פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב, היום יצאתי לחופשת לידה, כאשר אני בשבוע 39, אני מעוניינת להתפטר על מנת להישאר עם התינוק עד גיל שנה. בשל התפטרות הבנתי שיש קנס של 90 יום עד קבלת דמי אבטלה, האם ישנה אפשרות להתפטר במהלך החופשת לידה ולהתחיל את הספירה עוד מהחופשה עצמה, על מנת לא להישאר ללא הכנסה? תודה רבה קארן
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
24/7/2011
אישה הרוצה לקבל דמי אבטלה לאחר הלידה, צריכה להתפטר מעבודתה כמה שיותר מוקדם על מנת שהספירה של 90 הימים יחלו גם הם כמה שיותר מוקדם. כך תוכל לקבל את דמי האבטלה לאחר הלידה בדרך המהירה ביותר.
יודגש כי לא ניתן לקבל במקביל דמי לידה ודמי אבטלה ולכן בתקופה שלאחר הלידה, אישה המקבלת דמי לידה לא זכאית לקבלת לדמי אבטלה.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מאיר
שאל/ה:
מעללב של ביטוח לאומי
23/7/2011
האים ביגלל שהילדים שלי בפנימיה ..אני מפסיד את הזכויות שלי בתור מישפחה חד הורית ואני ניקרה יחיד...לציין שאני זה שתומיך בילדיי אים זה לידאוג לכול מחסורם ...יש לי בית 3 חדרים שלכול ילד יש את החדר שלא את הארון שלא והמחשב שלא וטלויזיה הילדים באים אליי כול שישי שבת וחגים וחופשות..אני זה שדואג ללבוש שלהם..וכול מה שהם צריכים ...לא מספיק שאימא שלהם ניפטרה ...אז בה ביטוח לאומי ולא נותין להם את הזכויות שלהם...ועוד לוקח מהם...ותועין שלא מגיע להם כלום ביגלל שהם בפנימיה ....האים אני ניקרה יחיד ביגלל שהילדים נימצאים בפנימיה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מאיר
24/7/2011
מי מממן את עלות הפנימיה ,אתה או הרווחה? בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מאיר
הגיב/ה:
הרווחה ממנת..את הפנימיה..בילבד
24/7/2011
הרווחה ממנת..את הפנימיה..בילבד ...מתאי שאימא שלהם הייתה בחיים הם היו מוכרים כמישפחה חד הורית...והוצה להם צו ניקקות...ואני סך הכול ביקשתי שיכירו בי גם כמישפחה חד הורית ...כמו שהם היו אצל אימא שלהם...ליפני שאי ניפטרה...אני זה שדואג לכול מחסורם....והקיצבת שאירים זה בשבילהם ולא בישבילי...סך הכול שהם יחיו יותר טוב..ולא יחסר להם כלום...וזה לא אומר ביגלל שהם בפנימיה הם לא צריכים לקבל את זה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אחזקת ילדים בפנימייה
24/7/2011
הווה ידוע לך, שאחזקת ילד בפנימייה , עולה למדינה, כ - 10.000 ש.ח. חודש בחודשו. ,אני מניחה, שהדבר היחידי שחסר , ואני מאמינה, שאתה משתדל,ויכול לעזור , זה , הקשר החם והאוהב שלך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מאיר
הגיב/ה:
תשובה לעוסית
25/7/2011
הילדים שולבו בפנימיה בתור עזרה.....חוץ מלילמוד בפנימיה יש לכול ילד את הצרכים שלא ...והוא צריך שיהיה לא את הבית שלא החדר שלא המחשב שלא הציוד שלא הבגדים שלא...הפנימיה באה בתור עזרה למישפחות שיש להם בעיות ...כמו הילדים האלה שאין להם אמא .....הבית מנוהל בדיק כמו שהם נימצאים בבית....וזה לא אומר שביגלל שהם בפנימיה צריכים לקחת להם את ההטבות שלהם ....כי אז יוצה שהם למעשה משלמים חלק עבור הפנימיה....וגם יש חוקים במדינה ...ולא יכול היזה מישהוא לבוא ולהגיד שפנימיה עולה כסף...אני לא מאחל לאף אחד ליהיות במצב של הילדים האלה...
יוסי
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה לעובד ללא תלוש שכר
23/7/2011
שלום, אם הנני מועסק בחברה ללא משכורת (לא מונפק לי תלוש כלל) - האם אני זכאי לדמי אבטלה?
בן של חולה
שאל/ה:
תוספת לקצבת נכות עבור בן זוג לחולה פרקינסון
23/7/2011
שלום,
1. אבי הוא חולה פרקינסון. הוא מקבל קצבת נכות עבור 75% אי כושר להשתכר, מהביטוח הלאומי. 2. כמו כן, הוא מקבל תוספת תלויים עבורי. זאת מאחר ואני עתודאי, כעת בשירות חובה בצה"ל. 3. ההכנסה הקבועה היחידה שלנו פרט לקצבת ביטוח הלאומי של אבי, היא משכורתה של אימי, שהיא עד 3000 ₪ בחודש או פחות. 4. אנחנו רוצים להגיש תביעה לתוספת עבור בן זוג לקצבה של אבי, אבל לא יודעים, האם העובדה שאנחנו מקבלים סיוע מקרובי משפחה כל חודש, יכולה למנוע מאיתנו קבלת התוספת? 5. שאלה כנ"ל לגבי סיוע בשכר דירה.
בתודה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
24/7/2011
כל תביעה מהבטל"א לגמלה מחייבת הצגת מירב הפרטים הנידרשים לבטל"א ובכלל זה מבחני הכנסה.
מומלץ כי תפנה בנסיבות הענין לסניף הבטל"א לבדיקת זכויותך.
שיראל
שאל/ה:
סיום הליך נכות כללית הועדה רפואית
23/7/2011
שלום רב, כבר הייתי בוועדה ראשונה לאחר כחודש היה וועדה נוספת ללא נוכחותי לקביעת דרגת נכות ע"פ מסמכים. לאחר הדיון יצא מכתב אלי בו מבקשים "הפסקת עבודה מהעבודה האחרונה שבה עבדת". האם הדבר מרמז על כך שאישרו קצבת נכות ורוצים לקבל רק אישור הפסקת עבודה? או לשם מה זה יכול להיות?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשיראל
24/7/2011
כדאי שלא נעסוק בניחושים, מעט סבלנות, ותדע.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשיראל
24/7/2011
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשיראל
24/7/2011
ר.ש.
שאל/ה:
חופשת מחלה עקב ניחות עצב אולנרי - מרפק - המשך
22/7/2011
שלום רב, בהמשך לתשובתך לשאלתי : אני כ 12 שנה עבדתי כקופאית/סדרנית. 6 שנים אחרונות עובדת שעות רבות במשרד מול המחשב. לא הייתה לי תאונת עבודה אבל כל העבודות מחייבות קיפוף רב של יד במרפק. אודה לתשובתך
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
,תשובה ל.רש
24/7/2011
ממליצה לפנות לרופא תעסוקתי. שיכול לקבוע, מסוגלות או אי מסוגלות לעבודה בברכה עו"ס טובה יששכרי
אנה
שאל/ה:
החמרת מצב בגלל פרקינסון
22/7/2011
לבעלי יש פרקינסון והוא קבל 68% נכות בריאות ו-75% אי כושר עבודה משנת 2004 לצמיתות.מתחילת מאי השנה הוא מקבל קצבת זקנה.מצבו החמיר מבחינת הפרקינסון עוד הרבה לפני קבלת קצבת הזקנה. שאלתי היא:האם יש אפשרות עדיין להגיש החמרת מצב בגלל פרקינסון גם לאחר קבלת קצבת זקנה?אם כן,עד מתי?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
גמלת סעוד
24/7/2011
זכאית להגיש החמת מצב, והגמלה תיקבע, בהתאם למבחן הכנסות בברכה עו"ס טובה יששכרי
.
שאל/ה:
שאלת הסבר לגבי שאלה קודמת
22/7/2011
שלום שאלתי שאלה זו אבל לא הבנתי משהו בקשר לזה:המטפל בבן משפחה חולה מי שאחד מבני משפחתו (בן זוגו; ילדו, לרבות ילד במשפחה אומנת; בנו הבוגר או הורהו) חולה וזקוק להשגחה מתמדת, והוא גר עם החולה באותה דירה, ומטפל בו ברוב שעות היממה, 45 ימים רצופים לפחות (לפני הגשת התביעה לקצבה).
המסמכים הנדרשים: אישור רפואי בדבר הצורך בהשגחה מתמדת על החולה. באישור תירשם תקופת ההשגחה מה שכתוב פה בחוק זה בדיוק הקטריון שרופא המשפחה רשם לי מאחר ויש לי עבודה זמנית שהיא לא קבועה ולא כל יום ורק 3או 4 שעות ביום ולא כל יום בגלל שההורה מצבו הבריאותי החמיר וזקוק להשגחה ואין לו עזרה סיעודית כי אינו רוצה מישהו זר יש טעם להגיש בקשה לחוק הנ״ל כי לא הבנתי איזה קטריון לא עומד כאן? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוק סעוד
22/7/2011
על פי חוק הסעוד, לבן או בת לא מאפשרים לעבוד כמטפלים להוריהם בעבור כסף., יכול להיות קרוב משפחה, אחיין אבל לא בן מדרגה ראשונה. בברכת בריאות עו"ס טובה יששכרי
.
הגיב/ה:
זה לא סיעוד אלא
22/7/2011
שלום זה ידוע לי כמובן אבל זה לא קשור בסיעוד באתר ביטוח לאומי הבטחת הכנסה רשום מי פטור ממבחן תעסוקה ואחד מהם כתוב בן משפחה המטפל בהורה חולה שזקוק להשגחה תמידת למשך 24 שעות אפשר לראות את זה באתר ביטוח לאומי הבטחת הכנסה בקטגוריה פטורים ממבחן תעסוקה
שוקי
שאל/ה:
נכות על דיכאון עם ADD ותביעת דמי אבטלה
21/7/2011
אני בן 37, נשוי פלוס 2. האם העובדה שאני סובל מדיכאון, עם ADD לא מטופל, יכולה לזכות אותי בקצבה שבעזרתה אוכל לקבל עזרה מקצועית וליווי? וגם, אם מסיבה זו (התמודדותי עם הדיכאון), לא הופעתי ברציפות בשירות התעסוקה - לחתימה. האם ניתן לתבוע דמי אבטלה בכל זאת? תודה לכם מראש, שוקי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות
21/7/2011
יש לבחון את הסיבות למצבך הרפואי הנטען על ידך ובהתאמה לפנות לביטוח הלאומי בתביעה לנכות כללית /מעבודה.
לגבי התייצבות בשירות התעסוקה. אי התייצבות כנידרש פוגעת בזכויותיך. מומלץ כי תפנה בדחיפות ללשכת התעסוקה להסדרת הנושא.
יגאל כהן, עו"ד יצוג תובעים והשגת זכויות רפואיות וכספיות מול הביטוח הלאומי, קרנות הפנסיה וחב' הביטוח.
שיבר מרגריטה
שאל/ה:
ימי מחלה עקב ניתוח
21/7/2011
שלום רב, אני לפני שבוע עברתי ניתוח יד. שחרור עצב אולנרי במרפק יד שמאל. רופא נתן לי חופשת מחלה לחודש וחצי וזה עדיין לא סופי (יכול להעריך לי אותו לאחר הביקורת). אצל המעביד יש לי 22 ימי מחלה צבורים שזה כחודש ימים. 1) מי משלים לי את יתר הימים (ביטוח לאומי?) והאם זה בגובה השכר ?. 2) האם ניתוח שעברתי מוכר בביטוח הלאומי כמחלה מקצועית ומה זה נותן ?
תודה מראש
ריטה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ימי מחלה
21/7/2011
יש לבחון ראשית את פגיעתך והסיבות לפגיעה עבודה/ נכות כללית/תאונה (לא תאונת דרכים).
ש.ר.
הגיב/ה:
חופשת מחלה עקב ניחות עצב אולנרי - מרפק - המשך
22/7/2011
שלום רב, בהמשך לתשובתך לשאלתי : אני כ 12 שנה עבדתי כקופאית/סדרנית. 6 שנים אחרונות עובדת שעות רבות במשרד מול המחשב. לא הייתה לי תאונת עבודה אבל כל העבודות מחייבות קיפוף רב של יד במרפק. אודה לתשובתך
אבי יהב
שאל/ה:
מתי מופקד מענק הלימודים לשנת 2011
20/7/2011
שלום: אני אב חד הורה וברצוני לדעת באיזה תאריך מופקד לחשבון המענק .ואיזה סכום. הבן שלי נולד בתאריך 13.10.2000. תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מענק לימודים
21/7/2011
המענק משולם בחודש אוגוסט, בהתאם לגיל בנך, קרוב לגיל 11 , 18% מהשכר במשק, שזה 1436 ש.ח.(נכון לינואר 2010). בברכה עו"ס טובה יששכרי
עליזה
שאל/ה:
מעסיק רשם לי סירוב למרות שלא סרבתי
20/7/2011
שלום, קבלתי הפנייה משירות תעסוקה למשרה זמנית של חצי שנה. אמרתי לפקידה שאני מחפשת משרה קבועה, הקורות חיים שלי נראים זוועה בגלל שב 6 שנים האחרונות אני עוברת ממשרה זמנית אחת לשנייה. אני אקדמאית עם תואר שני אבל בגלל מצב כספי דחוק עבדתי בכל עבודה כולל זמניות. הפקידה בלשכה אמרה שזה מה שיש והיא חייבת להפנות אותי. התקשרתי למעסיקה, אמרתי לה שמקביל אני מחפשת משרה קבועה והולכת לראיונות (וזה נכון הייתי כבר ב 4 רעיונות בשבוע האחרון כל יום מקום אחר), אז היא אמרה שלא מתאים לה היא צריכה מישהי לחצי שנה . 'תפקססי לי את ההפניה של הלשכה ואני אחתום לך' פקססתי והיא רשמה שאני מסרבת לקלב את העבודה ורשמה הערה שאני מחפשת משרה קבועה. התקשרתי אליה ואמרתי שאני לא מסרבת לקבל את העבודה, ובגלל מה שהיא רשמה ישללו לי את דמי האבטלה. שאלותי: 1. כמה פעמים אני יכולה לסרב למשרה לא מתאימה ששולחים אותי משירות התעסוקה? (מה שהם בדרכ עושים) 2. במקרה הנדון- אמרתי לבעלת החברה את האמת- שאני בראיונות ומחפשת משרה קבועה- זה גם לא בסדר? בסוף אני סרבנית? איך אפשר לעזור לי? כמובן אני מחפשת במרץ עבודה גם דרך חברות כ"א, אינטרנט וכל דרך אפשרית. לצערי שירות התעסוקה ממש לא עוזרים ומפנים אותי למשרות ממש לא מתאימות תודה ,עליזה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לעליזה
21/7/2011
כל זמן, שאת מממשת את זכותך לדמי אבטלה, את אמורה "לציית" לקריטריונים של תנאי קבלת דמי אבטלה. כל סירוב לעבודה, יכול לעלות לך בהפחתה של 30 יום ממיניין הימים המגיעים לך. אני מקווה, יחד איתך, שעד מהרה תתקבלי לעבודה על פי כישורייך וציפיותייך, ולא תזדקקי עוד להיות תלויה בשום גורם. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דנה
שאל/ה:
תשלום ביטוח לאומי למורה פרטית
20/7/2011
היי,
אם אני מעסיקה מורה פרטית, האם אני צריכה לשלם לביטוח לאומי עבורה?
תודה!
דנה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשלום בטוח לאומי
21/7/2011
כל מעסיק מחויב בתשלום בטוח לאומי בעבור העובד. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דנה
הגיב/ה:
גם אם המורה הפרטית מועסקת במשרה נוספת?
21/7/2011
וכבר משולם לה ביטוח לאומי? (הבחורה עובדת בגן ילדים)
תודה!
יוני
שאל/ה:
האם תשלום סטודנט כולל את "ביטוח האבטלה"?
20/7/2011
הי שמי יוני אני פוסט דוק ושלימתי במשך כל תקופת הדוקטורט והפוסט(6-7 שנים ברצף) ביטוח לאומי (סטודנט) באופן עצמאי מכיוון שקיבלתי מילגה. האם תשלום זה כלל בעצם גם ביטוח אבטלה שכן לא היה לי מעסיק שיפריש עבורי ביטוח אבטלה. אם זה כולל ביטוח אבטלה אז יש לי את ה"אכשרה"? והאם אהיה זכאי לדמי אבטלה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
זכויות לקצבת אבטלה
21/7/2011
זכאי לדמי אבטלה, במידה ואתה רשום בלשכת תעסוקה כדורש עבודה, ומתייצב בה כדי לקבל עבודה בהתאם לתקנון שירות התעסוקה. תשלום דמי הבטוח כסדרם, מקנים לרוב גימלאות הביטוח לאומי:למובטלים, לניפגעי עבודה, למיעוטי הכנסה, ועוד.... בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
נורה
שאל/ה:
יש סיוע גם לגימלאי?
20/7/2011
האם גם מי שנמצא בפנסיה (עובד מדינה שפרש בפרישה מוקדמת) זכאי לסיוע מבטל"א במקרה של החמרה במצבו הנפשי? תודה ותבורכו על קיום הפורום הזה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
סיוע לגימלאי
21/7/2011
כל אזרח גם הנימצא בפנסיה, זכאי להגיש תביעה על החמרה במצב הנפשי או הפיסי, הסיוע יינתן על פי מבחן הכנסות. בברכת רםואה שלמה עו"ס טובה יששכרי