פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אם עבדתי במשכורת חודשית שנה וארבעה חודשים אני זכאית לדמי אבטלה"?
ואם השכר היה 7000 ש"ח ברוטו וכל חודש הוסיפו לי שעות נוספות קבועות של 2000 ש"ח כי כך חילקו לי את המשכורת בעקרון לא עשיתי שעות נוספות האם יכלל בדמי אבטלה? חתמתי אבטלה קודמת במרץ 2010
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
3/8/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. אם לא תתייצבי בלשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, את עלולה לאבד את זכאותך לדמי אבטלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מירב
הגיב/ה:
תודה - אודה לתשובתך
3/8/2011
אני בת 34 מובטלת עבדתי שנה ואבעה חודשים 2. הפעם האחרונה שחתמתי בלשכת העבודה היתה הינואר פברואר ומרץ 2010 האם מגיע לי דמי אבטלה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
3/8/2011
תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה.
על פי החוק, מובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים, יופחתו להם תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה באופן הבא:
1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל התביעות לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ממספר הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממספר הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.
2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.
הכללים האלה חלים גם על מובטל, שמקבל דמי אבטלה בעבור תקופת השתתפות בהכשרה מקצועית.
חנה
שאל/ה:
הזכאות שלי לחופשת לידה וביטוח לאומי
2/8/2011
שלום. אני זכאית לחופשת לידה (שולמו עבורי ביטוח לאומי בשנים האחרונות במקום העבודה שלי) הייתי אמורה ללדת באמצע ספטמבר. אני מורה במקצועי וכיוון שאני מחנכת כיתה י"ב והחל מחודש מאי הכיתה שלי היתה בחופשת בגרויות, עשיתי עבודות נוספות בבי"ס ובתנועת נוער מסוימת. התשלום עבור כל העבודות הנ"ל היה צריך להתבצע במשכורת יולי וכך חשבתי שיחושב לי לחופשת הלידה שלי, אלא שהתינוק שלי בחר להקדים את זמנו ונולד ב24 ביולי. סיכמתי עם בי"ס שיכתבו בתלוש יולי את הסכומים על העבודות הנ"ל כהפרשים מאי ויוני ועם תנועת הנוער שיכתבו גם כהפרשים (הרו"ח שם אמר שהוא לא יכול לכתוב בתוך התלוש הפרשים של איזה חודשים ושהוא יוסיף את זה בכתב יד עם חותמת שלו). שאלתי היא האם ביטוח לאומי אמור לעשות לי בעיות או שהוא יהיה מוכן להחשיב סכומים אלו עבור חופשת הלידה שלי שמחושבת למשכורות אפריל-מאי ויוני? מקווה שכתבתי מספיק פרטים. תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
3/8/2011
על רואה החשבון שלך או עליך להסדיר את הנושא מול הבטל"א.
עומר
שאל/ה:
פיטורין ותקופת העסקה
2/8/2011
עבדתי בעבודה מעל שנה וקיבלתי הודעת פיטורין. בהודעת הפיטורין נאמר לי שאני עובד עד יום הפיטורין, אמצע מאי, אך אני אקבל את פיצויי הודעה מוקדמת כנהוג בחוק, במשכורת נוספת חודש לאחר מכן, התקבלה ביולי על חשבון חודש יוני. המשכורת התקבלה, ובין היתר נרשם סעיף שלביטוח לאומי אשר מנוכה ממני כחוק. כעת ביטוח לאומי מבקש ממני לשלם את דמי ביטוח לאומי כי מבחינתו סיום יחסי עובד מעביד הוא בחודש מאי, למרות שמקום העבודה מציין במפורש שאין חובה עלי לשלם את דמי ביטוח לאומי. מה עלי לעשות? האם על חודש יוני עלי לשלם את דמי ביטוח לאומי? אשמח גם לקבל הפניות לחוקים / תקנות בנושא.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פיטורין
3/8/2011
הבטל"א מתייחס למועד סיום יחסי עובד מעביד כמופיע במכתב הפיטורין ולא בתלוש השכר שלעיתים מונפק לאחר מועד סיום יחסי עובד מעביד.
עפ"י חוק עליך להסדיר את דמי הביטוח הלאומי במידה ואינך מועסק.
קירה
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי.הודעה לפני עיקול
1/8/2011
שלום.קיבלתי הודעה לתשלום חוב לביטוח לאומי בס"ך 12000 ש"ח.הודעה לפני עיקול.עקב החמרת מצב הרפואי הפחתתי שעות עבודה והכנסתי כיום 1100 ש"ח .אני לא יכולה לעמוד בתשלום סכום כזה .פניתי לביטוח לאומי.לא קיבלתי שום תשובה . מה אומר חוק במקרה שלי.מה ניתן לעשות ? למי ואיך לפנות כדי לבקש הפחת/הקפאת חוב? אין לי אפשרות כספית לפנות לעו"ד מי יכול לעזור לי בטיפול מול ביטוח לאומי?
קירה
שאל/ה:
החמרת מצב רפואי חוב לביטוח לאומי
1/8/2011
שלום.קיבלתי הודעה לתשלום חוב לביטוח לאומי בס"ך 12000 ש"ח.הודעה לפני עיקול.עקב החמרת מצב הרפואי הפחתתי שעות עבודה והכנסתי כיום 1100 ש"ח .אני לא יכולה לעמוד בתשלום סכום כזה .פניתי לביטוח לאומי.לא קיבלתי שום תשובה . מה אומר חוק במקרה שלי.מה ניתן לעשות ? למי ואיך לפנות כדי לבקש הפחת/הקפאת חוב? אין לי אפשרות כספית לפנות לעו"ד מי יכול לעזור לי בטיפול מול ביטוח לאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוב לביטוח לאומי
2/8/2011
חוב לביטוח לאומי צובר הצמדה וריבית .
מומלץ כי תגשי לסניף הבטל"א במקום מגוריך למח' הגביה, הציגי את קשייך ותנסי להגיע להסדר תשלומים של החוב בהתחשב במצבך הכלכלי והאישי.
שמשון
שאל/ה:
נכות כללית = שאלה
1/8/2011
שלום רב ! אני מקבל נכות כללית .שאלתי היא האם אני יכול במקביל לעבוד כשכיר או עצמאי ,או האם יש מגבלות אחרות שיכולות לשלול ממני את הקצבה. בתודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוק לרון
2/8/2011
החל ב-1.8.09 נכנס לתוקף תיקון חוק הביטוח הלאומי, הבא לשפר את התנאים של מקבלי קצבת נכות שיוצאים לעבוד. התיקון בחוק משפר את התנאים של מי שיוצא לעבוד, ואינו פוגע בזכויות של מי שלא עובד.
עיקרי התיקון:
אם נקבעה לך דרגת אי-כושר יציבה, לא תיבדק מחדש עם צאתך לעבודה. הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה, יהיה תמיד גבוה יותר מסכום הקצבה בלבד. לכן ככל שתרוויח יותר מעבודה, כך הכנסותיך הכוללות יגדלו. תמשיך לקבל הטבות נלוות על-פי הכללים שנקבעו. רשת ביטחון למשך שלוש שנים - אם הפסקת לקבל את קצבת הנכות בגלל שהתחלת לעבוד או בגלל שהכנסותיך מעבודה עלו, תהיה מוגן ברשת ביטחון. כלומר במשך 3 שנים מיום שהפסקת לקבל את הקצבה, אם תפסיק לעבוד או שהכנסותיך יירדו שוב, תוכל לשוב ולקבל את קצבת הנכות בלי לעבור בדיקה מחדש. אם בחודש יולי 2009 תקבל קצבת נכות ויהיו לך הכנסות מעבודה, תקבל קצבה לפי החוק החדש, רק אם תבחר בכך. על-פי החוק קיימת קצבה חדשה - "קצבת עידוד". קצבה זו תשולם במקום קצבת הנכות, למי שהכנסתו מעבודה עולה על הסכום שנקבע בחוק. בכך יישמר העיקרון, לפיו הסכום הכולל שתקבל מעבודה ומקצבה יהיה תמיד גבוה יותר מקצבת נכות בלבד. על פי התיקון בחוק נקבעו 4 דרגות אי-כושר: 60%, 65%, 74% או 100%.
יואל
שאל/ה:
תאונת עבודה וחדירת לכלוך מתחת לעור
1/8/2011
נפגעתי בפנים בעבודה הפגיעה מוכרת כתאונת עבודה האים אני יכול לתבוע אחוזי נכות עבור השינוי בפנים ובמקביל להתחיל בטיפולים אסטטים שאמורים להיות ממומנים ע"י קופת חולים / ביטוח לאומי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
2/8/2011
סדר הדברים לאחר תאונה הינו:
א.מילוי טופס בל 250 והחתמת המעביד לצורך קבלת טיפול רפואי מקופת חולים.
התייעצות עם עו"ד בתחום הבטל"א לצורך:
א. הגשת בקשה לבטל"א להכרה כ"נפגע עבודה" וקבלת דמי פגיעה עד 90 יום מיום הפגיעה.
ב.. גיבוש התביעה להכרה בנכות מעבודה מבטל"א.
יגאל כהן, עו"ד התמחות במימוש זכויות רפואיות וכספיות מהביטוח הלאומי, זכויות מעבודה.
ציפי
שאל/ה:
פיטורים בלי זכויות
1/8/2011
המעביד שלי שלח לי מכתב פיטורין בסיסי , בקשתי ממנו פיצויים על 10 שנות עבודתי (עבודתי הסתיימה ב 31.6 והייתם צריכים תוך 15 יום(לפי החוק ) לשלם את הפיצויים וכן למלא את הטפסים שאחתום אבטלה (הבטחת תוך שבוע לשלוח ולא עשית זאת) אנחנו צרפנו מכתב שקבלנו מאגודה לזכויות האזרח ולא נעננו מה עושים אין לי אבטלה וגם לא פיצויים!!!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ציפי
1/8/2011
אפשר להגיש ערר, בבית דין לעבודה בברכה עו"ס טובה יששכרי
ציפי
שאל/ה:
קיצבת נכות לחולה בקרוהן
31/7/2011
שלום. הבן שלי בן 20 חולה בקרוהן מגיל 12. בשלוש השנים האחרונות מחלתו פעילה ברב הזמן. עד לאחרונה הוא טופל במינון כפול של רמיקייד ובמטוטרקסט. כשהטיפול הזה כשל הוא צורף לתרופת מחקר. כעת הוא חייל (מתנדב). עקב מצבו הבריאותי הוא מרבה להעדר מהצבא. בעוד כשולשה חודשים הוא ישתחרר מהצבא. האם ניתן כבר כעת לתבוע עבורו קצבת נכות? אני חוששת מאוד שאחרי השחרור הוא לא יוכל לעבוד.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת נכות
1/8/2011
את זכאית לתבוע לנכות, הווה ידוע, כי מחלת קרוהן, מחלה כרונית, וכפי, שאת מתארת את מתבו כעת, קיימת פגיעה בתפקוד היומיומי. כדאי להוועץ באיש מקצוע, על מנת לעזור לו לממש את מיירב זכויותיו. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יעקב
שאל/ה:
שנה רטרואקטיבית- נכות כללית
31/7/2011
שלום רב, אישתי קיבלה קצבת נכות כללית בשעור של 65% נכות לתקופה מ17.7.09 אך ביטוח לאומי לא שילם לה אחורנית כי טען בשל הכנסות גבוהות מעל 45% מהממוצע שכר במשק נקבעה לה דרגת נכות רק מיום 1.3.11. אשתי השתכרה תמיד משכורת מינימום ואינני מבין מדוע לא קיבלה שנה רטרואקטיבית. מה אפשר לעשות?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות כללית
31/7/2011
פנה לסניף הקרוב לביתך, וקבל הסבר בעיניינה. במידה, והסבר זה לא יספק, ניתן לפנות לערר. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/7/2011
מומלץ כי תרכז את כל טופסי 106 של רעייתך (ריכוז הכנסות וניכויים שנתי) לגבי השנים שחלפו, קבע פגישה בסניף הבטל"א והצג את טיעונך בגיבוי טופסי 106.
דוד
שאל/ה:
תוספת תלויים לאישה הנוכחית או לגרושה?
31/7/2011
אני נכה 100% מקבל קיצבה ותוספת תלויים של אישה ושתי ילדים. עכשיו עיקלו לי את הקצבה בגלל חוב מזונות. א. האם ניתן לעקל קיצבת נכות אם אין עוד מקור הכנסה ? ב. האם ניתן לעקל תוספת תלויים עבור אשתי הנוכחית. ג. מי קודם בתוספת תלויים הגרושה או אשתי הנוכחית והילדים אותם אני צריך לפרנס.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
עקול קצבה לטובת חובות בבטוח לאומי
31/7/2011
עליך לפנות לסניף הקרוב לביתך, ולהגיע להסדר פרעון חוב מזונות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
עתליה
שאל/ה:
העסקת עובדת בט"ל לעובדת משק בית
31/7/2011
שלום רב, העסקתי עובדת במשק בית שהסכימה למסור רק את שמה. שלחתי תשלומים לביטוח הלאומי ( כמובן בציון שם בלבד). ביטוח לאומי פנו אלי בדרישה למלא גם ת.ז ושנת לידה שלה שאם לא כן אחוייב בתשלום בגינה לפי שכר מינימום. העובדת כבר אינה מועסקת על ידי מזה כשמונה חדשים ואין לי כל קשר איתה. (כאמור בזמנו סרבה למסור כל פרט מעבר לשמה).
עתליה
הגיב/ה:
עובדת משק בית - המשך
31/7/2011
כשנתיים.
עתליה
הגיב/ה:
עובדת משק בית - המשך (2)
1/8/2011
להבהיר: דרישת בט"ל הנזכרת בדף הראשון שלי התקבלה עכשיו, היינו - היא דרישה בדיעבד.
מיכל
שאל/ה:
המשך לשאלה - דמי לידה דחוף
31/7/2011
קודם כל תודה על תשובתך, תעיין שוב בשאלתי כדי שלא אצטרך לכתוב שוב. עדיין לא ברורה לי תשובתך. אני יודעת את החוק של 10 חודשים מתוך 14 חודשים או 15 מתוך 22 . אך זו לא הנקודה כי בקריטריון זה אני עומדת. מכיוון שיצאתי לשנת שבתון מה1 בספטמבר 2010. כלומר עבדתי עד אוגוסט 2010. וילדתי ב8 לאפריל 2011. אני יודעת שכל מורה שיולדת בשנת השבתון זכאית לקבל דמי לידה מביטוח לאומי. כך היה אצל מורות שילדו בשבתון. אך הטענה של ביטוח לאומי לגבי זה שמכיוון שעבדתי בעבודה אחרת לא משרד החינוך בזמן השבתון ועבדתי עד הלידה מתחשבים רק בחודשים האחרונים. האם מותר להם לעשות לי עוול כזה. אני אמורה לקבל 30000 שקל על עבודתי במשרד החינוך לעומת העבודה השנייה שאני עובדת פעמיים בשבוע שעה כל פעם.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מיכל
31/7/2011
את זכאית לערער. טרם הגשת עירעור, אני מציעה לבדוק בבטוח לאומי, שאכן יש להם את כל המסמכים, כפי שאת מציגה. אשמח לעזור בהמשך בברכה עו"ס טובה יששכרי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
31/7/2011
בנתונים הקיימים בידי והם רק הפרטים אותם ציינת, מומלץ כי תקבעי פגישה בסניף הבטל"א הקרוב, הציגי את עמדתך ובקשי לקבל התייחסות מפורטת.
במידה והתשובה לא תשביע את רצונך, מומלץ כי תסתייעי ביעוץ אישי.
בני כהן
שאל/ה:
אותה שאלה - עובדת שיקום
29/7/2011
שלום רב , הגשתי תביעה לנכות כללית בעקבות תאונה שעברתי בילדות, נקבעו לי 64% לצמיתות אך אינני זכאי לקיצבה היות ואני מרויח כ - 4100 ש"ח. הגשתי ערר לביטוח לאומי ואישרו לי 84% נכות לצמיתות. התקשרו אלי מביטוח לאומי והזמינו אותי לשיחה עם עובדת שיקום, אשמח לדעת מה זה אומר, ואיך עלי להתנהל בשיחה זו תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
עובדת שקום
31/7/2011
עובדת שקום, מומחית בתחום השקום,מתוך הכרות, ואולי תפנה אותך לאיבחונים, שיאפשרו לך ללמוד/לעבוד באופן שתוכל לממש את מיירב הכישורים שלך על פי יכולתך.. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
גילעד
שאל/ה:
התעלמות מחוות דעת פסיכיאטרית ללא נימוק.
29/7/2011
שלום רב, בחודש מאי האחרון הגשתי תביעה לנכות כללית. לאחרונה קיבלתי את הפרוטוקול. בפרוטוקול צוין שקיבלתי 30 אחוזי נכות. הפרעת אישיות 20 אחוז לפי תקנה 34 ג' משנת 2009 10 אחוז בגלל הפרעה נוירולוגית משנת 2009
קודם כל מוזר שזה משנת 2009 כי אני הגשתי רק לפני 3 חודשים. אבל השאלה היא כזאת: הגשתי להם מסמכים עדכניים מפסיכיאטר שבדק אותי ואבחן אצלי הפרעות נוספות לפי תקנה 34. כלומר מעבר להפרעת אישיות שביטוח לאומי הכיר בהם, יש עוד 2 ליקויים שממש ב-3 חודשים האחרונים אובחנו ע"י פסיכיאטר וביטוח לאומי פשוט מאד התעלם מכך. הגשתי ערר מן הסתם לפני מס' ימים.
אין באמת סיבה טובה להתעלם ממסמך רפואי עדכני שכולל חוות דעת מטעם אותו פסיכיאטר.
האם במידה ולא יאושר הערר שלי, יהיה לי יד עליונה על ביטוח לאומי כשהתעלמו ממסמכים אלו? כלומר להיות מיוצג על ידי עורך דין שידאג לכך שיכירו בכך. כי בהמלצה לנכות כתוב 70 אחוזי נכות. ממש לא 20! ואני לא מצפה ל-70 אלא למינימום שזה 40.
בכל מקרה אשמח לקבל את דעתכם.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
גילעד
31/7/2011
אם הגשת ערר, כדאי לבדוק, שאכן המסמכים הרפואיים העדכניים אכן מצורפים.... בברכה עו"ס טובה יששכרי