיו המזונות נלקחו מחשבון ההכנסה (עבודה) אמנם ברצוני לדעת אם יש לביטוח זכות לקחת לי גם מחשבון הקצבת נכות במידה ולא תיהיה לי הכנסה. תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת נכות ומזונות
12/11/2011
בדרך כלל הבטוח לאומי לא מקזז מזונות מקצבת נכות. בשנות ה - 90 , בית משפט הגבוה לצדק,קבע, שחוב מזונות של בעל/אב, אין מקצבת נכות, מאחר והסכום הוא בסיסי, ועלול להותיר אותו ללא אמצעי קיום. במקרים מסוימים, עשויים לנכות סכןם סימלי מקצבה זו., תלוי בצרכים ומבחן הכנסות של האשה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
לילה
שאל/ה:
תביעה לנכות כללית השלמת הכנסה
12/11/2011
במקרה שיתנו לי 50 אחוז של נכות האם מגיע לי איזה סכום של נכות או רק זכות של השלמת הכנסה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות כללית
12/11/2011
אובדן כושר נמוך מ - 50% , אינו מזכה בקיצבה, תוכלי לבקש שקום מיקצועי, ולקבל הבטחת הכנסה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
י.א
שאל/ה:
ק.זיקנה חלקית לשכירה.
12/11/2011
אני בת 62 שכירה ממשיכה לעבוד-משכורתי 7200 ברוטו בעלי נכה אינו עובד מקבל פנסיה ממקום עבודה 8100 ידוע לי כי פנסיה ממקום עבודה לא נחשבת לסהכ הכנסות לחישוב לק.זיקנה- לכן ההכנסה נמוכה מ-9568 מה זה אומר ? האם מגיע לי ק.זיקנה חלקית? איך זה מחושב? נא תשובתכם..תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
י.א
12/11/2011
אם הגעת לגיל פרישה, וממשיכה לעבוד, תהיי זכאית לקצבת זקנה חלקית הבטוח לאומי, יערוך לך חישוב בהתאם להכנסותיך,לאור העובדה, שאת משתכרת מעל שכר מינימום במשק. מגיל 70 , קצבת זקנה אינה מושפעת מהכנסות אחרות. בברכת אריכות ימים ובריאות עו"ס טובה יששכרי
אלה
שאל/ה:
הבטחת הכנסה- אבהות
11/11/2011
שלום רב, אני אם חד הורית. בני בן חצי שנה. אני לא גרה עם בני. היגשתי תביעה להבטחת הכנסה. אב הילד מעוניין להכיר באבהות. אינני מעוניינת לבקש ממנו מזונות במקרה לאחר הכרה באבהות. האם בביטוח לאומי ידרשו זאת ממני כתנאי לקבלת הבטחת הכנסה? תודה.
אלה
הגיב/ה:
שחכתי לשאול
11/11/2011
שלום, שחכתי לשאול, אם חד הורית לילד בן חצי שנה, האם צריכה לחתום בלשכה או שיש פטור? תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאלא
12/11/2011
בין התנאים לקבלת הבטחת הכנסה, הוא מבחן תעסוקה. עליך להיות רשומה בלשכת התעסוקה, ולעמוד בכללים, שלשכת התעסוקה מציבה בפניך, במידה ולא מצאו עבורך עבודה, שתואמת את מצבך הבריאותי והיכולת הפיסית, תהיי זכאית להבטחת הכנסה.. בעיניין מזונות, את יכולה לקבל כל החלטה, שלטובת בנך...כדאי בעיניין זה להתייעץ עם איש מקצוע, מה המשמעות, כשאת מוותרת על מזונות , בתחום המזונות יש יותר מאשר כסף, זה גם קשר, ועוד... בברכה עו"ס טובה יששכרי
רבקה
שאל/ה:
קצבת שארים ושהיה בחו"ל
11/11/2011
שלום, רציתי לדעת אם אני אשהה בארה"ב ואחזור כל חודשיים לחודש לארץ, האם תישלל ממני קצבת השארים? הכוונה חודשיים בארה"ב-חודש בארץ-חודשיים בארה"ב-חודש בארץ ככה במחזוריות לתקופה של כמה שנים. פשוט לא ממש מובן החוק, כתוב שאסור לשהות מעל 3 חודשים בחו"ל, הכוונה שאסור ברציפות 3 חודשים או במצטבר 3 חודשים בשנה? בנוסף כתוב שמי ששוהה בארה"ב זכאי לקצבת שארים. אשמח לתשובה, תודה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
רבקה
11/11/2011
במתכונת היציאות שלך מהארץ, ממליצה לפנות לסניף הבטוח לאומי, לדווח וייעוץ. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
רבקה
הגיב/ה:
הם לא ממש יודעים שם מימינם ומשמאלם
11/11/2011
השאלה אם החוק מתייחס לשהיה של מעל 3 חודשים רצוף בחו"ל או 3 חודשים במצטבר בשנה? כמו כן כתוב שמי ששוהה בארה"ב זכאי לקבל את הקצבה, זה גם חלק לא ממש ברור, אשמח לתגובה מעו"ד המתמצא בנושא, תודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
11/11/2011
שלום רבקה,
בנסיבות המוצגות על ידך עליך לדווח לבטל"א על הימצאותך בחו"ל ולקבל יעוץ והכוונה, ע"מ לא לפגוע בזכויותיך כפי שהמליצה בפניך עו"ס טובה יששכרי.
רבקה
הגיב/ה:
אבל לשון החוק לא אומרת שאסור 3 חודשים רצוף?
12/11/2011
אם זה לא רצוף אז איפה הבעיה?
anat
שאל/ה:
גמלת זקנה ועבודה במקביל
10/11/2011
שלום רב.
אני מקבלת קצבת זקנה. במקביל אני עובדת. מי אמור להוריד לי את הדמי בריאות? והדמי ביטוח לאומי?
אודה על עזרתכם!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח
10/11/2011
עובד שכיר - על מעבידו לדווח על שכרו ולשלם את דמי הביטוח בעבורו (כולל סכום שמנוכה משכר העובד).
לתשומת לבך,
עליך להודיע לביטוח הלאומי על כל שינוי בהכנסותיך ובהכנסות בן/בת זוגך, עד הגיעך לגיל 70.
קרן
שאל/ה:
דמי אבטלה מביטוח לאומי
10/11/2011
שלום, עד לפני שבועיים עבדתי בחברה כשנתיים וחצי. בינואר 2011 שיניתי תפקיד והמשכורת שלי עלתה. במאי הודיעו לי שיש בעיות כלכליות בחברה והורידו לי משכורת בכ 12 % כלומר החל ממשכורת יוני. בספטמבר הודעתי שאני עוזבת ונתתי התראה של חודש וחצי על מנת לתת להם זמן להתארגן. האם מגיע לי דמי אבטלה? אשמח לתשובה. תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
10/11/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. את מובטלת.
עובד המתפטר בעצמו מחוייב בתקופת המתנה של 90 יום לקבלת הקצבה ואולם בנסיבות העניין את יכולה לטעון מול מול הבטל"א כי התפטרת בנסיבות של הרעת תנאים (קיצוץ בשכרך) ולהביא הוכחה לכך. במקרה והבטל"א יקבל את טענתך, תוכלי לקבל דמי אבטלה ללא תקופת המתנה.
אלמונית
שאל/ה:
ועדת ערעור- נכות כללית
9/11/2011
הגשתי ערער על נכות כללית . עברתי 2 ועדות ערער בנושאים שונים.
כעת נאמר לי שיש ועדה נוספת בנושא הערעור והפעם ללא נכחותי
מה זה אומר ? האם עלי לדרוש להיות נוכח בועדה?
אנא הסבר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ועדת ערר
9/11/2011
יתכן והועדה מתכוונת להתכנס לצורך החלטה בנושא הערעור. את רשאית לבקש להיות נוכחת או בא כוחך בעת ההתכנסות מפקיד הועדה הרפואית.
ירון צוק
שאל/ה:
סטודנט שגילה כי נרשם בביטוח לאומי כתלמיד ישיבה
9/11/2011
שלום רב. לאחרונה שכרתי דירה ועל מנת לקבל הנחה בארנונה פניתי לביטוח לאומי. להפתעתי גיליתי כי על אף שהחל מסוף 2004 (להוציא את שנת הלימודים 2007/8) הנני רשום כסטודנט (כמו כן במהלך לימודי התואר הראשון עבדתי במספר עבודות) הופעתי ברישומי הביטוח הלאומי דווקא כתלמיד ישיבה - סטטוס ששוייך לשמי למעשה מרגע שחרורי מצה"ל (2003). יש לציין שמעולם לא למדתי בישיבה כלשהי או חתמתי על מסמך המאשר את סטטוס זה. כך או כך, מרגע שהתגלתה הטעות, הודיע המוסד לביטוח לאומי כי במידה ואשלם עכשיו יבוטלו הקנסות שנערמו רטרואקטיבית על שמי, וכי חובי למוסד יסתכם בכ-8,000 ש"ח - סכום שהנו, למיטב ידיעתי, הוגן למדי. עם זאת, אני מתקשה להתמודד עם קנס זה שנחת עלי בהפתעה גמורה. התוכלו להסביר לי בבקשה את האפשרויות העומדות לפני? מלבד כמובן הסדרי פרישת התשלומים שוודאי יציע המוסד לביטוח לאומי בקרוב. תודה, ירון.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לירון
9/11/2011
תשתדל להגיע להסדר בהתאם ליכולתך...בדרך כלל המוסד לבטוח לאומי, הולך לקראת ומתחשב.. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
ירון צוק
הגיב/ה:
המשך
9/11/2011
תודה רבה לך. הקושי שלי בהתמודדות עם הנושא נובע ראשית מכך שאין לי מושג מה ניתן להשיג ובאילו אופנים. האם יכולתי להגיע לידי הסדר מסתכמת בפרישת תשלומים או גם להיקף החוב? בנוסף, במידה ואכן יש סיכוי להפחתת החוב, האם תוכלי להמליץ על דרכי פעולה/טיעונים שייסיעו בהפחתה זו? תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
המשך
9/11/2011
המשא ומתן איתם, גם לגבי הסדר פרישת תשלומים, וגם היקף החוב.במקרים מסויימים, אתה יכול להציע, איזשהו סכום, ולבקש צמצום החוב..והיתרה בתשלומים... בברכה עו"ס טובה יששכרי
ירון צוק
הגיב/ה:
תודה
10/11/2011
שוב תודה
אלי
שאל/ה:
שקיפות דוח הערכת תלות - סיעוד
9/11/2011
1.הבנו שהאחות הבודקת לא מעניקה את הניקוד פורמלית ,
אלא הוועדה שבוחנת ,אבל האם האחות ממליצה על ניקוד במישרין או בעקיפין/במרומז?
2.האם לנבדקת יש זכות לעיין בדוח האחות, בין מיידי ,בטיוטה, ובין לאחר מכן?
או האם רק במסגרת משפטית לקראת ערעור?
נבחן בפסיקה? שם/מספר תיק?
תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שקיפות הערכת תלות
9/11/2011
במידה, ואינך שבע רצון מתוצאות הערכת תלות, תוכל לערער בבית דין לעבודה.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אלי
הגיב/ה:
תודה אבל לא זו הייתה שאלתי. אני רוצה להתכונן לערעור
9/11/2011
והדוח הוא מסמך עיקרי שאני צריך ,לפני ! זה. האם לא מקובל? ברשותך, אני מבקש להפנות את שאלתי גם לעו"ד
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
9/11/2011
פרוטוקול בדיקת התלות אינו חסוי ואתה רשאי באמצעות יפוי כוח מהנבדקת לקבלו ולעיין בו. יש להפנות את הבקשה לסיעוד בבטל"א.
הערכת התלות מתבצעת במשרדי הבטל"א.
אתה רשאי להשיג על הדו"ח בפני הבטל"א במידה ונמצאו בו אי התאמות ביחס לבדיקה בפועל והיה עד לבדיקה.
צודקת העו"ס טובה יששכרי כי בכל מקרה אם תושב ריקם, תוכל לערער בפני בית הדין לעבודה ומומלץ כי תעשה זאת לאחר יעוץ אישי.