פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אך לא מזמן לא עבדתי כחודש ימים. ולאחר הצבא טסתי ל-3 חודשים לחו"ל. פרט לכך כל חיי עבדתי כל רגע נתון אני בן 26. האם עליי להסדיר חוב או משהו כזה ? מה הפרוצדורה ? ומה עליי לעשות ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/9/2011
ע"מ לבדוק את הסטאטוס שלך כעובד וכמבוטח, בטל"א פנה לסניף הקרוב.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום
שאל/ה:
זכויות נכה עבודה בשקום לב
24/9/2011
למומחים!
אני נכה עבודה (לב) בדרגת נכות מעל ל-50%
לאחרונה קבלתי אשור לשקום רפואי ו(רק במסגרת סל הבריאות,)בדקתי באתר הבטוח הלאומי-פרק טפול רפואי לנכי עבודה,-ושם כתוב בפרוש שמגיע לי טפול ושקום רפואי באיבר הפגוע ,ואשר הוכר כפגוע בועדה. של הבטוח הלאומי .
נרשמתי עם הפניה למכון שקום , לאחר אשור רופא מהקופה,וכן שלמתי עבור תוכנית שקום במכון העוסק בכך ,אך קופ"ח מסרבת לאשר לי את ההחזר,בטענה שזה לא מגיע לי ,אציין שאני גם מקבל את כל עלויות התרופות המיועדות לאיבר הפגוע.,אז מדוע השקום אינו כלול ?למרות שבחוק הבטוח הלאומי לנכי עבודה מצויין בפרוש שקום רפואי.
אודה מאד על חוות דעתכם, וכן מה ניתן לעשות?
ולכולם שנה טובה בריאות ואושר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
טיפול רפואי
25/9/2011
כל נכות שהוכרה ע"י הבטל"א מאפשרת טיפול רפואי במסגרת קופת החולים בהתאם להסכם בין הבטל"א לקופות החולים. במידה והקופה מסרבת להשתתף בהוצאה , עליך לפנות לבטל"א, ע"מ להסדיר את הענין מול הקופה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלום
הגיב/ה:
ליגאל! תודה שנה טובה ושאלה קצרה
28/9/2011
אז קודם לכל תודה על התגובה,והאם במקרה שלא פניתי לפני השקום למל"ל, אין לי זכות לקבל את ההוצאה? תודה והעקר שנה טובה לך ולכולם
דרור
שאל/ה:
עדכון גמלת הסיעוד, לפי שכר המינימום החדש
23/9/2011
שלום, לאחרונה הועלה שכר המינימום במשק בשתי פעימות. אי לכך, אנחנו החולים והמשפחות נאלצים לשלם שכר גבוה יותר לעובד (המטפל). שאלתי: מדוע ביטוח לאומי לא העלה את גמלת הסיעוד בהתאמה? איך גורמים לכך שהעיוות הזה יתוקן?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/9/2011
מנהלי הפורום אינם אנשי הבטל"א ועושים עבודתם בהתנדבות.
בן
שאל/ה:
קצבת נכות מעבודה
22/9/2011
האם קצבת נכות מעבודה בעקבות תאונת עבודה עלולה לפגוע במשכורת הפנסיה שאקבל בעוד שנה כשאפרוש .
דניאלה
שאל/ה:
דמי לידה ליולדת בחו"ל
22/9/2011
שלום רב, אני בחודש השישי להריוני, ועובדת מעל שנתיים באותו מקום עבודה. אני מתכננת להתפטר ממקום העבודה הנוכחי שלי עוד שבועיים ולטוס לחו"ל בעקבות עבודתו של בן זוגי וללדת שם. אני לא מתכוונת לעבוד בחו"ל וכמובן להמשיך לשלם ביטוח לאומי. אני רואה לפי האתר כי אני זכאית למענק לידה ולמענק האזפוז בחו"ל, אבל האם אני זכאית גם לדמי הלידה?
אמהות - שהות בחוץ לארץ תושבת ישראל או אשת תושב ישראל שילדה בחו"ל זכאית למענק אשפוז ומענק לידה. לדמי לידה זכאית תושבת ישראל שילדה בחו"ל, אם היא עובדת שכירה המועסקת מחוץ לישראל ובלבד שהיא ומעסיקהּ תושבי ישראל וחוזה העבודה נקשר בישראל או שהיא עובדת מקומית ישראלית
תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/9/2011
בנסיבות הספציפיות שלך מומלץ, כי תבדקי את חובותיך וזכויותיך מול הבטל"א.
פבל
שאל/ה:
תשלום דמי תאונה עבור תקופת שהיה בחו"ל
21/9/2011
שלום רב,
אמא שלי נפגעה בחו"ל בתאריך 07.06.2011 וקיבלה שם מיד טיפול רפואי. עם חזרתה לארץ ב- 27.06.2011 המשכנו בהליכים רפואיים והגשנו תביעה לדמי תאונה. לאחרונה קיבלנו תשובה שהיא אכן זכאית לתשלום, אך רק עבור התקופה 27.06.2011-05.09.11. האם היא זכאית לתשלום גם עבור התקופה שמיום הפציעה ועד לחזרתה לארץ? תודה רבה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי תאונה
22/9/2011
הקצבה לפי חוק זה משולמת לכל היותר בעד 90 יום של אבדן כושר התפקוד.
פבל
הגיב/ה:
דמי תאונה
25/9/2011
90 יום - זה ברור לי. אך האם מותר לביטוח לאומי לשלם רק עבור תקופה חלקית מאחר וברגע התאונה וב- 20 ימים הבאים שהה הנפגע בחו"ל?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/9/2011
בנסיבות העניין מאחר ואין בידי את כל המסמכים והעובדות אין ביכולתי להשיב לשאלתך.
אני ממליץ כי תפנה לבטל"א באופן אישי וקבל הסברים לאופן התשלום.
אם בכל זאת התשובות לא תנחנה את דעתך, אשמח לסייע ביעוץ אישי.
נורית
שאל/ה:
החזרים בגין אביזרים רפואיים
21/9/2011
שלום, לפני מספר שנים עברתי תאונת דרכים וביטוח לאומי קבע 18% נכות. אני זקוקה למדרסים עקב בעיה ברגלים שקשורה לתאונה. האם ביטוח לאומי משתתף בהוצאה כזו או רק החזר של קופת חולים? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום בגין אביזרים רפואיים
22/9/2011
עליך לפנות לקופת חולים בה את חברה ולדרוש החזר בגין ההוצאה.
במידה והקופה מסרבת משיקוליה היא, יש לרכז את המסמכים בדבר ההוצאה ותשובת הקופה ולהגישם בליווי מסמך מלווה לבטל"א בדרישה לתשלום או קבלת אישור מהבטל"א והנחיה לקופת החולים לבצע החזר כספי או לנפק את האביזרים.
אלי
שאל/ה:
סירוב שיקום מביטוח לאומי
21/9/2011
שלום רב. אני מקבל נכות נפשית מהביטוח לאומי 75% לצמיתות. ופניתי לביטוח לאומי לקבלת שיקום מקצועי. אבל הם מסרבים לתת לי בגלל שהם אומרים שאני לא מתאים לזה. מה אפשר לעשות. בתודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שיקום מקצועי
22/9/2011
אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, אתה רשאי לערער עליה לפני בית הדין לעבודה. את הערעור עליך למסור לבית הדין לעבודה בתוך 12 חודשים מיום שקיבלת את ההודעה הכתובה של המוסד לביטוח לאומי בדבר החלטתו. על החלטה של בית הדין האזורי אפשר לערער לפני בית הדין הארצי, ירושלים:
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שקום מקצועי
22/9/2011
בנוסף להצעתו של עו"ד יגאל, ממליצה , לערער בתמיכה של עו"ס והרופא הפסכיאטרי, המטפלים בך במסגרת בריאות הנפש, שבדקו מסוגלות לשקום, וממליצים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
סם
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לרווקה ואם חד הורית
21/9/2011
הגשתי תביעה להבטחת הכנסה מאחר ואני רווקה חד הורית ונמצאת כרגע בחופשה ללא שכר כי לא מוצאת גן מסובסד לילדה,הגשתי את כל המסמכים ושלחו לי מכתב שהם מבקשים את פרטי האב של הילדה.לילדה אין אבא זה היה מקרי מקשר חד פעמי וגם בתעודת לידה לא רשום אב.מה עליי לענות להם והאם עקב כך הם רשאים לא לאשר לי הבטחת הכנסה?אני חיה לבד עם הילדה בלבד ואין לי שום קשר זוגי.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
22/9/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה. מצבים שבהם ניתן לבחון זכאות של מי שחי בנפרד מבן/בת הזוג לצורך זכאות לגמלת הבטחת הכנסה: אתם חיים בנפרד, שלא תחת קורת גג אחת, ובן זוגך אינו מכלכל אותך 30 יום רצופים לפחות או אם אין בני הזוג חיים יחד יותר מ-12 חודשים.
מומלץ כי תציגי בפני הבטל"א את המצב לאשורו, בהסתמך על כך שאין אתם חיים תחת קורת גג אחת ובכלל זה שאין כל קשר לאב.
המלצה נוספת היא לבצע את הפניה באמצעות עו"ד ובאמצעות תצהיר על היותך רווקה חד הורית, המגדלת את הילדה לבד וללא כל סיוע או קשר לאב הביולוגי.
לירון
שאל/ה:
בירור זכויות מביטוח לאומי ליתומה.
20/9/2011
שלום, אבי התאבד שבוע שעבר, אימי נפטרה לפני כ13 שנים. אין לנו שום משפחה, ועכשיו עם מות אבי אני לבד. אני בת 23, שירתתי שירות צבאי מלא. כיום אני עובדת ומקבלת שכר נמוך שנע בין 3500-4000 ש״ח בחודש. ולומדת לתואר ראשון עם מלגה חלקית שקיבלתי. אבי קיבל קצבת שארים מחב״ר, בגלל שאמי שירתה בקבע. מה זה אומר לגביי? איזה זכויות יש לי? מגיע לי איזשהי עזרה? מענק פטירה? קצבת שארים? משהו? אודה לכל עזרה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכויות בטוח לאומי ליתומה
20/9/2011
משתתפת בצערך, מאחלת לך יישר כח והצלחה בכל מעשה ידייך... באשר לזכויותיך, לצערי אינני איש בשורות: מענק פטירה, משולם רק לבן זוג בשעת פטירה, ובאין בן זוג, משולם המענק לילד עד גיל 18 או 21 . קצבת שארים משולמת לבני זוג או ילדים עד גילאים 18 22 בתנאים מסוימים. לגבי נכסים שקיימים, בית או פנסיות? עליך להוציא צו ירושה. את מוזמנת להתייעץ בכל שאלה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
רונה
שאל/ה:
קצבת הנכות האים תעלה בעקבות עליית שכר המינימום
19/9/2011
האם קצבאות הנכות יעלו בעקבות עליית שכר המינימום?האם יהיה לנו תוספת?
יעלה
שאל/ה:
מבקשת עזרה במימוש זכות הבטחת הכנסה
19/9/2011
שלום הנני פרודה עם ילדה בת שנה ו 9 איני עובדת מאז הלידה יש רכב שנת 97 בשימושי ולא בבעלותי אני הולכת לפזיותרפיה בגב כפעמיים בשבוע בממוצע ברכב בעבר הוכרה בקשתי להבטחת הכנסה ולפתע הופסקה בנימוק העדר מספיק ביקורים בפזיותרפיה פר חודש
מה עליי לעשות כדי לממש הזכות ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
20/9/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
מצבים שבהם ניתן לבחון זכאות של מי שחי בנפרד מבן/בת הזוג לצורך זכאות לגמלת הבטחת הכנסה: א. בן זוגך נמצא במאסר או במעצר יותר מ-30 יום. עליך להציג אישור משירות בתי הסוהר על תקופת המאסר של בן הזוג.
ב. אתם חיים בנפרד, שלא תחת קורת גג אחת, ובן זוגך אינו מכלכל אותך 30 יום רצופים לפחות. על אישה החיה בנפרד מבן זוגה לתבוע ממנו מזונות בעבורה בבית דין. אלא אם כן הוא נכה, וקצבת הנכות היא הכנסתו היחידה, או אם אין בני הזוג חיים יחד יותר מ-12 חודשים.
ג. אתם אינכם מנהלים משק בית משותף, ובן זוגך אינו מכלכל אותך והוא חויב במזונותיך על-פי פסק דין. עליך להציג פסק דין למזונות.
ד. בן הזוג אינו מכלכל אותך ואת/ה נמנע/ת מלתבוע מזונות מחשש לפגיעה גופנית
רכב שולל זכאות לקצבה, פרט למקרים הבאים:
נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד. הוא או בן משפחתו זקוקים לרכב לצורך טיפול רפואי הוא עובד ומשתכר שכר נמוך ועונה על כל התנאים האלה: 1.הכנסתו מעבודה עולה על 25% מהשכר הממוצע - 2,077 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) ; ואם הוא הגיע לגיל הפרישה - הכנסתו מעבודה עולה על 17% מהשכר הממוצע - 1,412 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) . 2.לרכב שנפח מנועו הוא עד 1300 סמ"ק, וחלפו 7 שנים לפחות מתום שנת הייצור (שנת 2003 נכון לינואר 2011), או לרכב שנפח מנועו הוא עד 1600 סמ"ק, וחלפו לפחות 12 שנים מתום שנת הייצור (שנת 1998 נכון לינואר 2011). 3.אין ברשותו רכב נוסף.
אם את עומדת בקריטריונים, מלאי טופס תביעה לבטל"א בצירוף כל המסמכים הנידרשים.
רומי
שאל/ה:
הבטחת הכנסה/השלמת הכנסה
19/9/2011
שלום, יש לי שאלה לגבי הבטחת הכנסה/השלמת הכנסה: אני מקבלת שנתיים הבטחת הכנסה שזה בעצם השלמה כי אני עובדת כמה שעות (אני לא ממש יודעת איך אני מוגדרת,הבטחת הכנסה או השלמה, אם יש בכלל הבדל...). בגלל שכר הדירה שהולך ועולה, ובגלל שאני לא יכולה לשלם אותו, אבא שלי הציע לקנות דירה. השאלה היא אם אני יכולה לרשום את הדירה על שמי ועדיין להיות זכאית לקיצבה? זה לא הכסף שלי, ובמידה ואבי יזדקק לכסף, נמכור את הדירה. אותה שאלה לגבי נכות מביטוח לאומי, כי אני בתהליך של הגשת טפסים לנכות. תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ראי תשובתי ליעלה
20/9/2011
לגבי נכות מבטל"א עליך למלא טופס תביעה בהתאם לסוג הנכות וללוותו במסמכים נידרשים.
רומי
הגיב/ה:
אבל אני לא אם חד הורית
20/9/2011
ואין לי בן זוג השאלה שלי שונה לגמרי
רומי
הגיב/ה:
???
22/9/2011
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/9/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם,רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
לעניינך, הספציפי יש לבדוק מול הבטל"א את סטאטוס הדירה למול מבחן ההכנסות.
לענין הנכות: לא ניתן לקבל עבור אותה תקופה קצבת נכות ואחת מהקצבאות הבאות: נכות מעבודה, שאירים. למקבל קצבת הבטחת הכנסה שנקבעה לו זכאות לקצבת נכות, מקוזזים תשלומי קצבת הנכות מקצבת הבטחת הכנסה.
תות
שאל/ה:
תביעה לדמי אבטלה ודרישה להפקדות שכר
19/9/2011
בהמשך להגשת תביעה לדמי אבטלה קיבלתי מביטוח לאומי דרישה להפקדות שכר. חלק מהצקים (המשכורות) שקיבלתי לא הפקדתי בחשבוני אלא המרתי אותם בכסף מזומן בסניף בו מתנהל חשבון הבנק של מעסיקי. מה עלי לעשות בנידון?
שרי
שאל/ה:
בירורים בקשר לפטירת הורה
18/9/2011
1. אמי נפטרה לאחרונה, אבקש לדעת אם מגיע לנו החזרים מב.לאומי או קצבה כלשהי. אבי נפטר לפני שנים, אנחנו 2 ילדים בוגרים (מעל 30). 2. לגבי ימי אבלות: כמה ימים מגיעים לנו? האם הם בתשלום/ע"ח חופשה? אודה לתשובתכם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/9/2011
ראשית תנחומי הכנים.
פני לבטל"א במקום מגוריך לבדיקה מקיפה של הזכויות.
ימי אבלות
סעיף 5(א)(5) לחוק חופשה שנתית התשי"א-1951 קובע כי ימי אבל במשפחה, שמטעמי דת או נוהג אין העובד עובד בהם לא יובאו במניין ימי חופשה.
צו ההרחבה שקיצר את שבוע העבודה במשק ל-43 שעות שבועיות, שהוחל על כלל ענפי המשק ביום 1.7.2000, קובע, בין היתר: "עובד שעבד במקום העבודה לפחות 3 חודשים והמקיים חובת אבלות (במות הורים, ילדים, בן זוג, אחים ואחיות) מטעמי דת או נוהג ("שבעה"), ואינו עובד באותם ימים, יהיה זכאי לתשלום שכרו עבור ימי העבודה שנעדר בהם ולא יותר משבעה ימים (קלנדריים)".