פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום. אישתי עובדת בשנה האחרונה בעמותה שמסונפת לעירייה ,כעובדת בצהרונים . שעות העבודה הם 3 שעות ביום + קייטנות בחגים ובחודש יולי שם העבודה היא ימים מלאים של 8.5 שעות עבודה. השכר הוא שכר חודשי על בסיס דיווח נוכחות חודשי. לפני שבוע היא נפצעה בדרכה לעבודה וכרגע היא מושבתת מעבודה לפחות לחודש ימים. ואלה השאלות. 1. האם הביטוח הלאומי ישלם את דמי התאונה לפי חלקיות משרה או לפי משרה מלאה. 2. המעסיק מנסה לטעון שהמשרה היא רק של 10 חודשים ז"א ללא חודש יולי . האם יש לטענה כזאת תוקף . אין הסכם עבודה חתום. 3. אם טענתם תקפה, האם הביטוח הלאומי יכול להסתמך עליה ולא לשלם את דמי התאונה של חודש יולי ובהמשך.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
28/6/2011
הביטוח הלאומי יבדוק נתוני שכר מדווח של רבע שנה אחורה וישקלל את דמי הפגיעה בהתאם לפי 75% מהשכר ועד תקופה של 90 יום לכל היותר.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
מאיה
שאל/ה:
אחרי 20 שנה ביטוח לאומי רוצה החזר
27/6/2011
אני בת 60, ופנו אליי עכשיו מביטוח לאומי וטוענים שלפני 20 שנה נתנו לי בטעות דמי מזונות שלא הגיעו לי במשל תקופה מסויימת ועכשיו הם דורשים החזר של אלפי שקלים.. מותר להם לעשות דבר כזה? הם סתם מנסים לראות אם הם יכולים להוציא ממני כסף, או להמנע מלתת לי פנסיה שמגיעה לי בקרוב? מה עושים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
מאיה
27/6/2011
במידה, וקיבלת כספים שלא כדין, זכאים לבקש את הכספים. מבחינתך, תנסי להגיע איתם להסדר, שלא ייחייבו בריבית והצמדה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רמי
שאל/ה:
שאלה בנושא סיעוד
27/6/2011
שלום רב, אמי סיעודית ויש לה מטפלת צמודה, עכשו הגיעה מועד חידוש הויזה של המטפלת וחברת הסיעוד הודיע לי שע"מ לחדש את הויזה עלי לשלם להם מדי חודש 70 ש"ח.
אבקש לדעת אם מישהו מכיר את החבות הזו ? האם זו חבות חוקית ? ומכוח מה ? מה האפשרויות העומדות בפני ?
תודה רמי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרמי
27/6/2011
תוכל לבדוק חובותיך וזכויותיך בתמ"ת. בברכה עו"ס טובה יששכרי
תומר
שאל/ה:
אני מובטל ואתחיל לעבוד עד כחודשיים. להודיע לרשויות?
27/6/2011
שלום רב, לפני כחודש פוטרתי מעבודתי, ואני זכאי לדמי אבטלה, חותם בלישכת התעסוקה וכו'. בשעה טובה מצאתי עבודה אותה אתחיל ב1.9.2011. האם יש משמעות להודעה על כך ללשכת התעסוקה או לביטוח לאומי? האם הודעה כזאת תפגע בזכויותיי (לא אקבל דמי אבטלה) או תשפר אותם (פטור מחתימה, פטור מירידי תעסוקה וכד')? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אבטלה
27/6/2011
תוכל למצות זכויותיך, עד תחילת העבודה החדשה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שמואל
שאל/ה:
אני נכה 75% אי כושר השתכרות
27/6/2011
אני מקבל כל חודש קצבת נכות כ-2300 ש"ח.
לפני כשלוש שנים אחרי שהתחתנתי ומילאתי פרטים על הכנסות כל המשפחה- אני והאשה , ויש לנו ילדה-- כן הבאתי את ההכנסות של אשתי ממשרה מעבודתה. הבאתי להם את כל ההכנסות שיש לי ויש לי את דף הפירוט.
החליטו כי מגיע לי השלמת קצבה לילדה או לאשה והכניסו לי לחשבון כ-30,000 ש"ח .
יש לציין כי אני לא בקשתי שום קצבת תלויים- וכל התשלום נעשה ביוזמת הביטוח הלאומי.
אחרי כשנתיים הודיעו לי כי נתנו לי 30,000 ש"ח בטעות, ואני צריך להחזיר להם את הכסף ---לפי חוק קצבאות שניתנו מעל לחוק--אני לא ראיתי חוק כזה או סעיף כזה. העיניין שלא בקשתי את הכסף זה יכול להשפיע?
עכשיו , אז שקיבלתי 30,000 ש"ח ראיתי שיש לי כסף, ובזבזתי חלק ניכר
ממנו בטיולים לחו"ל וסתם מותרות.
עכשיו הביטוח הלאומי החליט להוריד לי מהקצבה החודשית כל חודש
10% לכיסוי החוב. השאלה היא האם אני חייב להם בכלל ,,כי לא הגשתי כל תביעה או בקשה לתשלום.
אני שתקתי כמה שנים ונתתי להם להוריד מהקצבה.
עכשיו הודיעו לי כי נשאר לי חוב של כ-15,000 ש"ח והם יורידו לי כעת 20% מהקצבה החודשית. יצא אם כך שלא אוכל להתקיים בכבוד כי הם פוגעים בי שלא באשמתי.
הם גם הודיעו לי כי החוב צובר ריבית והצמדה, ואני לא מבין מדוע אני צריך לשלם להם גם ריבית והצמדה...הרי אני לא ביקשתי כסף..וחשבתי כי הכסף הגיע אלי לפי איזה חוק בביטוח לאומי - וזה כסף כשר לכל דבר.
עכשיו השאלה היא האם אני יכול למנוע מהמוסד לביטוח לאומי לקחת בחזרה כסף שכאילו אני חייב להם בגלל טעות שלהם ולתת לי לחיות
בקצבה נמוכה, שזה יכול לשגע אותי ולהחמיר את מצבי הבריאותי.
האם יש מקום לפנות לבית בדין לעבודה?
תודה רבה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשמואל
27/6/2011
באחריותך, ומחובתיך, כשאתה רואה, שניכנס לך כסף לחשבון, שאתה לא אמור לקבל, וידוע לך גובה הקצבה, שאתה מקבל מבטוח לאומי, עליך לבדוק עם הבטוח לאומי, מה מקור הכסף, והיית חוסך לעצמך אי נעימיות והוצאות.בכל אופן, בכל אופן, אני מתרשמת, שאכן, פעלת בתום לב, ואתה מבקש לפרוס את החוב לשעורים, שתוכל לעמוד בהם. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שואלת
שאל/ה:
השלמת הכנסה שעות וימים
26/6/2011
שלום אם אדם עובד חצי משרה כלומר ימים ושעות לא קבועים זה יכול להשתנות משבוע לשבוע יכול להיות 4 פעמים בשבוע שכל יום 5 שעות האם הוא יכול להיות זכאי להשלמת הכנסה? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשואלת.
26/6/2011
תלוי בגובה השכר. השלמת הכנסה, משולמת לאנשים, ש/הכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית המשולמת במשק. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שואלת
הגיב/ה:
שכר
26/6/2011
שלום גובה השכר נע בין 1500 שח ל1800 שח השאלה אם אין שעות וימים קבועים יש טעם להגיש בקשה להשלמת הכנסה? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שכר
27/6/2011
במידה, ואינך יכולה להגדיל את ההכנסה, אז כן. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מיכל
שאל/ה:
פיטורין ודמי אבטלה ועבודה חדשה
26/6/2011
פוטרתי ממקום עבודתי ואני זכאית לדמי אבטלה.יש לי מס' שאלות:
1.יש לי תואר אקדמאי מלפני עשר שנים,אך לא עסקתי בתחום, וכיום אני עובדת במקצוע אחר לחלוטין(מנהלת מרפאת שיניים).האם ניתן לשלוח אותי לעבודה בכל תחום או שיש מגבלת מקצוע ואיזה? לפי מקום עבודה אחרון או לפי התואר?
2.אני מתחילה ללמוד באוקטובר לימודים מלאים ללא אפשרות לעבודה במשרה מלאה,האם זה מהווה בעייה?
3.האם ניתן לשלוח אותי לעבודה בה מציעים לי שכר נמוך ממה שאני מרוויחה כיום?אם כן אני יכולה לסרב לקבלה מבלי לפגוע בזכויותי לדמי אבטלה?
4.בארבע משכורות האחרונות שלי קיבלתי העלאת שכר קבועה ושאינה תלויה בכלום של 1000 ש"ח אך בתלוש זה מופיע בסעיף פרמייה,האם זה מחושב בגובה דמי האבטלה שאני אקבל?
אני אודה אם אקבל התייחסות לכל הסעיפים
תודה,מיכל
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
26/6/2011
מומלץ כי תציגי בפני פקיד לשכת התעסוקה את סטאטוס לימודייך והכשרתך וכן נושאים שיש בהם להשפיע על שיבוצך לעבודה והעיסוק בו היית חפצה.
אתי
שאל/ה:
דמי אבטלה לחיילים משוחררים
25/6/2011
השתחררתי לפני 9 חודשים ועבדתי 8 חודשים מתוך ה-9 ב-2 עבודות שונות. בעבודה הראשונה עבדתי 3 חודשים ובשנייה 5 חודשים. כרגע פוטרתי מעבודתי ואני רוצה לחתום על דמי אבטלה. הבעיה היא שבעבודה הראשונה הזינו תאריך תחילת עבודה של שבוע וחצי לפני תאריך השחרור שלי. אני רוצה לציין שלא היה לי אישור עבודה. האם כשאלך לחתום על דמי אבטלה יהיו לי בעיות בביטוח לאומי בגלל תאריך תחילת העבודה שהוזן לי בעבודה הראשונה? אני חייבת להביא תלוש משכורת גם שלהם היות ובעבודה השנייה יש לי רק 5 חודשים ולא חצי שנה הנדרשת כתקופת אכשרה. בנוסף- האם יש מספר שעות מינימלי כלשהו שנדרש על מנת שיקבלו תלוש משכורת על חודש מסוים? האם תלוש משכורת על יום עבודה אחד מספיק ויתקבל כחלק מתקופת האכשרה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאתי
26/6/2011
עובד בשכר חודשי ובשכר יומי לסירוגין, תחשבי כעובדת חודשית, ותדרשי להשלים 300 ימי עבודה חודש עבודה מלא שבו עבדת כעובדת חודשית, ייחשב ל25 ימי עבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אתי
הגיב/ה:
דמי אבטלה
26/6/2011
מה לגבי השאלה הראשונה שלי? האם יהיו לי בעיות בביטוח לאומי בגלל שהתחלתי לעבוד שבוע וחצי לפני השחרור?
ולמה 300 ימי עבודה? תקופת אכשרה של חייל משוחרר היא לא 6 חודשים?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאתי
26/6/2011
חיילים משוחררים, נידרשים לצבור ימי אכשרה ככל מובטל. במיניין ימי עבודה, 360 לעובד חודשי, ו300 לעובד יומי. יכולים לקחת בחשבון. גם ימים של שירות סדיר עד 180 יום לכל היותר. בהצלחה, עו"ס טובה יששכרי
אתי
הגיב/ה:
דמי אבטלה
26/6/2011
אוקיי תודה רבה. דבר אחרון- לגבי השאלה הראשונה ששאלתי. האם בביטוח לאומי עלולים לשים לב שהתחלתי לעבוד לפני השחרור? במידה וכן, זה יצור לי בעיות כלשהו?
אמיר
שאל/ה:
באלו מהלכים עלי לנקוט בהמשך דרכי?
24/6/2011
שלום רב
דחיית קיצבת נכות כללית בהסתמך על סעיף 195 לחוק הביטוח הלאומי(נוסח משולב) התשנ"ה- 1995. הסיבה לדחייה היא כי לא איבדת עקב הליקוי 50% לפחות מכושרך להסתכר(החל מיום 19/4/2010) . נתונים כללים: אחוזי הנכות הרפואית הינם 60%(גפה תחתונה-כף רגל+קרסול+עמ"ש מותני) רגל שמאל. אני לא עובד מ-6/2009 כלל קיום. רופאה תעסוקתי בבדיקת כושר עבודה (6/2008)סיכם: מוגבל בעבודה הכרוכה בהליכה ועמידה ממושכות, לכן בעת עבודתו באולם ייצור זקוק למנוחה בישיבה מדי שעה . מחלקת שיקום: בתוכנית סיוע בהשמה(1/8/2010-31/1/2011)+הכשרה אינדבידואלית(11/2/2011-11/1/2011) לא הושמתי בעבודה(מחלקת השיקום בביטוח לאומי נכשלה בעזרה).
שאלתי הינה: באלו מהלכים עלי לנקוט בהמשך דרכי, בעקבות דחיית קיצבת נכות כללית ע"י המוסד לביטוח לאומי?
תודה מראש
אמיר
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
28/6/2011
בדוק בטופס הדחייה את פרק הזמן שניתן לך להגשת ערעור לבית הדין לעבודה. ערעור לבית הדין לעבודה ניתן להגיש רק בשאלה משפטית.
שני
שאל/ה:
תיאום דמי ביטוח לאומי
24/6/2011
שלום אני הולכת לעבוד בעבודה חדשה בנוסף לעבודתי הותיקה.
אני רוצה לעשות תיאום דמי ביטוח. 1.האם אפשרי עדיין להגיש טופס 644 למעסיק או שצריך לעשות זאת באינטרנט? 2.אם אני עושה זאת באינטרנט אני צריכה לתת איזשהו מסמך למעסיק? 3.מה קורה אם אני עושה תיאום דמי ביטוח מהסיבה שיש לי שתי עבודות ובסמוך לזה אני מתפטרת מהעבודה הישנה?
תודה ושבת שלום
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשני
26/6/2011
עליך לעשות תאום מס, ולהגיש את התאום מס למעסיק. על כל שינוי עליך לדווח לשלטונות המס, והמס יחושב בהתאם. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שני
הגיב/ה:
בלי להישמע צינית
26/6/2011
אבל רק אלוהים יודע איפה התשובות לשאלות שכתבתי.
שני
הגיב/ה:
בבקשה תסבירי לי
27/6/2011
לא, אני רצינית טובה, איפה התשובה לשאלות ששאלתי.
את לא חייבת לענות, אבל מה הקשר לשאלות ששאלתי.
לא דיברתי בכלל על תיאום מס.
אשמח אם תסבירי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאום דמי בטוח לאומי
28/6/2011
עובדים , העובדים בשני מקומות ויותר, עליהם למלא טופס 101 , בצרוף תלושי משכורת אחרונים, מגישים למעסיק, וזה עושה עבורם את תאומי המס. - מס הכנסה, בטוח לאומי, מס בריאות.על מנת למצות את זכויותיהם במהלך שנת מס. לגביתאום דמי בטוח לאומי, באמצעות האינטרנט , מתאים לעובד או מקבל פנסיה מוקדמת המקבל שכר או פנסיה מוקדמת ממספר מקומות יכול להפיק אשור, אותו יגיש למעסיק המשני או למשלם הפנסיה.על פי אשור זה, ינכה המעסיק המשני או משלם הפנסיה, דמי בטוח מופחתים בהתאם לסכום האשור. במידה, ואת מתפטרת ממקום עבודה אחד, עליך לדווח, יעשה חישוב המס על פי גובה הכנסותיך , בברכה עו"ס טובה יששכרי
שירה
שאל/ה:
קצבת נכות ועבודה
24/6/2011
שלום,
אני מקבלת קצבת נכות מגיל 18, כיום בת 30. בגיל 23 התחלתי לעבוד ולא דיווחתי על ההכנסה, אני מקבלת תלוש משכורת מסודר כל השנים. מעולם ביטוח לאומי לא פנו אליי לגבי העניין.
בזמן הזה התחתנתי ונולדה לנו ילדה עכשיו ביטוח לאומי נזכרו בקיומי ודורשים מילוי טופס על ההכנסות שלי ושל בן זוגי.
כמובן שהיתי אמורה לדווח להם עם תחילת העבודה לפני 7 שנים ולא עשיתי זאת.
האם הם יכולים לרוש בחזרה את מה שהם שילמו לי? מדובר בסכום מטורף. אומנם לא דווחתי על התחלת העבודה אך מעולם לא הסתרתי את זה, האם בכל זאת האחריות עליי.?
האם ניתן לעשות משהו כדי לצאת מהעניין? האם יש עוד השלכות לעניין ?
תודה רבה!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשירה
26/6/2011
באחריותך לדווח לבטוח לאומי על הכנסותייך. בהמשך, תוכלי לבקש לפרוס את החוב. מזל טוב, וברכה עו"ס טובה יששכרי
tאמיר
שאל/ה:
אלו מהלכים עלי לנקוט בהמשך?
24/6/2011
שלום רב
דחיית קיצבת נכות כללית בהסתמך על סעיף 195 לחוק הביטוח הלאומי(נוסח משולב) התשנ"ה- 1995. הסיבה לדחייה היא כי לא איבדת עקב הליקוי 50% לפחות מכושרך להסתכר(החל מיום 19/4/2010) . נתונים כללים: אחוזי הנכות הרפואית הינם 60%(גפה תחתונה-כף רגל+קרסול+עמ"ש מותני) רגל שמאל. אני לא עובד מ-6/2009 כלל קיום. רופאה תעסוקתי בבדיקת כושר עבודה (6/2008)סיכם: מוגבל בעבודה הכרוכה בהליכה ועמידה ממושכות, לכן בעת עבודתו באולם ייצור זקוק למנוחה בישיבה מדי שעה . מחלקת שיקום: בתוכנית סיוע בהשמה(1/8/2010-31/1/2011)+הכשרה אינדבידואלית(11/2/2011-11/1/2011) לא הושמתי בעבודה(מחלקת השיקום בביטוח לאומי נכשלה בעזרה).
שאלתי הינה: באלו מהלכים עלי לנקוט בהמשך דרכי, בעקבות דחיית קיצבת נכות כללית ע"י המוסד לביטוח לאומי?
תודה מראש
אמיר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאמיר
26/6/2011
ניתן לערער על ההחלטה, רצוי להעזר בעו"ד מומחה בדיני הבטוח לאומי, ובינתיים תוכל לתבוע להבטחת הכנסה. בברכה עו"ס טובה יששכרי,
רחל
שאל/ה:
האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה על תקופת שהיה במעצר בית?
24/6/2011
האם ניתן לקבל הבטחת הכנסה רטרואקטיבית לתקופה של מעצר בית, שהסתיימה לפני כחצי שנה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרחל
26/6/2011
את יכולה לפנות לבטוח לאומי, ולנמק בקשתך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
איתי
שאל/ה:
פרוטוקול בעיות לב
24/6/2011
האם אפשר לקבל הטבות של ביטוח לאומי על ידי פרטוקול שלהם יש לי 75% נכות בעיות לב
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאתי
26/6/2011
תמיד רשאית לבקש ולקבל פרוטוקול. בברכה עו"ס טובה יששכרי
הודיה
שאל/ה:
זכאות לאבטלה בהריון עקב מעבר דירה וחישוב דמי הלידה
23/6/2011
אנחנו מתכננים לעבור דירה במרחק גדול ממקום העבודה הנוכחי (מהדרום לאזור ירושלים), עקב הלימודים של בעלי. המעבר מתוכנן כחודשיים לפני לידת ילד שני. א. האם אני זכאית לחתום מידיית על דמי אבטלה לאחר המעבר בגלל המרחק הרב מהעבודה? ב. במידה שכן, כיצד יחושבו דמי הלידה- על פי שלושה תלושי משכורת אחרונים או שדמי האבטלה נחשבים לחישוב דמי הלידה? ג. בהנחה שאני לא אנצל את כל ימי הזכאות לאבטלה עד הלידה, האם אני רשאית לחתום לאחר מכן ולנצל את ימי הזכאות הנותרים? תודה רבה, הודיה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאסתר
26/6/2011
על מנת לקבל דמי אבטלה, את צריכה להחשב כמובטלת. מעבר דירה במרחק גדול, עשוי לזכות אותך בפיצויים , זה לא מזכה אותך כמובטלת . אלא אם כן עמדת בתנאי הזכאות, כמו אם פנית ללשכת התעסוקה, ולא היתה להם יכולת להציע עבודה, או עזבת את קום העבודה בגלל סיבה מוצדקת, כמו חולי של בן זוגך או ילדיך, או הרעת תנאים בעבודה... דמי לידה ישולמו בהתאם לוותק, האם נוצלו ימי חופשה/מחלה. רצוי לפנות לפקיד הבטוח לאומי, שיחשב את זכאותך . בברכת מזל טוב עו"ס טובה יששכרי