פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני מורה במקצועי ועובדת שכירה ב-2 מקומות עבודה. 1. עבודה עיקרית שם אני מרוויחה את רוב משכורתי 2. מועדון ספורט עבוה משנית להשלמת הכנסה. השנה הייתי בשנת שבתון/השתלמות (חל"ת) מקבלת כל חודש מקרן ההשתלמות מענק (חסכון שלי) וילדתי בתוך שנת השבתון בתחילת ב8.4.2011. הגשתי לביטוח לאומי תביעה לדמי לידה מ-2 מקומות העבודה והם שילמו לי רק על העבודה המשנית הטענה ששם עבדתי עד יום הלידה ומהעבודה העיקרית יצאתי לשבתון בספטמבר 2010. כלומר הם טוענים שאם לא הייתי עובדת בעבודה המשנית היו לוקחים את חודשים יוני יולי ואוגוסט 2010 חודשים אחרונים שעבדתי בעבודתי העיקרית (מדובר ב30,000) לעומת 5000 שקלים שקיבלתי מהעבודה המשנית. נשמע לי מאוד לא הגיוני מה עלי לעשות כדי לקבל מהם את דמי הלידה מעבודתי העיקרית?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה
31/7/2011
דמי לידה מירביים משולמים 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני "היום הקובע", - יום הפסקת העבודה בזמן ההריון/לידה, או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני "היום הקובע", ובאותה תקופה, שולמו דמי בטוח ע"י המעסיק.חסכון,עליך לבדוק,אם השבתון, שבו לא היתה הכנסה לפיה המעסיק שילם עבורך בטוח לאומי, ניכלל בתקופה זו. בברכת מזל טוב עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
שאל/ה:
למה לא קבלתי זכות לנכות ומה הקשר בין מצב בראותי לעבודה
29/7/2011
ברצוני לשאול מספר מספר שאלות בנוגעי לבקשת נכות שבקשתי כתוב שהבקשה בענין הנכות נדחה מאחר ",אין 90 ימים רצופים בהם הכנסתך מהעבודה נמוכה מ60% מהשכר הממוצע החל מיום 01/06/10 מה אומרת הדחיה הזו ? ואילו טפסים עלי להגיש בכדי לערער ? ומה הסכוי שעירעור הזה יתקבל ולא ידחה בשנית ? הרי מצב הבראותי לוקה בחסר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכות לנכות
29/7/2011
בדרך כלל לא מגישים תביעה לפני 90 יום, מאז הפגיעה. אם עברו 90 יום, מצבך הבריאותי מצביע על צמצום כשר עבודה, תוכל להגיש שוב... כדאי להעזר באיש מקצוע. אשמח לעזור בהמשך בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רביבה יפה
שאל/ה:
מבוקשת עזרה מלאה רצוי פיליפינית
29/7/2011
אני בת למעלה מ-87 מתקשה בכל תחומי התפקוד אני דוברת עברית ואנגלית קבלתי מכתבים משלושה רופאים בשטחים שונים והם ממליצים על עזרה מלאה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
רביבה יפה
29/7/2011
עליך לפנות לחברת סעוד.. אריכות ימים ובריאות, שבת שלום עו"ס טובה יששכרי
ליאור
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי על ידי מעביד
29/7/2011
שלום רב, בתלושי השכר שלי כמאבטח טיולים מופיע בסעיף ביטוח לאומי סכומים משתנים לפעמים אפילו שקלים בודדים לאותו חודש. האם זה מוציא אותי ידי חובה?
תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לליאור
29/7/2011
ממליצה, שתפנה לסניף הקרוב לביתך, לבדוק אם אתה מכוסה מבינת תשלום לבטוח לאומי על מנת לשמור על זכויותיך. בברכת שבת שלום עו"ס טובה יששכרי
לירון
שאל/ה:
אישתי עברה וועשה בתל השומר.ולפני חודש עוד וועדה רפואית.
29/7/2011
ערב טוב למנהלי הפורום היקרים.
בעקבות החמרת מצבה של אישתי במחלת לימפדמה בשתי רגלייה הגשנו החמרה על מצב הרפואי.(כרגע יש 53 רפואי)(ואי כושר 60 אחוז לצמיתות)
היתי עם אישתי בתל השומר והיא עברה את הוועדה.(בדיקת אי כושר) ישב שם רופא שבחן את התיק לעומק כולו מסמך מסמך ובדק את אישתי.(25 דק וועדה) הצגנו לו חוו"ד פרופסור כלי דם כולל סעיף לנכות של לימפדמה בלבד לא כולל סיבוכים אחרים) אישתי הסבירה לרופא את כל חומרת המצב ואת ההגבלות היום יומיות והקושי הרב.והסברנו שהמחלה פרצה לפני חצי שנה לערך, .והרופא אמר שיטפלו בזה בכל מה שצריך. מסרנו גם את המסמכים של הבדיקות של מיפוי לימפדמה.+מסמך פזיוטרפיה על המשך טיפולים ובדיקות דם. הפרופסור לכלי דם רשם כך, "לגברת בצקות קשות משניות. להשמנת יתר והיפובומניה משנית היא אינה מגיבה לטיפולים ומוגבלת ביותר, ביכולת תנועה. ובגלל שילשולים קשים כל חצי שעה,מבחינתי היא 100%נכה." וחיים הוא ציין סעיף להלן הסעיף.מה זה הסעיף הזה? איני מוצא אותו. " יש להתאים לה סעיף לפי 11(2) 50% בעבור לימפדמה בלבד" התיק עבר בחזרה לסניף ב17 לחודש כמה זמן זה לוקח? אישתי חולה מאוד וזקוקה לכסף לקנות תרופות וציוד רפואי. המצב רק מחמיר אני לא יודע כמה זמן זה יקח עוד אשמח לתשובה בענין ועידוד תודה רבה וכל טוב האם בעקבות המצב ינתן גם רטרו על התקופה של המחלה?
לירון
הגיב/ה:
וועשה=וועדה!!
29/7/2011
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ללירון
29/7/2011
קצת סבלנות.. הבטוח לאומי מעוניין לעזור... תנו לו את הזמן, יעשה כמייטב יכולתו.. בדרך כלל, לוקח כחודש ימים, לקבלת תשובה..אם יעבור יותר זמן, אתה יכול לפנות לבטוח לאומי, ולשאול באיזה שלה בתהליך קבלת התשובה נימצא התיק.. רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
לילך
שאל/ה:
סיוע מביטוח לאומי
28/7/2011
שלום
אני נכת ביטוח לאומי 75% נפשי כבר מס' שנים אני לוקה במס' הפרעות נפשיות, כאשר אחת מהן מונעת ממני יציאה לעבודה. אני משתכרת מקצבה בלבד.
אני סובלת מבעיות אכילה (לא משהו שידוע לביטוח לאומי), ולאחרונה הגעתי לתת משקל ואני יודעת שאם לא אפנה לטיפול עכשיו, אולי יהיה מאוחר מדי.
קופת החולים לא יכולה לעזור לי מבחינה כלכלית, כיוון שקיבלתי בעבר טיפול בן שנתיים+ בתמיכה כלכלית מלאה שלהם.
היום, כמו שאתם יכולים לדעת- אין לי אפשרות לממן טיפול פסיכולוגי עם קצבה כ"כ נמוכה (מחיר ל45 דקות אצל פסיכולוג= 300-400 שקלים, כאשר אין זה פרקטי לעבור טיפול אם אינו אחת לשבוע).
רציתי לדעת אם אני יכולה לקבל עזרה מביטוח לאומי, למרות שאינו מכיר בבעיות האכילה שלי (אבל מכיר בבעיות שאישיות).
במידה ויש אפשרות כזאת- לאן אני יכולה לפנות כדי לקבל עזרה?
אני ממש אשמח לעזרה
תודה רבה מראש וסופ"ש נעים.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
סיוע מבטוח לאומי - תשובה ללילך
29/7/2011
את זכאית להגיש תביעה לבטוח לאומי להחמרת מצב, וגם תביעה לשרותים מיוחדים, כמו כן ממליצה לפנות לעמותת נופית - בית שקומי לצעירות המאובחנות כסובלות מהפרעות אכילה, ליווי ותכנית חשובה ויעילה. אשמח לעזור בהמשך, בברכת סוף שבוע נעים גם לך, עו"ס טובה יששכרי
יגאל
שאל/ה:
קצבה חודשית נכות מעבודה
28/7/2011
שלום רב
נקבעו לי 39% נכות מהמלל עקב תאונת עבודה ואני מקבל קצבת נכות חודשית. הנכות נקבעה לי לפני שהתחתנתי ונולדו לי ילדים - שאלתי היא האם כיום כשיש לי 3 ילדים הקצבה אמורה להיות גבוהה יותר או שאין קשר? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
יגאל
28/7/2011
עליך לעדכן את המוסד לבטוח לאומי בשינוי הסטטוס, נישואין וילדים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אסתר
שאל/ה:
פיטורין ומעבר לעבודה זמנית
28/7/2011
החברה מכרה את הפעילות וכולם מפוטרים. מכיוון שאני בהריון מצאתי עבודה זמנית בלבד ל-4 חודשים/עד הלידה בשכר נמוך יותר. לאחר מכן אני רוצה לקבל אבטלה (לאחר חופשת לידה). האם אני יכולה לקבל אבטלה לפי השכר במקום עבודתי הנוכחי או רק לפי מקום העבודה האחרון? האם אני מקבלת דמי לידה לפי מקום עבודתי הנוכחי (יש אישור פיטורים מהתמת) או לפי מקום העבודה האחרון (זמני, שכר נמוך) ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
28/7/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
תקופת אכשרה - לעובד בשכר חודשי - עבדת 360 ימים, שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים, שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
במניין הימים לתקופת אכשרה ייכללו:
ימי עבודה ימים שבעדם שולמו דמי לידה. ימים שבעדם שולמה גמלה לשמירת הריון.
תקופות היעדרות מעבודה שמאריכות את תקופת ההתייחסות של 540 הימים
חופשת לידה, לפי סעיף 6 לחוק עבודת נשים, אם לא שולמו בעדה דמי לידה תקופת שמירת הריון, אם לא שולמה בעדה גמלה לשמירת היריון חופשה ללא תשלום לאחר לידה, לפי סעיף 7 לחוק עבודת נשים ימי היעדרות מעבודה מסיבות שאינן תלויות ברצונו של העובד - עד 30 ימים.
יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
שלום
שאל/ה:
האם נכה אשר המוסד לביטוח לאומי מתעמר בנכה
28/7/2011
השכם והערב, ולא נותן לנכה את מה שמגיע לנכה לפי החוק, והנכה כל הזמן או בועדות עררים לאי כושר או נמצא בבית דין לעבודה. וכל פעם יש סיבובים בין בתי הדין לעבודה ובין ועדות העררים, וזה נמשך נניח 10 שנים, וכתוצאה מזה, נכה אשה אשרלא קיבלה מספיק כסף למחייתה, נעשתה נותנת שירותי מין בתשלום לגברים,, וילו גבר נכה ..נעשה חולה...ועשה ניסיו להתאבדות או התאבד... האם המוסד לביטוח לאומי לא חייב לשלם נזיקין לנכה (גבר או אשה ) או לשארים שלו ?
האם על פי חוק , המוסד לביטוח לאומי פטור מתביעות נזיקין כפי שלפי חוק הנכים (נכי צה"ל , אגף השיקום פטור מתשלום עבור תביעות בנזיקין.
תודה רבה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שלום
28/7/2011
ממליצה לפנות ללשכת הרווחה הקרובה למקום מגוריך, ויוכלו לעזור לך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אילנה
שאל/ה:
בעיה אם עורך דין בגלל פיצויים
28/7/2011
אבא שלי פוטר מהעבודה הוא פנה לעורך דין בשביל שיעזור לו אם הפיצוים העורך דין לא עשה כלום בסופו של דבר החברה פשטה רגל ואבא שלי קיבל את הפיצוים מביטוח לאומי לאחר כמה שנים בא העורך דין ודורש את האחוזים שלו 20% אם אני לא טועה. הוא כבר ביצע הוצעה לפועל וחסם את החשבון של אבא שלי ודורש את כספו. האם הוא יכול לעשות זאת? ולמי אפשר לפנות לעזרה? תודה רבה...
אקדמאי
שאל/ה:
אבטלה לאחר התפטרות
28/7/2011
שלום, הבנתי כי לאחר התפטרות דמי אבטלה משולמים לזכאים לאחר 90 יום. האם מי שחתם כל אותם 90 יום בלשכת התעסוקה מקבל את דמי האטלה לאחר 90 יום רטרו על אותם 90 ימים, או רק מכאן והבא..
רן
שאל/ה:
האם במצב כזה אני יכול להיות זכאי ל-40 אחוזים?
27/7/2011
30 אחוזים בגין תקנה 34 ד' 10 אחוז בשל הפרעה נוירולוגית
יגיע ל-40 במשוכלל?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות רפואית
28/7/2011
אחוזי הנכות רפואית נקבעים ע"י הועדה הרפואית בלבד. גם, כשקיימת אבחנה, על פי שקול דעת הוועדה, ייקבעו אחוזי הנכות. חשוב להתאזר בסבלנות ולקבל את תוצאות הוועדה. במידה, והתוצאות אינן משקפות את המצב , ניתן לערער. בברכה עו"ס טובה יששכרי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות רפואית
28/7/2011
אחוזי הנכות רפואית נקבעים ע"י הועדה הרפואית בלבד. גם, כשקיימת אבחנה, על פי שקול דעת הוועדה, ייקבעו אחוזי הנכות. חשוב להתאזר בסבלנות ולקבל את תוצאות הוועדה. במידה, והתוצאות אינן משקפות את המצב , ניתן לערער. בברכה עו"ס טובה יששכרי
בניון
שאל/ה:
שאלה בהקשר לליקויים רפואיים נכות כללית
27/7/2011
בפרוטוקול בליקויים הרפואיים כתוב לי: הפרעת אישיות 20 אחוז תקנה 34 ג' תסמונת טורט 10 אחוז תקנה 29
עכשיו השאלה היא: האם ניתן להוסיף עוד ליקויים לפי אותו תקנה ? למשל ברשימת הליקויים למשל עוד משהו כמו: פוסט טראומה 20 אחוז תקנה 34 ג' הפרעת אישיות 20 אחוז תקנה 34 ג' תסמונת טורט 10 אחוז תקנה 29
הגיוני?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אחוזי נכות
27/7/2011
קביעת הועדה הרפואית של הבטל"א אמורה להתייחס לכל הליקויים בגינם הגשת תביעה לנכות.אם בנסיבות הענין אתה חש מקופח אתה רשאי לערער על החלטת הועדה בפני הבטל"א (על ועדה ראשונה).
במקרה של החלטת ועדת ערר אתה רשאי לערער בפני בית הדין לעבודה בשאלה משפטית בלבד..
בניון
הגיב/ה:
דבר אחד בטוח לא נראה לי שבכלל קראת את השאלה.
27/7/2011
אבל לא נורא אתה במילא לא חייב לאף אחד כלום אבל עדיין עדיף שלא תענה בכלל
רונית לינק
שאל/ה:
אבדן הכנסה בעקבות נכות
27/7/2011
שלום רב , בעקבות בעיה רפואית בחוליות צואר ברצוני לצמצם הקף שעות עבודה. אני לא יודעת איך להתנהל ? אני עובדת בשני מקומות וברצוני להפסיק באחד מהם. אם אפסיק ואח"כ אדרוש עזרה מביטוח לאומי ולא יאשרו לי אצא "קירחת" מכל הכיוונים. האם אפשר קודם לבקש אחוזי נכות ואח"כ להפסיק עבודה ? איך להתנהל בתודה רונית
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אובדן הכנסה
27/7/2011
הפורום אינו עוסק ביעוץ אישי באם להתפטר אם לאו ובודאי לא בניבוי אחוזי נכות בועדות רפואיות.
מומלץ בנסיבות הענין כי תפני ליעוץ אישי.
יגאל כהן, עו"ד דיני עבודה ומימוש זכויות רפואיות וקצבאות מביטוח לאומי.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אובדן הכנסה
27/7/2011
הפורום אינו עוסק ביעוץ אישי באם להתפטר אם לאו ובודאי לא בניבוי אחוזי נכות בועדות רפואיות.
מומלץ בנסיבות הענין כי תפני ליעוץ אישי.
יגאל כהן, עו"ד דיני עבודה ומימוש זכויות רפואיות וקצבאות מביטוח לאומי.
אנונומי
שאל/ה:
השלמת הכנסה והעברה בנקאית
26/7/2011
האם אני יכול להעביר את משכורתי (העברה בנקאית ) לחשבון אבי שמקבל השלמת הכנסה מבלי לפגוע בו ובזכויותיו ??
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאנונימי
27/7/2011
גימלת השלמה משולמת על פי מבחן הכנסות שכוללים תמיכות מבני משפחה או ממקורות אחרים, בתנאי, שאינן עולות על סכום הגימלה. ברכה עו"ס טובה יששכרי.