פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
אני אלמנה עם שלושה ילדים בגילהים 11.5 8 3.5 בת 35 עזבתי מקום עבודה של 6.5 שנים על מנת ללמוד מקצוע ולשפר את תנאי העבודה והשכר. על מנת ללמוד קורס בתחום הביטוח או מזכירות רפואית דרך לשכת התעסוקה נאמר לי שאני זכאית לשכר מביטוח לאומי כל חודש בזמן הלימודים והוצאות הקורס. לאן עליי לפנות עלמנת להתחיל ומה הקרטריונים לקורס דרך הלישכה ושכר חודשי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הכשרה מיקצועית
15/6/2011
עליך לפנות לסניף הבטוח לאומי הקרוב למקום מגורייך, אל מחלקת השקום, ולמלא טופס "תביעה להכשרה מקצועית", לאחר הגשת התביעה, תקבלי הזמנה ע"י פקיד השקום, כדי לבדוק את זכאותך להכשרה מיקצועית, ובחירת מקצוע. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שירה
שאל/ה:
שאלה ששכחתי לשאול
15/6/2011
האם ה90 יום הם מיום ההתייצבות בלשכת התעסוקה או מיום ההתפטרות
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
16/6/2011
מיום ההתייצבות בלשכה וכאמור, חשוב להתייצב במיידי לשמירה על זכויותיך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שירה
שאל/ה:
התפטרות לאחר לידה - דמי אבטלה לאחר חופשת לידה
15/6/2011
היי התפטרתי מעבודתי לאחר חופשת לידה רציתי לדעת האם אפשר לחתום אבטלה? ואני שומעת מכל מיני מקומות שאני יצטרך לחכות 90 יום מיום ההתיצבות בלשכת עבודה עד שאני יקבל דמי אבטלה רציתי לדעת ם שמועות אלו נכונות\תודה ויום טוב
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
15/6/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהי אתה עלולה לאבד את זכאותך. שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך (90 יום). ג. את מובטלת.
חסוי
שאל/ה:
אזרחות ישראלית וקבלת קצבת נכות
15/6/2011
תאונת עבודה נכות 75% לצמיתות ורוצה לעזוב את אזרחות ישראלית מה יהיה עם קצבת נכות?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
16/6/2011
קצבת הנכות משולמת לנכה תושב ישראל השוהה בחו"ל, בשלושת החודשים הראשונים מהיציאה מהארץ. תשלום הקצבה לאחר 3 חודשים אפשרי בתנאים מסוימים, כגון אם הוא או בן זוגו מועסקים על-יד מעסיק ישראלי בחו"ל, או אם דרוש לו טיפול רפואי מיוחד.
חוק הביטוח הלאומי אינו מגדיר מיהו תושב ישראל. בתי המשפט קבעו, שתושב ישראל נחשב אדם שמרכז חייו בישראל. למשל: משפחתו בישראל, עבודתו בישראל, יש לו בעלות על רכוש בישראל וכד'.
"מרכז החיים" של האדם נבדק על פי שני מבחנים: מבחן אובייקטיבי - מקום המגורים בפועל הוא בישראל; ומבחן סובייקטיבי - על פי ראייתו של האדם את המקום שהוא מרכז חייו. על האדם לעמוד בשני המבחנים.
אדם יכול להמשיך ולהיחשב לתושב ישראל, גם אם הוא שוהה בחו"ל, ובלבד ששהותו בחו"ל היא זמנית (למשל: לצורך לימודים, טיול, עבודה זמנית וכו'), וכל עוד מרכז חייו ממשיך להיות בישראל.
תנאי הכרחי להיות מוכר כתושב ישראל, נוסף על מבחן מרכז החיים - הוא החזקה באשרת שהייה חוקית בישראל שהיא מסוגי האשרות שמקנות תושבות (כגון אזרחות ישראלית, אשרת ישיבת קבע וכד').
אנונימי
שאל/ה:
קצבאות דחויות בעקבות פרויקט מרכב"ה
15/6/2011
אני כבר שלושה חודשים בקורס מטעם הממשלה, כאשר בכל חודש אני אמור לקבל קצבה ממשרד התמ"ת באישור של הביטוח הלאומי. בשל המעבר לפרויקט המרכב"ה (SAP) דוחים לי את התשלום לזמן לא ידוע. כשהביטוח הלאומי רוצה לגבות ממני כסף הוא יודע איך להשיג אותי ועוד דורש ממני ריבית על התעכבות, אני רוצה להבין עד כמה התופעה הזאת חוקית והאם יש לי דרך לזרז את קבלת התשלומים. בתודה מראש!
אלבאז
שאל/ה:
השלמת הכנסה ע"י ביטוח לאומי למי שמקבל אבטלה
14/6/2011
שלום, אני פוטרתי מעבודתי מחודש 12/10 ומקבלת דמי אבטלה ע"ס 4 אלף ש"ח בחודש. בשירות התעסוקה מצוא לי עבודה של חצי משרה, והשכר שלי יוצא כ 1800 ש"ח בלבד. עובדת 5 ימים בשבוע משעה 8:00 - 13:00 האם ביטוח לאומי חייב להשלים את השכר עד שיגיע 4 אלף או שיש להם נוהל שונה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
14/6/2011
השלמת הכנסה קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
איילה
שאל/ה:
קבלת דמי אבטלה אחרי חופשת לידה
14/6/2011
שלום, אני עובדת בחברה מעל שנה, ונמצא כרגע כחודשים אחרי חופשת הלידה שלי. ברצוני להתפטר (אם לא יפטרו אותי קודם) ורציתי לדעת האם מגיעים לי דמי אבטלה. אציין שחתמתי אבטלה לחודשיים שלושה לפני פחות משנתיים תודה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
16/6/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך (90 יום). ג. את מובטלת.
עופר
שאל/ה:
נכות רפואית תעודה לתחבורה ציבורית
14/6/2011
הנני בעל נכות רפואית של 93 אחןז. עדיין עובד לעיתים משתמש בתחבורה ציבורית אך ללא תעודת נכה כפש יא אין לח אפשרות לשבת במקומות המסומנים לבעלי מגבלות אען לי ס ני נכות חיצוניים אך אני מתקשה ב הליכה ובעמידה. מדוע אין תעודת נבוך למי שלא דורש קצבה. אין לי צורך בהנחות רק אפשרות ישיהה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לעופר
15/6/2011
אנחנו חיים במדינת חוק ורווחה, וטוב שכך, על מנת שתוכל לקבל הטבות כנכה, וזו זכותך, עליך להוציא תעודת נכה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מיקי
שאל/ה:
עקול קצבת תלויים
14/6/2011
קצבת התלויים פוצלה כך שחלק הועבר לאב בגין ילד אחד וחלק לאם בגין ילד שני. האב לא משלם מזונות. מהי ההוראה החוקית המאפשרת עיקול חלק קצבת התלויים המועברת לאב?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
סרוב תשלום מזונות
14/6/2011
באמצעות הוצאה לפועל, ולצרף פס"ד של בית משפט לגבי תשלום מזונות, ולבקש עיקולים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
בתור מעסיק, האם אני יכולה למלא עבור עובד שהתפטר את טופס תביעה לדמי אבטלה בל/ 1500 , על אישור המעסיק על תקופת העסקה ואל השכר או מראש לומר לו לעובד שאין באפשרותי לחתום על מסמך זה משום שהוא התפטר ולא פוטר.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
13/6/2011
העובד ימלא טופס מס' בל/1500 והמעסיק ימלא את עמ' 5-6 בטופס.
בנוסף, על מעביד ליתן בידי העובד מכתב הפסקת עבודה המציין סיבת הפסקת עבודה ותאריך הפסקה.
זהבית
שאל/ה:
זכויותיי כמטפלת באחותה של אימי
13/6/2011
אני מטפלת באחותה של אמא - אשה נכה אילמת וחירשת כבר 28 שנים ברציפות היא נישאה בעירק בגיל 14 והתאלמנה שם ללא ילדים. אין לה הורים, וילדים, למעשה אני האחיינית המטפלת בה קרוב ל-30 שנים ברציפות היא גרה איתי באותה דירה ואני הייתי ועודיני מופקדת על שלומה, ביטחונה, בריאותה וכלכלתה. ובעצם מוכרת בכל הגופים והרשויות כבתה לכל דבר ועניין. כיום היא 82 (שתחייה עד 120 בבריאות טובה) לשאלתי, האם בלכתה ,יגיעו לי זכויותיה. ומה בעצם אומר החוק. תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לזהבית
15/6/2011
פני למחלקה לעינייני משפחה במחלקה לשרותים חברתיים באיזור מגורייך, פני לפקידת סעד לסידרי דין, ותבקשי להתמנות לאפוטרופסית לגופה ורכושה, על מנת להסדיר את סמכותך לטפל בדודתך, ולחילופין להבטיח את זכויותיך בלכתה אחרי 120 .או במידה והיא צלולה וכשירה לרשום לך צוואה.. יישר כח עו"ס טובה יששכרי
karmel
שאל/ה:
תאונת עבודה גמלת נכות
13/6/2011
שלום רב,
מומחה של ביטוח לאומי קבע לי נכות צמיתה 10% בתחום פה ולסת. והמליצה לועדה מה זה אומר ? האם סוף סוף אוכל להתחיל ולטפל בפה לאחר תאונת עבודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
13/6/2011
על 10% נכות צמיתה שאושרה בועדה רפואית של הבטל"א מקבלים מענק חד פעמי בהתאם לסטאטוס שלך.
אורלי
שאל/ה:
דמי אבטלה עבור חודש אוגוסט
13/6/2011
אני עובדת שעתית כמדריכת תנועה לגיל הרך בגנים. בחודש אוגוסט בו הגנים סגורים אני נאלצת לצאת לחופשה מאולצת ללא תשלום לשלושה שבועות ולעיתים גם בשבועיים הראשונים של ספטמבר. האם לא מגיע לי לחתום בלשכה כדי לקבל שכר עבור תקופה זו?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אורלי,
13/6/2011
התשובה שניתנה לליהי, רלוונטית גם לגביך... בברכה עו"ס טובה יששכרי
אורלי
הגיב/ה:
בהמשך לשאלתי
13/6/2011
שלום, לא הבנתי את התשובה. האם אני זכאית לחתום בלשכה? תודה.
ליהי
שאל/ה:
סיבת התפטרות מוצדקת לאחר לידה
12/6/2011
שלום, ילדתי לפני 7 חודשים , וחזרתי לעבודה לפני כחודשיים ( משרתת בקבע 3 שנים) לאחר הלידה נוצר מצב שאיני מסוגלת להמשיך בתפקידי הנוכחי מכמה סיבות: 1. עזבתי את הבית עקב התנהגות אלימה של בעלי והפכתי לאם חד הורית. כתוצאה מכך כל אחריות הגידול עלי ואני לא מספיקה להגיע לעבודה ובחזור לקחת את הילדה בזמן.זמן נסיעה בסביבות השעה לכל צד. 2. מקום עבודתי קרוב מאוד למקום מגורי בעלי ואיני חשה בטוחה בסביבה זו. 3. נפצעתי בכתף ובגב בעקבות תאונה (חבלות עם כאבים ללא ממצאים בצילומים) האם במידה ואתפטר אהיה זכאית לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התפטרות
13/6/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
אם תפסיקי את עבודתך מרצונך וללא סיבה מוצדקת- תתחילי לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה. למרות זאת את צריכה להתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי לא לאבד את זכאותך.
אם תפסיקי את עבודתך בגלל סיבה מוצדקת, כגון מצב בריאותך, או של ילדך או הרעת תנאים בעבודה, את צריכה להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיך. התפטרות מעבודה, בשל שינוי מקום מגורים או העתקת מקום עבודה, תיחשב להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים).
עמרי
שאל/ה:
זכאות לדמי לידה מלאים לפי מספר חודשי ההעסקה
12/6/2011
הבנתי שלדמי לידה מלאים זכאית רק מי שעבדה 10 חודשים מתוך 14 האחרונים שלפני לידתה (או 15 מתוך 22 האחרונים). בשני הקריטריונים הללו חסר לי רק חודש אחד כדי לקבל תשלום מלא, וזה בגלל שבמהלך השנה שעברה ביקשתי מהמעסיק שלי "לאחד" שתי משכורות שונות ולשלם אותן באותו חודש (וכך נוצר חודש שרשמית לא קיבלתי בו משכורת). האם יש טעם לכתוב מכתב על כך לביטוח לאומי? האם זה "יסבך" את המעסיק שלי, שעשה לי טובה? האם יש טעם לבקש "לפנים משורת הדין" לקבל סכום מלא, בלי לפרט את סיפור האחדת המשכורות? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
13/6/2011
יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
*בטל"א*
מומלץ כי תבדקי את זכויותיך מול סניף הבטל"א במקום מגוריך.