פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יורם
שאל/ה:
נכות מעבודה - התיישנות
8/9/2011
שלום רב
נפגעתי בעבודה והגשתי תביעה לדמי פגיעה ותביעתי הוכרה כתאונת עבודה. לאחר חלוף 3 חודשים לא פניתי לנכות מעבודה אבל היום שנה וחצי לאחר המקרה אני מרגיש שמצבי הורע. שאלתי היא האם יש התיישנות בפנייה לקביעת נכות מעבודה שנה וחצי לאחר המקרה למרות שהפגיעה הוכרה כתאונת עבודה? ואם כן החל ממתי יש התיישנות- תודה לעוזרים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות מעבודה
8/9/2011
מאחר והוכרת כנפגע בעבודה ע"י הבטל"א אתה יכול להגיש לבטל"א תביעה להכרה בנכות בעבודה.
אשמח לסייע במידת הצורך.
יגאל כהן, עו"ד התמחות בהשגת זכויות כספיות ורפואיות מביטוח לאומי, עבודה וקרנות הפנסיה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ראובן
שאל/ה:
דיווח למל"ל בגין הפקדה לחשבוני
8/9/2011
דיווח למל"ל (חדש) ראובן 08/09/2011 07:03
שלום רב
מזה כשלוש שנים אני מקבל קצבת נכות כללית מלאה ויציבה. לאחרונה זוכה חשבון הבנק שלי בסכום חד פעמי של 30,000 שח בגין פיצויי פיטורין והפרשים ממקום עבודתי לשעבר. האם עלי לדווח למל"ל על הפקדה זו? ואם כן האם עלי להמציא אישור מהמעביד הקודם? בברכה ובתודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
8/9/2011
כל שינוי החל בתנאים לפיהם קיבלת את הקצבה מחייבים דיווח לבטל"א. פנה למוקד הבטל"א 6050* לקבלת הנחיות והמצאת מסמכים נידרשים לבטל"א.
עדי
שאל/ה:
פיטרו אותי ודמי אבטלה לאחר חופשת לידה - בהמשך לתשובה של עו"ד יגאל
7/9/2011
עו"ד יגאל שלום. תודה על התשובה. הבעיה בהגדרה של "ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה" היא שכפי שציינתי - יצאתי לחופשת לידה של שנה עפ"י חוק, חזרתי ולאחר חודשיים פוטרתי. בגלל שהייתי בחופשת לידה של שנה (365 יום), הרי שבטווח של 540 ימים לפני הפיטורין עבדתי בפועל חצי שנה שהם 175 ימים (כי שנה שלמה הייתי בחופשת לידה עפ"י חוק). לא נראה לי הגיוני שעבדתי 11 שנה במקום עבודה, יצאתי לחופשת לידה עפ"י חוק, חזרתי לעבוד ופוטרתי אחרי חודשיים ואני לא זכאית?????? אודה להבהרות בנושא זה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
8/9/2011
במניין הימים לתקופת אכשרה ייכללו:
ימי עבודה ימים שבעדם שולמו דמי לידה.
תקופות של תקופות היעדרות מעבודה שמאריכות את תקופת ההתייחסות של 540 הימים חופשת לידה, לפי סעיף 6 לחוק עבודת נשים, אם לא שולמו בעדה דמי לידה חופשה ללא תשלום לאחר לידה, לפי סעיף 7 לחוק עבודת נשים
מאחר ויאין בידי את כל הנתונים כולל תגובת הבטל"א אשמח לסייע אם תפני ליעוץ אישי.
עדי
שאל/ה:
הארכת חל"ד, פיטורים לאחר חופשת לידה וקבלת דמי אבטלה
7/9/2011
שלום, עבדתי בחברה במשך 11 שנים רצוף. לאחר לידת בני הארכתי את חופשת הלידה לשנה (מותר על פי החוק) כחזרתי לעבודה לאחר חודשיים פיטרו אותי. האם אני זכאית לחתום בלשכה ולקבל דמי אבטלה ???
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
7/9/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה.
אם לא תתייצבי בלשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, את עלולה לאבד את זכאותך לדמי אבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
לידיה
שאל/ה:
בהמשך לפנייתי "קצבת נכות-חוב"
7/9/2011
פנינו לעורך דין ותשובתו הייתה כי המוסד ביטוח לאומי הינו גוף עצום ואין לנו שום יכולת להוכיח דבר. עלינו לקבל את מה יוצע לנו על ידי המוסד. הוא עדיין שלח מכתב בשמנו בבקשה לבטל את החוב או לשאיר את ההסדר הקודם. (300 חודשים ב- 500 ש"ח כולל ריבית).
ענת יהלומי
שאל/ה:
הגשת תביעת מזונות אישה או השלמת הכנסה.
6/9/2011
טובה שלום. בעלי אכן לא מקבל קיצבת שירותים מיוחדים ( ובצדק) מאחר והוא שוהה במוסד סיעודי. הבעיה הינה שאני אומנם לא פתחתי תיק בבית דין רבני, אולם פתחתי תיק בבית משפט לעניני משפחה . ( תביעה רכושית בלבד ).בעלי נמצא מחודש יוני שנת 2010 בבית אבות סיעודי ונאמר לי על ידי עורכי הדין שאני נחשבת פרודה, מאחר ואנו חיים בנפרד. לכן שאלתי- האם להגיש תביעה להשלמת הכנסה או תביעה למזונות אישה מאחר שלאחר עזיבתו של בעלי, אני מפרנסת לבד את שני ילדינו הבגירים ( הבן חייל והבת סטודנטית) וכל זאת ממשכורת חלקית ואין לי ולילדי כל תמיכה כלכלית מבעלי מאחר והוא נכה ומשלם סכום גבוה מאוד עבור אחזקתו בבית אבות פרטי.תודה עבור תשובתך.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לענת
6/9/2011
את זכאית להגיש תביעה להבטחת הכנסה. על פי הקריטריון, שבעלך נכה, ק. הנכות היא הכנסתו ביחידה, ואינכם חיים יחד יותר משנה. אינך יכולה להגיש תביעה למזונות אשה. מאחר ולא פעלת בהליך על פי דין, להשתחרר מקשר נישואין. לשרותך תמיד עו"ס טובה יששכרי,
עמרי
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי למרות ששולם
6/9/2011
שלום רב, קיבלתי השבוע מכתב מביטוח לאומי עם חוב של 8400 שח על כביכול כמעט 4 שנים שלא עבדתי כשעבדתי במקום עבודה אחד בכל התקופה (מסעדה) ועוד מספר חודשים במקום עבודה אחר. החודשים בהם מצויין כי לא עבדתי לא סדירים ז"א פתאום במהלך שנת 2008 כן עבדתי מבחינתם חודש, 2009 עבדתי כולה 2007 גם חלקית כשזה היה אותו מקום עבודה! אין בידי (בטיפשוטי) שום מסמך משנת 2005 בו החוב בוא על 6 חודשים בדיוק ממתי שהתחלתי לעבוד שם, שאר המסמכים נמצאים בידי אולם לא במלואם אבל אפשר להשלים חוסרים. שוחחתי עם בעל המסעדה שהתחלף מאז והוא מתנער מאחריות ושולח אותי לשותפים אחרים, לא נראה כי אוכל דרכם להשיג תלושים\106 וטרם אפילו קיבלתי תשובה מי היה רוא"ח של המסעדה. בעייתי. מה הם האפשרויות שלי? הרי ביטוח לאומי לא "יוותר" לי או "יאמין" לי... תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/9/2011
נסה לבדוק בשלטונות המס את הדיווח של המעסיק בנושא טופס 106 שלך.
בעניין החוב מומלץ כי תפנה ליעוץ אישי כיצד לפעול מול הבטל"א בנושא החוב.
יגאל כהן, עו"ד התמחות בזכויות רפואיות וכספיות מביטוח לאומי, עבןדה ועוד.
עמרי
הגיב/ה:
מה בדיוק הכוונה?
6/9/2011
ממש להתקשר למס הכנסה עם שם החברה ולבקש מהם את הדיווח שלו עלי? אני רשאי לקבל מידע כזה מהם על עסק שאינו שלי? מה בדיוק עלי לבקש מהם? תודה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
7/9/2011
כאזרח מותר לך לפי חוק חופש המידע לקבל כל מידע הנוגע אליך אישית.
אל תחשוש לפנות ללשכת המס ולבקש את טופס 106 שלך ודיווח המעביד לגביך כעובד.
נעים תקוה
שאל/ה:
תאונת דרכים שברים בכף רגל
6/9/2011
שלום לא מדובר בתאונת עבודה . תאונת דרכים רגילה.ידוע לי שהפיצוי הוא 15.000 כאב וסבל בנוסף הפסד של שכ"ע בערך 15.000 ש"ח וכמובן הוצ נוספות אמבולס 570.00 +ש"ח מדרסים 1200 ש"ח וכל שאר הוצאות נוספות. עו"ד טוען שבית המשפט יכול לפסוק סכום נמוך מ-30.000 ש"ח. האם ממולץ להסכים על 30.000 ש"ח למרות שזה נמוך מההוצ' וההפסדים שהיו בגין התאונה? בתודה ובברכה היום אני סובלת ממגבלות של הליכה ממושכת וכמובן כאבים בקייץ המקומות ממוזגים כאבים בחורף.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/9/2011
שלום תקוה
בפורום זה איננו נותנים הערכות לגבי פיצויים כלשהם כתוצאה מנזקי גוף.
מומלץ בחום כי תפני ליעוץ אישי בנושא. בריאות והצלחה
ריטה
שאל/ה:
מבחן הכנסה לקצבת זקנה
6/9/2011
מה הוא מבחן הכנסה מגיל פרישה ועד גיל זכאות לקצבת זקנה בביטוח לאומי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/9/2011
כנסי בבקשה לאתר לפי הקישור לקבלת מידע על שאלתך.
דף הבית > קצבאות והטבות > זקנה > תנאי זכאות > 5. אתה עומד במבחן הכנסות (מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה)
לידיה
שאל/ה:
קצבת נכות - חוב
5/9/2011
שלום, נתקלתי בסיטואציה מאוד קשה עם מוסד ביטוח לאומי. בשנת 1996 עלינו לארץ כאשר אבא שלי סובל מאי-ספקת כליות והוגדר על ידי ביטוח לאומי כאינו כשיר לעבודה בעל 100% נכות פיזית. במהלך שנים הללו הוא קיבל קצבת נכות. כעבור 4 שנים ( בשנת 2000) הוא עבר ניתוח להשתלת כליה והמשיך לקבל את אותה הקצה. לפני כשנה וחצי הוריי מקבלים מכתב מביטוח לאומי ובו טעה כי נצבר חוב על חשבונם בסך כ- 100,000 ₪. כמובן שניגשנו מיד לבדוק במה מדובר, ונאמר לנו על ידי הפקיד כי במשך כל התקופה הזו (10 שנים מאז הניתוח) אבא שלי קיבל קצבה יותר גדולה ממה שמגיע לו, שישנו הבדל בין אדם העובר דיאליזה למושתל כליה (דיאליזה- זו היא פרוצדורה בה אדם מחובר למכונה ה"מנקה" את הדם באופן מלכותי, צריך לעבור אותה שלוש פעמים בשבוע במשך 4-5 שעות, כמו כן אדם שעבר השתלה אינו זקוק לדיאליזה). אחרי מאמצים רבים שלנו להסביר כי הטעות היא לא באשמתנו נכנענו ללחץ וקבלנו פתרון זמני, להחזיר את הסכום בהדרגה. החלוקה נעשתה למשך 300 חודשים כ- 500 ₪ כולל ריבית. אך לפני כחצי שנה נוכחנו לדעת שזהו פתרון שאינו מספק את המוסד וברצונם לגבות החזר יותר גבוהה, על פי דברי הפקיד אבא שלי אינו אדם צעיר ואינם בטוחים כמה זמן הוא עוד "יחזיק מעמד". (ציטוט) כעת דרשו מאיתנו פירוטים של כל החשבונות, משכורית של אמי, פירוטי משכנתה וכל מה שבבעלותם, על מנת קבוע הסדר חדש. השאלה שלי, כיצד לפעול נכון על מנת למזער את הנזק? האם הם יכולים לגרש את הוריי מדירתם כדי לכסות את החוב? תודה מראש
ענת יהלומי
שאל/ה:
תשובה לשאלה- תוספת תלויים ( סטטוס משפחתי)
5/9/2011
לטובה שלום. שאלת אותי מהו הסטטוס המשפחתי שלי . הבנתי שהסטטוס המשפחתי שלי הינו- פרודה. כל זאת בעקבות שאלתי אליך לגבי תוספת תלויים. ( אם מגיעה לי) 2. שאלה נוספת- במידה ולא מגיעה לי תוספת תלויים האם אני זכאית לדמי מזונות אישה? אני מפרנסת יחידה ממשכורת חלקית ונמוכה , כאשר בעלי אשר הינו נכה לא משתתף כלל בהוצאות הילדים ( בקושי דמי מזונות לבן החייל). משכורתי הינה חלקית, מאחר וכל השנים טיפלתי בבעלי הנכה ומכן משכורתי הנמוכה.האם בכל זאת ניתן לקבל עזרה מביטוח לאומי, למרות שילדי בגירים וכן שאני עובדת ומחזיקה רכב וכל זאת על מנת להגן על זכויותי כאישה,אשר נגזלו ממני.בתודה ענת
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לענת
6/9/2011
כל עוד לא פעלת במישור של פרידה באופן מסודר, לא פתחת תיק בבית משפט לעינייני משפחה או בבית בדין הרבני, הסטטוס שלך הוא נשואה לכל דבר.אי לכך, מבחן הזכאות לגביך, היא כשל אשה נשואה.בעלך אינו זכאי לשרותים מיוחדים, כיוון שמטופל במסגרת מוסדית. עליך להגיש תביעה להשלמת הכנסה, על פי האשורים, תלושי משכורתוכל מה שעליך לצרף,(תקראי בעיון את התביעה), יקבעו את גובה הזכאות. בהצלחה, עו"ס טובה יששכרי
טל
שאל/ה:
דמי אבטלה ותקופת אכשרה
4/9/2011
שלום, אני עובדת במקום העבודה הנוכחי שלי 6 שנים. בנובמבר 2009 יצאתי לחופשת לידה אותה הארכתי ב 7 חודשים נוספים, כך ששבתי לעבודתי ב1 באוקטובר 2010. מאז עבדתי רצוף וכעת הודיעו לי שב 1 באוקטובר 2011 אני עומדת להיות מפוטרת. השאלה היא, האם תקופת האכשרה שלי מקנה לי את הזכות לאבטלה. במוקד של ביטוח לאומי נאמר לי שצריך 360 ימי עבודה! ולא ימים קלנדריים. כמו כן קראתי באתר שחופשה ללא תשלום לאחר לידה מאריכה את 540 הימים. אם כן האם עוזר לי איכשהו? תודה רבה על הסיוע, טל
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/9/2011
עליך לפעול עפ"י הנחיות הבטל"א ולשכת התעסוקה. במידה ופוטרת או התפטרת מעבודה קיימת חשיבות רבה להתייצבות מוקדם ככל הניתן בלשכת התעסוקה לשמירה על זכויותיך.
שאול
שאל/ה:
הבטחת הכנסה נשללה ממני
4/9/2011
שלום יש לי ידידה שהיתי מבקר אותה פעמיים שלוש בשבוע מוגבלת 100 אחוז אני מקבל הבטחת הכנסה אני בגיל 64 לא עובד אני עוזר לה בתור ידיד משפחה ומוחסר תעסוקה אישית אני מעביר את הזמן בלדבר מטרתי היתה לעזור לה בלב שלם ללא תמורה אן בנינו שום זוגיות באו לביתה חוקרים ופתחתי להם את הדלת והם התחילו לחקור ולרשום אני בתומי עניתי שאני נוהג לה ברכב אך ורק לצורך טיפולים וקניות שקה שלה שללו ממני את ההבטחה לאחר המשפט וקבעו לי קנס 50 אלף שקל ולה שללו את השרותים המיוחדים מה עלהה לעשות בכדי לקבל את השרותים המיוחדים ומ עלי לעשות לקבל את הבטחת ההכנסה חזרה כיום אן לי קורת גג ואני רשמתי את הכתובת על אותה גברת לצורך קבלת מכתבים בלבד אבקש תשובה עם כיוון כל שהו לפתרון בעיה זו כרגע לא מקבל הבטחה כבר 8 חודש תודב שאול
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשאול
5/9/2011
צר לי לשמוע. על פניו, ניראה, שאתם מתנהלים כזוג לכל דבר, חיים תחת קורת גג אחד ומנהלים משק בית משותף, פנו לרווחה, למחלקה לעינייני משפחה, שיוכלו להדריך אתכם במצבכם. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
דור
שאל/ה:
זכויות נכים קצבת נכות ניידות
4/9/2011
שלום
אני עומדת לפני התנדבות לצהל אני מקבלת מביטוח לאומי קצבת נכות (לא זוכרת את האחוזים) ןניידות 100%
ברצוני לדעת במידה ויאושר לי להתנדב האם אמשיך לקבל את קצבת הנכות והניידות ברצוני להוסיף שמכיון שאין לי רשיון ואני לא ניידת אצטרך סיוע מהמשפחה בהסעתי והחזרתי מהבסיס