פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום. האם עובד שנמצא בתקופת החלמה מתאונת עבודה רשאי מבחינת ביטוח לאומי לצאת לחו"ל ועדיין לשמור על זכאותו לקבל את דמי הפגיעה עקב התאונה. האם יש איזה נוהל מיוחד בעניין זה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נסיעה לחו"ל
10/7/2011
תושב ישראל חייב לשלם דמי ביטוח לאומי ודמי ביטוח בריאות גם בתקופה שהוא שוהה בחו"ל. פיגור בתשלום דמי ביטוח בריאות בתקופת השהייה בחו"ל, עלול לשלול את זכאותך לקבלת שירותים רפואיים לכמה חודשים, לכן חשוב להקפיד על תשלום דמי הביטוח.
אדם יכול להמשיך ולהיחשב לתושב ישראל, גם אם הוא שוהה בחו"ל, ובלבד ששהותו בחו"ל היא זמנית (למשל: לצורך לימודים, טיול, עבודה זמנית וכו'), וכל עוד מרכז חייו ממשיך להיות בישראל.
מומלץ ליצור קשר עם מוקד הבטל"א 6050* לקבלת הנחיות ספציפיות בעניינך טרם נסיעתך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
בן
שאל/ה:
קבלת הבטחת הכנסה לאדם שיש לו הפרעות נפשיות.
9/7/2011
יש לי אדם קרוב אלי שסובל מהפרעות נפשיות אך נדחה בנכות כללית. הוא יכול לקבל הבטחת הכנסה לפי מה שהבנתי ועליו לעבור וועדה מסוימת. מה ההליכים שניתן לעשות על מנת שיוכל לקבל את ההבטחת הכנסה?
האם הוועדה שאותו יעבור מדובר בוועדה לאי כושר השתכרות כביכול?
אשמח לקבל יותר מידע.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוק הבטחת הכנסה
10/7/2011
הבטחת הכנסה משולמת לאנשים , שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תכניות אחרות..
עליו להגיש תביעה להבטחת הכנסה, את הטפסים ניתן לקבל בכל סניף של הבטוח לאומי. יוזמן לוועדה, על מנת לבדוק זכאותו לגימלה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נכות נפשית [כללית] 3 שאלות.
9/7/2011
1.אני בן 20 , יש לי אישור שאני סובל ממאניה די פרסיה ופוסט טראומה. והמלצה על 70 אחוזי נכות מפסיכיאטר מוסמך. לא פסיכיאטר מטפל כי לא הייתי עקבי בטיפולים. במידה ואני נדחה בביטוח לאומי האם מסמך זה עשוי להוות עילה משפטית?
2.הייתי בוועדה רפואית ונוכחתי בה, ביקשו להשלים חומר רפואי והושלם עוד כמה ימים דנים עלי בביטוח לאומי לקבלת החלטה ללא נוכחותי על סמך המסמכים בלבד. האם וועדה זו הינה וועדה שמחליטה ללא צורך בוועדת אי כושר ? או שלאחר מכן גם מאושר נכות רפואית אני נשלח לוועדת אי כושר השתכרות?
3.האם אופן העובדה שלא הייתי מעוניין בטיפול ואני נחשב תחת מעקב אינו יציב עשוי לגרום לעד כדי כך שלא יאושר לי קצבה? כלומר אני יודע שזה בעיה ואכן לא טוב עבורי בביטוח לאומי. אבל האם זה יכול להגיע עד כדי מצב שכזה? או שלא?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לגיל
10/7/2011
על מנת, שתוכל למצות את הזכויות, שאתה זכאי להן, חשוב מאד, שתשתף פעולה עם הגורמים המטפלים, ועם המוסד לבטוח לאומי. כולם רוצים בטובתך, ויכולים לעזור לך במצבך, גם כספית, טיפולית ושקומית..
במידה, והשלמת את כל החומר, שבטוח לאומי דרש ממך, הם ידונו גם באחוזי הנכות רפואית , ןבאחוזי אי כשר עבודה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
שולמית
שאל/ה:
דרישה להחזר קצבת זקנה
8/7/2011
שלום,בשנת 1995 לדודתי מלאו 60 שנה והיא קיבלה קצבת זקנה. כעת בעקבות הרפורמה היא נדרשת להחזיר את קצבת הזקנה אשר קיבלה כחוק. מדובר על סכומים גבוהים. 73000 שח'. כיום היא בת 73+ האם הדרישה היא חוקית? באותה תקופה היא לא עבדה וגם כיום אינה עובדת. אשמח לקבל את תגובתכם.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
החזר קצבת זקנה
10/7/2011
ממליצה לפנות לסניף הבטוח הלאומי, ולבקש הסבר לדרישת תשלום, במידה ולא תענות לשביעות רוצונותיכן, ממליצה להוועץ לעו"ד המומחה לחוקי הבטוח לאומי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אבי
שאל/ה:
מועד קבלת דמי אבטלה לבנק
7/7/2011
שאלה: מהו המועד (היום בחודש) בו מפקיד המוסד לביטוח לאומי את דמי האבטלה בחשבון הבנק של מובטל הזכאי לדמי אבטלה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
7/7/2011
התשלום בעד חודש האבטלה הראשון מתבצע במועד לא קבוע, והוא תלוי בתאריך שבו הוגשה התביעה וזמן הטיפול בסניף. התשלום בעד חודש האבטלה השני ואילך יהיה בסמוך ל- 17 בחודש שלאחריו.
מני
שאל/ה:
פיטורין לאחר חופשת לידה אישהה לעבודה
7/7/2011
שלום רב! ברצוני לברר במידה וחזרתי לעבודתי ב01/06 לאחר חופשת לידה והמעסיק מפטר אותי ב01/08 האם תקין? אין צורך בהודעת 30 יום? במידה ואני מוותרת על הודעת 30 יום האם זה עלול לפגוע בי בדמי אבטלה? כמו כן ברצוני לברר לגבי התיצבות בלשכת התעסוקה האם ברגע שאקבלל את המכתב פיטורין ב01/08 ואחתום הכסף יוכנס לי כבר ב17/09? אודה לתשובתכם.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פיטורין והתייצבות בלשכת התעסוקה
7/7/2011
לא ניתן לפטר עובדת משך 60 יום מחופשת הלידה או מתום היעדרות עקב מצב בריאותי לאחר לידה ,אך המעביד יכול לבקש היתר לפיטורים מהמפקח על חוקי העבודה במשרד התמ"ת. היתר לא ינתן אלא אם שוכנע המפקח כי מתקיים כל אלה:
א. הפיטורים אינם קשורים ללידה , לחופשת לידה או להיעדרות מהעבודה. ב. עסקו של המעביד חדל לפעול המעביד הוכרז פושט רגל, או ניתן צו פירוק.
הודעה מוקדמת לפיטורים לא תבוא במנין התקופה האמורה.
עליך להתייצב מוקדם ככל האפשר בלשכת התעסוקה לשמירה על זכויותיך.
יאנה
שאל/ה:
העברת אבטלה לעיר אחרת
6/7/2011
אני כרגע באבטלה כבר 3 חודשים אבל בעוד חודש אני צריכה לעבור לגור לעיר אחרת. איך אני מעבירה את האבטלה ואיזה מסמכים אני צריכה בשביל זה? תודה מראש
אפי
שאל/ה:
עוזרת בית שקיבלה מכה
6/7/2011
העסקתי 4 שעות עוזרת בית באופן חד פעמי. למזלי היא קיבלה מכה בסנטר , כשהיא הרימה מיטה כדי לנקות, היא הלכה להיבד ק אצל רופא רק לאחר חודש וחצי, והיא טוענת שהשיניים מתנדנדות כתוצאה מהמכה, והעלות לטפל בשיניים היא גבוהה, והיא תובעת ממני להשתתף, מה עלי לעשות? האם בכלל מגיע לה, האם אני רשלן? כי המיטה הזאת עשויה כדי להתרוממם ולהגיע לארגז המצעים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חבות מעביד
7/7/2011
החוק מחייב מעסיק לדווח לבטל"א על עובד ולשלם דמי ביטוח לאומי.
העובד זכאי לכל התנאים כמפורט בחוקי העבודה ועליך כמעסיקו לנהוג ככל מעסיק ובכלל זה לבטח בביטוח חבות מעביד למקרה תביעה.
אפי
הגיב/ה:
ביטוח לאומי
7/7/2011
לביטוח לאומי צריך לדווח רק אם אני מעסיק מעל 6 ימים בחודש ולא באופן חד פעמי 4 שעות, האם זה נכון?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ביטוח לאומי
7/7/2011
מעסיק של עובד במשק בית נחשב מי שמעסיק עובד הנחשב כעובד במשק בית, והקשר ביניהם נמשך יותר מ–6 ימים, גם אם העובד לא עבד ברציפות בפרק הזמן הזה.
עובד שנפצע או הייתה לו תאונת עבודה בעת עבודתו, יכול לפנות לביטוח לאומי לבקשת פיצויים וזה רק עניין של זמן עד שביטוח לאומי פונה למעסיק. במקרה שכזה המעסיק עלול לשלם קנסות כבדים של ביטוח לאומי. מומלץ שלא להגיע למצב הזה מלכתחילה. כבר קרו מקרים בעבר...
גאולה
שאל/ה:
דמי אבטלה + עבודה מילוי מקום יום-יומיים בחודש
6/7/2011
במידה ומקבלים דמי אבטלה ועובדים מילוי מקום יום-יומיים בחודש האם זה פוגע בדמי אבטלה של אותו חודש?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
7/7/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
אנה
שאל/ה:
ביטול תושבות והתהליך הנכון
6/7/2011
שלום. בקרוב אני ובעלי עוברים לגור בחו"ל. אנו מעוניינים לבטל תושבות כיוון שפה לא תהיה לנו הכנסה שממנה נוכל לממן זאת ושם אנו נהיה מובטלים תקופה לא מוגדרת. אנו מתכננים לעבור לקנדה ואין לנו כוונה לחזור. מה התהליך לביטול תושבות? כמובן שאנו מודעים לשלילת זכויות ואנו מודעים גם לתקופת המתנה במידה ונרצה לחזור. האם ביטוח לאומי יכול להכריח אותי לשמור על תושבות, הרי אין לי מאיפה לשלם את זה? מה הסכום המינימלי לתשלום בהתחשב בעובדה שקנדה היא מדינה החתומה על האמנה עם ישראל. אם נצטרך לפנות לועדה מיוחדת אשר תדון בביטול תושבות, מה הכי נכון להגיד שם על מנת שיכבדו את רצונינו?
תודה רבה
אנה- שאלה נוספת
הגיב/ה:
שאלה נוספת- ביטול תושבות
6/7/2011
מה הדין של אלה שיוצאים לחו"ל למגורים קבועים (הגירה) ואפילו לא מודיעים על כך לביטוח לאומי וכמובן גם לא משלמים? אם ניצא לחו"ל בלי להודיע ובלי לשלם, נוכל מחו"ל כבר לבטל תושבות? לא יעצרו אותנו בשדה תעופה, אם נחזור לביקור קצר?
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ביטול תושבות
7/7/2011
האמנות לביטחון סוציאלי חלות על תושבי ישראל ועל אזרחי המדינות שעמן חתמה ישראל על אמנות, הנמנים עם אחת מהקבוצות הבאות: א. תושב ישראל, שעובר להתגורר באופן זמני במדינה שעמה יש לישראל אמנה לביטחון סוציאלי. ג. מי שהיה תושב ישראל וצבר תקופת ביטוח בארץ, ועבר להתגורר במדינה שעמה יש לישראל אמנה. ד. תושב ישראל שעלה לארץ ממדינה שעמה יש לישראל אמנה לביטחון סוציאלי, וצבר שם תקופות ביטוח.
אמנות בינלאומיות - אודות האגף לקשרי חוץ
האגף לקשרי חוץ מופקד על יישום האמנות הנחתמות בין ישראל למדינות אחרות, והוא מסייע למבוטחים למצות את זכויותיהם על-פי האמנות בנושאי הביטוח והקצבאות. להסדרת זכויותיך הסוציאליות במקרה של מעבר ממדינה אחת למדינה אחרת, עליך לפנות לאגף לקשרי חוץ במוסד לביטוח לאומי.
באגף לקשרי חוץ ניתן לקבל את השירותים הבאים: א. להגיש תביעה לקצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי במדינת אמנה שבה התגוררת. ב. להגיש בקשה לפטור מכפל תשלום דמי ביטוח. ג. לקבל טפסים ואישורים על תקופות ביטוח, הנדרשים לצורך מיצוי זכויותיך על-פי האמנות. ד. לקבל מידע כללי אודות חוקי הביטוח הסוציאלי במדינות שעמן חתמה ישראל על אמנה.
יעקב
שאל/ה:
גמלת זקנה כפולה
6/7/2011
שלום רב, אנו שני גמלאים החיים ביחד מזה שנים רבות (30 שנים). אנו מקבלים כל אחד גמלת זקנה בזכות השנים בהן עבדנו ושילמנו את המגיע. שאלתנו: האם הצהרתנו על כך שאני חיים כידועים בציבור עשויה או עלולה לפגוע בתשלומי הביטוח הלאומי לנו? תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
7/7/2011
בגיל הזכאות לקצבת זקנה, תהיה זכאי לקצבה, בלי קשר להכנסותיך.
לגבי קצבאות אחרות, הדבר תלוי בתנאים הספציפיים לכל קצבה.
בניה טרבלסי
שאל/ה:
האם מתמחים בהוראה גם זכאים להשלמת הכנסה?
5/7/2011
קראתי את תנאי הזכאות, אך למרות זאת לא ברורים הדברם. תודה לעונים.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת /השלמת הכנסה
7/7/2011
תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה) אינם זכאים להבטחת הכנסה/השלמת הכנסה.
דניאל
שאל/ה:
דמי אבטלה נוספים לאחר 6 חודשים
5/7/2011
שלום, רציתי לשאול האם ניתן לקבל דמי אבטלה לאחר 6 חודשים שקיבלתי דמי אבטלה או שמא יש לבקש הבטחת/השלמת הכנסה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
7/7/2011
התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (, בת זוג תלויה, ילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים, שנמנים מ-1 בחודש שבו נרשמת לראשונה כדורש עבודה בלשכת שירות התעסוקה:
תביעה חוזרת לדמי אבטלה אפשר להגיש רק לאחר שחלפו 12 חודשים מתחילת הזכאות הקודמת.
בתביעה חוזרת חלים תנאי הזכאות כמו בכל תביעה.
על פי החוק, מובטלים שעדיין לא מלאו להם 40 שנה, והם מגישים יותר מתביעה אחת לדמי אבטלה בתוך 4 שנים, יופחתו להם תקופת תשלום דמי אבטלה וסכומי דמי האבטלה באופן הבא:
1. תקופת תשלום דמי האבטלה - התקופה המקסימלית בעד כל התביעות לדמי אבטלה לא תעלה על 180% ממספר הימים המרביים. כלומר מי שקיבל דמי אבטלה בעד כל הימים המרביים, ולאחר מכן הגיש בקשה נוספת לדמי אבטלה, ולא חלפו 4 שנים מיום תחילת הזכאות הקודמת, יקבל בפעם השנייה דמי אבטלה רק בעד 80% ממספר הימים שמגיעים לו. לאחר מכן הוא לא יהיה זכאי יותר לדמי אבטלה עד לתום 4 השנים.
2. סכום דמי האבטלה בתקופה הנוספת לא יעלה על 85% מדמי האבטלה המרביים.
mimi
שאל/ה:
כיצד מבקשים בקשה להגשת תביעה לדמי אבטלה?
5/7/2011
בסוף יוני פרשתי מעבודתי עקב הגיעי לגיל פרישה בביטח לאומי אמרו לי להרשם בלשכת התעסוקה כי יכול להיות שמגיע לי דמי אבטלה וכך עשיתי בטפסי התביעה נדרש מעסיקי למלא נתונים לגבי שכרי וכך תשלומי פיצויים והבראה וכו .נגשתי למעסיק אך הוא טוען שאינו יכול לתת לי כרגע פרטים אלא לאחר שיצא התלוש האחרון ב15 .07 ושבכלל החוק מאפשר לו 45 יום אחור בתשלום הפיצויים ואז יוכל לתת לי הנתונים וכן התשלום שאלתי היא האם אני צריכה להגיש את התביעה רק בסמוך למילויי כל הפרטים של מעסיקי ואז אקבל את דמי האבטלה רטרואקטיבי מיום ההתיצבות בלישכת התעסוקה והאם מעסיקי לא נדרש מכוח החוק לתת את המסמכים לפי דרישה חתומים לרבות הסכומים המגיעים בתוך תלוש המשכורת האחרונה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
7/7/2011
לטופס תביעת האבטלה עליך לצרף מכתב מהמעסיק לגבי סיבת הפיטורין/התפטרות/יציאה ללפרישה, אישור המעסיק על תקופת העסקה ותשלום שכר (עמ' 5-6 בטופס תביעת אבטלה מס' 1500).
במידה ויסרב למלא את הטופס יש להודיע על כך לבטל"א בכתב ולבקש שישלחו אליו טופס 1514 אישור מעסיק על תקופת העסקה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
7/7/2011
לטופס תביעת האבטלה עליך לצרף מכתב מהמעסיק לגבי סיבת הפיטורין/התפטרות/יציאה ללפרישה, אישור המעסיק על תקופת העסקה ותשלום שכר (עמ' 5-6 בטופס תביעת אבטלה מס' 1500).
במידה ויסרב למלא את הטופס יש להודיע על כך לבטל"א בכתב ולבקש שישלחו אליו טופס 1514 אישור מעסיק על תקופת העסקה.
בינה
שאל/ה:
גובה תשלום דמי תאונה בחופשת לידה
4/7/2011
שלום, לקראת סיום חופשת הלידה שלי(חצי שנה), נפלתי (ברחוב) ושברתי את הכתף. קבלתי דמי תאונה מביטוח לאומי, אך החישוב של ביטוח לאומי היה כאילו הייתי עקרת בית (ולא בחופשת לידה) ז"א התעלמות מוחלטת משכרי עד הלידה. שאלתי האם ניתן לערער על החלטת ביטוח לאומי ולתבועה דמי תאונה ע"פ גובה שכרי לפני הלידה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי תאונה
7/7/2011
במהלך חופשת הלידה, היולדת איננה מקבלת משכורת ממקום עבודתה, אך במקום זאת היא זכאית לתשלום דמי לידה, הבאים .לפצות אותה על אובדן שכרה במהלך חופשת הלידה.
אני מניח כי הבטל"א חישב את שכרך כעקרת בית ע"מ לעמוד בתנאי הזכאות לדמי תאונה.