פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
היום מילאתי טופס העסקת עוזרת בית ושמתי בתיבת שרות בביטוח לאומי. כיצד אני יודעת שהפרטים עודכנו ואכן העוזרת שלי מבוטחת? שאלה נוספת מה קורה במידה והשכר או השעות משתנים כיצד עלי לדווח לביטוח לאומי? האם אני מקבלת אישור מסויים? תודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
שאל/ה:
נכות בגין כריתת רחם
13/12/2011
אישתי עברה כריתת רחם לפני 4 שנים. באותה תקופה היא עבדה במשרה חלקית קטנה, ודווקא כעת היא עובדת במשרה מלאה. 1. האם זכאית להכרה בנכותה בביטוח הלאומי ? 2. מהן זכויותיה לפיצוי אצל הביטוח הלאומי ? קצבה או חד פעמי אם בכלל ? 3. על איזה טופס עליה להגיש בקשתה ? 4. האם מגיעות לה זכויות כלשהן היום אצל ביטוח הבריאות הפרטי? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
14/12/2011
כריתת רחם מזכה ב- 40% נכות ואולם סעיף זה מנופה שכן אינו מקנה נכות עקב אובדן כושר עבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
הגיב/ה:
ובכל זאת - האם זכאית לפיצוי ?
14/12/2011
סליחה על הטירחה - האם בכל זאת בעקבות כריתת רחם זכאית המבוטחת (בטוח לאומי ) לפיצוי כלשהו ? האם כדאי בכלל להגיש תביעה לביטוח הלאומי ?
מזל אברהם
הגיב/ה:
כריתת רחם
4/3/2013
זכויות מביטוח לאומי
אירה
שאל/ה:
חופש מחלה ממושך
13/12/2011
שלום אני נמצאת בחופש מחלה חודש שלישי. כרגע קיבלתי שיחה מהחברה שחלה טעות בתלוש משכורת שבמקום 92 ימי מחלה צברתי רק 34,שקיבלתי תלוש וכסף עבור חודש נובמבר בטעות.שלחו אליי בדואר רשום מכתב המבטל תלוש האחרון. שאלה ההיא האם אני יכולה לפנות לביטוח לאומי ויכולים לשלם לי רטראקטיבי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה
14/12/2011
את זכאית עד ל-90 ימי מחלה בתשלום אם צברת אותם. לא ציינת את הסיבה למחלתך ומכאן לא ניתן לבחון את נושא הבטל"א.
ענת פייגלין
שאל/ה:
זכאות לדמי לידה לסטודנטית
13/12/2011
אני צפויה ללדת באמצע מרץ, התאריך המיועד הוא 15/3/12, אולם לא מן הנמנע כידוע שלידה תהיה מוקדמת או מאוחרת בשבועיים- שלושה. התחלתי לעבוד במקום עבודתי בחודש יוני האחרון 6/2011 ולפני כן הייתי סטודנטית לתואר שני במלגת קיום מלאה מכיוון שהעבודה במעבדה בה התמחיתי ערכה מעל 40 שעות שבועיות. סיימתי את לימודיי בדצמבר 2010. כסטודנטית עבדתי עד אוגוסט הקודם 8/2010 ברצף של מעל שלוש שנים.השאלה שלי היא האם במידה והלידה תצא בפברואר, בתקווה שלא, האם לא אהיה זכאית לחופשה מלאה של 98 ימים? במידה ולא, האם הכוונה היא שלא אהיה זכאית לדמי לידה מעבר ל49 או שהתשלום יהיה נמוך יותר עבור ימים נוספים?
תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
13/12/2011
דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה לחופשת לידה. דמי הלידה נועדו לפצות את היולדת על אובדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שאין היא עובדת לרגל ההיריון והלידה. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.
יפעת
שאל/ה:
שכר טירחת עורך דין-בערך...?
12/12/2011
כמה נהוג לקחת-שכר טירחה של עורך דין-בתביעה מול המוסד לבטוח לאומי-לאחר הזכייה.כמה אחוזים?מדובר בנכות מעבודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
13/12/2011
הפורום אינו ממליץ או מנחה בנושא שכ"ט עו"ד. כעקרון קיים שכ"ט מינימום מומלץ של לשכת עו"ד שניתן לראותו באתר הלשכה.
שמעון
שאל/ה:
פיצויים בגין פציעה בשעות הפנאי
12/12/2011
שלום רב, בשבוע שעבר שברתי את הרגל במהלך משחק טניס. המשחק התקיים בשעות הפנאי שלי (לא במסגרת שעות העבודה). אני מועסק כשכיר בחברה ונותרו לי רק 5 ימי מחלה לניצול ב 2011. אלא שהאורטופד נתן לי 45 ימי מחלה. אין לי ביטוח תאונות אישיות. שאלותיי הן: •המעסיק שלי לא ישלם לי מעבר ל 5 ימי המחלה האמורים. האם יש מקור אחר שיכול לפצות אותי בגין הפסד השכר? •האם אני זכאי לפיצויים כלשהם מגורם זה או אחר? •האם יש לי הזכות לתבוע את ביטוח לאומי? תודה רבה, שמעון.
טלי
שאל/ה:
העסקת עובד בעל נכות 70%
12/12/2011
שלום רב,
אני מעוניינת להעסיק בחצי משרה עובד בעל 70% נכות, האם יש הגבלה בשכר שאני יכולה לשלם לו? אינני רוצה שהנכות שמקבל תקטן או לא תשולם על ידי ביטוח לאומי.
בתודה מראש
טלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
13/12/2011
בהתאם לאופי העבודה והשכר. בבטוח לאומי, יודעים לחשב באופן מיומן.
יוסי
שאל/ה:
ועדה רפואית ביטוח לאומי
12/12/2011
בוקר טוב עו"ד נכבד ולכולם!
אושרה לי קצבת נכות נפשית זמנית עד סוף יוני 2012
יש לי 2 שאלות ואשמח אם תענו לי עליהן:
1. האם אני יכול להופיע לועדה מבלי להביא מסמכים רפואיים?
אני פשוט עברתי קופת חולים ולא רוצה שהרופא בקופה החדשה ידע שיש לי נכות נפשית. האם טכנית אפשר שהפסיכיאטר בועדה יבדוק אותי בעצמו ולא יסתמך על חוות דעת חיצונית כלשהי? יש לציין שלא חשוב לי האם אמשיך לקבל נכות או לא
2. נניח שאני מחליט לא להופיע בפני הועדה ,חוץ מהעובדה שהקצבה לא תשולם לי יותר (ואין לי שום בעיה עם זה) האם הביטוח הלאומי יכול ליזום בעצמו פניה לקופת חולים שלי ולדרוש בעצמו חומר רפואי עלי?
או שהוא לא עושה דברים כאלו ורק מפסיק את הקצבה?
אשמח על תשובתכם המפורטת
תודה מכל הלב !!!
יוסי
יוסי
הגיב/ה:
שכחתי לציין שמדובר בנכות כללית
12/12/2011
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ועדה רפואית
13/12/2011
להזכירך כי חתמת בפני הבטל"א בהגשת התביעה על טופס ויתור סודיות המקנה לבטל"א אפשרות לקבל את כל החומר הרפואי בעניינך ממוסדות רפואיים שטיפלו בך.
אין חובה להתייצב עם חוו"ד רפואית לועדה רפואית (אלא אם אתה רוצה להוכיח עניין שברפואה).
התייצבות לועדה אם זומנת ביוזמת הבטל"א היא חובה כל עוד הבטל"א שילם ומשלם לך קצבה לצורך קביעת מצבך הרפואי בעת הבדיקה.
כל שינוי במצבך הרפואי או יזום על ידך כדוגמת אי רצון להגיע לועדה רפואית מחייב לעדכן את הבטל"א ובזמן סביר.
דוב
שאל/ה:
עילה להפסקת השלמת הכנסה למקבל קצבת זקנה
11/12/2011
חמותי אלמנה בת 92 הכנסתה היחידה מקצבת זקנה קבלה גם השלמת הכנסה עקב ירידת תפקוד עברה לגור אתנו והשכירה את דירתה במחיר הנמוך מהסכום שבגינו מבטלים השלמת הכנסה ביטוח לאומי טוען כי הדירה היא עתה רכוש ולכן ביטל את השלמת ההכנסה האם הפרשנות של ביטוח לאומי לסטטוס של הדירה נכונה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
13/12/2011
השלמת הכנסה משולמת בהתאם לקריטריונים שנקבעו בחוק הבטל"א ובתוכם מבחני הכנסה:
*הכנסותיך והכנסות בן זוגך משכר, מפנסיה או מהקצבאות האלה הנחשבות כהכנסה מעבודה: דמי פגיעה, דמי לידה, גמלה לשמירת היריון, זכויות עובדים בפשיטת רגל ותגמולי מילואים (יתר קצבאות הביטוח הלאומי נחשבות כהכנסות ממקורות אחרים, ראה בסעיף הבא) - אינן עולות על סכום מסוים, שנקבע לפי גילך, מצבך המשפחתי ומספר הנפשות במשפחה.
הכנסותיך והכנסות בן זוגך ממקורות אחרים: תשלומים וקצבאות של המוסד לביטוח לאומי ושל גופים אחרים, וכן הון ורכוש (לרבות רכוש שאין ממנו הכנסות, וחוץ מדירת מגורים) - אינן עולות על סכום הקצבה.
סרגי
שאל/ה:
תשלומי הבטחת הכנסה לא נכונים
11/12/2011
שמי סרגיי בן 19 וכרגע משרת בצהל ...בן יחיד לאם חד הורית גרושה התחלתי לבדוק קצת בקשר להבטחת ההכנסה שמגיע לאמא שלי במשך השנים וראיתי שהם שילמו לא נכון והגעתי לסכומים של עשרות אלפי שקלים שהם לא שילמו נכון במשך השנים האם אפשר לבדוק את זה לעומק??למי לפנות?והעם אפשר לתבוע?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
בדיקת תשלומים ע"י בטוח לאומי
12/12/2011
תאסוף את הנתונים, ותציג אותם לפקיד הבטוח לאומי. בהתאם לתגובתו, אפשר לתכנן את הצעדים הבאים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אורן
שאל/ה:
דמי אבטלה לעובד זמני שלא מחדש חוזה
11/12/2011
שלום, אני בן 33, עובד במקום עבודה כעובד זמני במשך 6 חודשים, החוזה מסתיים ב-15/12/11. במידה והחוזה לא מוארך ע"י מקום העבודה האם אני זכאי לדמי אבטלה ולכמה זמן? חשוב לי לציין שלפני כן עבדתי 3 שנים ברציפות במקום עבודה, כך שאני עובד רצוף ומשולם עבורי ביטוח אבטלה במשך 3 וחצי שנים. תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
12/12/2011
על פי הנתונים, שאתה מציג, אתה זכאי לדמי אבטלה בברכה עו"ס טובה יששכרי
אורן
הגיב/ה:
דמי אבטלה- חידוד
12/12/2011
רק לצורך חידוד: אני עובד חצי שנה במקום הנוכחי, ולפני כן עבדתי 3 שנים במקום אחר, כפי שציינתי עבדתי באופן רצוף. האם זה משנה את התשובה?
יעל
שאל/ה:
דמי ביטוח לאומי לעוזרת בית
11/12/2011
שלום,
האם ניתן לשלם דמי ביטוח לאומי עבור העסקת עוזרת בית שנה אחורה?
גלית
שאל/ה:
ויכוח עם ידיד בקשר לגובה הקיצבה מביטוח לאומי
11/12/2011
קודם כל, תודה רבה מכל הלב על התשובה הממצה שקיבלתי. שאלה נוספת, ידיד שלי טוען שכיוון שהוא משלם לביטוח לאומי הרבה יותר מחברו, מן הסתם, בבוא זמנו לקבל קיצבת זיקנה , קיצבתו תהיה גבוהה יותר. אני אמרתי שלדעתי לכולם מגיע אותו גובה קיצבת זיקנה מביטוח לאומי. תודה רבה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
גלית
12/12/2011
את צודקת. כל מי שעבד, שילם בטוח לאומי, וצבר את מלוא ימי האכשרה, כל אלה מקבלים את אותו הסכום. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שמואל
שאל/ה:
הגשת קצבת נכות כללית בזמן קבלת משכורת
10/12/2011
אני בחופשת מחלה 4 חודשים עקב אי יכולת ללכת. הגשתי בקשה לשר"מ וזומנתי ל 3 וועדות רפואיות. במקביל נשלחו לי טפסים לקצבת נכות כללית. האם יש טעם להגישם אם אני מקבל משכורת במסגרת ימי מחלה, ועומד שנה לפני פרישה?
אבי
שאל/ה:
הסדר תשלומים מול הביטוח לאומי בגין מזונות
10/12/2011
שלום רב! בסימן טוב ומזל טוב התגרשתי ואני שמח ומברך על כך אלא שעכשיו אני אמור להתחיל לשלם 3000 ש"ח מזונות במידה ולא אשלם מן הסתם גרושתי תפנה לביטוח לאומי וביטוח לאומי ישלחו לי מכתב לתשלום מיידי במידה ואצבור חוב האם אני יוכל להגיע להסדר תשלומים עם הביטוח לאומי? האם עדיין הביטוח לאומי יהא רשאי להפעיל כנגדי הוצאה לפועל?גם אם אגיע איתם להסדר? ב.אם וכאשר אגיע איתם להסדר תשלומים האם בבוא הזמן אהיה זכאי לדמי אבטלה במידה ולא אעבוד? ג.במידה ואגיע איתם להסדר תשלומים כל קיצבה שתגיע לי מהמוסד לביטוח לאומי מייד תכנס אוטומטית להסדר התשלומים בעבור חוב המזונות? לתשובתכם המקצועית בהקדם אודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הסדר תשלומים לחוב בבטוח לאומי
12/12/2011
תוכל להגיע להסדר..רצוי לא להכנס לחוב. בתוך הסדר, אין מפעילים הוצאה לפועל. בברכה עו"ס טובה יששכרי