פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום יש לי שאלה כללית בקשר להבטחת הכנסה מתייצבת שנרשם לה סירוב ולא התייצבה אחרי הסירוב בלשכת התעסוקה אחרי כמה זמן היא צריכה להגיש בקשה חדשה להבטחת הכנסה כדי לחתום שוב במידה ועבר שלושה חודשים כולל חודש הסירוב? אם נרשם לה סירוב בחודש אפריל תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
3/7/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
בהקשר לתנאי השלישי: מבחן תעסוקה הנוגע אליך,
חייבים במבחן תעסוקה מי שסירב לקבל עבודה שהוצעה לו, או סירב לשתף פעולה אינו זכאי לקצבה במשך חודשיים.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שואלת
הגיב/ה:
ואם זה אחרי 3 חודשים
3/7/2011
שלום ידוע לי שסירוב זה חודשיים אך שאלתי היא אם אחרי חודשיים מצאתי עבודה לחודש שחשבתי שיתארך ליותר מחודש ואז אחרי 3 חודשים מהסירוב אני רוצה לחזור לחתום הבטחת הכנסה אחרי שסיימתי לעבוד חודש האם אני צריכה להגיש בקשה חדשה להבטחת הכנסה? תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
3/7/2011
להבנתי אם את נמצאת מעל חודשיים מעת הסירוב ניתן לפנות לבטל"א בבקשה מחודשת.
יונית
שאל/ה:
התפטרות ממקום העבודה
30/6/2011
הבנתי שבמידה ואודיע על התפטרותי ולא אמצא עבודה חלופית, אצטרך לחכות 90 יום עד שאתחיל לקבל אבטלה. שאלתי כמה זמן אוכל לקבל אבטלה וכמה אחוזים משכרי. האם אלו אותם תנאים אם היו מפטרים אותי? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליונית
30/6/2011
דמי אבטלה מותנים בתקופת אכשרה טרם האבטלה, בגיל, ואם נחשבת לעובדת חודשית או יומית... בברכה עו"ס טובה יששכרי
ליאור מנור
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר סיום חופשת לידה
30/6/2011
שלום אני בת 31 נשואה ואם ל 2 , עד ללידה עבדתי במקום עבודתי שנה וחודש רציתי לדעת אם אני זכאית לדמי אבטלה ,והאם אהיה זכאית גם במקרה שאפוטר וגם במקרה שאתפטר ,והאם אני זקוקה למסמכים כלשהם מהמעסיק על מנת לקבל דמי אבטלה ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לליאור מנור
30/6/2011
תקופת אכשרה המזכה בדמי אבטלה היא 540 ימים, שקדמו לאבטלה, מתוכם שילמת לפחות 360 ימי דמי בטוח לעובד חודשי, או 300 ימים דמי בטוח. בברכת מזל טוב עו"ס טובה יששכרי
ליאור מנור
הגיב/ה:
תגובה
3/7/2011
לפי מה שאת כותבת אני מבינה שאם אני עובדת במקום עבודתי שנה וחודש אז יש לי את ה360 ימים האלה ,אני מבינה נכון?ואם כן איך אני יודעת כמה כסף אקבל כל חודש ?
ורד
שאל/ה:
אבטלה וראיית חשבון
30/6/2011
שלום וברכה, אני בשנה ד' לראיית חשבון (כבר ממש בסופה) ומתכננת לגשת למבחני מועצה כנראה בינואר. לפני כחודשיים התפטרתי מעבודתי לאחר לידה ואני רוצה להגיש תביעה לדמי אבטלה.
א. בטופס התביעה הם מבקשים מידע על לימודים להכשרה מקצועית: האם שנה ד' נחשבת? ולמה הם צריכים את זה? ב. נרשמים למבחני מועצה לא יכולים לקבל אבטלה לחודשיים לפני המבחנים. מה לגביי? לא נרשמתי עדיין כי לא סיימתי את המבחנים הפנימיים שלנו וגם א"א עדיין להירשם. מה אני צריכה לעשות. אני רוצה כבר להגיש את התביעה כי תיכף יעברו 90 יום ממועד ההתפטרות לאחר הלידה, ואני לא רוצה להפסיד כלום מדמי האבטלה.
אודה לכם מאד אם תעזרו לי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
30/6/2011
פני בבקשה לפקיד בלשכת התעסוקה והציגי לו את בקשותיך.
מומלץ להתייצב בהקדם בלשכת התעסוקה ע"מ לא לאבד זכויות.
ויקה
שאל/ה:
עבודה מתאימה לאמא לתינוק
30/6/2011
אני אמא לתינוק בן 3 חודשים ומתייצבת בלשכת תעסוקה. בלשכת תעסוקה הפנו אותי לעהודה שבה אני מחוייבת לעבוד שעות עבודה מרובות, לפעמים עד 10 בלילה. האם אני מחוייבת לקבל משרה כזאת?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
עבודה מתאימה
30/6/2011
תבקשי, עבודה שהולמת את צרכייך גם, או תנסי בכוחות עצמך למצוא עבודה, שיותר מתאימה. במקרה אחר, תאלצי לקבל את מה שמציעים, ובמקביל תנסי למתוא עבודה, שיותר מתאימה לך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
לאורה
שאל/ה:
חוב בביטוח לאומי ועזרה לקשיש
29/6/2011
סבא שלי פנסיונר בן 82 אבל במהלך השנים עבד מספר שעות כל יום. באופן טבעי ביטוח לאומי גילו זאת וקבעו שאת הגמלה שקיבל מהם עד אותו יום לא יקבל יותר כדי להחזיר את הגמלה ששולמה לו עד אותו יום. עכשיו הוא חולה סרטן הדם ומצבו כל הזמן מחמיר. לאחרונה הוא גם נאלץ להתאשפז עד שנסדיר שיתקינו לו בבית מכשיר חמצן אליו הוא אמור להיות מחובר כל הזמן (הוא גר לבד). הבעיה היא שאנחנו לא מצליחים להיות איתו מספיק שעות ביממה כדי לטפל בו כמו שצריך אבל אנחנו לא יודעים האם יעזרו לנו בביטוח הלאומי עם אחות/מטפלת מידי פעם לשעות הבוקר בגלל החוב שלו (אם מצבנו הכלכלי היה מאפשר זאת היינו שוכרים אחות במשרה מלאה). בנוסף אנחנו לא יודעים האם החוב עובר לילדים כשהחייב נפטר? תודה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ללאורה
30/6/2011
ממליצה לפנות לפקיד הבטוח לאומי, ולבקש לפרוס את החוב לתשלומים בצרוף מסמכים רפואיים ובקשה מנומקת, ובמקביל להגיש תביעה לסעוד. יורשים על פי חוק, יורשים את הזכויות והחובות של הניפטר. בברכה עו"ס טובה יששכרי
בוריס
שאל/ה:
סטאטוס "שבוי ציון"
29/6/2011
שלום רב! שאלה:האם בנו של בן אדם שהורשע ונכלא בשנת 1940 ע"י שלטונות סובייטים ל 6 שנים בסיביר.הסעיף המיוחס הוא58-13 (פעילות אנטי-סובייטית ציונית) זכאי לסטאטוס "אסיר ציון" בהתחשב שהוא עצמו יחד אם אמו(וכל שאר המשפחה כולל הסבא שלו,אשר נפטר אחר כך שם) באותו זמן כאשר האב שלו נשלח לכלא בסיביר נעקרו מביתם ונשלחו אף הם לסיביר,רק שלא לכלא אלה למושבות סיביריים רחוקים.דברים כאלה היו נהוגים בזמנו אצל סטאלין.כים אותו הבן מתגורר 20 שנים בישראל. האם יש לו זכאות כזאת מטעם ביטוח הלאומי? תודה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
סטטוס "אסירי ציון"
29/6/2011
תושב ואזרח ישראל, "שהרשות המאשרת" - הנמצאת במשרד הקליטה, והיא זו האחראית על ההכרה באזרח כאסיר ציון, במידה, ועבר את הליך ההכרה, והוגדר כאסיר ציון, בין אם מדובר באסיר ציון, או בבנו, או בן משפחה, יהיה זכאי לגימלאותעפ"י התגמולים לאסירי ציון ובני משפחותיהם. בברכה עו"ס טובה יששכרי
רן
שאל/ה:
שאלה בהקשר לוועדת אי כושר השתכרות
29/6/2011
הייתי בוועדה ראשונה ונוכחתי בה. לאחר כחודש היה עלי דיון בביטוח לאומי. ולאחר מכן התיק עבר למחלקת וועדות ובעוד שבועיים יש שוב וועדה אבל ללא נוכחותי.
השאלה היא כזאת: האם הגיוני כי מדובר בוועדת אי כושר השתכרות? והאם יש קשר מהותי בין מצבי הנפשי לכך שלא זומנתי? או שפשוט כנראה שאין צורך?
השאלה ה-1 חשובה לי מאד.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
29/6/2011
אין בידי מסמכים ונתונים לגביך כדי לענות ספציפית על פנייתך. כעקרון לאחר קביעת הנכות הרפואית של תובע ע"י ועדה רפואית, פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי יחליט אם המבוטח "נכה" ויקבע את דרגת אי-הכושר לאחר שיתייעץ עם רופא מוסמך ועם פקיד שיקום של המוסד לביטוח לאומי. דרגות אי-הכושר האפשריות הן: 60%, 65%, 74%, ו-100%.
אתי
שאל/ה:
חיוב בתשלום מזונות
28/6/2011
שלום רב. האם הורה שלא היה בקשר עם ילדו 6 שנים שלא מרצונו מחוייב בתשלום מזונות שאותם הוא משלם דרך ביטוח לאומי?
שאלה נוספת: האם נכון הדבר שאם הסכם הגרושין נעשה בבית דין רבני תשלום המזונות הוא רק עד גיל 17? תודה
ש
שאל/ה:
תאונת עבודה חקירה
28/6/2011
שלום אני נפגעתי בתאונת עבודה לפני חודש ומאז היה לי שני חקירות האים זה הגיוני וכמה זמן אישור תביעה לוקח אשמח לקבל תשובה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
28/6/2011
במסגרת הליך ההכרה בתאונת עבודה, הבטל"א בודק את כלל הנתונים. מדובר עדיין בשלב המקדמי, בו על הבטל"א להכיר בפגיעתך כ"נפגע עבודה" ובדיקת זכאותך ל"דמי פגיעה" כמפורט בתקנות (ללא עיכובים כחודש ומחצה).
לאחר הליך ההכרה כ"נפגע עבודה", תוכל לתבוע הכרה בנכות מעבודה מהבטל"א. מומלץ כי תסתייע ביעוץ משפטי מעו"ד.
בוריס
שאל/ה:
דמי הבטחת הכנסה
28/6/2011
שלום, אמי היא אלמנה בת 60, אבא נפטר לפני מספר שנים. אמי הפסיקה לעבוד לפני שנה ומקבלת קצבת שאירים ( 1300 ש"ח) + הבטחת הכנסה. עכשיו עקב מצבה הבריאותי היא מוכרת דירתה ועוברת לשכירות משותפת יחד עם משפחתי. עכשיו השאלה - מה יקרה להבטחת הכנסה שלה לאור העובדה שהיא תקבל כמה מאות אלפי שקלים על הבית שמכרה? האם היא תהיה זכאית? האם היא חייבת לדווח או שזה באופן אוטומטי? תודה רבה מראש.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
28/6/2011
כל שינוי בהכנסות או בנתון בגינו שילם הבטל"א הבטחת הכנסה מחוייב בדיווח לבטל"א.
בוריס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
28/6/2011
תודה רבה. האם זה אומר שלא תהיה זכאית יותר? שכחתי לציין שאני ויתרתי על 50% דירה לטובתה שהגיעה לי לאחר מוות אבי. לי מעולם לא היתה דירה בבעלות, אמי משלמת חלק מהשכירות המשותפת שלנו, אם יש התחשבות בזה?
דקלה
שאל/ה:
ערעור על דמי אבטלה מלפני 6 שנים
28/6/2011
ב2007 סיימתי את עבודתי מרצוני,המצאתי את כל האישורים הנדרשים לביטוח לאומי עבור דרישת דמי אבטלה לחצי שנה. לאחר תקופת המתנה נדרשת של שלושה חודשים התחלתי לחתום בלשכה ובמקביל נתבקשתי מביטוח לאומי להמציא אישור נוסף של אישור מהמעסיק שהשכר שלי היה שעתי ולא גלובלי,אכן שלחתי אליהם את המכתב ובמקביל נשלח אלי סירוב ודחייה והתיק הועבר לבית דין לעבודה. בזמנו יכולתי לערער עד 6 חודשים בבית הדין לעבודה ולא עשיתי זאת.. אוכל לתבוע את זכאותי והכסף עבור אותה תקופה כיום? לאחר 6 שנים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ערעור
28/6/2011
מאחר ולא מיצית את הליך הערעור בפרק הזמן שקצב לך הבטל"א, אני בספק אם תוכלי לערער כיום על החלטת הבטל"א בהתחשב בפרק הזמן שעבר (6 שנים).
בן
שאל/ה:
יש לי שאלה חשובה מאד בהקשר נכות כללית.
28/6/2011
שלום לך, בתחילת חודש 5 הגשתי טפסים לנכות כללית בשל מצב נפשי. באמצע החודש היית לי וועדה רפואית ע"י פסיכיאטר בוועדה. לאחר מכן למרות המסמכים שהגשתי הם רצו מסמכים מהמוסד בו הייתי מטופל כילד [לפני 5-10 שנים]. כיום אני בן 19 וחצי. לפני כשבוע התקשרתי לקבל מידע איפה עומד הטיפול, ואמרו לי שדנו עלי בביטוח לאומי.
עכשיו לפי מה שהבנתי צריך רק לחכות לתשובה. אבל התקשרתי לפני מס' ד' בכדי לברר ונאמר לי שבעוד כשבועיים בערך יש עלי וועדה ללא נוכחותי בביטוח לאומי.
מזה אומר וועדה ללא נוכחותי? האם זה לטובתי כל הנושא הזה לדעתך? תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
28/6/2011
לארו הצגת הנושאים אני למד, כי הייתה לך ועדה רפואית התבקשת להשלים תיעוד רפואי ועתה הועדה צריכה להתכנס ללא נוכחות לקבל החלטה.
בן
הגיב/ה:
אבל היה דיון כבר עלי. אז בשביל מה שוב?
28/6/2011
יכול להיות שזה וועדה לאי כושר השתכרות בכלל?
ויקי
שאל/ה:
מעבר דירה המצריך פיטורי עוזרת בית
27/6/2011
יש לי עוזרת בית החל משנת 2005 ,עובדת פעם בשבועיים 4 שעות ומקבלת 170 ש"ח (כ 40 ש"ח לשעה),אנחנו עוברים דירה במרחק של כ 10 ק"מ מהבית הנוכחי והיא מעוניינת להמשיך לעבוד בתעריף גבוה יותר- 50 ש"ח לשעה, אם אינני רוצה להמשיך להעסיק אותה בתעריף החדש האם אני מחוייבת לשלם לה פיצויים ? אם היא בגיל פרישה האם זה אותו חוק?
ציון
שאל/ה:
זכאות לקבלת שרותי משרד התעסוקה לאקדמים
27/6/2011
אני אקבל זכאות לתואר עוד חודש עבדתי בחברת שמירה כמעט 3.8 שנים . במקום העבודה ישנם שני עמדות ועבדתי ברוב הזמן בעמדה שהתנאים באה היו יותר טובים. בשלב מסויים עמדה זו נסגרה ואני רוצה לקבל מכתב פיטורים כי התנאים בעמדה שנסגרה יותר טובים מעמדה הקיימת . שאלתי היא אם אני אפוטר אני אוכל לחתום בלשכה באגף אקדמים והאם המשכורת החודשית תשמש כפקטור או לפי המשכורת אקדמאית בשוק? יש עוד שאלה כמה זמן אני אוכל לחתום במידה ולא ימצא לי משרה שקשורה לתואר שלמדתי (עוד פחות מחודש יהיה לי זכאות לתואר ראשון בהנדסת אלקטרוניקה ).
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
28/6/2011
חובה להתייצב מוקדם ככל האפשר בלשכת התעסוקה עם פיטוריך.
הצג בפני פקיד התעסוקה את כל התלבטויותיך ובקשתך לתעסוקה מתאימה להכשרתך והשכלתך.