פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יוסף
שאל/ה:
פטור מתשלום דמי ביטוח לאומי משכר דירקטורים
23/6/2011
משכורתי בחברה בבעלותי כללה הכנסה משכר דירקטורים (כ40% משכרי),מכוון שלא עשיתי הפרדה בדיווחים למס הכנסה ולביטוח לאומי ברצוני להגיש דו"ח מתקן. א.כיצד אני עושה זאת ? ב.האם אני חייב לעשות הפרדה גם בדווחים למס ההכנסה?(הכנסה זו אינה פטורה ממס הכנסה). ג.כמה זמן רטרואקטיבית אני יכול להגיש דו"ח מתקן (התחלתי לקבל שכר דירקטורים החל משנת 2004 ד.אשמח לקבל תשובה מפורטת-תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שי
שאל/ה:
אחוזים ושכר טירחת עורך דין
23/6/2011
דחיית קצבת נכות כללית-לפי סעיף 195 לחוק הביטוח לאומי. כמה אחוזים לוקח עורך דין בכדי לייצג אותי מול הביטוח הלאומי?
סימון
שאל/ה:
האם קצבת נכות כללית נחשבת כהכנסה ממקור עבודה
22/6/2011
אני ואשתי זכאים לקצבת הבטחת הכנסה מחודש שעבר אישתי קיבלה זכאות לקצבת נכות כללית בשיעור של 100% , שאלתי היא איך זה ישפיע על קצבת הבטחת הכנסה שאני זכאי לה ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת נכות כללית
23/6/2011
אחד התנאים לקבלת הבטחת הכנסה הינו מבחן הכנסות של שני בני הזוג.
מומלץ כי תפנה למוקד הבטל"א 6050*.לבדיקת זכויותך בהתאמה לנתוניך האישיים.
נעמי
שאל/ה:
הכשרה מקצועית ודמי אבטלה
22/6/2011
בטופס תביעה לבקשת דמי אבטלה ראיתי 2 דברים:
א. הם מבקשים לדווח על הכשרה מקצועית: מקום לימודים ומקצוע.
ב. לנרשמים למבחני מועצה הם מבקשים תאריך רישום.
שאלותי הן:
א. למה הכוונה הכשרה מקצועית? האם שנת השלמה בעריכת דין ובראיית חשבון נקראים הכשרה מקצועית? למה זה חשוב להם לדעת?
ב. אם אני מתכוננת להרשם במהלך השנה הקרובה למבחן מועצה ואולי אקבל תוך כדי אבטלה איך מדווחים להם באמצע על רישום לבחינה? כרגע הרי א"א...
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
22/6/2011
מומלץ כי תפני לסניף לשכת התעסוקה במקום מגוריך ותציגי בפני פקיד התעסוקה בקשות להבהרה בהתאמה.
רן
שאל/ה:
בן עבודות ונסיעות לחו"ל - הנוער של היום
22/6/2011
שלום רב, אשמח לקבל עצה לגבי נושא שמטריד אותי זמן מה. כמו הרבה אנשים בגילאי העשרים לחייהם, החלפתי עבודות בדחיפות, לפעמים הייתי ללא עבודה כמה חודשים *מבלי* להרשם כמובטל בלשכת העבודה. בנוסף נסעתי לעבוד בחו"ל לכמה חודשים. האם אני צריך להיות מודאג מחוב בביטוח לאומי? ואם כן, איך אני משלם אותו. אלפי תודות, רן
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי
22/6/2011
תשלום דמי הביטוח כסדרם מקנה זכות לרוב קצבאות הביטוח הלאומי. כל תושב ישראל בן 18 ומעלה חייב על-פי החוק להיות מבוטח בביטוח הלאומי ולשלם דמי ביטוח (חוץ מאישה נשואה שהיא עקרת בית בלבד וחוץ ממי שעלה ארצה ונעשה תושב ישראל לראשונה מעל לגיל 62).
מומלץ כי תפנה לסניף הבטל"א במקום מגוריך להסדרת מעמדך הביטוחי.
יוסף בדש
שאל/ה:
נשואה בשנית תשלום דמי מזונות מביטוח לאומי
22/6/2011
אשה המקבלת דמי מזונות מביטח לאומי עקב סרוב או אי יכולת של בעלה הראשון לשלם .כיום נשואה פעם שניה ויצאה לחול עם בעלה .ביטוח לאומי תובע אותה בתשלום המלא לאותו חודש .האם אשה אינה יכולה לצאת לחול .ואם יכולה האם זה נמדד בזמן או בפעמים?כמו כן האם הילדים צריכים להיפגע מכך? תודה מראש על הייעןוץ .
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי מזונות
22/6/2011
אישה היוצאת לחו"ל, לא ישולמו לה דמי מזונות בזמן שהיא שוהה בחו"ל בכפוף לכללים האלה: לא ישולמו דמי מזונות בעד חודש מלא (מ-1 בחודש עד 31 בחודש או 30 בחודש) ששהתה בחו"ל.
לא ישולמו מזונות בעד חודש היציאה לחו"ל וחודש החזרה מחו"ל: - אם זו יציאה שנייה או יותר לחו"ל באותה שנה קלנדרית. - אם בחודש הקלנדרי שקדם ליציאה לחו"ל, לא הייתה זכאית לתשלום קצבת מזונות.
ניק
שאל/ה:
תשלום לביטוח לאומי עבור שוהה בחו"ל
22/6/2011
אני משלם עבור בני ששוהה במשך 4 שנים בחו"ל דמי ביטוח לאומי במשך תקופה זו. האם יש ערך להמשיך לשלם עבורו כל זמן שהייתו בחו"ל. על אלו זכויות אני שומר ועד מתי. תודה ניק
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
22/6/2011
מצ"ב קישור מאתר הבטל"א בנושא שהייה בחו"ל: דף הבית > ביטוח וגבייה > תושב ישראל השוהה בחו"ל
שירי
שאל/ה:
זכאות לדמי לידה וותק להגנה מפיטורים
21/6/2011
אני עובדת מינואר 2011 ואמורה ללדת בשבוע וחצי הקרובים. הפסקתי לעבוד בתאריך 12.6.2011 זאת אומרת שיש בידיי 6 תלושי משכורת.. האם אני זכאית לדמי לידה? אלו משכורות יחושבו בזכאות אם כן? שאלה נוספת, בהגנה מפיטורים האם צריך וותק של חצי שנה מלאה או שמספיק שישה תלושי משכורת?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
23/6/2011
מצ"ב קישור לתנאי לקבלת דמי לידה באתר הבטל"א:
דף הבית > קצבאות והטבות > אמהות > דמי לידה > תנאי הזכאות
לגבי פיטורים והגנה לעובדת בהריון עד חצי שנה, קיימת הגנה רק במידה ויוכח כי פיטוריה נבעו מהריונה ולא מסיבות אחרות כגון: תיפקוד לקוי, משמעת וכו'. מעל חצי שנה יש צורך באישור הממונה במשרד התמ"ת.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשירי
23/6/2011
החוק קובע, שיולדת ששולמו בעדה ששה חודשי בטוח מתוך 14 חודשים שלפני היום הקובע שהוא יום הפסקת עבודתה בזמן ההריון.עליך להציג את סך ימי העבודה, ובהתאם תחושב לך קצבת האבטלה. בברכת הצלחה ומזל טוב עו"ס טובה יששכרי
אלין
שאל/ה:
תשלום מביטוח לאומי פיצויי פיטורים
21/6/2011
זכיתי בפס"ד נגד מעסיקי בפיצויי פיטורים בתוספת פיצויי הלנת פיצויי פיוטרין עד לתשלום בפועל. היות וכיום נמצא המעסיק בהליך של פשיטת רגל רציתי לדעת מה גובה התשלום אותו ביטוח לאומי יאשר ( באמצעות הכונס ) ? - רק את פיצויי הפיטורים או גם את הלנת הפיצויים . האם הם משלמים גם הפשי הצמדה ?
שלי
שאל/ה:
דמי אבטלה לסטודנטית - שאלה מורכבת
21/6/2011
שלום,
עובדת במקום עבודתי 9.5 שנים רצופות. במקביל סיימתי השנה תואר ראשון.
בתאריך - 10.10.11 - מתחילה ללמוד לתעודת הוראה (כיומיים בשבוע).
בתאריך - 31.10.11 - יפטרו אותי. (יומי האחרון במשרד)
בתאריך - 10.11.11 - מתכוונת ללמוד תואר שני (בנוסף לתעודת ההוראה). סימסטר ראשון עוד יום בשבוע. סמסטר שני עוד יומיים.
האם יגיע לי דמי אבטלה חצי שנה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
22/6/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך ג. את מובטלת.
עם התייצבותך בלשכת התעסוקה תבדק זכאותך.
חשוב להתייצב מוקדם ככל הניתן בלשכת התעסוקה לשמירה על זכויותיך.
שקד גניש
שאל/ה:
עד שיאושר התיק לתאונת עבודה האם אפשר לעבור לעבודה אחרת?
21/6/2011
שלום, אני כבר שלושה חודשים בבית לאחר תאונת עבודה. בימים אלו אני כבר מחפשת עבודה חדשה בכדי שלא אוכל להמשיך לעבוד בשדה התעופה לאחר הפגיעה. כרגע התיק שלי בטיפול בביטוח לאומי ולוקח זמן עד שיאשרו שאכן הייתה תאונת עבודה. האם אני צריכה לחכות לסיום הבדיקה של ביטוח לאומי או שבנתיים אני יכולה לעזוב ולעבור לעבודה אחרת???
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לשקד
21/6/2011
תמיד טוב לעבוד,באשר לתיק של בטוח לאומי, ימשיך להתנהל, מאחר ואינך מסוגלת להמשיך לעבוד באותו מקום עבודה ובאותו מקצוע. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
עליזה
שאל/ה:
טפסים שהמעסיק מעכב וכמעט שוללים לי את התביעה לדמי אבטלה
20/6/2011
שלום, עבדתי במקום עבודה ידוע במשק כשנה וחמשיה חודשים. פוטרתי ב 2.5. ביקשתי במייל, בע"פ, שלחתי את הטפסים בפקס 3 פעמים- שהמעסיק ימלא את טופס בל1514 שזה אישור המעסיק+כל חודש מה היתה המשכורת (דפים5+6 בתביעה). נאמר לי היום שיש שינויים במחלקת שכר, לא יודעים מי אמור לטפל בכך ובפועל- אני לא מקבלת את הטפסים. כמו כן בנושא שחרור קופות גמל נאמר לי מעובדת במחלקת שכר שהיא לא משיגה את מבטחים בטלפון ולכן לא יכולה לשחרר את הפוליסה. מה אני יכולה לעשות? הגשתי תביעה, צרפתי 18 תלושי שכר אחרונים, המעסיק מעכב לי את הטפסים שמבקשים ממני בביטוח לאומי ואני ממש לא יודעת מה לעשות. מביטוח לאומי נאמר לי שאם לא אגיש את הטפסים תוך 21 יום תביעתי תדחה. (נכתב ב 14/6, קיבלתי את המכתב ב 20.6 וביטוח לאומי סופר 21 יום מיום הוצאת המכתב ולא מהיום שקיבלתי כך שיש לי 14 יום להישג את האישור מהמעסיק. מה אני יכולה לעשות על מנת שלא תשלל לי הזכות לדמי אבטלה?כתבתי מייל למנהלת כ"א של כלל החברה אך לא קיבלתי ממנה מענה. לפנות במייל למנכ"ל ולמנהל משאבי אנוש?
רויטל
שאל/ה:
מקבלת שמי אבטלה ומעוניינת לעבוד בעבודה זמנית
20/6/2011
אני חותמת בשרות התעסוקה ועד כה ניצלתי כ-60 ימים מתוך ה100 שמגיעים לי. ברצוני לדעת אם אני מתחילה עבודה זמנית שמוגדרת מראש ל יומיים/שבועיים האם לאחר מכן אני יכולה להמשיך לממש את הימים שנותרו לי? מה הפרוצדורה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לרויטל
21/6/2011
תשתפי את פקיד שרות התעסוקה, שיחשב את זכויותיך להמשך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אורלי
שאל/ה:
אישה נשואה עקרת בית וסטודנטית
20/6/2011
האם אישה נשואה למבוטח המשלם ביטול לאומי, והיא עקרת בית המגדלת את הילדים אך גם לומדת לדוקטורט יום אחד בשבוע, ללא הכנסות, פטורה מתשלום דמי ביטוח לאומי? תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאורלי
21/6/2011
על בעלך לדווח במקום עבודתו, ותשלומי הבטוח עבורך משולמים באמצעותו. בברכה עו"ס טובה יששכרי