פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
26/07/2011 שלום רב אני בן 37 5 שנים אחרונות עבדתי כאיש מכירות בתחום ריהוט גן שנה אחרונה בתפקיד מנהל סניף באחד הרשתות הגדולות בתחום-כרגע כחודש ללא עבודה לפני יומיים נשלחתי ע"י שרות תעסוקה לראיון עבודה בתחום שלטים(דרישות ידע במחשבים ורקע טכני ) בראיון עבודה עם מנכ"ל חברה המחפשת עובדים נשאלתי שאלה ראשונה על ניסיון תעסוקתי אחרון. לאחר שסיפרתי למעסיק פוטנציאלי מה עשיתי בחמש שנים אחרונות נאמר לי שאני לא מתאים. יום למחרת התייצבתי בלשכת תעסוקה ונאמר לי שאני לא זכאי לדמי אבטלה בגלל שסירבתי לקבל עבודה מה עושים - אם תשלום של דמי אבטלה לא יכנס סוף חודש שזה 57 % מהשכר - מה עושים.....
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לולד
26/7/2011
פנה למעסיק, אליו נישלחת לראיון, ובקש ממנו אישור, כי הוא זה שלא קיבל אותך לעבודה, מחוסר התאמה, והצג אשור זה בלשכת התעסוקה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נעמה
שאל/ה:
זכאות לנכות כללית
26/7/2011
שלום, עבדתי בהייטק מול המחשב במהלך כל שעות היום בעקבות הקלדה אינטנסיבית בעבודה החלו כאבים בידיים עד לפיטורין כתוצאה מהמחלה וחוסר יכולת לעבוד במקצועי או בעבודה אחרת הדורשת עבודה אינטנסיבית עם הידיים (על פי חוות דעת של רופא). כיום כל מאמץ קטן גורם לכאב. קיפול כביסה, תפירת כפתור, חיתוך סלט, קוקו לילדה ועוד... רציתי לדעת האם על פי האמור לעיל אני זכאית לנכות כללית? ברור שבעקבות המחלה אני לא מתפקדת כבעבר. (הגשתי אמנם תביעה לנפגעי עבודה אבל התהליך כל כך ארוך. עוד לא קיבלתי תשובה או זימון לועדה רפואית וכבר לפני חודשיים הגשתי את התביעה. בנכות כללית התהליך קצר יותר)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכאות לנכות כללית
26/7/2011
פני לסניף הקרוב למקום מגוריך, תוכלי לברר, מדוע עדיין לא הוזנת לוועדה רפואית, בדרך כלל , כחודש לאחר הגשת התביעה, את אמורה לקבל זימון. בהצלחה, ורפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוסי
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי על שנת 2008 2009
26/7/2011
המטפלת שלנו היתחילה לעבוד באמצע 2008 כ 8 שעות בשבוע בערך באמצע 2009 המשרה גדלה ל20 שעות שבועיות והתחנו לשם עבורה ביטוח לאומי אנחנו רוצים להפריש גם עבור התקופה הראשונית האם ניתן? האם יש קנסות? תודה יוסי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום בטוח לאומי
26/7/2011
עליך לגשת לסניף הקרוב לביתך, ולהסדיר את התשלום. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שירלי
שאל/ה:
תנאי לקבלת דמי אבטלה
26/7/2011
שלום,ברצוני לדעת דבר מה התפטרתי מהעבודה,לאחר 4 שנים הבנתי שיש דבר שנקרא "עונש",מי שמתפטר,חותם 3 חודשים ללא הכנסת דמי האבטלה השאלה שלי היא,האם מקבלים את הכסף רק אחרי 3 חודשים שחותמים אבטלה,או שאחרי 3 חודשים ממשיכים לחתום ואז מקבלים את האבטלה על החודשים הבאים תודה על עזרתכם
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
26/7/2011
אחרי שלושה חודשים , ממשיכים לחתום, בהתאם לדרישות משרד התעסוקה, ומקבלים על החודשים הבאים. בברכהעו"ס טובה יששכרי
ענת
שאל/ה:
השלמת הכנסה / הבטחת הכנסה וקצבת שאירים
26/7/2011
שלום רב,
אני בת 59 אלמנה ומקבלת קצבת שאירים. החל מחודש מרץ שנה שעברה פיתרו אותי מהעבודה. לאחר מכן קיבלתי הבטלה ואז הלכתי לחתום בלשכת התעסוקה. שלושה חודשים לא ביקשו ממני דבר ושילמו עבור ההבטלה לאחר מכן שלחו אותי לרעיונות עבודה למשך 9 שעות שבועיות. אכן התקבלתי, התחלתי לעבוד, עדיין התייצבי בלשכה ושילמו לי השלמת הכנסה. לאחר חודשיים ביקשו ממני שוב ללכת לרעיונות עבודה ולהשלים עוד 4 שעות. השאלה שלי כמה שעות מינימום חייבים לעבוד כדי לקבל השלמת הכנסה (תזכורת אני מקבלת גם קצבת שאירים) ועד איזה גבול יכולים לדרוש ממני לעבוד. שאלה נוספת מה יקרה אם לא אלך לעבודה נוספת והמשיך לעבוד 9 שעות?
תודה רבה על תשובתכם!
ענת
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
26/7/2011
עד גיל 62 , גיל פרישה, במידה ואין בעיות בריאות, עדיין בגיל כשיר לעבודה.ועליך לציית לחוקי משרד התעסוקה, אחרת, את עלולה לאבד את זכויותיך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
גלית
שאל/ה:
למה צמודה קיצבת הזיקנה של ביטוח לאומי
25/7/2011
מתי מתעדכן סכום קיצבת הזיקנה שמשולמת ע"י ביטוח לאומי? ולמה היא צמודה (למדד, שכר ממוצע במשק או אחר) ומתי צפוי להיות העידכון הבא בשנת 2011?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
עידכון קצבאות
25/7/2011
קצבאות הבטוח לאומי מתעדכנות על פי "סכום בסיסי",שהוא סכום, על פיו מחושבות רוב הגמלאות, מאז 2006 , ומתעדכנות כל ראשון לינואר של כל שנה.בשעור עליית מדד המחירים לצרכן, שחלה בשנה שקדמה לה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ליהיא
שאל/ה:
שירותים מיוחדים
25/7/2011
שלום,
אני מקבלת קצבת נכות ושירותים מיוחדים 50. רציתי לשאול האם הרטבה במיטה מקנה תוספת לשירותים מיוחדים ומה לגבי אבצסים (מורסה) שיצאו לי ברגליים ובעצם הזנב האם זה מקנה תוספת לשירותים מיוחדים?
אודה שתענו לי בהקדם.
תודה,
ליהיא.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שרותים מיוחדים
25/7/2011
במידה, ותופעות אלו, שתארת ,לא היו בעבר, כשתבעת לנכות, את זכאית להגיש החמרה במצב. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
אילנה
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה-משמרות לילה
25/7/2011
שלום עבדתי במשמרות, רוב המשמרות התחילו בשעה 23 והסתיימו בשעה 7 למחרת בבקר.
בתלושי השכר שלי לא מצויינות שעות, אלא לילה או ערב....
אחד התנאים אומר שלמשמרת לילה כזו יתייחסו כאל 2 משמרות ובלבד שהמשמרתהבאה לא התחילה באותו יום קלנדרי.
כאשר הגשתי בקשה לאבטלה ציינתי זאת, אבל, לא הבינו אותי וגם לא הסכימו לקבל ממני את פירוט השעות שהכנתי.
יתכן שהחברה צריכה לשלם לביטוח לאומי על המשמרות ש"התווספו" ?.
רק אם הענין הזה ילקח בחשבון אהיה זכאית לדמי אבטלה. מה עושים?
בתודה אילנה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חישוב שעות עבודה
25/7/2011
התיקון לחוק מחייב את המעביד לבצע מעקב כתוב ורישום שעות עבודתו של עובד כולל שעות נוספות.
על העובד במקביל לנהל בעצמו מעקב על שעות עבודתו למקרה ויהיה פער בין הדיווחים.
מומלץ כי תגיעי להבנה עם מעבידך טרם האבטלה, לגבי דיווח סדור של שעות עבודתך.
אליס
שאל/ה:
פגיעה בעבודה וקצבת זקנה
25/7/2011
שלום רב, ברצוני לברר מס' נושאים שאין לי מענה עליהם: 1. האם לנפגע שעבד רק יום אחד אצל מעסיק, מגיע תשלום עבור 90 ימי פגיעה? 2. האם עובד שנפגע והיה באי כושר שבוע ימים, יצא לעבוד לחודש ואח"כ הציג אישור נוסף לנפגע בעבודה לחודש ימים.יש לראות באישור כהמשך לתאונת עבודה? 3.האם עובד שפטור מדמי ביטוח ובריאות, מכיוון שמקבל קיצבת זיקנה, צריך בכל מקרה לשלם לביטוח לאומי בחודש שבו מקבל דמי הבראה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי פגיעה
25/7/2011
דמי הפגיעה נועדו לפצות את המבוטח על אובדן שכר או הכנסה עקב הפגיעה בעבודה, והם משולמים בעד פרק הזמן שלא עבד בכל עבודה ונזקק לטיפול רפואי, ולכל היותר בעד 13 שבועות (91 ימים), הנמנים ממחרת יום הפגיעה.
בעד יום הפגיעה לא ישולמו דמי פגיעה (למבוטח השכיר ישלם המעסיק את שכר אותו היום). בעד שני הימים הראשונים שלאחר יום הפגיעה ישולמו דמי הפגיעה רק למבוטח שלא היה מסוגל לעבוד 12 ימים לפחות מלבד יום הפגיעה. למבוטח השכיר - המוסד ישלם למבוטח את דמי הפגיעה במלואם (בהתאם לכללים הרשומים), ויגבה מהמעסיק את התשלום ששילם למבוטח בעד 12 הימים הראשונים (חוץ ממעסיק של עובד במשק בית). *בטל"א*
המשך אי כושר- על הבטל"א להכיר בקשר הסיבתי בין התביעות/ תעודות הרפואיות לפגיעה.
עליזה
שאל/ה:
הפניות לא מתאימות משירות תעסוקה
25/7/2011
שלום, אני חותמ בלשכה מ 5.5.11. הייתה לי הודעה מנוקדמת עד 4.6, לא ידעתי שאני צריכה לחתוןם מ 5.6 כדי לקבל דמי אבטלה (כל התקופה שחתמתי מ 5.5 לא נחשבת). בלשכה שולחים אותי לעבודות שלא מתאימות לי והם אומרים שאני חייבת לקבל את העבודה אם אני לא מקבלת אני סרבנית: עבודה אחת כעצמאית במשרד תיווך+אני צריכה להשקיע כסף בקורס של המשרד- אבל אין לי כסף להשקעה! אני מחפשת עבודה ואני גם לא עבדתי עצמאית אלא שכירה- הם יכולים לשלוח אותי לעבודה כעצמאית? עבודה שנייה זה משרה חלקית 8-14, 22 ש"ח לשעה, ייצא לי כ 3000 ש"ח לחודש, לא מגיע לי השלמת/הבטחת הכנסה, בררתי בביטוח לאומי- והייתי היום בראיום המעסיק אמר שהוא צועק- הוא נוהג לצעוק, שהמזכירה צריכה להביא לו את הבגדים מהניקוי יבש ולקנות להם אוכל והדגיש שהו אנוהג לצעוק. בסוף אמר שישמח שאני אגיע לעבוד אצלהם כי אני איכותית עם תואר שני. אני לא מוכנה שיצעק עלי - אם אני אגיד זאת אז יגידו לי מהלשכה שאני סרבנית- מה אני יכולה לעשות? אני חייבת להסכים לעבודה משרה חלקית עם שכר של 3000 ש"ח שבעבודה הקודמת קיבלתי 6000 ברוטו+נסיעות.? אני הולכת גם לראיונות דרך כ"א , בודקת באתרי אינטנט, חשבתי גם לדבר עם מנהל הלשכה על ההפניות והאיומים שהם אומרים לי נרשום אותך כסרבנית- הם באמת יכולים? אני ממש מבקשת תשובה מחר אני צריכה להיות בלשכה ורוצה לדעת מה להגיד שם, תודה רב ה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/7/2011
שלום עליזה
כמדומני שעו"ס טובה יששכרי ענתה לך בפורום זה על פנייתך באותו נושא.
כל עוד את בסטאטוס מובטלת, עלייך להתייצב בלשכת התעסוקה ולקיים את הוראות פקידי התעסוקה.
אני תקווה כי בסופו של דבר, תמצאי עבודה התואמת את כישורייך ושאיפותייך.
עליזה
הגיב/ה:
תשובה
25/7/2011
יגאל שלום,אכן פניתי בעבר לפורום אבל השאלה שלי אם בלשכה יכולים להפנות אותי למשרה חלקית עם משכורת 3000 ש"ח בלי אפשרות לקבל אבטחת הכנסה כי לא מגיע לי, ובקושי אוכל להתקיים ואם הם יכולים להפנות אותי גם בתור עצמאית ושאני עוד צריכה להשקיע כספים בחברת תיווך? איך אפשר לחיות ככה, עשיתי צבא+מילואים, למדתי 9 שנים באוניברסיטת ת"א והלשכה פשוט שולחים אותי להיות נזקקת בלי אפשרות לקבל תמכיה מביטוח לאומי כי יש לי רכב ולהצטרף למעגל העוני זה לא ייאמן יש ממש אי צדק ואין למי לפנות כי הכל מעוגן בחוק
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/7/2011
עם כל ההבנה והרצון לסייע, יש לפעול עפ"י הנחיות לשכת התעסוקה. מומלץ לעדכן את פקיד התעסוקה בקשייך ואף לבקש לשוחח עם מנהל בכיר בלשכה ולהגיע עימו להבנה לגבי תעסוקה תואמת את כישוריך ורצונותיך.
במקביל, לעשות מאמץ לנסות למצוא משרה מתאימה לכישוריך ורצונותיך.
יעל
שאל/ה:
זכאות לזמן נסיעה
25/7/2011
שלום רב בעלי אזרח עובד צהל -העתקנו את מקום מגורינו מהמרכז לאשקלון עקב אי יכולת לספק לילד עם צרכים מיוחדים חדר משלו. מקום עבודה מספק הסעה מכול מיני מקומות בארץ הסעה . בעלי הגיש בקשה לקבלת זכאות לזמן נסיעה עקב זמן יותר ארוך - אך הבקשתה נדחתה. האם יש משהו שניתן לעשות? יש לציין שהדבר מקובל בצבא . תודה יעל
יעל
שאל/ה:
שאלה לגבי זכאות לאבטלה
25/7/2011
שלום רב אני עבדתי בליוי ילדים בחינוך מיוחד הסעות. כול שנה מפטרים אותי בסיום שנת הלימודים יוני או יולי ,ואם החברה זוכה במכרז לשנה הבאה מקבלת אותי שוב לעבודה. בשנתיים אחרונות הגשתי לביטוח לאומי בקשה לדמי אבטלה בחודשים שלא עבדתי,והתייצבתי בלשכה. ואכן קיבלתי אבטלה. סכום נמוך אך יותר טוב מכולם. השנה פוטרתי וגם עברתי דירה מראש-העין לאשקלון . הגשתי בקשה לאבטלה ואכן אישרו לי את הבקשה אך רק עד סוף תקופת אבטלה חודש יולי 2011 לפי בדיקה שלי באינטרט באתר ביטוח לאומי נראה לי שאם בעבר לא נוצלו כול הימים אמורה להיפתח תקופה חדשה. כמו כן בסוף אוגוסוט גילי 40 דבר שגם אמור להשפיע. מבקשת את עזרתכם לדעת האם מגיע לי תקופה חדשה מ-1.8.2011 תודה יעל
יעל
הגיב/ה:
המשך שאלה
25/7/2011
פניתי למוקד אך התשובות סותרות לא יודעים לענות
בת 22
שאל/ה:
לימודים וזכאות לדמי אבטלה
25/7/2011
שלום רב, השנה התפטרתי ממקום עבודתי עקב קורס פסיכומטרי, עבדתי באותו מקום כ -13 חודשים רצופים, ותאריך סיום העבודה היה ה16/3. היות ולא הייתי כלכך בקיאה בזכאותי לדמי האבטלה (מה גם שהנחתי שבתקופת הקורס דמי האבטלה לא יהיו רלוונטים), לא התייצבתי בלשכת התעסוקה בסיום העבודה (לא ידעתי שזה הכרחי). כעת משנסתיים הקורס, ברצוני לדעת: האם אני זכאית לתשלום דמי אבטלה? האם פגמתי בזכויותיי עקב האיחור? והאם כדאי לדרוש את דמי האבטלה אם אני נמצאת בחיפוש פעיל של עבודה וכנראה אתחיל לעבוד בשבוע- שבועיים הקרובים?
תודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
25/7/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. אם לא תתייצבי בלשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, את עלולה לאבד את זכאותך לדמי אבטלה.
נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה.
ron
שאל/ה:
חוב ביטוח לאומי לתושב חוזר
24/7/2011
בדצמבר 2009 חזרתי עם משפחתי לארץ והתברר לי שנאלץ לחכות 6 חודשים לפני שנוכל לקבל שירות מקופת חולים. אשתי אכן חכתה והוכנסה חזרה לקופ"ח אך אני עובד בחו"ל ומועסק ע"י חברה בחו"ל ולצורך עבודתי נמצא כל שבוע שני באירופה. האם יש לי דרך "לזכות" בכיסוי רפואי מבלי לשלם את הקנס של ביטוח לאומי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
בטוח רפואי לתושב חוזר
24/7/2011
תושב ישראל השוהה בחו"ל, חייב בתשלום לבטוח לאומי ובטוח רפואי, מינימום - 86 ש.ח. לחודש, על מנת לשמור את זכויותיו. ומי שלא שילם, חייב לתקופת המתנה על כל חודש העדרות, מקסימום עד שש שנים. ניתן לפדות את תקופת ההמתנה ע"י תשלום של 9620 ש.ח. אין דרך "לזכות" בכיסוי רפואי מבלי לשלם את הקנס של בטוח לאומי. "ברוך שובכם הביתה" עו"ס טובה יששכרי
שני
שאל/ה:
הביטוח לאומי ערער על ההחלטה-נכות כללית
24/7/2011
עדיין לא קיבלתי החלטה אבל התקשרתי למוקד והם אמרו לי שביטוח לאומי "ערער" על ההחלטה. עכשיו בתכלס עדיין לא קיבלתי החלטה בכלל...
1.ביטוח לאומי ערער לטובת עצמו לא לטובתי כן? 2.הגיוני שעוד לפני שקיבלתי החלטה ביטוח לאומי יערער על ההחלטה של הוועדה?
תודה רבה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ערעור בטל"א
24/7/2011
הבטל"א יכול לערער על החלטה של ועדה רפואית כפי שזכות זו עומדת לך.