פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
עקב אפילפסיה ועוד, הוכרתי בנכות כללית 100% ורפואית 60%. מה לעשות כדי לקבל תו נכה-לא נוהג, לא יכול להסתובב לבד בקניונים ומקומות הומי אדם. אשתי ובני (החייל) מסיעים אותי לכל מקום (אפילו באוטובוס אינני נוסע)- להבדיל אלפי הבדלות, אפילו נכה קטוע רגלים מקבל תו אבל נוהג
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תו נכה
31/8/2011
בבקשה לקבלת תו נכה עליך לפנות למשרד התחבורה מינהל התנועה -אגף הרישוי היחידה לטיפול במוגבלי ניידות ת.ד. 72 חולון.
קיים הסבר באתר משרד התחבורה לאופן הגשת הבקשה. אשמח לסייע במידת הצורך במידה ותפנה ליעוץ אישי.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
שאל/ה:
זכויות למקבל הבטחת הכנסה שנוהג ברכב של נכה
31/8/2011
שלום אימי בעלת רכב על שמה לצורך טיפולים וקניות אימי נכה 100 אחוז עם תעודת עיוור וזקוקה לסיוע בו זוגה אמור לקבל הבטחת הכנסה וימי מקבלת נכות האם כבני זוג נשללת מהם הזכות ביגלל החזקת רכב ? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/8/2011
השאלה נשאלה כמדומני וניתן הסבר מפורט בפורום זה.
רכב שולל זכאות לקצבה, פרט למקרים הבאים:
נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד. הוא או בן משפחתו זקוקים לרכב לצורך טיפול רפואי
פנה לסניף הבטל"א והצג מסמכים רפואיים התומכים בבקשה להבטחת הכנסה בהסתמך על אחד מהקריטריונים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נועם
שאל/ה:
שיקום מקצועי מכוח איזה חוק
31/8/2011
ראשית, תודה על התשובה
מכוח איזה חוק, הסתכלתי בתקנות השיקום ולא ראיתי הגבלה של שנה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/8/2011
כאמור ההודעה על כך מופיע בדף המלווה של הבקשה לשיקום מקצועי.
בנוסף:
היה עליך להודיע למוסד לביטוח לאומי על כל שינוי, שיש בו כדי להשפיע על זכאותך לקצבה או על אופן תשלום הקצבה, בתוך 30 יום ממועד השינוי (שינוי בהכנסותיך ובהכנסות בן הזוג, שינוי במצב המשפחתי, שינוי כתובת וכד’).
בחוק הביטוח הלאומי סעיף 217.- הפחתת גמלה, השהייתה או שלילתה נקבע כי: המוסד רשאי להפחית, להשהות או לשלול גמלה למבוטח התובע גמלה לפי פרק זה או לזכאי לה, שסירב ללא צידוק מספיק למלא אחר הוראות שניתנו לו בקשר להכשרה מקצועית, הסבת מקצוע או השמה בעבודה, התואמות את כושרו הגופני ומצב בריאותו, או למי שסירב לעמוד לבדיקות רפואיות או שיקומיות.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/8/2011
כאמור ההודעה על כך מופיע בדף המלווה של הבקשה לשיקום מקצועי.
בנוסף:
היה עליך להודיע למוסד לביטוח לאומי על כל שינוי, שיש בו כדי להשפיע על זכאותך לקצבה או על אופן תשלום הקצבה, בתוך 30 יום ממועד השינוי (שינוי בהכנסותיך ובהכנסות בן הזוג, שינוי במצב המשפחתי, שינוי כתובת וכד’).
בחוק הביטוח הלאומי סעיף 217.- הפחתת גמלה, השהייתה או שלילתה נקבע כי: המוסד רשאי להפחית, להשהות או לשלול גמלה למבוטח התובע גמלה לפי פרק זה או לזכאי לה, שסירב ללא צידוק מספיק למלא אחר הוראות שניתנו לו בקשר להכשרה מקצועית, הסבת מקצוע או השמה בעבודה, התואמות את כושרו הגופני ומצב בריאותו, או למי שסירב לעמוד לבדיקות רפואיות או שיקומיות.
יוסי
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לאחר פרישה
30/8/2011
מדובר באלמן ניצול שואה בן 76 הנמצא כרגע בחופשת מחלה ארוכה ולא יוכל לחזור לעבודה. כשיצא לפרישה לא תהיה לו הכנסה פרט לקצבת זיקנה ורנטה ניצולי שואה- כלומר הוא צריך לתבוע הבטחת הכנסה. לצורך כך מבקשים בביטוח לאומי דפי בנק 3 חודשים אחורה וכאן שאלותי: 1) בדפי בנק תופיע הכנסה ממשכורות שקדמו לפרישתו וגם פיצויי פיטורין אשר הוא אמור לקבל. האם אלה יפגעו בזכויותיו לקבל הבטחת הכנסה. (אין לו שום הכנסות אחרות ולא רכוש)? 2) יש לו רכב ישן (רכב בן 18) . האם הוא יוכל להשאיר את הרכב ולקבל הבטחת הכנסה? תודה על תשובתכם
אבי
שאל/ה:
אישה נכה בעלת רכב האם מותר למקבל הבטחת הכנסה לנהוג ברכב
30/8/2011
שלום אימי הי נכה 100 אחוז מורכב 92 אחוז בעניים בעלת תעודת עיוור ונזקקת רוב היום לסיוע בעבודות הבית ומחוץ שאלתי הי האם הי יכולה לתת לידיד שלה לסייע לה ולנהוג לה ברכב לצורך בדיקות וקניות וכדומה בזה ללא תמורה כספית האדם שאמור לנהוג ברכב הו מקבל הבטחת הכנסה שאלה 2 לאדם זה אן כתובת מוקדרת למגורים האם אימי יכולה להשכיר לו חדר ולהעביר את הכתובת שלו על שמה לצורך קבלת מכתבים האם לא יפגעו זכויותהה וזכיותו קמקבל קיצבת הכנסה או אם יש אופציה אחרת אשמח לקבל תשובה תודה מראש
הדס
שאל/ה:
התפטרות לאחר פיטורים דמי אבטלה
30/8/2011
שלום רב אדם שפוטר מעבודה לאחר מספר שנות עבודה מצא עבודה חדשה באופן מיידי ולכן לא התייצב בלשכת העבודה וביטוח לאומי לא תבע אבטלה. כעבור חודש / חודשיים התפטר מעבודה החדשה מרצונו. האם הוא זכאי לדמי הבטלה על סמך פיטורים הקודמים? איך הוא צריך לדווח (אם בכלל) לגבי העבודה החדשה כדי לא לפגוע בזכויותיו לדמי אבטלה אודה לתשובתכם
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
31/8/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה.
אם לא תתייצבי בלשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, את עלולה לאבד את זכאותך לדמי אבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67.
ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך -היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
עצמאי
שאל/ה:
השלמת הכנסה לעצמאי עד לפני שנתיים-שלוש
30/8/2011
בעלי היה עצמאי עד לפני שנתיים-שלוש, ומאז הוא מובטל מחפש בכל מיני מקומות לפעמים עובד לו יום יומיים וזהו כלום לא מסתדר. הוא בן 47 לא מסוגל לעבוד בכל עבודה בגלל כאבי גב שמדי פעם נתפס לו הגב למשך שבוע ימים ללא תזוזה יש לו רכב מנוע 1600-1800 לא יודעת בדיוק שנת 99 אני כבת זוג עובדת כשכירה במשכורת 4000 נטו אין לנו שום הכנסות נוספות, עם 2 ילדים בני 9 ו 7 האם הוא יכול לקבל הבטה/השלמה הכנסה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
31/8/2011
הבטחת הכנסה- קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה - קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאות לקצבת הבטחת הכנסה. יש לעמוד בכולם, ואם יש בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
רכב שולל זכאות לקצבה, פרט למקרים הבאים:
נכה ברגליו או חולה שאינו מסוגל לעבוד. הוא או בן משפחתו זקוקים לרכב לצורך טיפול רפואי יש לו ילד נכה ברשותו אופנוע הוא עובד ומשתכר שכר נמוך ועונה על כל התנאים האלה: 1.הכנסתו מעבודה עולה על 25% מהשכר הממוצע - 2,077 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) ; ואם הוא הגיע לגיל הפרישה - הכנסתו מעבודה עולה על 17% מהשכר הממוצע - 1,412 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) . 2.לרכב שנפח מנועו הוא עד 1300 סמ"ק, וחלפו 7 שנים לפחות מתום שנת הייצור (שנת 2003 נכון לינואר 2011), או לרכב שנפח מנועו הוא עד 1600 סמ"ק, וחלפו לפחות 12 שנים מתום שנת הייצור (שנת 1998 נכון לינואר 2011). 3.אין ברשותו רכב נוסף.
עצמאי
הגיב/ה:
השלמת הכסה לעצמאי
31/8/2011
סליחה אבל את כל מה שרשמת אני יודעת וכבר קרתי אותו באתר היטוח לאומי. אני רשמתי את הפרטים הספיציפיים על מנת שאבין אם במצב שלו מגיע לו משהו ת ואם לא מה עושים במקרה כזה , איך מסתדרים??
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/8/2011
אם גברתי קראה את הכתוב רכב שולל קצבה ויש לעמוד בתנאים לקבלת הקצבה.
לבירור ספציפי לאחר עמידה בכל הקריטריונים שצויינו יש לפנות למוקד הבטל"א *6050.
נועם
שאל/ה:
שיקום מקצועי לכמה זמן
30/8/2011
אושר לי שיקום מקצועי. רציתי לנצל אותו לאחר שעברה שנה וחצי ממועד האישור. בביטוח הלאומי ענו לי כי הזכאות היא לשנה בלבד. ל אמצאתי על כך משהו בחוק. האם זה נכון? מכוח מה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שיקום מקצועי
31/8/2011
החלטת הבטל"א מכוח חוק.
על כתב הגשת התביעה לשיקום מקצועי מופיעה ההתראה לגבי 12 חודשים.
נדיה
שאל/ה:
יש לי נכות 68 אחוז עד איזה סכום מותר לי להישתכר?
30/8/2011
שלום רב. יש לי נכות כללית 68 אחוז מקבלת קצבת נכות 2300 ש"ח לחודש. לפני שנה וחצי נולד לי ילד וביטוח לאומי ביקש לדווח על ההכנסות, עשיתי כך. העלו לי את הקיצבה עובדת כמורה במשרת אם ומשתכרת 5.500 ש"ח בחודש. עד איזה סכום מותר לי להישתכר? תודה מראש נדיה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לנדיה
30/8/2011
ראי תשובתו של עו"ד יגאל לגבי מיום 30/08/2011 . חוק לרון. בברכה עו"ס טובה יששכרי
גבי
שאל/ה:
אני חירש , אני רוצה לדעת אם אקבל חוק לרון ?
30/8/2011
שלום
אני חירש יש לי נכות כללית 87 אחוז בגלל שאני חירש, יש לי הכנסה מנכס , אני עובד במשכורת נמוכה 4000 ש"ח במשרה מלאה , יש לי אישורים רפואים שהייתי בתאונת דרכים , בגב וברגל, עדיין כאבים ,אם יש סיכוי לקבל חוק לרון ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוק לרון
30/8/2011
התיקון בחוק משפר את התנאים של מי שיוצא לעבוד, ואינו פוגע בזכויות של מי שלא עובד.
עיקרי התיקון:
אם נקבעה לך דרגת אי-כושר יציבה, לא תיבדק מחדש עם צאתך לעבודה. הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה, יהיה תמיד גבוה יותר מסכום הקצבה בלבד. לכן ככל שתרוויח יותר מעבודה, כך הכנסותיך הכוללות יגדלו. תמשיך לקבל הטבות נלוות על-פי הכללים שנקבעו. רשת ביטחון למשך שלוש שנים - אם הפסקת לקבל את קצבת הנכות בגלל שהתחלת לעבוד או בגלל שהכנסותיך מעבודה עלו, תהיה מוגן ברשת ביטחון. כלומר במשך 3 שנים מיום שהפסקת לקבל את הקצבה, אם תפסיק לעבוד או שהכנסותיך יירדו שוב, תוכל לשוב ולקבל את קצבת הנכות בלי לעבור בדיקה מחדש. החל מחודש יולי 2009 מקבלי קצבת נכות ובעלי הכנסות מעבודה, יקבלו קצבה לפי החוק החדש, רק אם בחרו בכך. על-פי החוק קיימת קצבה חדשה - "קצבת עידוד". קצבה זו תשולם במקום קצבת הנכות, למי שהכנסתו מעבודה עולה על הסכום שנקבע בחוק. בכך יישמר העיקרון, לפיו הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה יהיה תמיד גבוה יותר מקצבת נכות בלבד. על פי התיקון בחוק נקבעו 4 דרגות אי-כושר: 60%, 65%, 74% או 100%.
קופפר
שאל/ה:
צמצום משרה בהריון
29/8/2011
באתר ביטוח לאומי כתוב: "יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה." - לפיכך, אם משרתי צומצמה בחודשיים שלפני הלידה עקב קשיים בהריון, האם כלל זה תקף לגביי או שמדובר על הפחתת המשרה בשלושה חודשים מלאים שקדמו ללידה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
30/8/2011
צרי קשר טלפוני עם מוקד בטל"א 6050* לבחינה ספציפית של זכאותך.
בן
שאל/ה:
וועדה בלשכת התעסוקה!
29/8/2011
שלום רב, לצערי הרב לא אושר לי נכות כללית בשל הפרעות נפשיות. נקבע לי 30 אחוזים בלבד. הופנתי להבטחת הכנסה. עכשיו אני רוצה להגיש מסמכים ולהגיע לוועדה בלשכת התעסוקה.
השאלה היא: תוך כמה זמן הכסף יכנס לחשבון הבנק? האם ניתן לקבל פטור לתקופה ארוכה של שנתיים - שנה ? הוועדה מתנהלת על ידי רופא פסיכיאטר? או רופא כללי או עוסית?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/8/2011
בנסיבות הענין מומלץ כי תפנה למוקד הבטל"א 6050* ותציג את שאלותיך הנוגעות אליך אישית.
מורן
שאל/ה:
הופעה כל יום בלשכת התעסוקה
29/8/2011
יש לי כמה שאלות: ילדתי לפני כשנה ולפני כשלושה חודשים התחלתי לחתום בלישכה כיום אני מקבלת דמי אבטלה ונשאר לי זכות של חודש אחד לקבלת דמי אבטלה. 1. פקיד הלשכה אמר לי שאני חייבת להגיע כל יום ללשכה האם זה חוקי? האם אני יכולה לתבוע גם נסיעות?? 2. האם אני חייבת לעדכן אותו כל יום על כל עבודה שהוא שולח אותי אליה בטלפון? 3. האם עבודות שאינן מתאימות כגון עבודה במשמרות שבהן איני יכולה לעבוד נחשבות לי כסירוב לקבלת עבודה ולהפסקת דמי האבטלה?
תודה על המענה מורן
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
29/8/2011
התנאי הבסיסי לזכות בדמי אבטלה הוא לבצע את הנחיות לשכת התעסוקה ובכלל זה התייצבות בלשכה.
יעל
שאל/ה:
אבטלה-לאחר התפטרות מחופש לידה
29/8/2011
התפטרתי לאחר חופשת לידה שלי... התפטרתי לצורך טיפול בתינוק -העבודה הייתה במשמרות לא גמישות ואין לי סידור לתינוק...מהסיבה הזאת התפטרתי. איך שהתפטרתי ניגשתי ללשכת התעסוקה לחיפוש עבודה מתאימה....לאחר חודש וחצי שהחתמתי בלשכה ניגשתי לדרוש דמי אבטלה מביטוח לאומי....מהסיבה שנכתבה למעלה... קיבלתי מכתב שאינני זכאית לדמי אבטלה (ע"פ סעיף 166 חוק לביטוח לאומי) "מהסיבה שהפסקתי לעבוד מרצוני מבלי שהייתה הצדקה לכך"-זה הנימוק שהם כתבו במכתב... שאלתי היא?: מדוע זאת לא סיבה מוצדקת???????? הרי ההתפטרות הייתה לצורך טיפול בתינוק שאין סידור מתאים....
ומה עושים? אפשר לערער?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
29/8/2011
מי שהביטוח הלאומי לא הכיר בהתפטרותה כסיבה מוצדקת יכולה לקבל דמי אבטלה לאחר תקופת המתנה של 90 יום מיום מיום הפסקת העבודה. חשוב שתתיצבי בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא תאבדי את הזכאות לדמי האבטלה.
אם החלטת המוסד לביטוח לאומי אינה מניחה את דעתך, אתה רשאית לערער לפני בית הדין לעבודה.
יעל
הגיב/ה:
מה עושים?
30/8/2011
אבל מדוע הביטוח לאומי לא הכיר בהתפטרותי כסיבה מוצדקת? אין לי סידור לתינוק ! העבוןדה במשמרות לא גמישות-לכן עזבתי.....מדוע זאת לא סיבה מספיק טובה? ואיזה סיבה צריך היה לכתוב להם נגיד במידה ואני ערער מה עליי לעשות? מה להגיד?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליעל
30/8/2011
סידור לתינוק, אינה סיבה להתפטרות.שקלת מה טוב לילדך, ושמת את בנך בדר עדיפות ראשון, וזה נכון, אנו מביאים את ילדינו לעולם מתוך רצון שלנו ואהבה רבה, הם לא התבקשו להגיע לעולם, ועל כן אנו מחוייבים להם את הכי טוב גם במחיר של התפטרות מעבודה. שקולים אימאיים אלו לא מתיישבים עם חוקי עבודה, אז זה המחיר.אני מאמינה, שילדך יגדל מעט תוכלי למצוא את הפתרון הטוב, הן לחזור למעגל העבודה והן לגדל את בנך, בהתאם לצרכיו. כמו שכולנו עושות.. בינתיים תהני מדמי אבטלה, בהתאם לזכויותיך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מהא
שאל/ה:
תביעה להבטחת הכנסה
29/8/2011
אני בהריון בשבוע 14 כיום, הגשתי תביעה להבטחת הכנסה לביטוח לאומי. כי פוטרתי מעבודתי בשל שאני בהיריון. אני אמא חד הורית, וביטוח לאומי התקשר אלי לשאול על האב של הילדים, עניתי שאין אבל יש אב ביולוגי, והוא לא בן זוג, וגם לא ידוע בציבור ולא גר עמי. האם ביטוח לאומי יכול לשלול את זכאותי לתשלום הבטחת הכנסה רק בשל שאין לי בן זוג או אב לילדים.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
29/8/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
מצבים שבהם ניתן לבחון זכאות של מי שחי בנפרד מבן/בת הזוג לצורך זכאות לגמלת הבטחת הכנסה: בן זוגך נמצא במאסר או במעצר יותר מ-30 יום. עליך להציג אישור משירות בתי הסוהר על תקופת המאסר של בן הזוג.
אתם חיים בנפרד, שלא תחת קורת גג אחת, ובן זוגך אינו מכלכל אותך 30 יום רצופים לפחות. על אישה החיה בנפרד מבן זוגה לתבוע ממנו מזונות בעבורה בבית דין. אלא אם כן הוא נכה, וקצבת הנכות היא הכנסתו היחידה, או אם אין בני הזוג חיים יחד יותר מ-12 חודשים.
אתם אינכם מנהלים משק בית משותף, ובן זוגך אינו מכלכל אותך והוא חויב במזונותיך על-פי פסק דין. עליך להציג פסק דין למזונות.
בן הזוג אינו מכלכל אותך ואת/ה נמנע/ת מלתבוע מזונות מחשש לפגיעה גופנית.