פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
כן זה קרה לי בזמן ניקיון אבל הרופא לא רשם תאונת עבודה חשבתי בהתחלה שזה דלקת וכשהתברר לי פריצת דיסק אז תבעתי .באותו יום כן הייתי אצל הרופא . הוא רשם גם דלקת בהתחלה . אחרי בירור סיטי גילו פריצה . על דלקת לא חשבתי לתבוע ............עכשיו שאלתי האם יכירו בי כמחלת עבודה עקב שחיקת הגב ? התכופפות ניקיון ועוד .האם אפשר לתבוע עכשיו על מחלת עבודה ????????? מחלה תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מחלת מקצוע
12/12/2011
את זכאית לתבוע. ממליצה על ליווי מקצועי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלי
שאל/ה:
ביטוח לאומי ומס הכנסה
9/12/2011
היי אימי ז"ל נפטרה בחודש ספטמבר בעקבות מחלה כרונית קשה. בביטוח לאומי נקבע לה 100% נכות. בתקופת מחלתה היייתה לה הכנסה שלא מיגיעה אישית עליה קיבלה פטור ממס הכנסה ( בעקבות הפטור שקיבלה מביטוח לאומי ) בשיחה טלפונית עם נציגה של העיריה בה שילמתי הפרשי מיסי ארנונה לחודשים נובמבר דצמבר נודע לי כי הנכות שנקבעה לה ע"י ביטוח לאומי הייתה עד חודש אוקטובר להבנתי כולל חודש אוקטובר. השאלה היא האם לאור כך אנו כיורשות נהיה פטורות מלשלם מס על ההכנסה שלא מיגיעה אישית בגין חודש אוקטובר? מקווה שזה הפורום המתאים לשאלתי כי יש כאן מס מרכיבים גם ביטוח לאומי וגם מס הכנסה. תודה רבה, שלי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
בטוח לאומי ומס הכנסה
12/12/2011
כל החובות , שמתייחסות לאימך ז"ל, טרם הפטירה, יש לקחת בחשבון את הפטור לה היתה זכאית. שלא תדעו עוד צער...
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אורלי
שאל/ה:
העסקת עוזרת בית
9/12/2011
אני מעסיקה עוזרת בית, אחת לשבועיים. מה עלי לעשות כדי לשלם עבורה ביטוח לאומי, למי לפנות ? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
בטוח העסקת עוזרת בית
12/12/2011
עליך לפתוח תיק מעסיק עוזרת בבטוח לאומי, באמצעות טופס שאת יכולה לקבל בסניף הבטוח לאומי, או באמצעות האינטרנט, (חובה למלא את פרטי העובדת), התשלום הוא כ - 6% , מסך השכר החודשי המשולם. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אמיר
שאל/ה:
האם זמן שהות הורה בבית חולים נחשב כזמן שניתן להצהיר עלי
8/12/2011
שלום, אמי עברה ניתוח וצפויה להיות מאושפזת שבוע. האם זמן שהותה בבית חולים נחשב כזמן שניתן להצהיר עליו ימי מחלת הורה ? ראיתי בהגדרות שבזמן שהות במוסד סיעודי לא ניתן, אך האם בית חולים נחשב למוסד סיעודי ? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מחלת הורה
9/12/2011
לפי חוקי עבודה, אדם זכאי לששה ימי מחלה בגין מחלת הורה המצריכה שהותו איתו, בדרך כלל אלה מצבים, שהוא שרוי בבלבול חריף, וחשוב, שיהיה מטפל צמוד אליו. אשור ניזקקות, הוא על סמך המלצת רופא המחלקה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
גלית
שאל/ה:
חולה דמנציה צעיר, פלוס ארועים מוחיים
8/12/2011
מקבל קיצבת נכות כ2400 פלוס 1500 שירותים מיוחדים, ועתה חלה החמרה עקב ארועים מוחיים, האם אפשר לבקש הגדלת קיצבה? כדי שאפשר יהיה להעסיק מטפלת צמודה שתגור איתו, וזאת לפי המלצה רפואית. ולאיזה משרד לתיווך עובדים זרים מומלץ לפנות? האם רצוי משרד בעיר מגורי? בתודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חולה דמנציה ועוד ארועים מוחיים
9/12/2011
את זכאית להגיש תביעה להחמרת מצב, בצרוף הטפסים המתאימים והמסמכים הרפואיים, והערכה תפקודית.. עם קבלת אשור מהבטוח לאומי והגדרת החולה כסעודי, שתלוי בזולת לפחות בארבע פעולות תפקודיות ביומיום, תהיי זכאית לבקש היתר להעסקת עובד זר. הפורום אינו עוסק בפרסום חברות, אך חשוב, שלחברה שאת פונה תהיה רשומה בתמ"ת כתאגיד, ולה האשורים שמסמיכים אותה לעסוק בהבאת עובדים זרים.רצוי שהחברה בה תבחרי תהיה לך נגישה מביחנה גיאוגרפית. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מלי
שאל/ה:
(המשך) ניידות משרד הביטחון וביטוח לאומי
8/12/2011
בעלי מקבל ניידות על פגיעה קודמת לפני שלושים שנה. נכה 55%. לפני חמש שנים בעלי קיבל ארוע ומוכר על ידי ביטוח לאומי 100% + שרותים מיוחדים. מאחר ואנחנו מקבלים ניידות ממשרד הביטחון מפגיעה קודמת ביטוח לאומי רוצים קודם כל שנבטל את הניידות הקודמת כדי לקבל ניידות עבור הפגיעה העכשוית. היום הייתי בביטוח לאומי, קיבלתי טפסים למילוי כדי להגיש לוועדה, לאחר מכן יזמנו אותנו כדי לראות את הפגיעה, בסוף בסוף יואמרו לי מה הזכויות שלי ולהחליט אם כדאי לעבור לניידות של ביטוח לאומי עם כל האיבזור לאדם נכה עם כסא גלגלים או להשאר עם הניידות של משרד הביטחון וכשצריך לדאוג שמשהוא יכניס אותו לרכב ויוציא לכסא הגלגלים, כי אני יכולה. ממש דילמה רצינית. בקיצור אני צריכה להחליט מה יותר טוב לבעלי ולנו כספית. יש לך עוד הצעות או דעות בעניין אשמח לשמוע עם כל הניסיון שיש לך בעניינים הללו.
תודה שחזרת אלי
מלי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ניידות ממשרד הבטחון/בטוח לאומי
9/12/2011
עלייך לבדוק כדאיות , מי הגורם שמזכה אותך ביותר הטבות,ובהתאם לקבל החלטות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ליר
שאל/ה:
תקופת אכשרה - דמי אבטלה
8/12/2011
שלום רב,
רציתי לדעת אם ניתן לקבל דמי אבטלה (לעובד בשכר יומי) - גם מבלי להגיע לתקופה של 300 ימי עבודה. האם יש חריגים לתקופת האכשרה?
בטרם התחלתי לחתום בלשכה, לא הבנתי את קריטריון תקופת האכשרה והתייצבתי לחתום בלשכה קצת מעל לשלושה חודשים - ולאחר מכן הגשתי תביעה לביטוח הלאומי.
בלשכה התחלתי לחתום בסוף חודש אפריל ואת התביעה הגשתי בספטמבר.
התבקשתי מידי פקידת התביעות להוסיף מסמכים לתביעה - בחודש אוקטובר. שלחתי לה את המסמכים המבוקשים. כעת, בחודש דצמבר(!) על אך פניותי החוזרות ונשנות בעניין סטטוס התביעה - התבקשתי להמציא מסמכים נוספים ורק עכשיו צוין כי עלי להוכיח 300 ימי עבודה בשנה וחצי שקדמו.
בתקופה שחתמתי בדיוק סיימתי לימודים אקדמאים- אם זה נתון רלוונטי - אך היה ביכולתי לעבוד במשרה מלאה.
ברצוני לדעת גם אם הגיוני שהטיפול בתביעה נמשך זמן כה רב - ואם הגיוני שרק עכשיו כעבור שלושה חודשים(!!!) מהגשתה - אני מתבקשת להוכיח את תקופת האכשרה שלדאבוני לא ידעתי עליה מבעוד מועד.
האם ניתן לעשות משהו בנתון או שמיותר להוכיח את הימים בהם כן עבדתי (הגעתי למכסה של כ-200 ימים) כי לא אקבל דמי אבטלה גם כך?
תודה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תקופת אכשרה לפני תקופת אבטלה
9/12/2011
משמעות "תקופת אכשרה", לפני תקופת האבטלה , היא אם היית מבוטח בבטוח אבטלה פרק הזמן הנידרש על פי חוק , גם אם אינו רצוף, ושולמו בעדן דמי בטוח אבטלה. לאר עובדה זו, האם צברת בסך הכל 300 ימים, בעדם שולמו דמי בטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה? במידה ולא צברת, לא תהיה זכאי לדמי אבטלה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שטיינר רונית
שאל/ה:
בקשה ליצוג עורך דין מטעם הסיוע
8/12/2011
יש לי משפט יןלאומי ואני כבר קרוב לשנה מבקשת עזרה של עורך דין מטעם הסיוע כבר דחיתי פעמיים את המשפט ועכשיו נאמר לי שאין אפשרות לדחות יותר. אני רוצה לדעת מה אני צריכה לעשות בכדי לקבל עורך דין מטעם הסיוע.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
סיוע משפטי
8/12/2011
אם החלטת לערער על החלטת המוסד לביטוח לאומי לפני בית דין לעבודה כאמור, את רשאית לבקש סיוע משפטי חינם מלשכות הסיוע המשפטי שעל יד משרד המשפטים. את הבקשה עליך להגיש בטופס בקשה לסיוע משפטי עפ"י חוק הסיוע המשפטי, אשר ניתן להורדה מאתר משרד המשפטים. את הטופס יש להגיש ללשכת הסיוע המשפטי שבאזור מגוריך.
מעוז
שאל/ה:
האם יש קשר בין מכירת דירה ופגיעה בקצבה?
7/12/2011
שלום, אני מעוניין לקנות דירה מקשיש שמקבל קצבאות מביטוח לאומי, בנוסף הוא גם ניצול שואה ומקבל קצבאות נוספות הוא לא מעוניין למכור את הדירה בגלל שהוא מפחד שזה יפגע בקצבאות שלו, האם יש משהו בדבריו, וברגע שהוא ימכור את הדירה יבטלו\יצמצמו את הקצבאות שלו ? אם לא, האם יש אישור מביטוח לאומי שמאשר ?
תודה מראש, מעוז.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
8/12/2011
כעקרון קבלת קצבה מבטל"א מחייבת מבחן הכנסה כאחד הקריטריונים.
שאלתך כללית ולא ידוע לי על איזה קצבאות מדובר, אולם העקרון הוא כפי שציינתי.
נירית
שאל/ה:
ידועים בציבור זכויות/חובות בביטוח הלאומי
6/12/2011
שלום רב, אנו בני זוג החיים יחד ללא נישואין. מגדלים ילדים משותפים ומנהלים משק בית שיתופי. למעשה חיים כזוג נשוי לכל דבר ועניין. א. האם נאבד משהו מזכויותינו/הטבות מסויימות ברגע שנכריז כידועים בציבור? ב. האם ברגע שנבצע צעד זה המידע יסונכרן מול כל המוסדות {מס הכנסה לדוגמא?}. ג. מלבד העובדה שאוכל לקבל הכרה כעקרת בית ולא אדרש לשלם תשלומי ביטוח לאומי {כרגע מגדלת את בתנו התינוקת} האם אהיה זכאית לזכויות נוספות? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ידועים בציבור
8/12/2011
ידועים בציבור רואים אותם בחוק הביטוח הלאומי כנשואים. לכן אם את/אתה חי/ה ביחד עם בן/בת זוג תחת קורת גג אחת, ואין ביניכם קשר נישואין, עליך להודיע על כך לביטוח הלאומי. אי דיווח עלול לגרום להיווצרות חובות ופגיעה בזכויות.
לעניין חוק הביטוח הלאומי עקרת בית הינה תושבת ישראל שנשואה (או ידועה בציבור) לבן זוגה מבוטח והיא אינה עובדת כשכירה או כעצמאית מבוטחת בביטוח בריאות.
בהגדרת עקרת בית לא נכללת:
אישה נשואה (או ידועה בציבור) שאינה עובדת כשכירה או כעצמאית שבן זוגה אינו מבוטח. עגונה עקרת בית שמשתלמת לה גמלת נכות כללית
יורם
שאל/ה:
תשלום קצבה, מגיע לי או לא
6/12/2011
שלום ועדה רפואית העניקה לי 58% נכות רפואית לצמיתות אבל בדרגת האי כושר מצאה שאני לא נפגעתי מעבר ל-50%. השאלה שלי היא, אם השכר שאני מקבל כיום מעבודה הוא כ-2000 ש"ח בגלל מצבי הרפואי מזכה אותי בקצבה חודשית בנכות כללית.? ===================== הכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 60% מהשכר הממוצע 4,984 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) - למי שזכאי לקצבה לתקופה ממושכת או שיש לו ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה א*) הכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 45% מהשכר הממוצע 3,738 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) - למי שזכאי לקצבה לתקופה שאינה ממושכת ואין לו ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה ב**).
מה זה אומר בדיוק זכאי או אין קשר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות
8/12/2011
קצבת נכות חודשית משתלמת למי שמתקיימים בו 2 תנאים האלה:
א. נכות רפואית בשיעור 60% לפחות או בשיעור של 40% לפחות (עקרת בית 50%) במקרים שלמבוטח כמה ליקויים ועל ליקוי אחד לפחות נקבעה לו נכות רפואית בשיעור של 25% לפחות.
ב. נכות תפקודית- דרגת אי כושר להשתכר או לתפקד במשק בית בשיעור של 50% לפחות.
חנהל 'ה
שאל/ה:
תביעה לנכות מביטוח לאומי
6/12/2011
אנחנו זוג נשוי ללא ילדים, בעלי בן 54. לפני כ-4 שנים בעלי עבר ניתוח לב, בנוסף לפני שנתיים עבר ניתוח להסרת כיס מרה ולאחר חודש ניתוח אורולוגי. תבענו את ביטוח לאומי כמובן שנדחיינו באותו זמן. כעת חושבים לחדש את התביעה שנית. בעלי לא עבד תקופה ארוכה אבל המשכורות בעבר נטו היו 10,000 שח' וכעת מחפש עבודה. האם במידה וביטוח לאומי יאשר את התביעה לנכות יפחיתו לבעלי מהמשכורות עבור התשלום של ביטוח לאומי. (אם יהיו לבעלי משכורות גבוהות האם לא כדאי לתבוע את ביטוח לאומי??). לחבר של בעלי אושרה נכות 100% ומותר לו להרויח משכורת 4000 שח' נטו. כי הוא מקבל בנוסף תשלום מביטוח לאומי עבור הנכות.
בברכה ותודה חנה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוק לרון
8/12/2011
התיקון בחוק משפר את התנאים של מי שיוצא לעבוד, ואינו פוגע בזכויות של מי שלא עובד.
עיקרי התיקון:
אם נקבעה לך דרגת אי-כושר יציבה, לא תיבדק מחדש עם צאתך לעבודה. הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה, יהיה תמיד גבוה יותר מסכום הקצבה בלבד. לכן ככל שתרוויח יותר מעבודה, כך הכנסותיך הכוללות יגדלו. תמשיך לקבל הטבות נלוות על-פי הכללים שנקבעו. רשת ביטחון למשך שלוש שנים - אם הפסקת לקבל את קצבת הנכות בגלל שהתחלת לעבוד או בגלל שהכנסותיך מעבודה עלו, תהיה מוגן ברשת ביטחון. כלומר במשך 3 שנים מיום שהפסקת לקבל את הקצבה, אם תפסיק לעבוד או שהכנסותיך יירדו שוב, תוכל לשוב ולקבל את קצבת הנכות בלי לעבור בדיקה מחדש. החל מחודש יולי 2009 מקבלי קצבת נכות ובעלי הכנסות מעבודה, יקבלו קצבה לפי החוק החדש, רק אם בחרו בכך. על-פי החוק קיימת קצבה חדשה - "קצבת עידוד". קצבה זו תשולם במקום קצבת הנכות, למי שהכנסתו מעבודה עולה על הסכום שנקבע בחוק. בכך יישמר העיקרון, לפיו הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה יהיה תמיד גבוה יותר מקצבת נכות בלבד. על פי התיקון בחוק נקבעו 4 דרגות אי-כושר: 60%, 65%, 74% או 100%.
ר
שאל/ה:
דחיית תאונת עבודה - מחלת עבודה?
6/12/2011
שלום אני סייעת לגננת כבר המון שנים .במהלך עבודתי הרגשתי כאב במותן עד הרגל ..וגילו לי פריצת דיסק . ביטוח לאומי לא הכיר בי בזה שזה תאונת עבודה. השאלה שלי היא
1 האם אני יכולה עכשיו לתבוע את ביטוח לאומי שפריצת הדיסק הזו קרתה לי ממחלת עבודה ? מחלת עבודה שחיקת הגב של שנים שיצאה פתאומית ?
2 אם כן איך אני עושה את זה הודה להסבר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
8/12/2011
לטענתך הבטל"א לא הכיר בך כתאונת עבודה. האם הגשת תביעה ונידחת?
אם הגשת תביעה משמע את מבקשת לערער על הקביעה הקודמת. יש לבדוק אם את עומדת בלוח הזמנים להגשת ערעור.
במקביל ניתן לבחון אפשרות לתביעה כנכות כללית.
אשמח לסייע במידה ותפני ליעוץ אישי.
עו"ד יגאל כהן התמחות בהגשת תביעות לנזקי גוף מתאונות,
פלמי
שאל/ה:
זכאות לקצבת לידה
6/12/2011
שלום, היני בשותפות עיסקית (עצמאית)ועתידה ללדת ביוני 2012. 1. איך מחושבת קצבת לידה במקרה של עצמאית? 2. האם אוכל לקבל קצבת דמי לידה ובד בבד לקבל רווחים מהעסק בתקופה שאיני בחופשת לידה?
אשמח לתשובה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבה ודמי לידה
8/12/2011
מצ"ב קישור לאתר הבטל"א לקבלת המידע בנושא קצבת לידה.
דף הבית > קצבאות והטבות > אמהות > קצבת לידה
דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה לחופשת לידה. דמי הלידה נועדו לפצות את היולדת על אובדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שאין היא עובדת לרגל ההיריון והלידה.
מלי
שאל/ה:
העברה מניידות מ.ביטחון לניידות ב.לאומי
6/12/2011
בעלי נכה צה"ל אך עקב פגיעה קשה בגופו ונפשו הוא גם נכה ביטוח לאומי. כרגע אנחנו צריכם אוטו גדול עם מנוף האם כדי לעבור לניידות ביטוח לאומי זה פרוצדורה ארוכה ומסובכת?. אני הנהגת המלווה שלו ביטלו את הרישיון עקב מצבו הגופני והנפשי הקשה. אנחנו רק צריכים להחליט מה עושים. תודה ממלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
8/12/2011
לא ציינת את חלוקת הנכות בין בטל"א לבין משהב"ט ומה הבעייה מבחינת משהב"ט לאישור.