פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני אמא לתינוק בן 7 חודשים והודעתי על פיטוריי למקום עבודתי אחרי 5 שנות משרה מלאה בו.
האם לתביעה לדמי אבטלה שאני מגישה לבטל"א אני חייבת לצרף מסמך רשמי מהמעסיק על כך שהתפטרתי בגלל הרעה בתנאים/דרישה לעבוד בשעות הערב או שמספיק שאצרף מכתב אישי שלי- אותו כמובן יהיה לי קל יותר להמציא....???
אודה לכם על התיחסותכם
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה ליולדת
12/7/2011
חסרים פרטים לגבי התנהולך .... במידה וזיהית הרעת תנאים, על העובד מוטלת האחריות להעמיד בפני המעסיק את העובדה, כי תנאי עבודתו הורעו, ולאפשר לו לחזור בו, לחילופין, להמשיך במקום העבודה, ולפנות בית דין לעבודה. התפטרות בגין הרעת תנאים, דינה כפיטורין. במידה והמעסיק אינו ממציא מכתב לסיבת ההתפטרות, אני מניחה, שגם לא יעשה זאת, לא בטוח, שמכתב אישי, שלא מגובה באסמכתא מהמעסיק או בית דין לעבודה, יעזור..תנסי.... בהצלחה, ומזל טוב עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אבי
שאל/ה:
הבטחת הכנסה ואי התייצבות הלשכה
12/7/2011
שלום
ידוע לי שאדם שחותם הבטחת הכנסה באם לא התייצב שלושה חודשים עליו להגיש תביעה חדשה השאלה אם אדם היה לו סירוב בשירות התעסוקה בחודש מאי והוא התייצב בחודש מאי אבל בחודש יוני ויולי לא אם יצטרך להתייצב בחודש אוגוסט יצטרך להגיש תביעה חדשה בביטוח לאומיהאם חודש מאי שהתייצב כולל את ה3 חודשים שעובר?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
דני
שאל/ה:
הבטחת הכנסה ליחיד שיש לו הכנסה משכר דירה
12/7/2011
לדוגמא תיאורטית
יחיד שזכאי להבטחת הכנסה ליחיד בסך 1600 שח בערך. ויש לו בנוסף הכנסה מהשכרת דירה בסכום של 1600 שח. מה הזכאות שלו להבטחת הכנסה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
12/7/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
רועי
שאל/ה:
ביטוח לאומי ותלויים
12/7/2011
אני נכה 60 אחוז רפואי ו75 אחוז אי כושר אשר מחושב כ100 אחוז אשתי עובדת עד איזה משכורת היא יכולה להגיע כדיי שזה לא יפגע בתוספת שאני מקבל עליה? ואיך זה מחושב? ואם היא קיבלה דמיי הבראה החודש הם גם מחושבים במשכורת?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תחשיב
12/7/2011
איננו מבצעים תחשיבים בפורום. ניתן לפנות בשאלה למוקד הבטל"א 6050*.
שלומי
שאל/ה:
ביטוח לאומי = נכות עבודה
11/7/2011
שלום
אני קבלתי אירוע מוחי והגשתי תביעת נכות עבודה כרגע קיבלתי מכתב שהיא נדחתה אני רשאי לערער אבל אין לי כסף וכוח נפשי להתמודד עם תביעה שכזאת.
השאלה שלי היא כזאת ואשמח עם תוכל לעזור לי
1. מיד לאחר אישפוזי בבית החולים שלחתי תביעה לנכות עבודה והמשכתי לקבל מהעבודה במשך 90 יום משכורת על התביעת עבודה.
2. הגשתי גם תביעה לנכות כללית וקבלתי נכות מלאה .
3. נכות כללית נתנה לי רק לאחר 6 חודשים את הקיצבה בגלל שהעבודה המשיכה לתת לי 3 חודשים משכורת ואחרי זה המתנה של 90 יום ואז הקיצבה התחילה ( הנכות התחילה מיום האירוע המוחי הקיצבה רק לאחר 6 חודשים )
4. אני לא יודע מה לעשות עכשו האם העבודה שלי תבקש את 3 החודשים בחזרה ? האם היא תבקש אותם מביטוח לאומי ?
5. אני חושש מאוד מאחר ואין לי כסף להחזיר , מה עלי לעשות ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות
11/7/2011
לא ברור לי מדבריך ואשמח אם תוכל לפרט:
האם הגשת תביעה לימי פגיעה מעבודה ובאמצעות מי?
אני מבין ששולמה לך משכורת מהעבודה במשך 90 יום. האם העבודה הגישה את הבקשה לבטל"א בשמך?
שלומי
הגיב/ה:
תשובתי
11/7/2011
אני עובד במקום מסודר ועירוני אין לי מושג מה העבודה עשתה דעתי היא שלמה לי על חשבון תאונת עבודה כי העבודה חתמה על כל המסמכים הנדרשים ושלחה את התביעה בשמי לביטוח לאומי בכוח אדם פשוט אמרו לי שהם משלמים לי 90 על תאונת עבודה ואש הפסיקו לשלם. השאלה היא מי "מחזיר" או "לא מחזיר" את הכסף לביטוח לאומי עם בכלל צריך להחזיר כי ביטוח לאומי נכות כללית לא שילמה לי בתקופה הזאת כלום
שאול
שאל/ה:
החמרת מצב - נכות על עמוד שדרה צווארי
11/7/2011
שלום .
לפני כ 4 שנים עברתי תאונת דרכים שהוגדרה כתאונת עבודה. בעקבותיה נקבעו לי 10% נכותת קבועה על עמוד שדרה צווארי. לפני כ שנה החלו לי כאבים מהצוואר שמקרינים לכתף וליד ללא רדימות ! הופניתי לפיזוטרפיה שכמבון לא עזרה לי, עברתי צילומים בכתפיים ואולטאסאונד בצוואר שלא העלו ממצאים חדשים. לאחרונה עברתי בדיקת MRI . תוצאות הMRI הראו שיש בעיות בחוליות התחתונות בעמוד שדרה צווארי במיוחד חוליות 5 , ו 6 . בבדיקה ע"י האורטופד נאמר לי שאפשר לייחס את הבעיה לשחיקה ( אני בן 57 ) וגם אפשרי לייחס את הבעיה לתאונת דרכים שעברתי לפני כ 4 שנים. האורטופד עצמו לא ציין זאת בדו"ח ! במיוחד לגבי שישנה אפשרות שישנה אפשרות ליחס את הפגיעה לתאונת דרכים. איך אפשר למצוא דרך \ אורטופד שיציין בדו"ח כתוב ! שישנה אפשרות שהפגיעה היא עקב התאונת דרכים ? זה לא חייב כמובן להיות בוודאות , אלא שישנה אפשרות ! אני אגב תחת משככי כאבים כאבים מאז תחילת הבעיה לפני כשנה .
בן
שאל/ה:
טובה רק רציתי לומר לך
11/7/2011
שאת באמת טובה :] ולא על סמך תשובותייך לאו דווקא, לא יודע עובדות סוציאליות הן נשים שעוזרות מהלב בדרך כלל. הלוואי היה לי עוסית כמוך.
שיהיה לך שבוע טוב. היום דנים עלי בביטוח לאומי מקווה לטוב
יעלה כהן
שאל/ה:
סיעוד לאמא מבוגרת
10/7/2011
שלום לכולם, אמא שלי בת 94 ועד עכשיו היא היתה ממש ממש בסדר אבל בזמן האחרון הכל השתבש, והיא אפילו לא מצליחה ללכת לשירותים לבד. אני לא רוצה להכניס אותה לבית אבות, כי הבטחתי לה, אבל אני שונאת את כל החברות סיעוד האלה, ואני רוצה לבחור את המטפל בעצמי. אבל אין לי מושג אם הכסף שמגיע לי מביטוח לאומי מגיע ישר אלי ואני יכולה לשכור מטפל, או שזה חייב להיעשות דרך אחת החברות האלה. מישהו יודע?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
סיעוד
10/7/2011
על-פי תיקון בחוק ביטוח סיעוד, זכאי לגמלת סיעוד המעוניין להעסיק מטפל צמוד, יוכל, בתנאים מסוימים, לבחור אם לקבל את גמלת הסיעוד בכסף לחשבון הבנק שלו ולהעסיק באופן בלעדי את המטפל, ללא תיווך של חברת סיעוד; או להמשיך בהסדר הקיים, שבו גם חברת הסיעוד וגם מקבל הגמלה מעסיקים את המטפל.
אפשרות זו ניתנת, על-פי החוק במסגרת ניסוי שנעשה ב-9 סניפים: נהריה, טבריה, רמת גן, בני ברק, ירושלים, אשדוד, אשקלון, חולון ונתניה עד לתאריך 31.12.2012. *בטל"א*
נתנאלה
שאל/ה:
זכאות דמי אבטלה
10/7/2011
פרשתי מעבודתי עם הגיעי לגיל פרישה הודעתי על כך למעסיקי כחוק והוא מצידו נתן לי אישור על הפסקת עבודה עקב פרישה. החוק רואה פרישה בגיל הזכאות כדין פיטורין האם התיצבותי בלישכת התעסוקה מיד למחרת פרישתי מקנה לי זכות לדמי אבטלה מיד בחודש הראשון בלי קשר אם היוזמה באה מהמעסיק או מהשכיר?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
10/7/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
יש להתייצב מוקדם ככל הניתן בלשכת התעסוקה לשמירה על זכויות.
עירית
שאל/ה:
האם פוסט דוקטורנטים זכאים לדמי אבטלה
10/7/2011
שלום בנובמבר אני אמורה לסיים שלוש וחצי שנים של פוסט דוקטורט, ובשל מחסור בכסף עלי לעזוב את המקום. שאלתי היא האם בתום התקופה מגיעים לי דמי אבטלה ואם כן אז לכמה זמן.
האם הגיוני שיבקשו מסמכים מהעבר?
10/7/2011
הם ביקשו מסמכים עוד מהימים שהייתי מטופל בעברי. אך מכיום אין ממש מסמכים רק חוות דעת ומעט מאד דברים.
האם יש להם סיבה לקבל מסמכים מהעבר? כלומר לשם מזה? לחיזוק כך שיש היסטוריה של בעיות נפשיות?
בן
שאל/ה:
הוועדה בלשכת התעסוקה.
10/7/2011
האם ניתן לקבל פטור לתקופה ארוכה? האם הבודק יהיה פסיכיאטר ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לבן
11/7/2011
אם התביעה על רקע נפשי, הבודק יהיה פסכיטר. ההתייחסות היא רצינית, ובמטרה לעזור. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
חנה
שאל/ה:
שאלה הבטחת הכנסה
10/7/2011
שלום כשמגישים בקשה להבטחת הכנסה אחרי שחתמתי בעבר ושוב מגישה בקשה יש סעיף ויתור סודיות רפואי וסוציאלי אם הייתי בעבר מטופלת ברווחה וכבר שנים לא מטופלת והתיק וודאי נגנז מה זה אומר שהם יכולים לבקש את התיק לעיין בו גם אם כבר לא מטופלת ברווחה שנים?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
10/7/2011
ויתור סודיות רפואית מקנה למוסד המקבל אפשרות לפנות ולקבל מידע רפואי חיוני מכל מוסד רפואי כחלק מבדיקת פנייתך.
חנה
הגיב/ה:
אך מה לגבי מידע סוציאלי רווחה זה לא מוסד רפואי?
11/7/2011
בטופס רשום כך:לרבות מידע על מצבי הרפואי לרבות טיפולים בתחום הפסיכיאטרי הסוציאלי התפקודי או השיקומי בעבר ובהווה יש להבין שמידע רפואי נחוץ אבל סוציאלי האם מדובר על תיק ברווחה ואם הוא כבר לא בטיפול שנים ? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מידע סוציאלי
11/7/2011
מידע סוציאלי מתייחס למצב אישי, משפחתי, מערכות יחסים במשפחה, לא מחייב תיק ברווחה, ואם כן ניפתח תיק, מה היו הסיבות',ההתערבות, תוצאות וכו'....... בברכה עו"ס טובה יששכרי
.
הגיב/ה:
?
12/7/2011
שלום זאת אומרת שזה לא שייך לרווחה? תודה
רינת
שאל/ה:
ביטוח עבור עוזרת בית - מה קורה בהתחלה?
10/7/2011
הבנתי שיש לדווח רק אחרי 6 ימי עבודה או שבועיים. שתי שאלות: 1-האם התשלום יהיה מתחילת העבודה? 2-מה אם קרה משהו בתקופה (החוקית)שלפני הדיווח? תודה
אתי
שאל/ה:
חודש לאחר חופשת לידה האם מגיע לי דמי אבטלה?
10/7/2011
חופשת הלידה הסתיימה ב18/6 ואיני חוזרת לעבודה כיוון שהחוזה נגמר ביני לבין המעסיק (כח אדם). האם אני זכאית לקבל דמי אבטלה ואם כן מתי עלי להתייצב בלשכה? ואם אני זכאית לקבל דמי אבטלה האם עלי להמתין 90 יום?
בברכה ובתודה, אתי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
11/7/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
מי שהפסיק את עבודתו מרצונו, בלי סיבה מוצדקת - יתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה. למרות זאת צריך להתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי לא לאבד את זכאות.