פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני נמצאת בתחילת הריון ראשון, פוטרתי מעבודתי לאחר 4.5 חודשים ואני חוששת שלא אוכל למצוא עבודה עקב ההריון. ברצוני לשאול אם במידה ולא אמצא עבודה, אהיה זכאית לדמי לידה? בנוסף ארצה לדעת האם אני זכאית לחתום אבטלה ואם כן האם יש קשר בניהם לבין דמי הלידה לתקופה שלאחר הלידה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה ללא עבודה
4/7/2011
אין נתונים על סיבת הפיטורין, שהרי מעסיק לא יכול לפטר אשה בהריון, אלא אם הסיבה בפיטורין היא לא ההריון אלא , פיטורין קולקטיביים.אם פוטרת בניגוד לחוק, המעסיק מחוייב לשלם פיצויים מיוחדים, אם פוטרת באופן חוקי, כמו פיטורין קולקטיביים.תהיי זכאית לדמי אבטלה, הקושי הוא במציאת עבודה, אם בכל זאת תרצי להשתלב במעגל העבודה, לידיעתך, המעסיק המראיין, אינו רשאי לשאול לגבי ההריון.זכאות לדמי לידה, במידה, ושולמו עבורך ששה חודשי בטוח לאומי.. אין כפל קצבאות בברכה, ואיחולי הריון קל,ולידה קלה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יפה
שאל/ה:
זכאות להבטחת הכנסה לאחר לידה
4/7/2011
שלום, אני אמא לשני ילדים אחת בת חמש ותינוק בן שנה. מאז הלידה אנני עובדת וקיבלתי דמי אבטלה שהופסקו כעת. אני רוצה לתבוע הבטחת הכנסה אך יש לי שאלה. אני חייה עם בן זוג שהוא אבי ילדי, אך אנו לא מנהלים משק משותף. ז"א אנחנו מתחלקים בהוצאות של הבית והילדים וכל אחד חשבון משלו. אני לא יודעת כמה כסף יש לו וכמה כסף הוא משתכר. הוא עובד עצאי גרוש עם ילד נוסף שהוא משלם עליו מזונות. האם אני יכולה לדרוש הבטחת הכנסה מבלי שאני מפרטת את הכנסתו? או שאני מבקשת הבטחת הכנסה בזכות עצמי בלבד ולא מציינת אותו. אנא עזרתכם. יפה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
4/7/2011
לאור העובדה, שאת מתגוררת עם בן זוגך, אבי ילדך, תחת קורת גג אחד, עליך לדווח , ובבטוח לאומי, על פי שקול דעתם, יקבעו זכאותך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
לילית
שאל/ה:
השתכרות נכה 60%
4/7/2011
אני נכה 60% מקבל קיצבה אני שואל עד כמה אני יכול להשתכר אם אני רוצה לעבוד (עד איזה סכום) ושהקיצבה לא תיפגע
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
השתכרות נכה60%
4/7/2011
"חוק לרון", בא לשפר את התנאים של מקבלי קצבת נכות, ויוצאים לעבוד.. מקבל רשת בטחון לשלוש שנים, בתקופה זו אתה יכול לעבוד, ולהמשיך לקבל קצבת נכות, כך, ששהכנסה תהיה תמיד גבוהה יותר מקצבת נכות. לאחר שלוש שנים, אם הפסקת לעבוד, תוכל לחזור ולקבל קצבת נכות, מבלי להבדק שוב. כך, שכאי לך לעבוד, כמה שאתה יכול ללא חשש, ולמצות את מירב היכלת שטמונה בך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
zve
שאל/ה:
פצוי כספי מתאונה _חלוקה בין ביטוח לאומי לחברת הביטוח
4/7/2011
שלום.
נקבע לי נכות בביטוח לאומי ולא קיבלתי פצוי כספי .
חברת הביטוח של הרכב נתנה לי פיצוי כספי וסגרה את התיק.
התיקים נסגרו בבית המשפט ובביטוח לאומי .
האם בעתיד כאשר אבקש החמרת מצב עקב התאונה בביטוח לאומי ואקבל % גבוהיים יותר ואקבל עקב כך פצוי כספי אצטרך להתקזז עם חברת הביטוח של הרכב ?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת דרכים
4/7/2011
נכות הנקבעת ע"י ועדה רפואית של הבטל"א גם אם 0% היא נכות שניתן לטעון לגביה להחמרה בעתיד.
מרגע שחתמת על שטר קבלת הפיצויים מול חברת הביטוח, לא תוכל לפנות יותר אליה.
zev
הגיב/ה:
הסבר נוסף
4/7/2011
תודה. לא הבנתי , האם חברת הביטוח יכולה בעתיד לדרוש ממני כסף שאקבל מהביטוח לאומי באם התיק איתם נסגר ? תודה
חיים
שאל/ה:
נכות כללית במקום נכות מעבודה
3/7/2011
שלום. יש לי מספר נכויות שנגרמו לי מהעבודה ועליהם יש לי % נכות . אני עומד לפני פרישה מהעבודה ורוצה לאחד את כל הנכויות ולהפוך אותם לנכות כללית 50% מצטבר ולא נכות מעבודה . האם זה ניתן ואיך עושים זאת ? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חיים
4/7/2011
כדאי לך להוועץ בפקיד הבטוח לאומי, על מנת לבדוק כדאיות... בברככה עו"ס טובה יששכרי
אמילי
שאל/ה:
המשך מזונות וקצבת נכות
3/7/2011
תודה על התשובה, אבל לא הבנתי אם אני יכולה לבקש עיקול על הקצבה שלו או שאני צריכה לשם כך פסק דין מיוחד.
אסמדר
שאל/ה:
קצבת שארים
3/7/2011
אבי בן 80 ואמי בת 81. אבי עבד עד גיל 68 ושילם ביטוח לאומי. אמי לא עבדה ולא שילמה ביטוח לאומי. כיום אבי מקבל קצבת זקנה עבורו ועבור אמי ותוספת עבור עבודה אחרי גיל הפרישה.גובהה הקצבה כ 3000 שח . אבי מאד מותרד מה יהיה גובה הקצבה ואיזו קיצבה תקבל אמי אחרי מותו. אשמח לקבל תשובה כדי להרגיע אותו.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שאירים
3/7/2011
ראשית איחולי בריאות להוריך.
הקצבאות נקבעות לפי נתונים אישייים של הזכאים ותלויה במשתנים רבים. פני בבקשה לסניף הבטל"א הקרוב למקום מגוריך או למוקד בטל"א 6050* לבירור זכאות.
עוז
שאל/ה:
מקבל קצבת נכות בטוח לאומי
2/7/2011
איני מקבל קצבת נכות ביטוח לאומי מלא יש לי 100% אובדן כושר עבודה
היה לי משפט מע"מ וקיבלתי 8 חודשים מאסר בפועל על אי דיווח מע"מ לפני 6 שנים בזמן אני יודע שלפי תקנות ביטוח לאומי אסיר מעל 6 חודשים לא מקבל קצבת נכות והמידע מועבר ע"י שרות בתי הסוהר לביטוח לאומי מה קורה במקרה כמו שלי אני נשאר ללא כל הכנסה משום גורם? אני יודע שעלי לעבור שוב וועדה רפואית בסיום תקופת המאסר לקבלת הקצבה שוב האם אני מקבל רטרו על החושים שהייתי בכלא?
אורן
שאל/ה:
קיצבת נער עם פיגור בינוני
2/7/2011
הבן שלנו נולד לידת עכוז הוא נולד עים פיגור קל עד בינוני למד בחינוך מיוחד וכעת מאובחן כפיגור בינוני עד עכשיו אינו מקבל כל קיצבה כל שהיא הוא לומד בבית הספר בחינוך מיוחד כעת הוא בן 14 כל הזמן אנו נתקלים בביוקראטיות שונות שאלתי האים מגיע לו קיצבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבה
3/7/2011
תקנות הביטוח הלאומי -ילד נכה מסדירות את נושא הגמלה.
מי זכאי ילד הסובל מעיכוב התפתחותי חמור (בגיל91 ימים עד 3 שנים) ילד הזקוק לנוכחות קבועה של הזולת (בגיל 91 ימים עד 18 שנים), עקב פיגור בינוני, מחלות קשות והפרעות נפשיות קשות. ילד התלוי בעזרת הזולת הרבה יותר מבני גילו (בגיל 3 עד 18 שנים). ילד שיש לו ליקוי מיוחד: ליקוי שמיעה (מיום הלידה עד 18 שנים), תסמונת דאון (מיום הלידה עד 18 שנים), ליקוי ראייה (מגיל 91 ימים עד 18 שנים), אוטיזם ודומיהם (מגיל 91 ימים עד 18 שנים). ילד הזקוק לסיוע בתקשורת (מגיל 3) בשל העדר מוחלט של תקשורת מילולית. ילד הזקוק לטיפול רפואי מיוחד (בגיל 91 ימים עד 18 שנים)
יש לפנות בתביעה לבטל"א מקום מגוריך בצירוף כל התיעוד הרפואי.
נטלי
שאל/ה:
דמי אבטלה ונסיעה לחו"ל
2/7/2011
שלום רב!
אני חותמת לשכה כל יום ראשון.
בחודש הקרוב אצטרך לנסוע לחו"ל ו"אפספס" שני ימי ראשון של חתימה בלשכה... אני יודעת שלא ישלמו לי תקופה ( שבועיים? ) שלא אחתום...זה לא נורא... אך רציתי לברר אם יתרת ימי האבטלה הנותרת לזכותי אינה נפגעת והיא תשולם בהמשך לאחר התיצבות באופן שוטף?
בתודה מראש!
נטלי
הגיב/ה:
אבטלה ונסיעה לחו"ל - המשך
2/7/2011
או שימים שאני לא מגיעה ללשכת תעסוקה ( ז"א מפסידה שני ימי ראשון...או שבועיים ) הולכים לי לאיבוד? האם מורידים את השבועיים האלה מהמכסה יתרת ימי אבטלה שעומדים לזכותי? בתודה שוב! נטלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
3/7/2011
רק היעדרויות קצרות של מספר ימים בודדים ושלא פוגעות בשגרת ההתייצבות בלשכת שירות התעסוקה, אינן משפיעות על הזכאות לדמי אבטלה.
פני ללשכת התעסוקה לבירור יסודי של חובותייך ע"מ לא לפגוע בזכאות.
רויטל
שאל/ה:
מורה לשיוערים פרטים
2/7/2011
אני מתכוונת ללמד תלמידים בהכנה לבגרות ואני נרשמתי כעוסקת פטורה. איני עובדת בעוד עבודה . האם אני משלמת מינימום של ביטוח לאומי ? מהו הסכום המינימלי לביטוח לאומי במקרה כמו שלי אודה לעזרתך
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
3/7/2011
פני למוקד הבטל"א או לסניף הבטל"א הקרוב לקבלת הנחיות תשלום בהתאם לסטאטוס האישי שלך.
ישראל
שאל/ה:
סליחה והמשך שאלה
2/7/2011
יש לי נכות של 94 משוקלל אני סובל משורת בעיות בריאות בין הייתר לחץ דם מפלצתי בזמן מאמץ הכי קטן שמגיע ל 237 על 120 בעיות של פיעמת לב מוקדמת עברתי כבר ארוע לב ו שני צינוטרים האם יש לי סיכוי לקבל ניידות
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
3/7/2011
קצבת ניידות משולמת לפי קריטריונים שנקבעו בהסכם הניידות בין מדינת ישראל לביטוח הלאומי. גמלת ניידות מעניקה הטבות שונות למי שיש להם ליקויים ברגליים המגבילים אותם בניידות, כדי לסייע להם להשתלב בקהילה ולפתח חיים עצמאיים.
ישראל
שאל/ה:
מהי ניידות בדיוק האם צריך הון עצמי לרכישת הרכב ו
2/7/2011
שאלתי היא מהי ניידות לא הצלחתי להבין את השיטה אם אני חסר יכולת כלכלית לא אוכל לקבל ניידות ?
אמילי
שאל/ה:
מזונות וקצבת נכות
2/7/2011
בעלי בנפרד מסגר עצמאי, וגם נכה100% המקבל קצבת נכות מעבודה + קצבה מיוחדת. הוא אינו משלם את המזונות שנפסקו לי בבית המשפט. שאלתי היא האם אני יכולה להטיל עיקול על הקצבאות שלו?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
עיקול
3/7/2011
חוק הביטוח הלאומי קובע בס' 303 א'. מניעת העברת זכות לגמלה (א) זכות לגמלת כסף אינה ניתנת להעברה, לערבות או לעיקול בכל דרך שהיא אלא לשם תשלום מזונות המגיעים מהזכאי לגמלה לפי פסק דין של בית משפט או של בית דין מוסמך.
אבי
שאל/ה:
עוסק פטור ושכיר במקביל - תשלום לביטוח לאומי
1/7/2011
אני מעונין לפתוח עוסק פטור.כמה אני משלם ביטוח לאומי במידה ואני גם עובד שכיר.כיצד עובדת הנוסחא או החוק בעניין ? אודה להסבר.