פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום אני נמצאת בהריון בשבוע 19 ברצוני לצאת לחופשת לידה לפני הזמן . לפי מה שקראתי באתר של ביטוח לאומי אני יכולה לצאת לחופשת לידה 49 יום לפני תל"מ. יש לי כמה שאלות להבהרה : א. איך מודיעים למעסיק? ב.איך מודיעים לביטוח לאומי ? ג.איזה מסמכים צריכים להגיש במקרה כזה ? ד.49 יום זה ימי עבודה או סה"כ ימים ?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חלי
שאל/ה:
הפקדת דמי לידה לחשבון שנמצא בהליכים משפטיים
11/5/2011
אני עצמאית וילדתי ב 6.3.11 בתאריך 7.4.11 הגשתי בביטוח הלאומי את דמי התביעה בגין חופשת הלידה ב 3.5 התקשרתי לביטוח הלאומי לבדוק סטאטוס ואמרו לי שדמי הלידה הועברו אלי בהליך אוטומטי לחשבון בבנק דיסקונט (חשבון שאני נמצאת בו בהליכים משפטיים) למרות שמעודכן בביטוח הלאומי כי החשבון שלי הינו בבנק הפועלים, כשהבנתי את הטעות פניתי לביטוח הלאומי ושם מנפנפים אותי מאחד לשני ולא מוכנים לקחת אחריות על הטעות שהם עשו, כמו כן כשהגעתי למסור את התביעה הפקידה בביטוח הלאומי לא אמרה לי שהכסף כבר הועבר לחשבון בבנק דיסקונט, בנתיים הוציאו לי מהביטוח הלאומי מסמך שאומר שע"פ חוק 303 א - ב של הביטוח הלאומי בנק דיסקונט חייב לשחרר לי את הכסף מאחר ומדובר בקצבה. מה עושים אנא עזרתכם?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
11/5/2011
מומלץ כי תסתייעי ביעוץ משפטי מעו"ד במידה ולא תעני.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שחר
שאל/ה:
אבטלה למתפטר - זכאות לאחר 3 חודשים
11/5/2011
אשמח אם תוכלו לעזור להבהיר נקודה: להבנתי, אדם שהתפטר מעבודתו מרצונו זכאי לדמי אבטלה רק לאחר 3 חודשים. האם מניין 3 החודשים הוא (א) מרגע סיום העבודה (ב) מרגע ההתייצבות הראשונה בלשכת התעסוקה?
תודה רבה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
11/5/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך (3 חודשים). ג. אתה מובטל.
יש להרשם מוקדם ככל האפשר בלשכת התעסוקה לשמירה על זכויותך.
דינה
שאל/ה:
עזרה בחישוב דמי לידה
11/5/2011
שלום. אני מבולבלת מאד לגבי הדמי לידה, ואשמח לקבל עזרה.
שכר היסוד שלי הוא 6000 ש"ח על זה אני מקבלת נסיעות של 1000 ש"ח בחודש פחות או יותר ועוד שעות נוספות שזה גם 1000 ש"ח סה"כ תשלומים יצא לי בחודשים האחרונים 7800 ש"ח ולאחר ניכוי של חובה וגמל קיבלתי 6800 ש"ח. על מה ביטוח לאומי מסתכל? מה הוא מחשב? האם הוא מחשב את הנסיעות והנוספות?
שאלתי השנייה: תאריך לידה משוער שלי הוא 22 ליולי במידה ואחליט לשבת בבית מאמצע יוני עד הלידה שזה חודש בערך, האם דמי הלידה שלי יפגעו?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חישוב דמי לידה.
11/5/2011
ניתן לחשב במחשבון הבטל"א לפי הקישור - דף הבית > מחשבונים > חישוב דמי לידה ליום
פרנסווה
שאל/ה:
מעביד ועובד שלא הפרישו לביטוח לאומי
11/5/2011
בת אחותי פוטרה מעבודתה עקב קיצוצים בחברה. המלצתי לה להרשם בלשכה. באותו יום שהלכה ללשכה הזמינו אותה לראיון עבודה והיא התקבלה מיד.
בחודש הראשון לעבודה היא לא עבדה והיתה בהדרכות בחפיפה ובהשתלמות מטעם העבודה החדשה. סה"כ 10 ימים 60 שעות. היא לא קבלה משכורת על החודש הזה חודש מרס ואמרו לה שהתשלום ייכנס במשכורת הבאה חודש אפריל-ובאמת כך היה. אבל, לגבי דמי ביטוח לאומי ומס בריאות לא הפרישו עבור מרס (נכנס עם אפריל) מה צריך לעשות שלא יהיה חוב או קנס? זו לא אשמתה שהמעסיק לא שילם לה על מרס. אני מודאג בעניין הזה כי אין הוכחה לתשלום.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תשלום דמי ביטוח לאומי
11/5/2011
תשלום דמי ביטוח הינו חובה על פי חוק והמעביד מחוייב להפריש את דמי הביטוח לביטוח הלאומי.
יש לפנות למעביד בכתב ולהסב תשומת ליבו על אי תשלום דמי הביטוח.
יש לבדוק את תלושי המשכורת ולוודא כי הופרשו דמי הביטוח הלאומי כחוק ע"י המעביד.
אוסנת
שאל/ה:
עבודה בחברה כשנה וקבלת דמי שמירת הריון
9/5/2011
אני עובדת בחברה כשנה ילדתי תינוק לפני שבועיים לאחר שהיה לי שמירת הריון 30 יום באישור רופא.
הבנתי שביטוח לאומי דורשים את תלושי השכר בשלוש חודשים האחרונים אני רוצה להגיש תביעה לביטוח לאומי על שמירת הריו.ן אך לפני 4 חודשים לא קיבלתי שכר ולא תלושי שכר למשך כל החודשים הללו המעביד אמור להעביר לי בקרוב את כל השכר על החודשים הללו, אך הוא ציין שהוא לא יוכל להוציא תלושי שכר על החודשים הללו,הוא יוכל לכתוב מכתב לביטוח לאומי שבו יפורט פירוט על השכר בכל חודש
השאלה האם זה יספיק לביטוח לאומי בכדי לקבל את דמי שמירת ההריון?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי שמירת הריון
11/5/2011
הוצאת תלושי שכר ופירוט השכר ששולם בכל חודש הינה חובה עפ"י חוק והתיקון לחוק. יש לפנות למעביד בכתב ולבקש את תלושי השכר הנידרשים.
במידה ולא יתקבלו יש לפנות לבטל"א עם העתק מכתבך למעביד שלא נענה ופירוט השכר והתשלומים ששילמת ולהסביר שהמעביד לא מילא את חובתו.
יוסי
שאל/ה:
תביעת הבטחת הכנסה שנידחתה שלא באשמתי עקב טפסים
9/5/2011
מה אפשר לעשות כדי לא לדחות לי את התביעה הנוכחית,ולהתחיל תביעה חדשה עד 60 יום? אני במעצר בית.קבלתי מכתב 02/05/11 שלא השלמתי את הטפסים החסרים מ22/03/11 ודוחים לי את התביעה,וזה לא נכון.שלחתי את הטפסים החסרים מ22/03/11 ולאחר 3 ימים שוחחתי עם נציגי ביטוח לאומי בטלפון שאמרו לי במפורש שהטפסים שלך התקבלו,אבל חסר לך 2 טפסים נוספים.כמו כן השלמתי את 2 הטפסים החסרים ולאחר 3 ימים אמרו לי נציגי ביטוח לאומי שקיבלו את כל הטפסים ולא חסר שום טופס.ואין דרישה לטופס חסר כלשה! ו.במהלך 4 שבועות האחרונים שוחחתי עם כ 10 נציגים שאמרו לי שלא חסר טפסים וגם היום 08/05/11 מופיע במחשב שהתקבלו כל הטפסים.אני בתקופה קשה וצריך את עזרת ביטוח לאומי,תמיד שילמתי ביטוח לאומי בחיי.הבירוקרטיה של הטפסים שמסרתי גורמת לאי הבנה שלא באשמתי.אני מבקש לא לידחות את תביעתי ,אני לא אשם באופן שבו מתקבלים טפסים ששלחתי ווידאתי זאת טלפונית.אני עמדתי באופן הוגן בהתנהלות שלי כלפי הביטוח לאומי בצורה נכונה כששלחתי טפסים ווידאתי שהתקבלו,וזה לא פייר ולא צודק להגיד שחסר ולהעניש אותי כשאני פעלתי נכון.
zipi3
הגיב/ה:
מדוע מחדל של ב"ל מחייב הנפגע לעו"ד?
30/5/2011
את נתוני השאלה של יוסי (9/5/2011) אני מכירה מקרוב כמעט קרוב לשנה. מדוע יש צורך בסיוע של עו"ד עקב מחדלים שנראים דווקניים ו/או מחדליים ו/או ברור שהם "באשמת" הביטוח הלאומי. לא יתכן שבעידן שבו יש אישורי פקס המעידים כי נשלחו הטפסים, שיש מוקד של הביטוח הלאומי עצמו שמאשר קבלת הטפסים בסניף, יישלחו לאותו אדם- הזכאי לקצבה בשעת צרה, מכתבים כאילו חסרים להם טפסים. שמא הגיע הזמן לשינוי? ואולי אף פיצוי כספי למי שמטורטר באופן כזה, אז נראה כי היו פוחתים המחדלים הללו מצד הב"ל.
טל
שאל/ה:
-חשוב מאוד דמי לידה
8/5/2011
שלום, שתי שאלות: 1. במידה והנני עובדת בשתי עבודות -שתי משכורות, עבודה אחת מהן הינה לפי סמסטרים כלומר באקדמיה ומכיוון שמחשבים את דמי הלידה 3 חודשים אחרונים יצא כי דווקא ב3 חודשים אלו ,לא תהא לי משכורת שניה, למרות כי במהלך השנה אני משלמת לביטוח לאומי משתי העבודות. מה עושים בנידון?ואיך ביטוח לאומי מפצה על כך שהרי זה ממש לא באשמתי כי בקייץ אין עבודה כי אין אוניברסיטה. 2. האם ובמידה וההני עובדת בשתי עבודות ובמהלך חופשת הלידה מעונינת לעבוד רק בעבודה אחת, אני זכאית לקבל מהעבודה הראשית שאינני עובדת בה ,דמי לידה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
11/5/2011
דמי לידה - השלמת שכר לצורך חישוב דמי הלידה יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
רותי וזנה
שאל/ה:
ניכוי חוב מדמי לידה, האם חוקי?
8/5/2011
שלום, יש בידי פסק דין לקבלת מזונות 1,250 ש"ח עבור בני מנישואים קודמים. כיום אני נשואה בשנית, אם ל-3 ילדים סה"כ, עובדת שכירה ומרויחה כ-3,500 ש"ח נטו בחודש. נאמר לי בביטוח לאומי שאיני זכאית לקבל מהם מזונות כי אני "מרויחה יותר מידי!".הפנו אותי להוצאה לפועל. רציתי לדעת מה המקסימום שמותר לי להרויח כדי שאוכל לקבל את המזונות במלואם או אפילו חלקית? בתודה מראש רותי וזנה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת מזונות
9/5/2011
הבטוח לאומי משלם מזונות על פי מבחן הכנסות. במידה והכנסתך מעבודה או מגימלה , גבוה מגימלה, לא תהיי זכאית למזונות באמצעות הבטוח חאומי, אכן את יכולה לתבוע מזנוצ באמצעות ההוצאה לפועל. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מירה
שאל/ה:
תלושי שכר וזכות לדמי לידה ודמי שמירת הריון
8/5/2011
אני בסוף חודש שביעי להריוני והרפא הורה לי להיות בשמירה עד הלידה עד עכשיו עבדתי שלושה חודשים אחרונים עם תלוש גבוהה שלושה חודשים לפני כן עבדתי במיליי מקום עם תלוש זעום הס"כ יש לי 7 תלושים אחורה שאלתי היא האם אני זכאית לקבל על השמירה בחודש שמיני תשיעי מביטוח לאומי ועל פי מה יקבע גובה דמי השמירה ושאלה נוספת, האם אהיה זכאית לקבל גם על חופשת הלידה (14 שבעות) חשוב לציין שיש ברשותי 15 מתוך 22 תלושים אחרונים
אשמח לקבל תשובה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה ושמירת הריון
9/5/2011
במידה ואושרה לך גימלת שמירת הריוןל - 30 יום רצופים, וניסתיימה שמירת ההריון, והינך זקוקה שוב/המשך שמירת הריון, תהיי זכאית לגמלת שמירת הריון, בתנאי שתופת שמירת ההריון הנוספת היא לפחות 14 יום רצופים, בכל תקופה. על מנת לקבל המשך גימלת שמירת הריון, עליך להמציא אישור רפואי מרופא נשים בלבד, שמאשר את הצורך בשמירת הריון. ולהגישו לבטוח לאומי.לאור העובדה, שיש לך 15 מתוך 22 חודשים, מזכים אותך בדמי לידה. בברכת הצלחה ואיחולי לידה קלה עו"ס טובה יששכרי
גדעון
שאל/ה:
האם ניתן לתבוע נזיקין מעסיק
8/5/2011
עבדתי אצל מעסיק ציבורי 8 שנים במעמד עצמאי, בשכר חודשי + מע"מ ממנו נגזרו תשלומי המיסים לאחר ניכוי המע"מ והוצאות מוכרות . בגלל יחס בלתי ראוי שקיבלתי ממעסיקי, הוכרה תביעתי ממנו בביה"ד להכיר בקיומם של יחסי עובד מעביד בינינו , נפסקו לי פיצויים ותשלומים אחרים על בסיס השכר האחרון . למרות ששילמתי כל השנים ב.ל כעצמאי ולמיטב הבנתי תשלומי לב.ל כשכיר אמורים היו להיות נמוכים יותר , הופתעתי לקבל מב.ל דרישת תשלום מאיימת בצרוף שובר לתשלום הפרשים + הצמדות של הפרשים בגין שכרי , על בסיס השכר החודשי שכלל את המע"מ . ניסיונותי שנמשכו במשך למעלה משנה לרבות פניות בכתב של יועץ משפטי ורו"ח (בתשלום ) בהם ניתחו בפני ב.ל את האבסורד בתביעת התשלום, אגף הגביה ממעבידים התעקש לעמוד על תביעתו ממני . גם בקשה היועץ המשפטי לקיום פגישה לא נענתה בקלות אלא לאחר 4 חודשים . בפגישה שהשתתף בה מנהל אגף הגביה מעצמאיים נאמר לי מיד לאחר שסימתי להציג את טיעוני בפניו , שתביעת התשלום ממני לא הייתה תקינה ואינני חייב בתשלומה. דרשתי לקבל זאת בכתב, ואכן על תביעת התשלום המאיים שקיבלתי, הוסיף מי שחתם עליה, בכתב ידו, שהתביעה מבוטלת . דרשתי לקבל את ההוצאות המיותרות שנגרמו לי בסך 5000 ₪ ( בידי חשבוניות ) בקנית שרותי יעוץ מיותרים. רק לאחר 7 חודשים ו-4 תזכורות לקבלת תשובה , קיבלתי תשובה מעורפלת ובלתי עניינית שדחתה את תביעתי . נשאלת השאלה האם קימת בנסיבות אלה עילת תביעה, בביה"ד לתביעות קטנות ?
יותר מח' גביה ממעסיקים בב.ל ערכו לי שומה בדיעבד כשכיר ותבע ממני לשלם לו סכום נכבד ביותר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
לתבוע נזיקין ממעסיק
8/5/2011
המשפטן ורואה החשבון, שליוו אותך בתהליך ובתביעה, בקיאים בחומר, וכדאי להוועץ בהם להמשך , למימוש זכויותיך. בבברכה עו"ס טובה יששכרי
אורנה
שאל/ה:
כמה חודשי אבטלה מגיעים לי לאחר חופשת לידה?
8/5/2011
עבדתי במקום העבודה כ 10 שנים והתפטרתי לצורך טיפול וגידול הילד ..הפקידה הסכימה "להעניק" לי בטובתה רק חודשיים אבטלה ולאחר מכן אמרה כי היא תצטרך לשלוח אותי לכל עבודה שיש לה .. האם זה נכון שמגיע לי להיות שנה באבטלה ?היכן לברר את כל הזכויות הנל:?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
8/5/2011
לשכת התעסוקה פועלת מכוח חוק בנושא אבטלה וזכויות.
תיאור התהליך שעובר המובטל מול שירות התעסוקה והביטוח הלאומי מזמן שהפסיק לעבוד ועד לחזרתו למעגל העבודה, והפעולות הנדרשות ממנו, כדי למצות את זכויותיו בגופים אלו, תמצאי בחוברת ההסברה "חוזרים למעגל העבודה". תוכלי לעיין בחוברת באתר הבטל"א - דף הבית > קצבאות והטבות > אבטלה
משה כהן
שאל/ה:
האם ההכנסות ניתן לזקוף את ההכנסות מהון כהכנסות שלי?
8/5/2011
אשתי הגיעה לגיל פרישה . אני עדיין לא ואני עובד ומשלם ביטוח לאומי . הכנסות אשתי הינן מפנסיה בלבד. בחשבון המשותף שלנו יש הכנסות מהון . האם ההכנסות ניתן לזקוף את ההכנסות מהון כהכנסות שלי ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
8/5/2011
זכאות לקצבת זקנה מגיל הפרישה עד גיל הזכאות לקצבת זקנה מותנית במבחן הכנסות. ההכנסות שנלקחות בחשבון לשם כך הן ההכנסות של הזכאי בלבד (ולא הכנסותיו של בן הזוג) מעבודה ושלא מעבודה. כשתגיע לגיל הזכאות לקצבת זקנה, תהיה זכאית לקצבה, בלי קשר להכנסותיה.
יאיר
שאל/ה:
אפשרי לקבל הודעה שאין חוב ?
7/5/2011
שלום רב. אני כרגע לא עובד כלל ומשלם לביטוח לאומי באמצעות פנקס (סטודנט). מבדיקה שעשיתי- יש מספר קבלות שאבדו לי.
יש לי חוב של שלושה חודשים על סך 800 שח ולאחר שאשלמם אני רוצה לקבל אישור מביטוח לאומי על כך שלא קיים חוב נכון לתאריך אותו יום... השאלה אם אפשר לבקש אישור כזה ? או שאם אבדו לי אישורים וקבלות- הבעיה היא שלי, ביטוח לאומי יכול לדרוש תשלום ואם אין לי אכלתי אותה?
תמר
שאל/ה:
דמי אבטלה לנסיעה לחו"ל
7/5/2011
אני מובטלת והתחלתי להרשם בלשכה, שאלתי האם אני צריכה לפני הנסיעה להודיע לפקיד הלשכה ולהתייצב בחזרה ארצה? אם יהיה לי רצף התייצבות (פעם בשבוע) יכולים לקזז מדמי אבטלה את הימים שלא הייתי בארץ? האם ביטוח לאומי יכולים לשלול ממני זכאות לאבטלה מהיעדרות בארץ שבוע ימים? תודה רבה,
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
8/5/2011
עליך לעדכן את פקיד התעסוקה לגבי היעדרותך ואי התייצבותך עפ"י הנידרש ממך ע"מ לא לפגוע בדמי האבטלה.