פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
ההלוואה העומדת להחלפת רכב אושרה לו לפי סעיף 5(ב) להסכם
13/10/2011
ברשותי רכב אשר קניתי בעזרת ההלוואה עומדת לצורך תשלום מיסים בלבד, ויתר הסכום עלות הרכב שולם על ידי מהחשבון הפרטי. ברכישת הרכב הוספתי סכום של 30.000 ש'ח לדגם ES. עכב החמרה המכון קבע כי דרוש לי רכב לאביזרים מיוחדים. לצורך חישוב מימון הרכב החדש נדרשתי להחזיר את החלק היחסי ס'כ של 7160 ש'ח ואת מחיר מחירון של הרכב 111000 ש'ח. את סה'כ שני הסכומים הפחיתו מסכום ההלוואה לצורך רכישת הרכב החדש, היתכן שחישוב כזה הוא לפי ההסכם מתן הלוואות לרכישת רכב למוגבלים בניידות ? נ.ב. הרכב שלי הוא הונדה סיוויק 2009 .
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הפורום אינו עוסק בחישובים ובנסיבות הענין מומלץ יעוץ איש
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמי בורשטיין
שאל/ה:
תקנה 15 חוק ביטוח לאומי
13/10/2011
הייתי בועדה רפואית כתוצאה מתאונת עבודה קבעה הועדה 19% נכות צמיתה וציינה לא להפעיל תקנה 15 , למרות שבועדה ציינתי כי שכרי אומנם לא ירד מכיוון ששעות ההעדרות שאני חסרה וכן הימים מנוכים לי מיימי מחלה וחופשה על חשבוני כרגע אני נמצאת כבר במינוס חופשה תודה נעמי בורשטיין
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תקנה 15 -תוספת לתשובת עו"ס טובה יששכרי
16/10/2011
תקנה 15 קובעת כי הועדה רשאית לקבוע דרגת נכות יציבה גדולה עד מחצית מזו שנקבעה לצד המבחנים, או מזו שנקבעה מכוח תקנות 14 או 31(ב) בשים לב למקצועו ולגילו של הנפגע, ובלבד שדרגת הנכות היציבה כתוצאה משינוי זה לא תעלה על 19% אם דרגת הנכות פחותה מ-20%, ובכל מקרה אחר לא תעלה על 100%.
(ב) הועדה תתחשב במקצועו של הנפגע כאשר לדעתה הוא אינו מסוגל לחזור לעבודתו או לעיסוקו והנכות הביאה לירידה ניכרת ולא לזמן מוגבל בהכנסותיו. (ד) הועדה תקבע את דרגת הנכות לפי תקנה זו רק לגבי אותן הפגימות הנובעות מהפגיעה בעבודה שבקשר אתה נקבעה דרגת הנכות, ולאחר שנוכו פגימות שאינן קשורות באותה פגיעה בעבודה.
לפי דבריך, ציינת בפני הועדה ששכרך לא ירד והשאלה האם לא לזמן מוגבל. הנקודה השניה מסוגלותך לחזור לעבודה או לעיסוקך. אם ב-2 הנקודות הנ"ל חל שינוי, מומלץ לבחון הגשת ערר כהמלצת עו"ס טובה יששכרי באמצעות עו"ד.
כנרת
שאל/ה:
דמי לידה חלקיים
11/10/2011
ביטוח לאומי שילם לי דמי לידה חלקיים. וזאת, מפני שדיווחתי רק חודשים לפני לידה על תחילת עבודתי ושילמתי כל החוב על החודשים הקודמים אך על החודש וחצי האחרונים לפני הלידה לא שילמתי. התחלתי העבודה בתחילת השנה כך שחלפו רק תשעה חודשים מהלידה. אך את התשלום לביטוח לאומי על חודש וחצי לפני הלידה לא שילמתי כיון שחשבתי לתומי שהם יורדו זאת מהחשבון. לאחר הלידה בקשו ממני לשלם את החוב, שילמתי ואף חתמתי על הוראת קבע לשנים הבאות כדי למנוע חובות. רק אחר כך התברר לי שביטוח לאומי נוהג בבחינת הרצחת וגם ירשת. גם לא שילם לי דמי לידה על אותם חודש וחצי האחרונים וגם גבה ממני את החוב. הגשתי בקשה מטעמי צדק אך אמרו שזה לא יעזור. כעת, אחד עשרה חודש לאחר הלידה, כתוב שאוכל לגשת לבית דין לעבודה ואף לקבל סיוע משפטי עד שנה לאחר הלידה. האם יש לי סיכוי? מבחינתי הדבר כרוך במאמץ עצום ויתור ימי עבודה כדי להגיע לסיוע משפטי ולבית הדין לעבודה? האם בגלל שאחרתי בתשלום בתום לב, ביטוח לאומי לא ישלם לי אלפי שקלים שהוא חייב לדמי לידה אך ימשיך לגבות כרגיל? אגב, כשביטוח לאומי חייב לי כסף, והוא אכן חייב, אני מעולם לא יכולה "להעניש" אותו בכך שלא אשלם לו. ברצוני לבוא בטענה שמדובר בתום לב וכן, הייתי עסוקה בטיפול של בני שבמצבו הבריאותי חל דרדור עקב אסטמה של העור. יש סיכוי או להרים ידיים מראש? תודה רבה!!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוב לבטוח לאומי
16/10/2011
מערכת הבטוח לאומי פועלת על פי חוק ונוהלים מאד נוקשים. כשהמערכת מזהה חריגה, לחובה או לזכות - היא מגיבה. כל עוד ייש חוב, אינה מאפשרת ממוש זכויות. אי לכך, על מנת לפתור את הפרשייה, אני מציעה לפנות לס' הקרוב לביתך, לבדוק מול הפקידה את חשוב החובות, באם עדיין קיימים, וזכויותיך. אני מאמינה, שזה ייפתר על הצד הטוב ביותר. אשמח להתעדכן. בברכה עו"ס טובה יששכרי
כנרת
הגיב/ה:
חוב לביטוח לאומי - מתעקשים שלא לשלם
20/10/2011
נראה שלא הבהרתי עצמי מספיק. נגשתי לסניף מספר פעמים ודיברו טלפונית עם הבכירים ועדיין לא הסכימו לשלם את מלוא דמי הלידה בגלל החוב שהיה. אגב, עוד לפני שידעתי שלא אקבל דמי לידה, כאשר שמעתי על החוב, חתמתי ללא שהות על הוראת קבע. אגב, בפעם האחרונה הסבירו לי שמאחר ולא שילמתי והתחלתי העבודה רק עשרה חודשים לפני הלידה, הרי שחודש לפני הלידה לא שילמתי, כך יוצא ששילמתי לביטוח לאומי רק תשעה חודשים ולא עשרה כפי שמתחייב, למרות שאחר כך שילמתי את החוב ולמרות שלאחר לידה כבר מספר חודשים אני ממשיכה לשלם בהוראת קבע. אני לגמרי לא טיפוס של חובות כפי שהם רואים בחשבון שלהם לכל אורך הדרך. על כל פנים, בסניף הציעו שאפנה לבית משפט. אני שואלת האם אכן יש סיכוי שבית המשפט יבוא לקראתי והאם אני חייבת לקבל סיוע משפטי כדי להצליח או שאוכל להצליח לבד בהגשת הטפסים ובהצגת העמדה שלי במשפט. תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
כנרת
20/10/2011
ממליצה לפנות לערר, רצוי בליווי עו"ד בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
אורית
שאל/ה:
עצמאית לאחר תאונה
11/10/2011
שלום רב. אשמח לייעוץ לגבי השאלה הבאה. לפני כשנתיים הייתה לי "תאונה" בפי הביטוח הלאומי, קיבלתי 40 ימי מנוחה מרופא בהם התבקשתי לא לעבוד. אני גם שכירה וגם עצמאית. בטפסי הביטוח הלאומי רשום שההחזר הינו 75% משכר העבודה או מההכנסות בשלושת החודשים שקדמו לתאונה. בפועל מה שקרה שאכן בחלק השכיר שלי בתיק הם אכן חישבו לפי מה שהם רושמים אך בחלק העצמאי שלי הם עשו שני דברים שנראים לי לא הוגנים ועליהם אני מעוניינת להתיעץ: 1. הם לא לקחו את 3 החודשים שקדמו לתאונה אלא לקחו את כל השנה וחילקו ל-4. דבר שלא כתוב בחומרים אותם הם מפרסים. הרווחים שלי ברבעון הסמוך לתאונה היו גבוהים יותר מבשאר השנה. ומדוע שלא אקבל כפי שרשום? 2. הם לא לקחו את ההכנסות שלי כעצמאית אלא את ההצהרה שלי בסוף שנת המס למס הכנסה כלומר זה ההכנסות פחות הוצאות רכב, אש"ל, ביטוח לאומי, פנסיה, קרן השתלמות ושאר מיני הורדות. מדוע? הרי כתוב 75%מההכנסות! וכך הם מבצעים כשכיר. למה כעצמאית אני נפגעת? ואכן בגלל שני העניינים הללו ההחזר שלי היה מאוד מאוד נמוך ביחס למה שמגיע לי. אשמח לייעוץ מה עלי לעשות, למי לפנות, האם יש פה מה לפעול או להרים ידיים? תודה רבה רבה אורית
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונה
11/10/2011
קיים שוני בהתייחסות לעצמאי ולשכיר בביטוח לאומי באופן החישוב של הגמלה עקב תאונה.
לגבי השכיר הדבר פשוט בהתייחסות לתלושי השכר האחרונים.
לגבי עצמאי ההתייחסות היא בהתאם לתשלום המקדמות לביטוח הלאומי והצהרה על הכנסה טרם התאונה וככל שתשלום המקדמות נמוך כך תחושב הגמלה גם אם הכנסותיך גדולות יותר. בשפת העם מדובר "בגמלה חוסמת".
רוני
שאל/ה:
נכה 75% נפשית+אם חד הורית ל-2
11/10/2011
יצאתי לחו"ל בלי להודיע לביטו"ל. לאחר 3 חודשים הפסיקו לי את הקצבה. (אני כאן 5 חודשים) אני חוזרת השבוע ארצה. איך אפשר לחדש את הקצבה בלי לעבור שוב וועדות וכל זה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אם איני טועה השאלה כבר נשאלה בפורום זה וניתנה תשובה
תקווה
שאל/ה:
שאלה בק"ע בטוח לאומי
10/10/2011
ערב טוב אלמנה, שנת לידה 1947. מקבלת הבטחת הכנסה (זו הכנסתי היחידה), חותמת בלישכה פעם בחודש. ברצוני לדעת עד מתי יהיה עלי לחתום בלישכה ? הם לא יודעים לתת לי תשובה. בתודה מראש שנה טובה
נועה
שאל/ה:
הפרשים בדמי לידה
10/10/2011
שלום. ילדתי ב1/2011. כעת אמורה לקבל בונוס מהמעסיק- בין 15-20 אלף ש"ח. ההתלבטות שלי היא כזאת- בגלל שבאוקטובר השכר יוצא לי יותר נמוך כי יש את סוכות- אז הברוטו שלי יהיה יותר נמוך. ואם הבונוס ייכנס החודש- האם ביטוח לאומי לוקח את סכום הבונוס ועליו מחשב את הפרשי דמי הלידה או שרואה את הגידול סה"כ בברוטו ועל זה מחשב את ההפרשים לדמי לידה? משמעותי לי כי אם לוקח את הגידול בברוטו- אני יכולה להידפק מיזה- וכדאי לי לדחות את קבלת הבונוס ל11/2011..
ובכלל- אשמח אם תסבירו לי איך מחושב ההפרש בדמי הלידה.
אשמח על מענה בהקדם.
תודה רבה מראש, נועה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
11/10/2011
הפורום אינו מבצע חישובים ואינו מייעץ כיצד לנהוג בענייני כספים.
אנונימי
שאל/ה:
השתתפות המדינה \ קופ"ח בנושא הפרעה חברתית
10/10/2011
בחור צעיר בן 26 הסובל מחרדה חברתית \ פחד בפני קהל הפוגע בו בתפקוד היומי בצורה די קשה, גם מבחינת משפחה, חברים, עבודה, לימודים, מגביל אותו להתקדם. השאלה האם אותו בחור יכול לבקש מהמדינה (ביטוח לאומי) או קופת החולים להשתתף בהוצאות של הטיפולים שהוא עובר, פסיכיאטרים פסיכולוגים וכו'...?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאנונימי
10/10/2011
בעיקרון, במידה ויש ליקויים בתפקוד, זכאי להגיש תביעה לנכות לבטוח לאומי, במקביל זכאי גם להשתתפות במימון רופא מומחה עד 80% , במסגרת כללית מושלם, או קופת חולים אחרת, ולהעזר בשרותי המרפאה לטיפולים שוטפים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
בנמג'מין
שאל/ה:
אבחון פסיכודיאגנוסטי לא ביוזמת ביטוח לאומי אלא...
9/10/2011
ביוזמת בריאות הנפש עצמה בה אני מטופל, עברתי אבחון מקיף בבריאות הנפש לקראת וועדה ביטוח לאומי האם תוצאות של אבחון זה חשוב עבור ביטוח לאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
9/10/2011
לצערי אין בידי את כל התיק הרפואי האישי, כדי לייעץ לך מה חשוב ומה אינו חשוב להציג בפני הועדה הרפואית.
כעקרון, כל מסמך רפואי שיש בו כדי לתמוך בתביעה מהבטל"א יש להציגו.
במקרה הפרטי שלך, איני מכיר כאמור את כל הנסיבות ולא את המסמך המדובר כדי להשיבך דבר.
ראובן
שאל/ה:
קצבת זיקנה ופנסיית זיקנה במדינת אמנה
9/10/2011
שלום רב
אני מקבל קצבת נכות כללית וכן פנסיית נכות מלאים. כמו כן אני פטור מתשלום מס הכנסה בגין סעיף9(5)לצמיתות. בקרוב אגיע לגיל הפרישה ואמור לקבל קיצבת זיקנה מהמל"ל ופנסיית זיקנה. יש לי מספר שאלות מכיוון שאני שוקל להגר למדינת אמנה שבה יש לי זכויות סוציאליות בגין עבודתי בעבר הרחוק. 1. האם ניתן לקבל קיצבת זיקנה ופנסיית זיקנה בחשבון הבנק בישראל? 2. האם אמשיך לקבל את הפטור מתשלום מס הכנסה על אף העובדה שלא אגור בישראל? 3. מהי הפרוצדורה שעלי לנקוט על מנת למקסם את זכויותי? בתודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
9/10/2011
תקצר היריעה מלענות על שאלותיך. כעקרון קיימת אפשרות לשמירת זכויות במדינות אמנה. מומלץ כי תפנה לסניף הבטל"א במקום מגוריך ותבדוק את זכויותיך וחובותיך בנושא.
לגבי פטור ממס הכנסה, הדבר אינו קשור לבטל"א אלא לשלטונות המס ועליך לבדוק את זכויותיך וחובותיך מול פקיד השומה.
שירלי
שאל/ה:
אבטלה והתפטרות מעבודה אחת
7/10/2011
שלום רב לפני כ 5 חודשים התפטרתי ממקום עבודתי והתחלתי לחתום בלשכת עבודה הגשתי טפסים לביטוח לאומי והתביעה שלי התקבלה באבטלה ידוע לי שעל תקופה של ה-3 חודשים הראשונים לא מקבלים אבטלה,אבל עברו קרוב ל 5 חודשים ועדיין לא קיבלתי כלום,לציין שעבדתי ב 2 מקומות עבודה לפני שהתפטרתי והיום אני עובדת רק במקום אחד שאלתי מתי אני אמורה לקבל אבטלה וכמה אני אמורה לקבל תודה מראש
אני
הגיב/ה:
צריך לבקש מהם כל דבר ועיניין בניפרד
15/10/2011
רוני
שאל/ה:
זכויות של אם חד הורית עם 75% נכות
6/10/2011
אני יודעת היתי טיפשה. נסעתי לאמריקה ל-5 חודשים בלי לידע את הביטוח לאומי והמשכתי לקבל מהם את הקצבה החודשית שלי(75% נכות נפשית + אם חד הורית ל-2) הם כמובן עלו עלי והפסיקו לי את הקצבה. השאלה עכשיו איך אני יכולה לחזור לארץ?! האם הלך עלי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/10/2011
עליך לפנות לסניף הבטל"א במקום מגוריך ולהסדיר את חובותייך וזכויותיך.
יעל
שאל/ה:
דמי אבטלה-לנרשם ללימודים אקדמאים
5/10/2011
אם אני חותמת אבטלה כרגע ונרשמתי ללימודים לתואר, האם אני זכאית להמשיך לחתום בלישכה ולקבל דמי אבטלה, עד שהלימודים יתחילו, עד שהסמסטר יפתח?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
6/10/2011
עליך להפנות את תשומת לב פקיד התעסוקה לכל שינוי בסטאטוס שלך מבחינה תעסוקתית /הכשרה לשמירה על זכויותיך.
RAM
שאל/ה:
אחרי וועדה בלשכת התעסוקה,
5/10/2011
יש לי הפרעות נפשיות ואני בתהליך ערר בביטוח לאומי עד סיום התהליך בשל כך שאני לא יכול לעבוד יותר מ-30 ימים כביכול אני יכול להיות זכאי לעד 6 חודשים ?
הכוונה היא במידה ודוחים אותי בביטוח לאומי אני עשוי להיות זכאי לעד 6 חודשים ואז שוב יקראו לי לוועדה בלשכת התעסוקה?
אין אפשרות שזה יהיה יותר כמו שבנכות כללית נותנים לעד שנה- שנתיים זמנית ואז בודקים שוב...?