פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אז ככה היה לי וועדה בלשכת התעסוקה שהחליטה להתכנס שוב עוד חצי שנה. הציעו לי תעסוקה נתמכת גם כן . אני את האמת לא רוצה תעסוקה נתמכת יש לי הפרעות אישיות זה לא משהו שיעבור גם לא שם זה לא שזה מחלה נפשית שזה עוד אפשרי להחלים.
האם אני למשל נגיד ומסכים אני יכול לקבל הבטחת הכנסה וגם להיות שם ולעבוד שנים טובות? או שזה לתקופה קצרה? האם אני יכול לסרב?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נמי
24/10/2011
אני ממליצה לנסות, ובהמשך, ייתכן, שימצא חן בעיניך, זו יכולה להיות התחדשות מרעננת..במקביל תוכל לקבל קיצבה, האם תבעת לקצבת נכות? בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טניה
שאל/ה:
האם קיימת אפשרות להקפיא דמי ביטוח לאומי לעצמאי?
23/10/2011
אני שכירה וגם עצמאית אך בשנה האחרונה לא היו לי כלל הכנסות כעצמאית ולו שקל אחד. האם קיימת אפשרות להקפיא תשלומים כעצמאית כל עוד אין לי בכלל הכנסות או שהדרך היחידה היא רק סגירת תיק? ואם יש אפשרות לקבל החזר כלשהו בגין השנה שלא היו לי בכלל הכנסות כעצמאית? תודה
אלין
הגיב/ה:
לפי הרו"ח שלי את יכולה לסגור תיק עצמאי ספיציפית בביטוח
23/10/2011
לאומי, וגם לקבל החזר
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלין
שאל/ה:
אני עצמאית ואין לי שום זכויות בביטוח לאומי
23/10/2011
כמו כן אני אמורה לשלם כפול ממה ששכיר משלם. אני שוקלת לא לשלם דמי ביטוח לאומי מאחר וזה לא מבטח אותי בשום אופן, זה פשוט גזל. במידה וביטוח לאומי יחליטו לעקל לי את החשבון, האם אוכל לפתוח חשבון במקום אחר? תודה
טוביה
שאל/ה:
קצבת נכות כללית
22/10/2011
שלום רב,
אני בן 62, שכיר. עקב מחלה קשה הוכרו לי 100% נכות בביטוח הלאומי, כבר לפני 7 שנים.
עד לאחרונה עבדתי בחצי משרה וכעת פרשתי לפנסיה מוקדמת עקב החמרה במצבי הרפואי. הפסקתי לעבוד ב - 01/07/2011 .מאחר והפנסיה אותה אני מקבל, נמוכה בהרבה משכרי הקודם, הגשתי בקשה לקבלת קצבת נכות. את הבקשה הגשתי לביטוח לאומי ב - 10/08/2011 .
נעניתי בשלילה והסיבה היא שהפנסיה שלי אינה נמוכה ב - 60% מהשכר הממוצע. אני מצטט : "אין 90 ימיםרצופיםבהם הכנסתך מעבודה נמוכה מ - 60% מהשכר הממוצע(החל מיום 01/09/2011 )
באתר הביטוח הלאומי רשום בפירוש שבין תנאי הזכאות, "מתקיים אחד מאלה" : "שכושרו להשתכר צומצם ב - 50% או יותר".
שאלותי הן : א. האם הטיעון שלי צודק, או שתשובת הביטוח הלאומי היא הנכונה ? ב. הייתכן שבסך הכך שגיתי בעיתוי הגשת המסמכים והייתי צריך להמתים 90 ימים מיום הפסקת עבודתי ? ג. האם פנסיה נחשבת לצורך זה כהכנסה מעבודה ? ד. במכתב מהביטוח נאמר לי שאני רשאי לערער ולהגיש תובענה על החלטתם, בפני בית הדין האיזורי לעבודה. האם אין דרך להימנע מ"טרטור" זה ? אולי כדאי לגשת שוב לביטוח לאומי, מאחר וחלפו כבר 90 הימים. בברכה ותודה מראש
טוביה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות
23/10/2011
לפי הבטל"א מי:
שהכנסתו מעבודה או ממשלח יד אינה עולה על 60% מהשכר הממוצע 4,984 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) - למי שזכאי לקצבה לתקופה ממושכת או שיש לו ליקוי חמור (נכים השייכים לקבוצה א*)
טוביה
הגיב/ה:
קצבת נכות - שאלת המשך
24/10/2011
שלום ותודה עבור התשובה. לצערי לא קיבלתי תשובה. כפי שרשמתי, איני עובד כלל ומתקיים מפנסיה. האם פנסיה נחשבת לצורך העניין כהכנסה מעבודה ? אם כן, הרי שאיני זכאי לקצבה. אם לא, אני זכאי לקבלה. אודה עבור תשובה. יום טוב טוביה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
לטוביה
23/10/2011
תמיד טוב לפנות קודם לסניף של בטוח לאומי, ולבדוק שוב את שאלותיך..אני בטוחה, שתענה בחיוב..במידה, והתשובות לא תספקנה, תוכל לערער, כדאי להתייעץ באיש מקצוע מומחה לנושא. בברכת בריאות והצלחה עו"ס טובה יששכרי
a
שאל/ה:
האם לנכה 100% מגיע השלמת הכנסה?
21/10/2011
אני מתקיימת מקצבת נכות אי יציבות 100%. האם מגיע לי מביטוח לאומי השלמת הכנסה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
23/10/2011
השלמת הכנסה קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
הבטחת הכנסה משולמת לאנשים, שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כמו חולים, נכים, ניפגעי עבודה ומובטלים ושאינם זכאים לתשלומים ממקורות אחרים.
אלי
שאל/ה:
ועדה רפואית חדשה שלישית
21/10/2011
שלום.
עברתי 2 ועדות במוסד לביטוח לאומי עקב תאונת עבודה וקיבלתי 0% נכות למרות שהגעתי עם 4 חוות דעת שאחת מהן היא של מומחה בית משפט שכולן טענו על גובה של 10% אך בשתי הועדות הרופאים החליטו שחוות הדעת לא מתאימות למצב הנוכחי וקבעו 0 .
בקרוב אני הולכת לועדה עקב החמרת מצב עם חוות דעת חדשה מעודכנת של רופא המטפל על 10% נכות .
האם לדעתך לטעון בועדה שלא יתכן שהם מתעלמים מכל 5 חוות הדעת של מומחים בתחום ורק חוות הדעת שלהם קובעת .
מה עושים במקרה שהם שוב יקבעו 0% נכות .
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ועדה רפואית
23/10/2011
זכותה של הועדה להחליט על אחוזי הנכות וזכותך לערער על ממצאיה באמצעות טיעונים רפואיים ומשפטיים.
אין הפורום מייעץ על נושא "בבחינת ביצה שטרם נולדה" לגבי החלטת ועדה שטרם התקבלה.
רינת
שאל/ה:
תאונת עבודה נוספת תוך זמן קצר
20/10/2011
אם חלילה אדם נפגע בעבודה בתאונה חוזרת תוך זמן קצר, האם יש להגיש תביעה חדשה לביטוח לאומי או זה נחשב להמשך התאונה הקודמת?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
רינת
20/10/2011
יש להגיש תביעה חדשה.
סה"כ הנזקים ייבחנו בועדות. רצוי לשמור כל מסמך רפואי, ולקראת הועדות להתייעץ עם איש מקצוע. בברכה עו"ס טובה יששכרי
רונית
שאל/ה:
הסתיידות ראש הזרוע וביטוח לאומי
18/10/2011
שלום.לפני כ10 נפלתי ונחבלתי קשות גם בכתפי.10 ימים אני סובלת מכאבים עזים ומיתגברים.צילומים שעשיתי היום התגלתה היסתיידות נרחבת. השאלה היא האם נפילה יכולה לעורר את הדלקת? והאם ביטוח לאומי מכיר בבעיה זו באחוזי נכות? תודה רונית
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליונית
19/10/2011
על מנת להשיב לשאלך, חסרים םרטים. גיל, האם הנפילה בסגרת עבודה, האם יש תעוד רפואי מאז הנפילה. בכל מקרה, עד כמה המצב הנוכחי פוגי בתפקוד. לאחר שלושה חודשים של טיפול, בהתאם למצב התפקוד,, ופרוגנוזה, אפשר לגבש הערכה לקבלת החלטות. בברכת רפואה שלמה, חג שמח עו"ס טובה יששכרי
יוני
שאל/ה:
קביעת דרגת נכות ע"י אורטופד
17/10/2011
שלום, חברת הביטוח שלחה אותי לאורטופד אשר החליט לקבוע לי 5 אחוזי נכות (לפי מה שהיה רשום מתקנות לביטוח לאומי קביעת דרגת נכות סעיף 35 א 1-2). חיפשתי את הסעיף הזה באינטרנט וראיתי שלא מצויין 5 אחוז נכות, או 0% או 10%. אז מאיפה הגיע ההחלטה שלהם להעניק משהו באמצע? זה תקין?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דרגת נכות
18/10/2011
ס' 35 בתקנות הוא סעיף "סל" כדי שניתן להתאים דרגת נכות שאין לה סעיף ספציפי בתקנות.
סימון
שאל/ה:
עובדת שנפגעה בדרך לעבודה
17/10/2011
שום רב, יש לי עובדת שנפגעה בדרך לעבודה(החברה עובדת לפי תקנה 22), קיבלה מאיתנו טופס 250, אך לא החסירה ימים כלל ועבדה באופן סדיר. כעבור שנה מיום הפגיעה הנ"ל הגיע אלי וביקשה ממני למלא טופס בל 211 עבורה עקב האירוע. השאלה היא, האם יש צורך למלא טופס בל 211 לנפגעים שלא החסירו ימים כלל ועבדו לאחר האירוע באופן רגיל וסדיר ואף לא הציגו אישור רפואי ראשוני לנפגע בעבודה?
תודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פגיעה בעבודה
18/10/2011
טופס בל 211- תביעה לתשלום דמי פגיעה והודעה על פגיעה בעבודה הינו טופס שיש למלא עקב תאונה בדרך לעבודה/בתוך העבודה/בדרך מהעבודה.
יש למלא את הטופס לא יאוחר מ-12 חודשים מיום התאונה עם כל המסמכים הרפואיים הנידרשים ולהעבירו לבטל"א.
רחל
שאל/ה:
קבלת קצבת שארים
17/10/2011
אבי נפטר לפני כחודש ולכן הוא מפסיק לקבל קצבת זקנה, אמי ממשיכה לקבל. האם היא זכאית לקבל גם קצבת שארים באופן אוטומטי , או שזו פונקציה של מצבה הכלכלי? אם זו פונקציה של מצבה הכלכלי, מהם הקריטריונים לקבלת קצבה זו? תודה
רחל
שאל/ה:
קבלת קצבת נכות כללית
17/10/2011
מדובר באדם בן 50 שמקבל קצבת נכות כללית ומקבל הכנסות משכ"ד למגורים (שמחוייבות בשיעור מס הכנסה של 10% ) כאשר ההכנסות משכ"ד עולות על גובה הקצבה. שאלתי היא - האם קבלת הכנסה משכ"ד למגורים יכולה למנוע את קבלת הקצבה? במלים אחרות, האם קבלת קצבת נכות כללית היא תלויה או בלתי תלויה בהכנסות האחרות של מקבל הקצבה? שאלה נוספת -האם הכנסה משכ"ד למגורים שמחוייבת בתשלום מס של10% חייבת בתשלום ביטוח לאומי ומס בריאות? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות
17/10/2011
ב-1 באוגוסט 2009 נכנס לתוקפו תיקון לחוק נכות. התיקון מעודד נכים לצאת לעבוד (חוק לרון). מבוטח שהגדיל את הכנסתו השוטפת יוכל ליהנות גם מהכנסותיו מעבודה וגם מהמשך קבלת הקצבה. קצבת הנכות לא תופסק, אלא תופחת באופן הדרגתי ככול שתגדל הכנסה מעבודה. באשר להכנסה משכ"ד יש לבדוק סטאטוס הכנסה מול הבטל"א.
מקבל קצבת נכות שאין לו כל הכנסה אחרת - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה. מקבל קצבת נכות שנקבעה לו דרגת אי-כושר להשתכר בשיעור של 75% לפחות לצמיתות או לתקופה זמנית של שנה לפחות - פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי בעד הזמן שמגיעה לו הקצבה, גם אם יש לו הכנסה אחרת. אבל אם הוא עובד עצמאי, ישלם דמי ביטוח נפגעי עבודה; ואם הוא עובד שכיר, ישלם בעדו המעסיק דמי ביטוח נפגעי עבודה ודמי ביטוח זכויות עובדים בפשיטת רגל ופירוק תאגיד.
elijahoe
שאל/ה:
על סמך מה מחשבים את הכנסתו החודשית של שכיר לקצבת זיקנה?
17/10/2011
דמי ביטוח לאומי שמשלם עצמאי מחושב על בסיס שנתי (ס' 345 לחוק)ואילו לשכיר מחושב על בסיס חדשי(ס' 344).אבל לגבי קצבת זקנה חישוב ההכנסה המירבית ,הן לעצמאי והן לשכיר, נעשית על ידי צירוף ההכנסות החדשיות בשנת המס ( ס' 245/ג: "הכנסה מרבית" - צירוף ההכנסות החודשיות המחושבות לפי האמור בלוח ט' בשנת מס ") ,כלומר רק על בסיס שנתי.אז איך יתכן שקראתי כי לשכיר החישוב נעשה(גם) על בסיס חודשי ?על סמך מה יכולים לעשות חישוב חדשי כאשר סעיף 245 מציין אך ורק חישוב שנתי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
17/10/2011
זכאותך לקצבת זקנה מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה מותנית במבחן הכנסות. ההכנסות שנלקחות בחשבון לשם כך הן ההכנסות שלך בלבד (ולא הכנסותיו של בן הזוג) מעבודה ושלא מעבודה. כשתגיע לגיל הזכאות לקצבת זקנה, תהיה זכאי לקצבה, בלי קשר להכנסותיך.
elijahoe
הגיב/ה:
שאלתי על אופן חישוב המבחן הכנסות
17/10/2011
שאלתי איך מחשבים את הכנסתי כשכיר,ואני קראתי שהחישוב הוא חודשי כלומר,כל חודש מסויים שחרגתי מההכנסה המירבית לא ישולם לי קצבת זקנה.אבל אם החישוב הוא שנתי וממוצע החודשי(סה"כ לשנה לחלק ב12) הוא מתחת להכנסה החודשית המירבית כן אקבל לקצבה עבור כל חודשי השנה.וזה מה שכתוב בסעיף 245/ג ,אני מצטט: "הכנסה מרבית" - צירוף ההכנסות החודשיות המחושבות לפי האמור בלוח ט' בשנת מס ".אז על מה מסתכים לחשב את ההכנסה לכל חודש בנפרד?שאלתי את המל"ל אבל הם לא עונים.
אבי
שאל/ה:
השלמת הכנסה במקום הבטחת הכנסה
17/10/2011
אני מקבל הבטחת הכנסה כימעט חצי שנה ועכשב אישרו לי לקבל קיצבת שאירים עבור ילדיי 1300 שח .. האים אני זכאי להשלמת הכנסה בימקום הבטחת הכגסה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/10/2011
הבטחת הכנסה- קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
מאחר
שאל/ה:
אני קיבלתי למרות שהצהרתי על כך גם בטופס ביטל"א נכות
14/10/2011
וגם פרוטוקול של משהב"ט צורף לתביעה שלי אישתי הלכה להיתייעץ עם עורך דין בנושא זה ההעו"ד אמר לה שאם תיתבקש תיצטרך להחזיר סכום זניח וגם הגב' מביטל"א אמרה לה שבכל בסדר לאחר שבחנה זאת אני לא רגוע שאני מקבל גם מימישרד הביטחון תגמולים ללא כל דמי מחייה כמו טת"ר וחוסר פרנסה וכיו"ב רק תגמולים בגין הפגימה שלי ואני מעוניין שמשרד הביטחון ימשיך לטפל בי מה עלי לעשות???כדי שכך יקרה אני מוכר ע"י משרד הביטחון לפני 93 תאריך שניקבע ע"י בג"צ וותיקים מול כאלה שקיבלו את נכותם לאחר מכן. אני מכיר את התיקון לחוק 24 שנעשה אבל המיקרה שלי הוא שאני יקבל את אותה קיצבת נכות מביטוח לאומי גם אם אוותר על את הקיצבה של דמי הנכות עם הורדת הסעיפים שהם לא תואמים בכלל לסעיפי הפגימה שאני מוכר במשרד הביטחון בהם הוכרתי ע"י משרד הביטחון אני לא מעוניין לקבל את כל מה שאני מקבל ולאחר מכן כשאתפגר בימינו במהרה אמן, להשאיר חוב זה בידי אישתי שמשלמת רק שיתנו לה שקט מאחר והייה טעות כשהוזמנתי למומחה X וקיבלתי מומחהY מדיציפלינה אחרת לגמרי
מאחר
הגיב/ה:
למה אני לא מקבל תשובה?
15/10/2011