פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אריה
שאל/ה:
המשך טיפול מול ביטוח לאומי
26/10/2011
יש לי בעיה שמורכבת שהפרט אותה בצורה הקצרה ביותר : במשך 22 שנים ויותר עבדתי במקצוע מסגר רתך עוד בהיותי נער בשנת 1975 עבדתי במקצוע גם לאחר שרות הצבאי לא ברצף אלה בהפסקות של חצי שנה + - עד לשנת 2000 שבו הייתה לי תאונת עבודה שבעקבות עבודות מאומצות הופיעו כאבים חזקים בגב בצוואר ובכתפיים . בטוח לאומי הכיר בתאונת עבודה בגב ובצוואר שבעקבות התאונה נוצרו לי פריצות דיסק ובימים אלו הועדה קבעה לי 10% נכות שעל כך אני מערער דרך הסיוע המשפטי . ובאשר לכתפיים היו לי כאבים שבדרך מהשיגרה הקרנות מהצוואר לכתפיים עם מקבולות בידיים . מאוחר יותר בשנת 2003 רופא שלח אותי לבצע אוטרה סאונד לכתפיים ובבדיקה נתגלה שיש לי קרעים בכתפיים עד היום אני סובל מכאבים וממגבלות בתנועת הידיים .לציין שבבית המשפט דרך הסיוע המשפטי נשלחתי לועדות של הביטוח הלאומי לקביעת דרגת נכות ובאלו דרגות יש לי את הפציעה בכתפיים . כמו כן הועדה קבעה שהקרעים בכתפיים הם זעירים ביותר וקטנים ואף תחתה את קביעת דרגת הנכות וקבעה 0% נכות . הודעה זו נמסרה לי ע"י עורך דין מהסיוע המשפטי ועוד נאמר לי ללכת לאותו רופא שבדק אותי ולהמציא אישור רפואי שמעיד שדרגת הפציעה שלי היא ברמה בנונית ( וכפי שנראה לי שהסיכויים הם קלושים לא מאמין שרופא יתן את דעתו על בעיה רפואית משנת 2003 ) ובכך אני חש נפגע פעמיים לא רק שלא קבעו לי את אחוזי הנכות גם לא הכירו בקרעים בכתפיים כתאונת עבודה למרות שידוע להם שעבדתי במקצוע מסגר רתך בעבודה פיזית במשך יותר מ 22 שנים . ולשאלתי איך אני ממשיך את הטיפול שלי בעניין עם ביטוח לאומי ומה עלי לעשות . אם להגיש לביטוח הלאומי את כל המסמכים הנוגעים בדבר פגיעה בכתפיים כמחלת מקצוע לבדיקה . והאם יש סיכוי שתהיה לי הכרה במחלת מקצוע בכתפיים כתאונת עבודה .לציין שאני סובל מאוד מכאבים בגב ובצוואר זרמים בידיים וברגליים כאבים בכתפיים חולשה ועייפות והרבה מאוד כאבי ראש שמקרינים לי מפריצות הדיסק מהוואר לעורף ולכל הראש . אני מרגיש מתוסכל ובדיכאון על מצב בריאותי מזה 10 שנים ויותר!!! אני מאוד אודה לכם על העזרה שתתנו לי ואשמח לקבל את הצעתכם מה עלי לעשות להמשך הטיפול מול גורמי הביטוח הלאומי הנוקשים . תודה רבה !
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יעל
שאל/ה:
האם צריך עו"ד בשביל ביטוח לאומי?
26/10/2011
שלום, רציתי לשאול האם בשביל לתבוע את ביטוח לאומי (תאונה שנפלתי ברחוב) צריך עורך דין בשביל כך או שאני יכולה לעשות זאת לבד, והאם צריך עו"ד שמתמחה ספציפית בזה, או שאני צריך לבחור מהתחום, כמו שראיתי כאן / לדוגמא שיש עורכי דין שמתמחים בכך
ירושלמית
שאל/ה:
קצבת זקנה ועבודה חלקית
26/10/2011
האם אישה שעומדת לקבל קצבת זקנה ועובדת רק מס' ימים בחודש האם זה יפגע בקבלת הקצבה המגיעה לה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
26/10/2011
זכאותך לקצבת זקנה מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה מותנית במבחן הכנסות. ההכנסות שנלקחות בחשבון לשם כך הן ההכנסות שלך בלבד (ולא הכנסותיו של בן הזוג) מעבודה ושלא מעבודה. כשתגיע לגיל הזכאות לקצבת זקנה, תהיי זכאית לקצבה, בלי קשר להכנסותיך.
ירושלמית
הגיב/ה:
תודה על התגובה המהירה
26/10/2011
חסוי
שאל/ה:
הכרה בחבות מלא מהנתבעות
26/10/2011
הכרה בחבות מלא מהנתבעות במה כרוך תיק של תאונות עבודה (נזיקין), נזקי-גוף? בשלבי אחרי הכרה הנכות בביטוח לאומי לצמיתות ולקויים בניידות משרד הבריות ? המעביד מודה שיתרשל בביטחות בפני בית המשפט. לכן מה לצפות? תודה מראש.
דנה
שאל/ה:
תלושים לצורך דמי אבטלה
25/10/2011
שלום רב. במשך לשאלתי הקודמת לא נעניתי על 2 סעיפים בשאלתי שמאוד חשוב לי לקבל עליהם תשובה : 1.אני יודעת שצריכים להגיש 18 תלושים לצורך קבלת האבטלה . האם הם צריכים להיות רצופים או שניתן לדלג על חודש או חודשיים ולהגיש 18 תלושים לא רצופים כיוון שחודש אחד לא עבדתי בשנה וחצי האחרונות וחודש אחד אני לא מוצאת את התלוש ? 2.2. האם מכתב סיום העסקה( פיטורין ) חיים לכלול גם חותמת של המעסיק ? המעסיק שלי חתם על המכתב שבו יש לוגו של המעסיק אך לא הוסיף חותמת .
אודה לתשובה. תודה. דנה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
26/10/2011
לגבי מסמכים ו/או תלושי שכר חסרים לתביעתך, עליך לפנות לבטל"א וללשכת התעסוקה לעדכנם ולפעול בהתאם.
דנה
שאל/ה:
תשלום דמי אבטלה בתביעה שניה
25/10/2011
שלום רב.
אני בת 35 וחצי . לפני שנתיים וחצי סיימתי לקבל דמי אבטלה . כיום אני מובטלת שוב לאחר שנתיים וחודשיים של עבודה ( לא רצופה . לא עבדתי חודש אחד בכל התקופה הזאת ) אני רוצה להגיש כרגע תביעה לאבטלה שזאת למעשה התביעה השנייה שלי ב4 שנים .
שאלותיי הן :
1. אני יודעת שצריכים להגיש 18 תלושים לצורך קבלת האבטלה . האם הם צריכים להיות רצופים או שניתן לדלג על חודש או חודשיים ולהגיש 18 תלושים לא רצופים כיוון שחודש אחד לא עבדתי בשנה וחצי האחרונות וחודש אחד אני לא מוצאת את התלוש ?
2. האם מכתב סיום העסקה( פיטורין ) חיים לכלול גם חותמת של המעסיק ? המעסיק שלי חתם על המכתב שבו יש לוגו של המעסיק אך לא הוסיף חותמת .
3. כמה ימים מגיעים לי עקב כך שזאת תביעה שנייה ? וכמה אחוז מהשכר ברוטו מגיע לי במקרה זה ואיך בכלל מחשבים דמי אבטלה אם השכר שלי השתנה במהלך ה18 חודשים הללו ?
תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
25/10/2011
בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה.
על פי החוק, מובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים, יופחתו להם תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה באופן הבא:
1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל התביעות לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ממספר הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממספר הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.
2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.
לגבי מס' הימים המגיעים לך ותחשיבים עליך לפנות לבטל"א וללשכת התעסוקה.
סימון
שאל/ה:
תאונת עבודה ומילואים
25/10/2011
שלום, אני עובד בחברה גדולה שעובדת על פי תקנה 22, אני נמצא בתאונת עבודה חודש מלא והחברה משלמת לי עבור היעדרותי מעבודה. מכיוון שהחודש יש הרבה חגים, האם אני אמור לקבל חגים מהחברה ואז ביטוח לאומי מחזיר למפעל או שהחברה משלמת לי עבור ימי עבודה בלבד ורק אח"כ אני מקבלת מביטוח לאומי דמי חגים? שאלה שנייה, אם אני יוצא לשירות מילואים מי אז משלם לי על החגים?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי חגים ומילואים
25/10/2011
דמי חגים משולמים לעובדים בשכר שעתי.
אם מעסיקך חתום על תקנה 22 מול הבטל"א, הוא אמור לשלם לך את שכרך כרגיל ולהתחשבן עם הבטל"א.
יציאה למילואים שהוכרה ע"י הצבא וקיימים אישורים יש להעבירם לחשב החברה לשם תשלום שכר והתחשבנות של החברה מול הבטל"א.
הגשת תביעה אפשרית בשלושה אופנים: 1. באופן עצמאי בטופס תביעה אישית, שאותו יש להגיש בתום השירות באחד מסניפי המוסד לביטוח לאומי על-פי בחירת התובע. את טופס התביעה המלא ניתן גם לשלוח בדואר לסניף. 2. באמצעות המעסיק, בהתאם למעמד העובד. 3. באמצעות אתר האינטרנט.
לרשות המגישים תביעה באופן עצמאי והמעסיקים עומד מוקד טלפוני מיוחד בנושא תגמולי המילואים. מוקד טלפוני לתגמולי מילואים אוטומטי 24 שעות ביממה שמספרו 02-6463010.
אסתר עותמי
שאל/ה:
איך נקבע גובה השלמת ההכנסה
25/10/2011
מרוויחה 1700 שח משכורת עקב מגבלות רפואיות איני יכולה לעבוד יוותר מ18 שעות שבועיות האם הגיוני שאקבל סך של 470 שח תוספת השלמה זה אפילו לא מגיע למשכורת מינימום
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הפורום אינו עוסק בתחשיבים אישיים נא פני לבטל"א לבדיקה
נעם
שאל/ה:
אישתי מקבלת קיצבת נכות כללית.החל מינואר הקרוב זכאית
25/10/2011
לקצבת זקנה האם מקזזים את הקצבאות או שהן נפרדות? שאלתי נובעת מהעובדה כי קצבת הנכות הינה 2561 מכתב שקבלתי מהביטוח הלאומי בימים אלו מפרט את קצבת הזקנה כך קצבת זקנה:2166 +גמלה נוספת לנכה סך הכול 2561 בדיוק אותו סכום כמו קצבת נכות תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות וזקנה
25/10/2011
מקבלי קצבת נכות כללית יקבלו את קצבת הנכות הכללית עד לגיל הפרישה. מגיל הפרישה יתחילו לקבל קצבת זקנה בלבד.
מי שקיבלו קצבת נכות כללית סמוך למועד שנעשו זכאים לקצבת זקנה, לא תפחת קצבת הזקנה שלהם משיעור קצבת הנכות החודשית האחרונה ששולמה להם, והיא תעודכן בשיעורים ובמועדים שבהם מתעדכנת קצבת נכות כללית.
שמעון
שאל/ה:
גיל זכאות לקצבת זקנה
24/10/2011
אשתי עבדה במספר מקומות עבודה ובסך הכל כ-20 שנים. האם היא תהיה זכאית לקצבת זקנה מלאה? בנובמבר היא תהיה בת 61 וממתי היא צריכה להתחיל לקבל?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
25/10/2011
באתר הבטל"א מפורטים חמשת תנאי הזכאות לקבלת קצבת הזקנה. יש לענות על כולם, כדי להיות זכאים לקצבה. 1. אתה/את מבוטח/ת בביטוח זקנה 2. הגעת לגיל המזכה בקצבת זקנה 3. השלמת תקופת אכשרה (תקופות ביטוח) 4. שולמו בעדך דמי ביטוח כחוק 5. אתה עומד במבחן הכנסות (מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה)
פירוט יתר בדף הבית > קצבאות והטבות > זקנה > תנאי זכאות
נעמי
שאל/ה:
זכאות לדמי לידה לפרילאנסרית
24/10/2011
אם במהלך 24 חודשים -שקדמו לתאריך בו ילדתי - עבדתי כ"פרילאנס" (וקיבלתי תלושי שכר מסודרים), אבל במהלך חודש אחד מתוך 24 החודשים לא עבדתי כלל, האם בכל זאת אהיה זכאית לדמי לידה מלאים ( 98 יום) ? תודה רבה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
25/10/2011
לעובדת עצמאית יובאו בחשבון תקופות העבודה שבעבורן שילמה דמי ביטוח.
אורה
שאל/ה:
דמי לידה וחישוב ניכויי מס
24/10/2011
שלום רב, מגיעים לי דמי לידה מלאים לפי חישוב של 457 ש"ח ליום , בהתאם למחשבון ב.ל. כלומר סה"כ = 44,700 ש"ח . כמה ינוכה לי עבור מס הכנסה, ב.ל. וביטוח בריאות? תודה.
לירן
שאל/ה:
ניכוי ביטוח לאומי משעות נוספות
24/10/2011
שלום, אני התפטרתי מעבודתי, ומגיע לי תשלום שעות נוספות אשר אמור להיות מוזרם לח-ן הבנק שלי בחודשים נובמבר ודצמבר.
שאלתי הינה האם דמי ביטוח לאומי מנוכים מתשלומי שעות נוספות? או האם אני צריכה לשלם אותם בנפרד? (בהנחה שאני לא עובדת בחודשים נובמבר ודצמבר).
תודה רבה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניכוי דמי ביטוח
25/10/2011
תשלומי דמי הביטוח הלאומי ודמי ביטוח הבריאות מחושבים על-פי גובה ההכנסות שיש למבוטח מעבודה ושלא מעבודה, וכן על פי מעמדו הביטוחי:
בקביעת בסיס ההכנסה שלפיו ישלם המבוטח דמי ביטוח, המוסד לביטוח לאומי מתבסס על סעיף 2 לפקודת מס הכנסה. סעיף זה מגדיר את מקורות ההכנסה. שעות נוספות הן הכנסה מעבודה החייבת במס.
שואלת
שאל/ה:
בייביסיטר- תשלום דמי ביטוח לאומי
24/10/2011
אני מתכוונת להעסיק בייבי סיטר באופן קבוע פעם בשבוע למספר שעות. האם עליי לשלם בעבורה דמי ביטוח לאומי ופנסיה? תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי בטוח לאומי
24/10/2011
ככל מעסיקה, עליך להבטיח זכויותיה, בברכה עו"ס טובה יששכרי