פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
במסגרת מאבק הרופאים וכחלק מהתפטרות קולקטיבית הגשתי מכתב התפטרות אשר יכנס לתוקפו ב 4/9/11. ב 15/8/11 ילדתי וכעת אני בחופשת לידה. האם משום שהתפטרתי (ולא על מנת לטפל בילד) איני זכאית לדמי לידה? לציין כי עבדתי מעל שנתיים טרם התפטרותי באותו מקום עבודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה
27/8/2011
ההתפטרות היא רק מספט. וילדת באוגוסט, תהיי זכאית לדמי לידה כחוק. בברכת מזל טוב עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אכרם
שאל/ה:
תאונת דרכים בחזרתי מהעבודה
25/8/2011
בחזרתי מהעבודה עשיתי תאונת דרכים ועברתי לבית החולים באמבולנס . סה"כ ימי החופשה שלי היו 2 ( שני ) ימים . האם עליי לפנות לביוטח הלאומי בכדי להכיר בתאונה כתאונת עבודה או אפשר לפנות לחברת הביטוח ישירות . ותודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאונת דרכים
27/8/2011
לבטוח לאומי תוכל לפנות בעיניין ק. נכות, ועליך לפנות לחברת הבטוח. ממליצה להעזר בעורך דין. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יסמין
שאל/ה:
ימי מחלה ושמירת הריון
24/8/2011
שלום רב, אני נמצאת בשמירת הריון מאז השבוע השני של יולי, עקב צירים מוקדמים והחרפת המחלה הכרונית ממנה אני סובלת עקב ההריון, ומטבע הדברים מאחר וזה לא היה ברור מלכתחילה שזו הולכת להיות שמירת הריון ממושכת הגשתי למעביד שלי אישור מחלה, וקיבלתי את משכורת יולי במלואה כולל כוננות ואחזקת טלפון להם הייתי זכאית עד אז, למרות שעקב מצבי הפסקתי להיות כוננית או להשתמש בטלפון לצרכי עבודה. השבוע, משעבר יותר מחודש מאז שאני בבית, וברור שהמצב לא עומד להשתפר בעתיד הקרוב, הרופאה שלי המליצה שאני אגיש בקשה לביטוח לאומי לקבלת גמלה של שמירת הריון, ומילאה עבורי את הטופב הדרוש. כאשר בדקתי את הנושא באתר של הביטוח הלאומי, נכתב שם שלא ניתן לקבל את הגמלה עבור ימים שכבר שולמו על ידי המעביד כימי מחלה. מטבע הדברים, כמובן שאני מעדיפה לקבל גמלה ולא "לבזבז" את ימי המחלה שעוד נותרו לי (למרות שהצלחתי לצבור הרבה), כי מן הסתם אני אזדקק להם עוד בעתיד גם עבור מחלות ילדים וגם מאחר ואני עצמי חולה במחלה כרונית שמאלצת אותי מדי פעם להישאר בבית, מחלה שנוטה להחריף בעקבות לידות. לפיכך שאלותי הן: 1. האם ניתן לקבל גמלת שמירת הריון גם כאשר יש לי עדין צבירה של ימי מחלה? 2. האם עלי להימנע מלהגיש למעביד ימי מחלה על מנת שאני אוכל להיות זכאית לגמלת ההריון? 3. האם יש ביכולתי לקבל את הגמלה רטרואקטיבית, גם עבור הימים שכבר קיבלתי ימי מחלה? מנהל החשבונות של העמותה בה אני עובדת אמר שלמיטב ידיעתו אני יכולה להחזיר את התשלום שקיבלתי עבור ימי המחלה שכבר ניצלתי, ולצבור אותם מחדש. ואם כן - כיצד מבצעים זאת? תודה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ימי מחלה/גימלת הריון
27/8/2011
ראי תשובתי לסיוון מיום 27/08/2011 , בברכת הצלחה ומזל טוב, עו"ס טובה יששכרי
מימי
שאל/ה:
לאפוטרופוס מגיע קצבה חודשית?
24/8/2011
אימי נפטרה והוריי גרושים אין לנו קשר עם אבי ואני (ובעלי) הולכת להיות אפוטרופוס של אחי בן ה8 וחצי האם מגיעה לי איזה קצבה חודשית שתעזור לנו?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אפוטרופסות/תשובה למימי
27/8/2011
לאחר קבלת מינוי אפוטרופסות, תוכלי לצרף בקשה, ולנמק את מס. השעות והתכנים שמעסיקים אותך לאפוטרופא לאחיך, על מנת למלא את כל צרכיו החינוכיים, הפיסיים, ריגשיים וכו. ולבקש קצבה חודשית אשמח לעזור.... בברכה עו"ס טובה יששכרי
שירה
שאל/ה:
דמי אבטלה חלקיים לאחר לידה
24/8/2011
שלום התפטרתי מעבודתי לאחר חופשת לידה וניגשתי תביעה לדמי אבטלה קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שלא כ״כ מובן לי הם אשרו לי את הדמי אבטלה ואכן שילמו לי אותם בחלקם אך הם נאלצים לפי סעיף 166 לשלול לתקופה מסוימת הדבר לא מובן לי כיון שהבנתי שהתפטרות לצורך הטיפוח בילדה הינה התפטרות מוצדקת ואני המפרנסת העיקרית חשמלי 2 ילדים אשמח אם תסבירו לי מה קורה פה ואם אכן חלה טעות ומה עלי לעשות תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שירה
27/8/2011
במקרה שלך, אני ממליצה לפנות למוסד לבטוח לאומי, ולבקש הסבר. בברכה עו"ס טובה יששכרי
טטיאנה
שאל/ה:
שברתי רגל באולם אירועים,מה מגיע לי מבטוח לאומי?
24/8/2011
שברתי את הרגל באשמתי באולם אירועים,חודש כבר בבית עם גבס על הרגל.האם מגיע לי משהו מבטוח לאומי?
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
נפגע תאונה
29/8/2011
חוק ביטוח נפגעי תאונות מזכה בתשלום את מי שנפגע בתאונה, ועקב התאונה איבד את כושרו לתפקד. החוק חל על כל אדם, תושב ישראל, שמלאו לו 18 שנים ועדיין לא הגיע לגיל הפרישה, לרבות עקרת בית שאינה מבוטחת בביטוח הלאומי. הקצבה לפי חוק זה משולמת לכל היותר בעד 90 יום של אבדן כושר התפקוד.
טופס תביעה לתשלום דמי תאונה יש להגיש בסניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום המגורים בתוך 90 יום מיום התאונה. תביעה שהוגשה לאחר מועד זה עלולה להידחות.
אלון
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה - בעל מניות שלא מקבל שכר
24/8/2011
שאלה זו נשאלה מספר פעמים גם בפורום הזה, אך לא מצאתי תשובה חד-משמעית. עבדתי כשכיר ופוטרתי. הגשתי בקשה לדמי אבטלה ובמקביל הצטרפתי כשותף לעסק חדש כבעל 20% מניות. באתר של ביטוח לאומי רשום במקום אחד ש"בעל שליטה בחברת מעטים אינו זכאי לדמי אבטלה". במקום אחר רשום ש"מובטל שיש לו הכנסה מעבודה (שכיר), או ממשלח יד (עצמאי) בתקופה שבעדה הוא מקבל דמי אבטלה, חייב לדווח על ההכנסות האלה. ההכנסות ינוכו מדמי האבטלה המגיעים לו". מכאן נובע, לכאורה בניגוד לקביעה הראשונה, שכל עוד ההכנסה מהעסק קטנה מדמי אבטלה, זכאי הפרט לקבל דמי אבטלה במלואם או בגובה ההפרש. יתרה על-כך, בפורום כאן השיב לשאלה זהה עו"ד נאדר ג'רג'ורה בתאריך 18/10/2010 16:49 (forum/print.asp?f=33&m=34646) ש"מי שמקים עסק עצמאי לאחר שפוטר זכאי אף הוא לדמי אבטלה, בכפוף לכך שאין לו הכנסות בתקופה בה הוא זכאי לדמי אבטלה". אש איפה האמת?
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
דמי אבטלה
29/8/2011
מעמדך בביטוח לאומי וחובת התשלום נקבעת עפ"י הגדרות הבטל"א ולא הסטאטוס התעסוקתי שלך.
מומלץ בנסיבות הענין כי תפנה לבטל"א באמצעות רו"ח שלך להסדרת מעמדך הביטוחי והזכאות לקצבאות הבטל"א.
זהר שקד
שאל/ה:
לספר למעסיק על הריון
24/8/2011
שלום אני בשבוע 9 להריוני ,בחודש השני. התחלתי עבודה חדשה ב 1 למאי 2011 מתי אוכל לספר למעסיק שלי על ההריון כך שהחוק יגן עליי מפיטורים ? ובנוסף,עד איזה חודש הריון אני מחוייבת לספר מבחינת חוק ?
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
פני בבקשה לפורום דיני עבודה
29/8/2011
אסנת
שאל/ה:
זכאות לאבטלה לאחר עבודות פרילנס
24/8/2011
שלום,
אני עובדת כמה חודשים בעבודות פרילאנס, לפי שעות, ומוציאה חשבונית דרך חברה אחרת שבתמורה משלמת לי שכר (כלומר אני שכירה של חברה אבל ללא חוזה, עם שעות עבודה וימי עבודה משתנים)
יוצא לי לעבוד בסביבות 12-15 ימים בחודש.
כנראה ועבודות הפרילאנס ייסתיימו בקרוב. (יש לציין שעבודות הפרילנס הם בחוזה חתום שבו אני מוגדרת כ"יועץ חיצוני" ומוגדרים ל6 חודשים)
האם אהיה זכאית לדמי אבטלה? מכיוון שאיני מפוטרת באופן ישיר.
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
דמי אבטלה
29/8/2011
מעמדך בביטוח לאומי וחובת התשלום נקבעת עפ"י הגדרות הבטל"א ולא הסטאטוס התעסוקתי שלך.
מומלץ כי תפני לבטל"א ותסדירי את מעמדך הביטוחי טרם אבטלתך.
טליה
שאל/ה:
זכאות אבטלה - תקופת האכשרה
24/8/2011
שלום רב, לגבי חישוב תקופת האכשרה קודם לאבטלה - "לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה"
האם הכוונה ל360 ימי עבודה בפועל? משמע בחודש של 4 שבועות בדיוק נחשב כ 20 ימי עבודה?
עו"ד יגאל כהן
הגיב/ה:
תקופת אכשרה
29/8/2011
קודם לאבטלתך היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה
קארן
שאל/ה:
עיקול דמי לידה דחוף
24/8/2011
שלום, אני אמורה לקבל דמי לידה בגובה של לערך 18000 ש"ח, אך בחשבוני בבנק הדואר ישנו עיקול מזה חודש, האם ניתן לעקל כסף זה? יש לציין כי זו הכנסתי היחידה בשל כך שהידוע בציבור שלי עבר ניתוח ברך
איגור
שאל/ה:
הייתי חולה ומאושפז חודש - למה אני זכאי?
24/8/2011
הייתי חולה עם ימי מחלה מעל לחודש ימים - האם אני זכאי להבטחת הכנסה או לכל דבר אחר מביטוח לאומי? כיצד לקבל זאת? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
איגור
24/8/2011
במידה ומיצית את מכסת ימי המחלה, ועדיין אינו מסוגל לעבוד, תוכל לתבוע להבטחת הכנסה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אודליה
שאל/ה:
צמצום היקף המשרה
23/8/2011
חודשיים לפני תאריך הלידה המשוער משרתי תצומצם בעקבות ההריון. האם היום הקובע לחישוב דמי הלידה הוא היום בו משרתי תצומצם או רבעון לפני הרבעון שסמוך ללידה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אודליה
24/8/2011
היום הקובע לתשלום דמי לידה, הוא היום שהפסקת לעבוד במהלך ההריון והסתיים בלידה.ועל כן החישוב הוא מיום זה לאחור, בהתאם לוותק, והחודשים בעבורם שולמו דמי הבטוח לאומי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אדם
שאל/ה:
הוצאת תלוש על ידי לא עצמאי
23/8/2011
אני סטודנט, עובד אצל עובד מדינה בהקלדה. השאלה שלי האם יש דרך שהוא יוכל להוציא לי תלושי משכורת על מנת שאפטר מהתשלום החודשי לביטוח לאומי בלי שהוא יצטרך לפתוח עסק וכדומה (שמעתי במעומעם שיש כזה דבר לבייביסיטר או לעובדות משק בית)?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אדם
24/8/2011
על המעסיק להצהיר על העסקת עובד, ולשלם עבורו בטוח לאומי, בניכוי חלקו של העובד.יפנה לבטוח לאומי, ויקבל הדרכה על אופן בצוע התשלום. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יגאל
שאל/ה:
נכות 100% זמנית
23/8/2011
מתאריך 26.12.10 עד 7.4.11 נקבע לי 100% נכות כללית ומתאריך 8.4.11 נקבע 50% עד 30.9.11 עבור הנכות של 50% אני מקבל קיצבת נכות כ-1300 ש"ח. עבור 3 חודשיים הראשונים לא קבלתי תשלום ברצוני לציין שלא היה לי שום הכנסה בתקופה זו.שאלתי נכון הדבר שבמשך 90 יום הראשונים הביטוח לאומי \החוק קובע שלא משלמים עבור 3 חודשים הראשונים שום קציבה
תודה מראש לתשובתכם
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
יגאל
24/8/2011
ממה נובעת הנכות, האם עבדת בעבר?, בכל מקרה , הבטוח לאומי, ידון בתביעה לק. נכות, שלושה חודשים ראשונים, לאחר שהפונה אבד כושרו להשתכר. בברכה עו"ס טובה יששכרי