פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יצחק
שאל/ה:
נכות כללית-הכנסה מעבודה
29/9/2011
אני מקבל קיצבת נכות כללית אני גם עובד משרה חלקית ומרוויח 1300 שח לחודש עד כמה מותר לי להרוויח מעבודה על מנת שלא תפגע קצבת הנכות
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דרבן
שאל/ה:
התפטרות מטעמי בריאות וקבלת אבטלה
29/9/2011
שאלה, עבדתי שנה בשכר גלובאלי. כעת ברצוני להתפטר מטעמי הבריאות. האם אזכה לדמי אבטלה? אציין שגילי הוא 43.
תודה וחג שמח
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
2/10/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
ג. אתה מובטל.
עובד המתפטר בעצמו מחוייב בתקופת המתנה של 90 יום לקבלת הקצבה.
טל
שאל/ה:
מניעת קצבת נכות עקב חוב
27/9/2011
בתחילת מרץ עברתי ניתוח שלאחריו נקבעה לי נכות זמנית של 100% למשך 9 חדשים עד תחילת דצמבר,באותה תקופה היה לי חוב לביטוח לאומי שאותו שלמתי באוגוסט.רק עכשיו נסגר לי התיק אבל ביטוח לאומי טועני שבגלל שהיה לי חוב הם ישלמו לי רק עבור החודשים החל מספטמבר(ספט',אוק',נוב'). האם הדבר חוקי?מה עליי לעשות?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מניעת קצבה
2/10/2011
כעקרון חובות ואי תשלום דמי ביטוח לאומי יש בהם כדי למנוע קצבאות או להפחיתן.
מומלץ כי תפנה בסיוע עו"ד לבטל"א בבקשה לקבלת הקצבה מטעמי צדק.
אור
שאל/ה:
קצבת זיקנה לתושב חוזר
27/9/2011
האם אדם בן 63 שחוזר לארץ אחרי 22 שנה יהיה זכאי לקבל קצבת זיקנה? במשך זמן זה הוא לא שילם ביטוח לאומי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
27/9/2011
כנס לאתר הבטל"א לפי הקישור לקבלת מידע על שאלתך ושאר זכויות וחובות.
דנה
שאל/ה:
תשובה יותר ספציפית
27/9/2011
תודה על תשובתך אך היא משאירה אותי ללא מענה,האם אפשר שתתמקד בתשובתך רק בנושא האבטלה,אפרט יותר,בשלושת החודשים שקדמו לתביעה יש חודשיים מעבודה וחודש שכר מאבטלה,האם האבטלה יחושב כשכר?תודה וחג שמח
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
27/9/2011
קצבת אבטלה הינה קצבה מחליפת שכר. אם זו תביעתך הראשונה לאבטלה, הבטל"א יתייחס אליה כחלק מ- 3 חודשי ההכנסה טרם האבטלה.
דודו
שאל/ה:
אין התייחסות במקור לשאלתי
26/9/2011
תחילת הזכאות שלי הייתה ב1.04.2011 ל 138 יום, נאמר לי שאוכל לנצל את הזכאות עד 31.3.2012 ב1.5.2011 התחלתי עבודה חדשה וב25.9.2011 פוטרתי מהעבודה החדשה, האם אני עדיין בתקופת הזכאות ואוכל לנצל את הימים שנותרו לי, כ110 ימים או זה שהתחלתי עבודה חדשה מוחקת לי את הזכאות, למרות שמהמכתב מהביטוח רשום שאוכל לנצל את הזכאות עד 31.3.2012
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
27/9/2011
ראשית, הופנית לקישור באתר הבטל"א לקבלת מידע על שאלתך.
מומלץ כי תפנה למוקד הבטל"א בטל' 6050* לבדיקה ספציפית של זכאותך לקצבה.
דן
שאל/ה:
דמי אבטלה-ביטוח לאומי
26/9/2011
שלום, לאחרונה פוטרתי לאחר שנים רבות של תעסוקה במקום אחד. יש לי פחד כי לאור הגשת התביעה לדמי אבטלה ביטח לאומי יתחקרו אותי על עבודות של לפני 10 שנים ויותר ואין לי את כל המסמכים. האם ישנה סכנה שבמקום שאקבל את אמי האבטלה שלי בסוף יצא שאני חייב להם עוד? אודה לכם על תשובה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
27/9/2011
במידה, ותשאל, ואכן אין לך מסמכים, ואיןצ לך יכולת לשחזר את מקומות העבודה בהם עבדת, מלשכת התעסוקה ינחו אותך כיצד לפעול. אין כוונה לפגוע במזיד, לא ע"י בטוח לאומי ולא ע"י לשכת העבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אריאל
שאל/ה:
מתנת דירה ודמי זיקנה+השלמת הכנסה
26/9/2011
שלום רב מר יגאל כהן.
שאלתי 2 שאלות שונות 1.סילוק משכנתא ע"י בן. 2. מתנת דירה לבן וסילוק משכנתא ע"י בן.
בשאלה 1. לא מדובר על העברת נכס, אלא על סילוק בלבד. בשאלה 2 . כן מדובר על העברת נכס במתנה וכמובן נדרש סילוק.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
27/9/2011
כפי שהבהרתי בתשובתי הקודמת,
בנסיבות העניין, קבלת קצבה מותנית במבחן הכנסות (כל שינוי מהידוע לבטל"א בעת מתן הקצבה, מהווה שינוי המחייב עידכון) .
צור קשר עם מוקד הבטל"א 6050* או סניף הבטל"א הקרוב לבדיקה ספציפית של הנושא.
אילונה
שאל/ה:
מכתב התפטרות לאחר לידה
26/9/2011
שלום רב אני עובדת יותר משנתיים במקום מסוים,וילדתי ב 17/7.ב 17/10 אני אמורה לחזור אבל אני רוצה להתפטר מסיבה טיפול בתינוק. 1) האם מספיק שאני אגיש מכתב בימים הקרובים,כי זה פחות מחודש? 2) ובמכתב מה רושמים בתאריך סיום העבודה?רושמים 30 יום ממועד תאריך כתיבת המכתב או רושמים תאריך סיום חופשת הלידה בתור תאריך סיום תקופתי שם? 3) אם אפשר לרשום לי נוסח פשוט למכתב תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
התפטרות אחרי לידה
27/9/2011
מן הראוי, להתקשר למעסיק, ולהודיע לו על כוונותייך לא חזור לעבודה, וזאת על מנת שיוכל להתארגן בעבודה בהתאם, מחד, ומאידך לסיים תקופת עבודה בכבוד.. במסגרת שיחה זו, ינחה אותך גם על נוסח מכתב..מקובל כחודש לפני תום חופשת לידה , להודיע על התפטרות. בברכת הצלחה ומזל טוב עו"ס טובה יששכרי
שאול
שאל/ה:
זכויות לגבי תושב חוזר
26/9/2011
שאלה לגבי אדם בגיל 65 בעל אזרחות ישראלית שהתגורר בארצות הברית 23 שנה.חוזר לארץ בלי שום כסף ואין לו שום רכוש הוא לא שילם ביטוח לאומי וביטוח בריאות בתקופה זו.
דודו
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר מציאת עבודה ופיטורים
26/9/2011
שלום רב, לאחר שפוטרתי מעבודתי, קיבלתי זכאות ל 138 ימי אבטלה, כעבור 30 יום התחלתי עבודה חדשה, כעבור 4 חודשים פוטרתי שוב, האם אני זכאי לימי האבטלה שלא ניצלתי או שהתחלת עבודה מבטלת את הזכאות אם לא סויימה תקופת הכשרה חדשה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
26/9/2011
כנס בבקשה לאתר הבטל"א לפי הקישור לקבלת התייחסות לשאלתך. דף הבית > קצבאות והטבות > אבטלה > תביעה חוזרת לדמי אבטלה
אריאל
שאל/ה:
אבי מקבל כספים מביטוח לאומי ורוצה להוריש לי מתנה דירה
26/9/2011
שלום רב,
האם אבא שמקבל מביטוח לאומי דמי זיקנה+השלמת הכנסה יכול לתת במתנה לבן שלו (הבן מכספו יסלק משכנתא על הדירה)ולא לאבד דמי זיקנה+השלמת הכנסה מביטוח לאומי ? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
26/9/2011
כמדומני שאדוני קיבל תשובה בפורום זה. עדכן אותי אם אני טועה.
דנה
שאל/ה:
חישוב הכנסות שקדמו לתאונת עבודה
26/9/2011
שלום רב, בשלושת החודשים שקדמו לתאונת עבודה עבדתי אך אחד החודשים לחישוב מורכב גם מאבטלה, האם בחישוב ההכנסות לשם קביעת התשלום יש להכניס גם את האבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
26/9/2011
בהנחה שאת שכירה, הבטל"א יבקשך להעביר אליו את תלושי השכר והצהרת מעביד על הכנסותיך בתקופה שקדמה לפגיעה בטופס התביעה.
לגבי עצמאי הכללים מעט שונים ויש את ה"גמלה החוסמת".
אריאל
שאל/ה:
סילוק משכנתא ודמי זיקנה+השלמת הכנסה
25/9/2011
שלום רב, האם בן של גימלאי יכול לסלק משכנתא (סכום קרוב ל 80000 ש"ח)של אבא שלו בבנק שמקבל מביטוח לאומי דמי זיקנה+השלמת הכנסה שהוא לא יאבד זכות לתשלומים הנ"ל מביטוח לאומי?
האם הסילוק הנ"ל נחשב כהכנסה לפי חוק והגמלאי לא יהיה רשאי לקבל דמי זיקנה+השלמת הכנסה מביטוח לאומי?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
25/9/2011
קבלת השלמת הכנסה מחוייבת במבחן הכנסות. סילוק משכנתא יכול לגרור בקשה להסברים לגבי מקור הכספים מהבטל"א. עליך לפנות לבטל"א ולקבל את התייחסותם לאפשרות שהצעת.