פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
בת 35 עברתי ניתוח קיבוע מותני לפני 5 חודשים יש לי חופשת מחלה מ-1/2/11 עד 31/12/11 אני מוגבלת מאוד בתנועה ועוברת טיפולים יומייומים עבדתי לפני הניתוח וכיום אני לא יכולה לעבוד לצערי הרב מה אני אמורה לעשות עם כל חופשת המחלה הזו ? נותרתי ללא כסף והטיפולים שאני עוברת מאוד יקרים בבקשה עיזרו לי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
8/11/2011
שלום הדס, ראשית איחולי בריאות והחלמה מהירה.
כעקרון את יכולה לקבל עד 90 ימי מחלה לפי חוק במידה ונצברו לך בתשלום מהמעביד. במידה ויש לך ימי מחלה נוספים ניתן לבקש מהמעביד לנצלם לפי משורת הדין.
במקביל ניתן לפנות לביטוח הלאומי בבקשה להבטחת הכנסה ולבחון אפשרות להגשת תביעה לנכות כללית.
מומלץ לבדוק אם קיימים ביטוחים משלימים כגון: אובדן כושר עבודה.
אשמח לסייע בידך באם תפני אלי באופן אישי.
יגאל כהן, עו"ד התמחות בביטוח לאומי ובזכויות עובדים מעבודה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל
שאל/ה:
הפרעת אישיות [הבטחת הכנסה].
7/11/2011
השאלה שלי היא כזאת: האם אדם שיש לו הפרעת אישיות ומטופל בבריאות הנפש עשוי לקבל הבטחת הכנסה על סמך עילת מחלה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הפרעת אישיות וגמלה
7/11/2011
ממליצה על תביעת נכות לבטוח לאומי, עד קבלת תוצאות הדיון בתביעה, תוכל לתבוע להבטחת הכנסה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שחר
שאל/ה:
זכאות לאבטלה ואיך סופרים ימי עבודה
7/11/2011
שלום רב. אני עובד שנתיים בחצי משרה במשרד הבריאות, בתקן של המשרד, כלומר במשכורת חודשית. עובד 3 פעמים בשבוע, ובתלוש כתוב: מספר ימי עבודה בשבוע - 5. איך אני סופר את ימי העבודה שלי? והאם זה יכול להחשב 360 יום מתוך 18 החודשים. תודה שחר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
7/11/2011
בתלוש השכר שלך אמורים להיות מצויינים ימי העבודה בגינן שולם לך שכר וכן בטופס 106 השנתי.
דנה
שאל/ה:
תאונת עבודה - אבטלה
7/11/2011
שלום, עברתי תאונת עבודה בה שהיתי חודש בבית. כעת אני מטופלת בטיפולי פיזיותרפיה הגורמים לי להעדר רבות מהעבודה ובנוסף קיים לי קושי להגיע למקום העבודה עם רכב, עקב הכאבים ולכן אני נוסעת בתחבורה ציבורית שאינה נוחה כלל. אני עדיין בטיפולים ועם כאבים. אני מעוניינת להתפטר ולחתום אבטלה בתקופה זו. האם אני רשאית? מה אני צריכה לשם כך?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
7/11/2011
שלום דנה
בנסיבות העניין לא הייתי ממליץ לך להתפטר.
מבחינת החוק את יכולה לנצל עד 90 ימי מחלה.
את זכאית במידה ותוכרי כנפגעת בעבודה, לתגמול בגין ימי הפגיעה בהן את שוהה בבית.
אשמח לסייע במידה ותפני ליעוץ אישי שכן תקצר היריעה מלפרט את כל האפשרויות.
יגאל כהן, עורך דין התמחות ביצוג עובדים,נזקי גוף מתאונות ובתביעות מהמוסד לביטוח לאומי.
תמי
שאל/ה:
נכות זמנית מעבודה
6/11/2011
שלום האם מי שקיבל נכות זמנית מעבודה לחצי שנה מקבל קצבת גימלה . האם נכות של 10% מזכה בקצבה ? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות מעבודה
6/11/2011
פגיעה בעבודה שאירעה לפני 1.4.2006 ותביעה למחלת מקצוע שהוגשה לפני 1.4.2006: נכה עבודה שדרגת נכותו 100%-5% והיא דרגת נכות שאינה יציבה (זמנית) יקבל קצבה חודשית. נכה עבודה שדרגת נכותו מ-5% ופחות מ-20% והיא דרגת נכות יציבה (קבועה), יקבל מענק חד פעמי. נכה עבודה שדרגת נכותו 100%-20% והיא דרגת נכות יציבה (קבועה) יקבל קצבה חודשית. נכה עבודה שדרגת נכותו היציבה פחות מ-5% אינו זכאי לגמלה.
פגיעה בעבודה שאירעה ב-1.4.2006 ואילך ותביעה להכרה במחלת מקצוע שהוגשה ב- 1.4.2006 ואילך: נכה עבודה שדרגת נכותו 100%-9% והיא דרגת נכות שאינה יציבה (זמנית) יקבל קצבה חודשית. נכה עבודה שדרגת נכותו מ-9% ופחות מ-20% והיא דרגת נכות יציבה (קבועה) יקבל מענק חד פעמי. נכה עבודה שדרגת נכותו 100%-20% והיא דרגת נכות יציבה (קבועה) יקבל קצבה חודשית. נכה עבודה שדרגת נכותו היציבה פחות מ-9% אינו זכאי לגמלה.
Roman
שאל/ה:
זכאות לקצבת נכות אחרי חתונה.
6/11/2011
שלום. אני וחברתי עומדים להתחתן בקרוב. בחמש שנים אחרונות היא הייתה מוגדרת כנכה עם אי כושר 75 אחוז והייתה מקבלת קצבת נכות מלאה. אני רוצה לברר מה יקרה שאנחנו נתחתן, האם ישללו ממנה את קצבת נכות בכלל כי היא תכנס להגדרת "עקרת בית" וכי "עקרת בית" היא אמורה לעמוד במבחני אי כושר אחרים לגמרי. אני ראיתי שקיים תיקון לחוק שנקרא : "תיקון הגדרת עקרת - בית סעיף 195 לחוק" האם אפשר להבין ממנו שאישה שקבלה קצבת נכות לפני החתונה ,לא תצטרך להיכנס להגדרה "עוקרת בית" אחרי חתונה.וכל שנה תיבדק את זכאות שלה מחדש בנוהל רגיל ולא לפי "עקרת בית". תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/11/2011
בנסיבות העניין מומלץ כי תבצע בדיקה מעמיקה של זכויות מול סניף הבטל"א במקום מגוריך בהתאמה לנתונים האישיים של רעייתך ושלך.
שי
שאל/ה:
עזיבת עבודה מרצון
5/11/2011
היי.......... הוותק שלי בעבודה הוא שנה ושמונה שכיר בחברה ישירות בלי כח אדם ב23 שח לשעה העבודה קשה ומגעילה ולשאר עדכנו את השכר ל 27-29 . אני מרגיש שנוח למעסיק לא להעלות לי כי כיוויכול אין מקום אחר שירצה אותי /משתלם לגרום לי לפרוש מנוצל. נניח והתרעתי שבעוד חודש אני עוזב ואני עוזב ובלשכת העבודה אין עבודה חלופית אני זכאי למשהוא כנגד עבודה רציפה שנה ושמונה חודשים ו30 ימי מחלה שהצטברו?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התפטרות
6/11/2011
עובד המתפטר אינו זכאי לפיצויים אלא אם הוא חתום על ס' 14.
אתה זכאי לקבל את דמי חופשה והטבות סוציאליות שנצברו לך. דמי מחלה אינם ניתנים לפדיון בסיום יחסי עובד מעביד.
ניתן לפנות לשירות התעסוקה ולהרשם כמובטל. עקב התפטרותך תאלץ להמתין 90 יום כתקופת הכשרה אלא אם תשכנע את פקיד התעסוקה כי התפטרת מחמת סיבה שהוכרה בחוק פיצויי פיטורין.
עליך לפעול עפ"י הנחיות שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה מהבטל"א:
עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בת זוג, גם היא צריכה לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
טל
שאל/ה:
נכות מעבודה בפרישה
4/11/2011
שלום.
אני היום בן 60 ויש לי נכות מהעבודה של 25% שהמוסד משלם לי מענק כל חודש .
אני שוקל לפרוש מהעבודה .
האם אמשיך לקבל עד גיל 67 את מענק הנכות או שברגע שאני פורש אפסיק לקבל את המענק ?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות מעבודה
6/11/2011
מקבלי קצבת נכות כללית יקבלו את קצבת הנכות הכללית עד לגיל הפרישה. מגיל הפרישה יתחילו לקבל קצבת זקנה בלבד.
מי שקיבלו קצבת נכות כללית סמוך למועד שנעשו זכאים לקצבת זקנה, לא תפחת קצבת הזקנה שלהם משיעור קצבת הנכות החודשית האחרונה ששולמה להם, והיא תעודכן בשיעורים ובמועדים שבהם מתעדכנת קצבת נכות כללית.
יוד
שאל/ה:
תשלום לאחר קבלת קצבת זקנה
4/11/2011
האם יש לשלם בטוח לאומי לאדם שמקבל קצבת זקנה וממשיך לעבוד (מתחת למינימום)?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/11/2011
הנך מופנה לקישור לאתר בטל"א:
דף הבית > ביטוח וגבייה > דמי ביטוח לאומי > מי פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי
נלי
שאל/ה:
פרישה מהעבוודה מרצון או בגלל מחלה
3/11/2011
שלום.
רציתי לברר האאם יש יתרונות או חסרונות באם אני פורש מהעבודה לפני גיל הפרישה מרצון או בגלל בעיות רפואיות .
יש לי מספר % נכויות עבודה , האם הם יפגעו בגלל הפרישה מרצון או בגלל פרישה בגלל בעיות רפואיות .
מה עדיף לפרוש מרצון , כיום אני בן 62 או לפרוש היום בגלל בעיות רפואיות .
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/11/2011
בנסיבות העניין והצורך בפרטים אישיים מומלץ כי תסתייע ביעוץ אישי.
נטלי
שאל/ה:
הבטחת הכנסה חד הורית
3/11/2011
מה סכום הבטחת הכנסה למשפחת חד הורית (עם ילד אחד)
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
6/11/2011
פני למוקד בטל"א 6050* לבדיקת נתוניך האישיים בבטל"א וקבלת תשובה.
יובל
שאל/ה:
מה קורה אם אין באפשרותי להתיצב בלישכה פעמיים
2/11/2011
שלום,
בעוד שבועיים אני נוסע לעשרה ימים לביקור אצל הורי אישתי. אני מגיע ללישכת הבטלה פעם בשבוע לצורך החתמה לקבלת דמי הבטלה. שאלתי היא מה יקרה אם אני לו יופיע לחתימה פעמיים רצופות במשך החודש ואח״כ המשיך לבוא כרגיל. האם לא אקבל דמי אבטלה על אותם פעמיים שלא הופעתי בלישכה?
אודה לתשובתך
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
3/11/2011
עליך לידע את לשכת התעסוקה בכל שינוי במצבך המעודכן בלשכה ולפעול בהתאם להנחיות ע"מ לא לפגוע בזכויותך.
יורם
שאל/ה:
קבלת דמי אבטלה חוזרים
2/11/2011
האם התקופה של קבלת דמי אבטלה נחשבת למניין 360 הימים הנדרשים ? כלומר, מיום קבלת דמי אבטלה בשנה שעברה ועד ליום הפסקת עבודה, עברו 14 חודשים רצופים שבהם שולמו דמי ביטוח לאומי, מהם 6 חודשי דמי אבטלה + 8 חודשי עבודה - האם קיימת זכאות לקבלת דמי אבטלה חוזרים בגיל 49 שכן יש למעלה מ- 360 ימים ששולמו בהם דמי ב.ל. ? או - שצריך לצרף גם 4 תלושים ממקום העבודה הקודם ובסה"כ 18 חודשים ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
3/11/2011
תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה.
על פי החוק, מובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים, יופחתו להם תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה באופן הבא:
1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל התביעות לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ממספר הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממספר הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.
2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.
הכללים האלה חלים גם על מובטל, שמקבל דמי אבטלה בעבור תקופת השתתפות בהכשרה מקצועית.
יורם
הגיב/ה:
זכאות לדמי אבטלה חוזרים בגיל 49
3/11/2011
אני בן 49 - יש לי 8 חודשי עבודה אחרונים + 6 חודשי דמי אבטלה קודם לכן + 4 חודשים ממקום עבודה קודם ( יש לי הרבה יותר כמובן ) ובסה"כ 18 חודשים אחרונים ורצופים. כמו כן, עברו למעלה מ- 12 חודשים מאז הזכאות לדמי האבטלה הקודמים. האם אני זכאי לקבל דמי אבטלה חוזרים ? תודה,
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/11/2011
פנה לשרות התעסוקה בבקשה לבדיקת נתוניך האישיים למול התקנות.
תושבת מרכז
שאל/ה:
האם תבוטל קצבת זקנה ו/או השלמת הכנסה
2/11/2011
שלום רב,
סבתא שלי אמורה לקבל בזמן הקרוב בירושה קרקע חקלאית בשווי של כמה מאות אלפי שקלים.
היא דואגת שבעקבות קבלת הירושה היא תפסיק לקבל קצבת זקנה והשלמת הכנסה בסה"כ 2746 ש"ח.
אריה זהר
שאל/ה:
למי נועדה בדיקה להערכה תיפקודית בבית לווינשטיין
1/11/2011
אני ואשתי חיינו בנפרד משך 16 שנה היא היתה פראנואידית אך לא מאובחנת לכן היה קשה לגור יחד . לפני כחצי שנה בערך חלה הדרדרות נפשית והיא אושפזה בביח תל השומר במחלקה פסיכיאטרית ואובחנה כסובלת מסכיזופרניה .כיום אני רוצה לדאוג לזכויותיה. הגשתי תביעת נכות שם נקבע לה 50 אחוז נכות רפואית ו64 אחוז דרגת אי כושר.הגשתי ערר כיוון שלפי הרופא המטפל בה מגיע לה 100 אחוז נכות רפואית יש לה בעיות זיכרון והתמצאות ואינה מסוגלת לדאוג לצרכיה האשיים..בתשובה על הערר זימנו אותה לבדיקת הערכה תיקודית בבית לווינשטיין .שאלתי היא:האם היא נחשבת כפרודה?אני בשלב זה חייב לגור איתה כי היא אינה מסוגלת לדאוג לעצמה אבל לאחר 16 שנה של פירוד אין לי עניין בחיי זוגיות איתה יש לי את החיים שלי.אני רק מרחם עליה שלא תהיה לבזיון.שאלתי השניה האם זימונה לבית לווינשטיין להערכה תיפקודית אומר שמתייחסים אליה כאל עקרת בית נכה ולא כפרודה נכה? קראתי שיש הבדלים.האם אני יכול לדחות את הזימון ולהסביר שאני נמצא איתה עד שימצא לה סידור.אשתי בת 58 עוד חודשיים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
1/11/2011
את מעמדך ומעמד רעייתך מבחינה ביטוחית ומעמד קובע ביהמ"ש בפס"ד ולא מצב בפועל בין הצדדים.
לגבי זכויות רעייתך וזימונה לועדה לבחינת תפקוד, אני מניח, שכן אין בידי כל תיעוד, כי היא זומנה להערכת תפקוד לצורכי ועדת הערר וגיבוש החלטתה לגבי הערר.