פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
עקב פיטורים, התחלתי לחתום בלשכת התעסוקה השבוע. במקביל חבר שלי מצא עבודה דרך חברת השמה. חברת ההשמה רושמת לי צ'ק 'בונוס' על ששידכתי בינהם. אני לא שכיר של חברת ההשמה או עובד אצלהם. 1. האם זה פוגע לי בכסף שאני אמור לקבל מביטוח לאומי דמי אבטלה? 2. האם אני צריך להצהיר על כך למישהו? תודה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
4/9/2011
מובטל שיש לו הכנסה מעבודה (שכיר), או ממשלח יד (עצמאי) בתקופה שבעדה הוא מקבל דמי אבטלה, חייב לדווח על ההכנסות האלה. ההכנסות ינוכו מדמי האבטלה המגיעים לו.
עובד שכיר - לא ישולמו לו דמי אבטלה בעד ימי העבודה שבהם שכר העבודה עולה על דמי האבטלה.
על אף האמור, מובטל העובד בשכר הנמוך מדמי האבטלה המגיעים לו יכול, בתנאים מסוימים, לקבל מענק על עבודה בשכר נמוך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שלמה ח
שאל/ה:
האם כדאי העסק הזה??
4/9/2011
להיות עצמאי עם משאית ב 27000 חודשית והוצאה000 7 סולר וביטוח בחודש זה בינתיים ההוצאות כמה ישארו לי אחרי מיסי מדינה ביד האם כדאי לי להיות עצמאי ?? תודה מראש שלומי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אלמונית
שאל/ה:
נמצאת בחופשת לידה, שוב בהריון ורוצה לקבל פיצויים
4/9/2011
שלום לכולם.יש לי מספר שאלות שאשמח אם תוכלו לעזור לי ולענות לי עליהן! בתאריך 30 לינואר 2011 ילדתי את בני הבכור ויצאתי כאמור לחופשת לידה. לאחר שלושה חודשים החלטתי שאני רוצה להישאר עם בני והארכתי את חופשת הלידה בכעוד 3 חודשים ולא חזרתי לעבודתי עדיין! כעת אני שוב בהריון בחודש רביעי ואין ברצוני לחזור לעבודתי הקודמת. התחלתי לעבוד בעבודתי הקודמת בתאריך 30 לאוגוסט 2010 כעת יש לי וותק של שנה בעבודה יחד עם חופשת הלידה המוארכת.שאלתי היא האם אני יכולה להודיע למקום עבודתי כי אני מתפטרת ולקבל פיצויים?
בוי
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לבעל הפרעות נפשיות
3/9/2011
קודם כל , שלום חיים רייזלר אחלה של בנאדם אתה עוזר ללא כל תמורה ועל זה מגיע לך באמת כל הכבוד.
השאלה שלי כזאת, אני הגשתי נכות ולצערי נדחתי ב-28% , שלחתי נימוקי ערר ולשמחתי הנימוקי ערר התקבלו להמשך תביעת הערר וכיום אני ממתין חודשיים וחצי למסמך רפואי לוועדת ערר שתהיה לי בסניף.
בפרוטוקול דחייה היה כתוב "מוצע כי תפנה להבטחת הכנסה" אז פניתי להבטחת הכנסה ואני אגיע ללשכת התעסוקה בקרוב מאד על מנת שיתנו לי לעבור וועדה שאכן יש לי קשיים בעבודות.
השאלה היא האם עשוי להיות בעיה כלשהי לקבל קצבה זו? האם ניתן לקבל פטור מחתימה בלשכה או משהו? וממתי ניתן להיות זכאי לקצבה? הבנתי שחודש לא?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לבוי
4/9/2011
הבטחת הכנסה, היא עד אשר יאשרו לך ק. נכות.תציג מסמכים רפואיים ללשכת העבודה שאינך יכול לעבוד, תוכל לקבל פטור. בברכה עו"ס טובה יששכרי,
שגית משה
שאל/ה:
התפטרות לשם טיפול בבן משפחה
3/9/2011
אני התפטרתי לאחר תום חופשת לידה בכדי לטפל בילדי (תאומים) אך גם בכדי לסעוד את אימי שעברה ניתוח קשה מאוד והוכרה כנכה 100% ע"י מל"ל . האם ניתן לראות בהתפטרותי פיטורים לכל דבר? כיצד אני יכולה להוכיח למל"ל כי ההתפטרות היתה גם לשם טיפול באימי ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשגית משה
4/9/2011
זה לא סיבה מספיק טובה. בברכת מזל טוב עו"ס טובה יששכרי
לילך שרון
שאל/ה:
הפסקה בחתימה בךשכה
3/9/2011
שלום רב, אני הפסקתי לחתום בלשכה מסיבה אישית. האם אני יכולה לשוב ולחתום אחרי 3 חודשים ? אם הופנתי בפעם האחרונה שהייתי למס. עבודות ואני חוזרת רק כעת לאחר 3 חודשים ניתן לרשום לי סירוב?
תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ללילך
4/9/2011
במידה והציעו לך מס. עבודות, ולא נענת להן, ובכלל ניתקת קשר מלשכת תעסוקה, הם יכולים לרשום לך סירוב. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אלמונית
שאל/ה:
זימון לועדת ערער -נכות כללית
3/9/2011
ברצוני לשאול כמה זמן סביר לחכות לועדת ערער בנושא נכות כללית. התיק שלי נמצא בביטוח לאומי תל אביב. וכן כיצד אפשר לזרז את הזימון ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאלמונית
4/9/2011
בין שבועיים לחודש..את יכולה לגשת ולבדוק.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דנה
שאל/ה:
דחייה של התביעה בועדת ערר
2/9/2011
ניגשתי לועדת ערר בהדרכה של עורך דין. אני לאחר השתלה של 2 מפרקי ירך. ההתייחסות בועדה הייתה "עליזה" כמעט מזלזלת. אמרו לי שבמקום לבוא אליהם אלך לרקוד. הבדיקה הייתה ארוכה ומתישה והיו לי כאבים חזקים לאחר מכן. נכתב שם שכל מה שאני לא יכולה לעשות זה בגלל שאני מפחדת וחושבת כך למרות שבפועל יש לי כעת תנועה מלאה. נכתב בנוסף שמתוך חשש לפריקה הוא לא ניסה יותר חזק. בקיצור קיבלתי 36% משוכלל. וכמובן שכל הקשיים שלי נשארו בצד כי אין זכאות לאי כושר. בדקתי את הסעיפים שהם בחרו. והם בכלל לא קשורים להשתלת מפרקים אלא רק לדלקת במפרק שגורמת למוגבלות בתנועה. לי כבר אין דלקת ואין מפרק, החליפו לי הכל. האם יש מה לעשות בנושא. בבית דין לעבודה?? עליי לציין שיש לי קשיים ויש לי כאבים ואחרי שנים רבות של נכות קשה הגוף לא מתחיל מחדש כפי שהם התייחסו שם.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לדנה
4/9/2011
את יכולה לערער בפני בית דין לעבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יעקוב
שאל/ה:
כספיי הנכות מהביטוח לאומי
2/9/2011
שלום. אני בן 39 מקבל קיצבה של 700 שח בחודש לצמיתה ברצוני לדעת אם אני יכול לקבל את כל כספי עד הפנסיה לפתוח עסק ולשלם חובות קטנים או להפך אם אוכל לקחת הלוואה מהביטוח לאומי ללא ריבית והצמדה על חשבון הקיצבה ואם לא מנקים לי כלום מהקיצבה אם אני לוקח הלוואה אשמח לקבל תשובה תודה
ענת יהלומי
שאל/ה:
תוספת תלויים- ( בדיקת זכאות)-
2/9/2011
בעלי הינו נכה 100 אחוז המקבל מביטוח לאומי קיצבת נכות כללית+ ש"רמ וכן ניידות. כל השנים עבדתי במישרה חלקית ( עקב הטיפול בבעלי הנכה) ואנו חיינו מקיצבאות ביטוח לאומי + משכורתי + פנסיה ממקום עבודתו של בעלי.לפני כשנה כתוצאה מהשפעתה וההסתות של אחותו של בעלי, " הועזב" בעלי לבית אבות סיעודי.( תוך כדי ניצול מצבו הנפשי הגרוע). באחד מהמסמכים שמצאתי בבית , נכתב כי בעלי מקבל תוספת תלויים עבורי ועבור ילדי וכן תוספת זו תלוייה בהכנסות בת הזוג. ( ברצוני לציין שהכנסתי איננה גבוהה). מאז שבעלי עזב אני מפרנסת יחידה את שני ילדי ( הבן חייל והבת בת 25- סטודנטית ) ללא כל תמיכה ועזרה מבעלי, מאחר ונאמר לי שאינני זכאית למזונות אישה. פניתי לביטוח לאומי על מנת לבדוק את זכאותי לקבלת תוספת תלויים, או כל קיצבה אחרת ונאמר לי שאין אני זכאית , מאחר והריני עובדת. בתחילה נאמר לי שאני אכן זכאית לקבלת תוספת תלויים אולם לאחר מספר ימים נאמר לי שהם טעו וכי לא מגיע לי דבר. נכון להיום- מצבי מאוד קשה במיוחד לאור העובדה שהכנסתי נמוכה ואני מפרנסת יחידה ואילו בעלי ממשיך לקבל סכומים גבוהים מאוד מביטוח לאומי. אודה לכם באם תייעצו לי בנושא כאוב זה.
ענת יהלומי
הגיב/ה:
תוספת תלויים- תשובה לשאלה של טובה יששכרי
4/9/2011
ראשית, ברצוני להודות לך על ענית לפנייתי. הסטטוס המשפחתי שלי הינו_ פרודה. לא הגשתי כל בקשה לגירושין בבית דין רבני , כך שלמעשה עד כמה שהובהר לי אני פרודה ( חסרת כל זכויות ומעמד) , למרות שכל השנים ( כ- 17 שנה ) טיפלתי במסירות אין קץ בבעלי הנכה וזו הסיבה שמשרתי הינה חלקית ומכאן הכנסתי הנמוכה. בעלי ( בן 50 ) שנה הועזב בניגוד לרצונו לבית האבות ועד כמה שהבנתי אין הוא מקבל קיצבת שירותים מיוחדים, עקב שהייתו במוסד סיעודי.( ובצדק). בתודה, ענת יהלומי
ולרי
שאל/ה:
רעש מזיק ירידה בשמיעה
2/9/2011
שלום!עובד במפעל מתכת כרתך מסגר!עבודה קשורה גם כן לכלים רועשים...כמו אבן משחזת....מסור חשמלי!לפני כמה שנים החליטו להשתמש במכונת ניקוי...מאוד רועשת...! כמה שנים ברציפות עשיתי בדיקת שמיעה והם גילו שיש ירידה בשמיעה משמעותית!פניתי לרופא תעסוקתי והיא כתבה לי שאני לא מסוגל לעבוד במקום...שיש בו חשיפת לרעש מזיק! עכשיו המעסיק מסרב לקבל החלטה של רופא.הוא לא נותן לי משרה אחרת וגם לא רוצה לפטר אותי! מה עושים? שמעתי שיש נורמה שלל רעש..שזה בערך 85 דציבל.זה נחשב רעש מזיק?
ולרי
הגיב/ה:
רעש מזיק ירידה בשמיעה
2/9/2011
בקשר לשאלה על עוצמת רעש......!הרופא אף אוזן וגרון אמר לי....שלפי סוג הירידה בשמיעה אצלך....אתה יכול לסבול גם מרעש שהוא פחות מ85 דציבלים! מי מגדיר מה זה רעש מזיק?אם המעסיק שלי יכול לעשות לי דווקא ולהכריח אותי לעבוד אצלו במקום...שיש פחות מ85דץ? המליצו לי גם לרכוש בשלב זה מכשיר שמיעה.........אבל לא להשתמש בו במפעל או במקום שיש רעש!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לולרי
4/9/2011
אתה יכול לפנות לערר. ממליצה לעשות בליווי איש מקצוע מומחה בתחום. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ורד
שאל/ה:
דמי אבטלה לפרילנס עם תלוש
1/9/2011
שלום רב. שאלה לי: האם אני זכאית לדמי אבטלה, מתוקף היותי עובדת פרילאנס, אך עם תלוש חודשי והפרשה לביטוח לאומי?
תודה מראש על התשובה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה עם תלוש
4/9/2011
במידה , ואת עומדת בקריטריונים של זכאים לדמי אבטלה.עבדת חצי שנה רצוף, והופרשו עבורך כספים לבטוח לאומי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אבי
שאל/ה:
כספי ביטוח לאומי
1/9/2011
שלום אני בן 39 מקבל קיצבת ביטוח לאומי מנכות עבודה לצמיתות 700 לחודש האם אני יכול לקבל את כל הכסף שמגיע לי לצורך הקמת עסק וקצאת תשלום חובות או שיש אפשרות לקבל הלוואה ללא ריבית והצמדה על חשבון הקיצבה שלי אם לא ינוקו מימנה אחוזים לטובת הביוטח לאומי ולאן אני אמור ליפנות בעיניינים אלו תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאבי
4/9/2011
עליך להיות בדרגת נכות יציבה של 20% , לפחות. עליך לפנות לבטוח לאומי, מחלקת שקום,למלא טופס תביעת מקדמה/הוון. במידה ואתה מעויניין בהוון, עליך להגיש את התכנית המלאהלןצורך השמוש בכסף, עליך לצרף אישורים המעידים על הכנסות, חוזים, הסכמים תעודות רפואיות וכו..פקיד השקום יבדוק את פנייתך, ויציג אותה בפני ועדת שקום, וזאת תאשר או תדחה. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
אבי
הגיב/ה:
כספי ביטוח לאומי טובה יששכרי עו"ס
4/9/2011
בהממשך לשיחתנו אני דרגת נכותי 27 אחוז שאלתי גם אם אני לוקח הלוואה מהביטוח הם גובים דמי איוון או כשאני דורש את כל הכסף אז הם גובים דמי איוון תודה ואזה אישורים אני צריך לדרוש אני עצמאי בתחום התחבורה
טלי
שאל/ה:
אבטלה בהכשרה מקצועית
1/9/2011
התפטרתי מעבודתי לצורך טיפול בילד- החתמתי בלשכת התעסוקה כחודשיים - ניגשתי לביטוח לאומי לתבוע דמי אבטלה----לא יצאתי זכאית לקבל דמי אבטלה בגלל שהם טענו שההתפתטרות לא הייתה מוצדקת. הפסקתי להחתים בלשכת התעסוקה אבל אני מתחילה קורס הכשרה מטעם הלשכה קורס כחצי שנה - מהלשכה. האם אני יכולה לדרוש דמי אבטלה על חצי שנה של הקורס? זהו קורס שכל יום 8 שעות במשך חצי שנה................... האם אני זכאית לדמי אבטלה במשך חצי שנה של הקורס?
ירושלמית
שאל/ה:
דמי אבטלה ועבודה מילוי מקום
1/9/2011
אני מקבלת דמי אבטלה ומעוניינת לעבוד מילוי מקום בגנים האם אמשיך לקבל דמי אבטלה - מדובר רק במס' ימים בודדים בחודש עבודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
1/9/2011
מובטל שיש לו הכנסה מעבודה (שכיר), או ממשלח יד (עצמאי) בתקופה שבעדה הוא מקבל דמי אבטלה, חייב לדווח על ההכנסות האלה. ההכנסות ינוכו מדמי האבטלה המגיעים לו.
עובד שכיר - לא ישולמו לו דמי אבטלה בעד ימי העבודה שבהם שכר העבודה עולה על דמי האבטלה.
על אף האמור, מובטל העובד בשכר הנמוך מדמי האבטלה המגיעים לו יכול, בתנאים מסוימים, לקבל מענק על עבודה בשכר נמוך.
ירושלמית
הגיב/ה:
תודה על היעוץ
1/9/2011