פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני בתהליכי גירושים ואם לילד בן שנה.לפי שבית המשפט קבע מזונות לילד (אני לא עובדת),קיבלתי מביטוח לאומי הבטחת הכנסה 2400 ש"ח.ועכשיו נקבעו לי מזונות לילד 1500 ש"ח ומשולם לי רטרואקיבי על החודשים הקודמים. האם ביטוח לאומי אמור לשלם לי רק השלמה ל-2400 ש"ח,כלומר 2400-1500=900 ש"ח? אני קיבלתי בכל החושים האלה גם הבטחת הכנסה 2400 ש"ח וגם את המזונות 1500 ש"ח,כלומר סה"כ בכל חודש 3900 ש"ח. אם ביטוח לאומי יגלה זאת האם יצטבר לי חוב? האם אהיה חייבת להחזיר את הכספים האלה? אני לא עובדת ואם לילד בן שנה. תשובתך הדחופה בבקשה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חן
24/8/2011
ראי תשובתי לנועה. ממליצה על ייעוץ טיפולי ,מקצועי ושקומי, לאפשר לך להשתלב במעגל העבודה, לחיים חדשים ועצמאיים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חן
הגיב/ה:
החזר לביטוח לאומיעל הבטחת הכנסה
24/8/2011
האם לדעתך אני אצטרך להחזיר לביטוח לאומי חלק מהכסף?או האם כסף זה שקיבלתי מגיע לי?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חן
24/8/2011
אני ממליצה, לפנות לסניף הבטוח לאומי, הקרוב למגורייך, לבדוק זכויותיך/חובות, במידה, ויבקשו החזר, תגיעי איתם להסדר.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
חן
הגיב/ה:
החזר לביטוח לאומיעל הבטחת הכנסה
24/8/2011
האם לדעתך אני אצטרך להחזיר לביטוח לאומי חלק מהכסף?או האם כסף זה שקיבלתי מגיע לי?
נועה
שאל/ה:
סיכויים לקבלת הבטחת הכנסה
22/8/2011
אני אם אחד הורית,הגעתי להסכם עם בעלי שישלם לי 50,000 ש"ח כתובה+ הגענו להסכמה בבית משפט על היוון מדור בס"כ של 132,000 ש"ח. אני לא עובדת ואם לילד בן שנה. אני מקבלת מזונות 1500 ש"ח בחודש. האם אני זכאית להבטחת הכנסה? אם ביטוח לאומי ידעו על הסכומים שקיבלתי האם זה ימנע מהם לתת לי הבטחת הכנסה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לנועה
24/8/2011
הבטחת הכנסה משולמת לאנשים, שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כמו חולים, נכים, ניפגעי עבודה ומובטלים., ושאינם זכאים לתשלומים ממקורות אחרים. על פי קריטריונים אלו, אינך זכאית להבטחת הכנסה, בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
אהרון אזולאי
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה- חייל משוחרר
22/8/2011
השתחררתי מצה"ל ועבדתי במהלך 8 חודשים במשרה מלאה. אני טס שבוע הבא לחופשה של שבועיים, ומיד לאחר מכן עובר לירושלים ומתחיל ללמוד באוניברסיטה העברית. הודעתי למעסיק שלי שאני מתחיל ללמוד ועזבתי את העבודה. השאלה האם אני יכול לחתום אבטלה עד שאני אבצע את המעבר לירושלים ואסיים את ההתאקלמות? (הבנתי שאצל חיילים משוחררים אפשר להוסיף 180 ימי השלמה ל-300 ימי עבודה.) תודה לעונים.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אהרון אזולאי
23/8/2011
זכאי לאבטלה, חשוב לתבוע מיידית בבטוח לאומי ולהרשם בלשכת התעסוקה, על מנת לא לאבד מזכויותיך.אכן, לתקופת האכשרה לחיילוים משוחררים ניכללים ימי שרות סדיר עד 180 יום. בברכת הצלחה בדרכך החדשה, ותהנה בחופשה עו"ס טובה יששכרי
מורן
שאל/ה:
תאונת דרכים - עבודה
22/8/2011
עברתי תאונת דרכים, הייתי חודש בבית. כשחזרתי לעבודה נאמר לי שלא אקבל משכורת על הימים שהייתי בבית כי מדובר בתאונת דרכים ולא ימי מחלה. האם עלי לתבוע מביטוח לאומי על הימים הללו?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאונת דרכים
23/8/2011
בדרך כלל תובעים את חב' הבטוח ובטוח לאומי. לצורך טיפול נכון בממוש הזכויות , יש להעזר בעו"ד מומחה בתחום תאונות דרכים. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
אודליה
שאל/ה:
האם תשלום חד פעמי נכנס לחישוב דמי לידה?
22/8/2011
שלום! הנני צפויה ללדת בתחילת נובמבר, כך שהחודשים לחישוב דמי הלידה הם אוקטובר-ספטמבר-אוגוסט. אולם ביולי ובאוגוסט קיבלתי תוספת שכר עבור עבודה חד-פעמית שביצעתי בחודשים אלו (בנוסף למשכורת הרגילה), וכן מספטמבר משכורתי תרד עקב הפחתה בשעות העבודה בעקבות חולשה בהריון. האם אוכל לבקש שהחודשים אוגוסט-יולי-יוני ייחשבו עבור דמי הלידה כדי שהעבודה החד פעמית שבוצעה ביולי-אוגוסט תיחשב וכן כדי שספטמבר לא יגרע מדמי הלידה?
תודה רבה על הפורום,
אודליה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אודליה
23/8/2011
זכאות לדמי לידה מחשבים 98 ימי זכאות מ"היום הקובע", שהוא יום הפסקת העבודה בזמן ההריון, שמסתיים בלידה, בדרך כלל, הנוהל נוקשה, ולא ניתן להגמיש בהתאם לתכנית כבקשתך. באיחולי לידה קלה, ובמזל טוב עו"ס טובה יששכרי
אתי
שאל/ה:
דחיה של רופא מוסד ביטוח לאומי
22/8/2011
בתאריך 7.6.2011 יצאתי לשמירת הריון ע"י שני רופא נשים בעקבות שיליה נמוכה ,הגשתי בקשה לביטוח לאומי ולאחר כחודשיים של ריצות קיבלתי מכתב מרופא המוסד שלטענתו הוא דוחה את התביעה בלי שום פירוט נוסף ,מה אני יכולה לעשות ?אני לא רציתי לצאת לשמירה וכרגע איבדתי משכורת של חודש .לאן אוכל לפנות ?והאם רופא המוסד יכול לדחות את הרופאים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאתי
23/8/2011
רופא המוסמך מטעם בטוח לאומי, רשאי לבקש הבהרות בכל הנוגע לאשור הרפואי, ובמידה ודחה ללא נימוקים, בקשי הבהרות, ולא,תוכלי לערער. בברכה עו"ס טובה יששכרי
נועה ברודצקי
שאל/ה:
עבודה חד פעמית בתקופת זכאות של דמי אבטלה
21/8/2011
שלום אני זכאית לדמי אבטלה מחודש אוגוסט. אם אעבוד שבוע באוגוסט וארוויח 1500 ש"ח, כיצד הדבר ישפיע על הזכאות שלי ו/או על הסכום שאני אמורה לקבל מביטוח לאומי?
תודה יום טוב
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נועה ברודצקי
22/8/2011
בתקופה בעדה את מקבלת דמי אבטלה, ותהיה לך הכנסה מעבודה, עליך לדווח, והסכום ינוכה מדמי אבטלה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
נעה
שאל/ה:
קצבת נכות ועבודה זמנית
21/8/2011
שלום, אני סטודנטית מקבלת קצבת נכות 100% זמני, ומעוניינת לעבוד בחופשת הקיץ. האם זכויותי יפגעו, ואם כן, במה? והאם לאחר הקיץ כשאפסיק לעבוד יחזרו הזכויות (בהנחה שיקצצו אותם).
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נכות זמנית ועבודה זמנית
27/8/2011
נועה יקירה, קצבת נכות משולמת למי , שעקב נכותו צומצם כושרו להשתכר. הזמני ניתן, על מנת לבדוק בפרק זמן כושרך להשתכר...במידה, ואת מסוגלת להשתכר, ייתכן ותוכלי להשתלב במעגל העבודה....ואז לא תפגעי...אלא תרוויחי.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
סיון
שאל/ה:
מימוש ימי מחלה וגמלת שמירת הריון
21/8/2011
שלום, אני נמצאת בשמירת הריון מתחילת אוגוסט וצפויה להיות כך עד ללידה באמצע ספטמבר. האם לגבי 30 יום מהתקופה הזו אוכל לממש ימי מחלה שיש לי ורק בעבור 15 הימים הנותרים (בערך..) להגיש תביעה לגמלת שמירת הריון? בנוסף, בחודש יוני קיבלתי העלאה בשכר. במידה ואבחר להגיש תביעה לגמלה לשמירה בגין כל התקופה ולא לממש את ימי המחלה, האם דמי הגמלה שאקבל יהיו נמוכים מהשכר החודשי שלי לאחר ההעלאה מאחר ודמי הלידה מחושבים לפי השכר ב-3 חודשי העבודה האחרונים- כלומר מאי (שבו עוד לא עלה השכר), יוני ויולי? והאם כך זה גם ישפיע לעניין הממוצע של דמי הלידה?
תודה רבה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ימי מחלה וגמלת הריון
27/8/2011
גימלת שמירת הריון משולמת מהיום הקובע, שהוא מיום הפסקת העבודה ועד הלידה, לגביך , מחודש אוגוסט..נכון. זה מחושב לפי שלושת החודשים האחרונים, וזה יהיה החישוב גם לגבי דמי לידה.. בברכת לידה קלה, עו"ס טובה יששכרי
דניאלה
שאל/ה:
התאמת עבודה לאחר פיטורין במרכז העסקה
21/8/2011
שלום, פוטרתי מעבודתי (מסיימת הודעה מוקדמת) הולכת לבקש אבטלה. ישירות אחרי הצבא התחלתי לעבוד בחברת סלקום (ש.לקוחות) עבדתי שם 8 חודשים ולאחר מכן עבדתי במשך שנה ו3 חודשים כפקידת קבלה. לפי הבנתי מכיוון שמדובר בעבודה אדמיניסטרטיבית על מרכז התעסוקה לחפש לי עבודות בתחום זה, ואין ביכולתם לשלוח אותי לעבודות בתחום ניקיון או מלצרות וכדו. האם כך הדבר?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דניאלה
21/8/2011
בדרך כלל, עושים את המייטב להתאים לך עבודה, בהתאם לכישוריך. את גם רשאית לבדוק מקומות עבודה, גם בדרכים אחרות, אינטרנט וחברות השמה. לא מן הנימנע, שיציעו עבודות בתחומים אחרים.. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
ליאור
שאל/ה:
תשלום כפול על אותה עבודה
20/8/2011
שלום
אני עובד כמלווה של ילד, אני מקבל X כסף מהעירה ולפי הסכם עם ההורים אני מקבל בנוסף לשכר של העיריה עוד כסף מהם, אני דיווחתי למס הכנסה על הסכום הזה (אני לא חייב אבל כאזרח שומר חוק זה היה לי חשוב). האם ביטוח לאומי צריך לקבל תשלום על העבודה הזו למרות שהעיריה שולחת לביטוח לאומי את התשלום?
הכוונה לאותה משרה עם אותו ילד ועל אותה שעה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ליאור
21/8/2011
טוב עשית, שדווחת. גובה המס, שעליך לשלם לרשויות, הוא פועל יוצא של סך ההכנסות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ליאור
הגיב/ה:
לא ענית על השאלה
21/8/2011
למה אני צריך לשלם ביטוח לאומי על אותה עבודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום מיסים
22/8/2011
על כל הכנסה מעבודה, יש לדווח והרשות תיקבע , על פי ההכנסות את גובה המס. מאחלת לך הרבה הכנסות, ובהתאם לשלם מיסים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דנה
שאל/ה:
מספר שאלות על אבטלה
20/8/2011
רקע בעבר קיבלתי דמי אבטלה עברו שנה וחודשיים מאז
כיום אני עובדת 0.60% משרה מ8:00 עד 13:00 כשנה וחודשיים מרויחה 3785 ש"ח ללא נסיעות ן-4000 עם נסיעות אם חד הורית לילדה אחת בת 37 מה הזכאות שלי לדמי אבטלה ? כמה אקבל דמי אבטלה? וכמה זמן ? כמה יצא לי בחודש אבטלה ? אני מניחה שמזונות לא אקבל בשל כך (בעבר זה גם קרה) אני מתכוונת להתפטר בשל מחלת הילדה -איך לשכת התעסוקה מקבלת נושא זה , האם צריך להביא להם מסמכים רפואיים דוח סוציאלי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דנה
21/8/2011
האם מדובר בבתך בת 37?, האם הוגשה עבורה תביעת נכות?, אם הבנתי נכון, לא צריך להיות קשר בין רצונך להתפטר, וזכויות ביתך.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דנה
הגיב/ה:
אני בת 37 הילדה בת 7.5
21/8/2011
רקע בעבר קיבלתי דמי אבטלה עברו שנה וחודשיים מאז
כיום אני עובדת 0.60% משרה מ8:00 עד 13:00 כשנה וחודשיים מרויחה 3785 ש"ח ללא נסיעות ן-4000 עם נסיעות אם חד הורית לילדה אחת בת 37 מה הזכאות שלי לדמי אבטלה ? כמה אקבל דמי אבטלה? וכמה זמן ? כמה יצא לי בחודש אבטלה ? אני מניחה שמזונות לא אקבל בשל כך (בעבר זה גם קרה) אני מתכוונת להתפטר בשל מחלת הילדה -איך לשכת התעסוקה מקבלת נושא זה , האם צריך להביא להם מסמכים רפואיים דוח סוציאלי
דנה
הגיב/ה:
לא קיבלתי עדיין תשובה אני בת 37 לא הילדה
21/8/2011
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לדנה
22/8/2011
תוכלי להתפטר בשל מחלת הילדה,. עליך להמציא את המסמכים המתאימים, רפואיים , דו"ח סוציאלי, במקביל, תוכלי לתבוע גמלת ילד נכה במידה, והיא סובלת ממחלה כרונית, וניזקקת להשגחה מתמדת. בברכת רפואה שלמה עו"ס טוה יששכרי
ניקי
שאל/ה:
התפטרות ונסיעה לחו"ל האם אני זכאית לאבטלה?
20/8/2011
אני מתכננת לטוס לחו"ל למשך שלושה חודשים , בנוסף לאחר חזרתי ארצה אני מעוניינת לעבור דירה מהדרום לצפון, לכן אבקש גם להתפטר מעבודתי הנוכחית , אני עובדת שנה וחצי בעבודתי הנוכחית ולפני כן עבדתי שנתיים במרכז ואחרי יומיים התחלתי לעבוד בדרום האם אוכל לחתום אבטלה לאחר שאחזור אם כן מה ההליך?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ניקי
21/8/2011
האם את מתכוונת להתפטר ממקום העבודה, לפני שאת נוסעת לחו"ל?....אם כן, עליך להרשם כבר ללשכת התעסוקה ולהגיש את התביעה, ואז את אמורה לקבל את דמי האבטלה לאחר 90 יום . ופעלי על פי הנחיותיהם..אם אינך מתכוונת להתפטר עכשיו, על איזה הסדר עם מקום העבודה את מתכוונת לנסוע לחו"ל? בהצלח עו"ס טובה יששכרי.
גאולה
שאל/ה:
דמי אבטלה לחודש הראשון - שאלה
19/8/2011
בחודש 6/11 ניגשתי ללשכת תעסוקה כדי לקבל דמי אבטלה הגעתי רק ב- 19 לחודש ולא בתחילת החודש לכן אושר לי רק 6 ימים דמי אבטלה מאחר ובחודש הראשון מורידים 5 ימים לי נמסר שלאנשים מבוגרים יש אפשרות להגיע ללשכה בין 5-20 לחודש אז אני לא מבינה למה לא שולם לי חודש מלא
אודה על תשובה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לגאולה
21/8/2011
. תשלום דמי אבטלה, מותנים בגיל, ומספר התלויים בך, והיא משולמת תוך 12 חודשים רצופים, מהיום שנירשמת כדורשת עבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מוטי
שאל/ה:
הבטחת הכנסה כאשר הבת זוג עובדת
18/8/2011
שלום,
א. כאשר אדם לא עובד ואין כל הכנסה וכנ"ל גם זוגתו ויש 4 ילדים לפני גיל 18, וזכאי להבטחת הכנסה, מה גובה הסכום שהוא מקבל מהביטוח לאומי?
ב. ובמצב שלדוגמה בעוד חודשיים הבת זוג תתחיל לעבוד בשכר נמוך כ- 3200 שקל לחודש, האם ההכנסה שלה מורידה את גובה הסכום מהביטוח לאומי?
אודה לכם על המענה, מוטי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
19/8/2011
במידה, ואתם בגילאי 20 - 25 , תהיו מחויבים במבחן תעסוקה, ותהיו זכאים ל - 2672 , ש.ח. לערך, בני 20 - 25, שפטורים ממבחן תעסוקה, ובגילאי 25 55 - זכאים ל - 4835 , זוג עם שני ילדים, ההכנסה המירבית המזכה בגימלה היא 5537 , על מנת לממש את מירב הזכויות, יש לבדוק את סיבה לאי השתלבות בעבודה, האם על בסיס של חולי, או חוסר עבודה, או חוסר התאמה לעבודה... בברכה עו"ס טובה יששכרי