פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני מקבלת קצבת זקנה מזה כחודשיים במקביל הגשתי תביעה לדמי אבטלה שאושרה אך נדחתה ל90 יום היות שפרשתי מרצון. שאלתי היא:א היה ומצאתי עבודה לפני תום הדחיה של ה90 יום האםהתביעה תבוטל מאליה. [ לפני שהגשתי תביעה לאבטלה נאמר לי בביטוח הלאומי בבדיקת הנתונים שאושרו שאני יכולה להשתכר עד כ4700 ועדיין קצבתי תישאר כפי שהיא] האם התביעה לדמי אבטלה שלא תמומש כפי הנראה יכולה לפגום או להשפיע על קצבת הזקנה שלי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תביעת אבטלה בפרישה
13/8/2011
עד גיל 70 , קצבת זקנה מחושבת לפי מבחן הכנסות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
תום
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לבעלי נכות כללית
11/8/2011
האם יש הקלה במספר הימים בהם צריך לעבוד כדי להיות זכאים לדמי אבטלה, לבעלי נכות כללית ברמה של 60%? (יש לי 352 ימים במקום 360)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
13/8/2011
אין כפל קצבאות..יש חוק לרון ליוצאים לעבודה/או מפסיקים.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוסי
שאל/ה:
עוסק פטור ותשלום לביטוח לאומי
10/8/2011
שלום אני מרוויח בשנה כעצמאי 30,000 לפי ביטוח לאומי אני לא מבוטח מהביטוח לאומי בגלל שאני לא עובד 10 שעות לפי החוק.אז למה אני צריך לשלם ביטוח לאומי אם אני לא זכאי לשום דבר? הודיעו לי שיש חוב ורציתי לדעתצ מה אני יכל לעשות, אני לא חושב שזה הוגןן לשלם על משהו שאני לא מקבל ממנו ששרות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום בטוח לאומי
11/8/2011
על מנת להבטיח לשמר זכויות בבטוח לאומי, גם מי, שלא מתפרנס...מחוייב בתשלום מינימום של 86 ש.ח., חודש בחודשו. אחרת לא ישמרו זככויות .אי לכך, אני ממליצה להגיע לסניף הקרוב לביתך, להסדיר את החוב,על מנת לשמור על זכויותיך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
רחל
שאל/ה:
לעו"ד יגאל כהן -בהמשך לתשובתך
10/8/2011
מבחינת הפרשים אני יודעת שמגיע לי - הבעייה שהם טוענים שלפי חוקי ביטוח לאומי אם עברה שנה אי אפשר להגיש חישוב מחודש, אפילו שהמעסיק שילם לי עבור תקופה רלוונטית. ואני טוענת שלא היה לי אפשרות קודם להגיש הפרשים (כי הייתי 9 חודשים בהריון בשמירה ואח"כ עוד 3.5 חודשים בחופשת לידה ז"א יותר משנה לפי החוקים היבשיים שלהם) האם יש תקדימים למקרה כמו שלי??? אם הייתי בשמירה רק 3 חודשים למשל +3.5 חודשי חופשת לידה לא הייתה עוברת שנה מבחינתם והייתי זכאית
תודה שוב, רחל.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
14/8/2011
מומלץ כי תפני ליעוץ אישי ותשקלי בנסיבות המתוארות הגשת ערעור לבית הדין לעבודה.
רות מרחוב זימן תל אביב
שאל/ה:
המשך תשלום מזונות
10/8/2011
הבן שלי מתקרב לגיל 18. אני מקבלת מזונות מביטוח לאומי. תשלום המזונות ייפסק אוטומטיק בגיל 18, להבנתי. איך אוכל להמשיך לקבל מזונות כחוק, עד גיל 21? תודה רות.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום מזונות
10/8/2011
האם בפסק דין , שניתן ע"י בית משפט לעינייני משפחה, רשום עד גיל 18 או 21 ?
שירי
שאל/ה:
חישוב זכאות לקיצבת נכות כללית
10/8/2011
הופניתי לוועדת ערר לאחר שקיבלתי רק 53% נכות מן הוועדה הקודמת. במהלך הבדיקה "פלט" המזכיר שאני אקבל רק על ליקוי אחד (מיני כמה) סך של 30% נכות רפואית. אם מידע זה נכון, יש מצב שקבלת הקיצבה שלי מובטחת? אינני עובדת.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות כללית
10/8/2011
בנכות כללית קיים מרכיב של נכות כללית וכושר עבודה. המתיני בסבלנות למסקנות הועדה ולאחריה, ניתן לבחון את המשמעויות לגביך תוך בחינת מצבך הרפואי, תיעוד רפואי ומסקנות הועדה לאחר בדיקה הרפואית ובדיקת כושר העבודה שלך.
רחל
שאל/ה:
בקשת הפרשים אחרי שמירה+חופשת לידה
9/8/2011
אני יצאתי לשמירה ב1.1.10 ז"א ששמירת ההריון חושבה לי על פי שנת 2009. את ההבראה הייתי אמורה לקבל במשכורת ינואר 10/פברואר10 לפי נהלי החברה- ז"א בתחילת חודש פברואר10 ותחילת מרץ10 . בחודשים אלה כבר לא קיבלתי משכורת מהמעסיק , כיוון שקיבלתי שמירה ולכן נאמר לי שההבראה תשולם לי רק לאחר שאני יחזור מהחופשת לידה (או כמו שקרה אחרי שאני התפטרתי ועשיתי גמר חשבון). את ההפרשים קיבלתי בתלוש בדצמבר10 לאחר שילדתי. המעסיק פירט במכתב שחלק מההבראה והחופשה ששולם לי בדצמבר10 שולם עבור שנת 09. והחלק השני עבור שנת 2010 בה הייתי בשמירה , אך לפי חק על המעסיק היה לשלם לי את ההבראה.
למרות שהסברתי כך את המקרה מול ביטוח לאומי ,נשלחו לי 3 מכתבים נחרצים שאני לא זכאית לקבל את ההפרשים. ולא לא עברו 12 חודש מיום מהמעסיק שילם לי אלה חודש אחד בלבד.
אני יצטט מ2 מכתבים שנשלחו לי מהביטוח לאומי ברשותך , כדי להיות ברורה: " אינך זכאית לקבל את ההפרשים. התשלום הנוסף ששולם לך הבראה בחודש 12.10 . כאשר סופרים שנה אחורנית מגיעים לחודש ינואר 2010,וחודש זה הוא לאחר רבע השנה לפיה חושבו שמירת ההריון ודמי הלידה.(חודשים 10-12 2009), אם כן תשלום מדצמבר2010 לא נכלל .. זאת בכפוף לאמור בסעיף 352 ולתקנה 5.... הינך רשאית להגיש תביעה לבית דין לעבודה"
לאחר ששוב ניסיתי להסביר נשלח לי עוד מכתב- "פריסת דמי ההבראה מחושבת לפי חוקי הביטוח הלאומי (שנה אחורנית מחודש קבלת ההפרשים), על כן פריסת ההבראה מתבצעת על פי החק בלבד ולא על פי הנחיית המעסיק. "
האם אני זכאית להחזרים אלה ? אם כן ,איך אני יכולה להסביר לגוף הכ"כ בירוקרטי הזה שאני זכאית להחזרים?
דבר קטן נוסף.... אני קיבלתי הבראה עבור שנת 10 בה הייתי בהריון + בחופשת לידה(בנוסף להבראה של שנת 2009 שלפיה חושבה השמירה) את ההבראה כמובן קיבלתי מהמעסיק(אפילו שלא עבדתי אצלו בפועל בשנת 2010) לפי חק ולא מביטוח לאומי . האם גם על ההפרשים האלה אני זכאית לקבל החזרים ??? אני מקווה שאני ברורה
תודה רבה ,
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
9/8/2011
מומלץ בנסיבות הענין כי תרכזי את התיעוד הקיים בנושא ותפני לרואה החשבון שלך שיבדוק את חישובי השכר והתשלום של המעסיק ויבצע בדיקה למול הבטל"א לגבי זכאותך.
ארז
שאל/ה:
למרות ששילמתי ביטוח לאומי טוען שקיימים עוד חובות
9/8/2011
שלום מידי כמה זמן ביטוח לאומי שולח לי הודעה שאני לא שילמתי ביטוח לאמי לפני מספר שנים ויש לי חוב לפני שנה ביקשתי שיוציאו לי מהמסך אישור ששילמתי הכל והם עשו זאת. לפני כמה חודשים קיבלתי חוב על 2500 וצו עיקול על החשבונות שלי, הראתי להם אישורים והם הורידו לי את החוב ל 2300 מה אני יכל לעשות חוץ מלתבוע אותם על זה שכל פעם אני מפסיד עבודה בשביל להראות להם שהם טועים.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוב לבטוח לאומי
9/8/2011
תוכל לפנות לתלונות הציבור, שבבטוח לאומי, או שי"ל/ייעוץ לאזרח. בברכה עו"ס טובה יששכרי
קרן
שאל/ה:
אבטלה בעקבות מרחק
8/8/2011
שלום, הגשתי בקשה לקבלת דמי אבטלה בעקבות שינוי מגורים לאחר לידה למקום מרוחק ממקום העבודה. התשובה שקיבלתי היתה כי אני מתגוררת במרחק 36 ק"מ וע"כ אני לא זכאית לאבטלה אלא לאחר 90 יום. בבדיקה שערכתי המרחק מביתי למקום העבודה הינו בין 39 ק"מ (דרך הכביש הקצר ביותר, אך הפקוק ביותר) לבין 54 ק"מ דרך כביש 6 שמקצר בהרבה את זמן הנסיעה. האם יש לי "קייס" לערעור?
מור
שאל/ה:
החלפת רופאים בועדה
8/8/2011
שלום.
האם אני יכול לבקש / לדרוש מהמוסד לביטוח לאומי למנות רופאים בועדה הרפואית להחמרת מצב שלא היו בועדות קודמות שבהן הייתי (ועדה רגילה וועדה עליונה ) .
תודה
מור
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
החלפת רופאים בוועדה
9/8/2011
למיטב ידיעתי, לא ניתן להחליף רופאים בוועדה.. אין זו תכנית כבקשתך... בברכה עו"ס טובה יששכרי
יניב
שאל/ה:
צירוף נכויות לצורך זכאות לקיצבה
8/8/2011
האם ניתן לצרף נכות מצה"ל לנכות מעבודה לצורך זכאות לקצבה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
צירוף נכויות
9/8/2011
בהוראות אגף השיקום משהב"ט קיימות הוראות לגבי קבלת קצבאות נוספות בנוסף לנכות משהב"ט שמשמעותן קיזוז בקצבה ממשהב"ט. מומלץ כי תבחן את הנושא באמצעות יעוץ אישי.
צבי
שאל/ה:
חלק מהחודשים חושבו כתקופת אכשרה
7/8/2011
בתלושים יש לי 315 ימי עבודה ב12 חודשי, ביטוח לאומי טוען שיש לי רק289 ימים והחישוב שלו לפי מקסימום 25 ימים בחודש והיות והתשלום היה חודשי ולא יומי אין לי מספיק ימים, אבל הבאתי אישור מעסיק על תשלום נפרד לתוספות הימים שבכל חודש וזה עדיין לא מספק אותם והחלטתם נשארה בעינה האם יש טעם ללכת לבית דין לעבודה? היות ובמציאות עבדתי 315 ימים??? תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לצבי
8/8/2011
טרם לכתך לערר, כדאי להגיע לסניף הבטוח לאומי, מצוייד בטופסי 106 , ולערוך ברור נוקב איתם. בברכה עו"ס טובה יששכרי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חישוב ימי אבטלה
9/8/2011
עבור 5 ימי האבטלה הראשונים מכל תקופה של ארבעה חודשים ראשונים רצופים לא ישולמו דמי אבטלה, על פי חוק קצבת אבטלה..האם זה מסביר את החישוב של תשלום האבטלה לגביך?... בברכה עו"ס טובה יששכרי
איתן
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי למקבל קצבת זיקנה מביטוח לאומי
7/8/2011
עובדת משק בית בגיל הפנסיה המקבלת קצבת זיקנה מביטוח לאומי.
האם צריך לשלם בגינה ביטוח לאומי?
אם התשובה חיובית - באיזה שיעור? כמו עקרת בית רגילה?
במקרה שתהי תביעה - מה תקבל ועד מתי - הרי היא בגיל הפנסיה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום בטוח לאומי לעוזרת בית
8/8/2011
עד גיל 70 , קיצבת הזקנה משולמת על פי מבחן הכנסות. במידה, והעובדת היא מתחת לגיל 70, יש לדווח לבטוח לאומי ולשלם עבורה, בהתאם להכנסות. ככל שהיא צוברת יותר ימי אכשרה, הקצבה תהיה גבוהה יותר, וישמרו זכויותיה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
חנה ויינברגר
שאל/ה:
שכר לעובדת זרה בעקבות עלייה בשכר המינימום
6/8/2011
שלום רב, השבוע נתבשרנו כי שכר המינימום עלה בכ- 250 ש"ח לפיכך צריך להוסיף לשכרה של המטפלת ואולם האם המוסד לבטלא לא אמור אף הוא להעלות את ערך השעה ולהעביר יותר כסף לחברת כא, כך שעל המשפחה לא תהא תוספת כה רבה. אודה לתשובה מהירה. כי ב- 10 לחודש צריך לשלם למטפלת. בתודה חנה