פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום רב, הארכתי את חופשת הלידה שלי לחצי שנה ולבסוף התפטרתי ממקום העבודה. מכיוון שההתפטרות שלי הייתה בלית ברירה (עבדתי דרך מועצה בבי"ס המנהלת רמזה לי שיש מחליף ואין לי למה לחזור, לא הייתה לי קביעות ומעבר לחצי שנה לא מחוייבים לי ). למרות שהתפטרתי ,הוציאו לי מכתב פיטורין אך במקביל בטופס של ביטוח לאומי ציינו התפטרה לצורך טיפול בילד. עליי לציין שאת המכתב נתנו לי כחודשיים וחצי לאחר ההתפטרות ורק אז נגשתי ללשכה ואת הטופס שלחו לי רק השבוע. שאלתי היא האם אוכל לקבל דמי אבטלה או אאלץ לחכות 90 יום? האם אפשר לעשות משהו בנדון? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
26/5/2011
לדבריך התפטרת לצורך טיפול בילד. מכאן שעליך לעמוד ב -90 ימי האכשרה בחוק.
יש לבדוק את התייחסות הבטל"א למכתב הפיטורין באמצעות פניה לסניף הבטל"א במקום מגוריך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
נועה
שאל/ה:
דמי אבטלה לאחר חל"ת
26/5/2011
שלום רב כיום אני 11 חודשים לאחר לידה ואני בחל"ת עד שנה מהלידה ממקום עבודתי בו עבדתי כ5 שנים אני חושבת לא לחזור ולהמשיך לטפל בבני -אם אתפטר כעת החל ממתי אוכל לקבל דמי אבטלה.( אני יודעת שכבר לא אחשב כמפוטרת) תודה נועה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
26/5/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם תשתהי אתה עלולה לאבד את זכאותך. שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת. גם מי שיתחיל לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה (בגלל שעזב את עבודתו מרצונו, בלי הצדקה), חשוב שיתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי שלא יאבד את זכאותו.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חיים
שאל/ה:
הבהרה בנוגע לחישוב תקופת אכשרה לדמי אבטלה
26/5/2011
הבן שלי עובד במקום עבודה מ 1.6.2010 בשכר חודשי והוא קיבל מכתב פטורים על סיום עבודתו ב 23.6.2011 עקב שינויים במבנה במקום העבודה.
במהלך כל אחד מחודשי עבודתו הוא עבד חודש מלא כאשר בכל חודש הוא עבד מ 20 יום ומעלה .
בשלושה מכלל כל החודשים שהוא עבד בהם ,הוא נעדר יום אחד בחודש עקב מחלה שלא שולמה לו עפ"י החוק ( יום ראשון לא משלמים)
הבנתי כי לחישוב תקופת האכשרה עפ"י החוק סופרים כל חודש עפ"י מניין ימי החודש של אותו חודש 30 יום, 31 יום 28 יום.
השאלה שלי היא האם בעקבות הנתונים הנ"ל עומד בני בתקופת האכשרה המינימלית לקבלת דמי אבטלה ?
בתודה מראש
חיים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תקופת אכשרה
26/5/2011
ראשית, חשוב לפנות בפעם הראשונה לשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. אם ישתהה בנך עלול לאבד את זכאותו.
תנאי זכאות קודם לאבטלתו היה מבוטח בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדו דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה.
יובל
שאל/ה:
שאלה לגבי קיצבה ועוד
25/5/2011
שלום רב. אני מקבל קיצבת נכות 100% (על רקע נפשי) מתחילת השנה. אינני מסוגל לצאת מהבית ואני סובל מחרדות קשות. חשבתי להתחיל לתת שיעורים פרטיים מביתי. אמרו לי שכדאי לפתוח "עוסק פטור" במס הכנסה. כמו התלמידים שיהיו לי תהיה מועטה ביותר, ספק אם ארוויח יותר מ1500 ש"ח בחודש וגם זה בקושי. שאלתי היא : האם יקחו לי את הקיצבה אם ארוויח באופן פרטי סכום כזה? האם סיכויי לחדש את הקיצבה בשנה הבאה (מאחר והקיצבה שניתנה לי היא לשנה בלבד) נפגעים עקב זה שאתן שיעורים פרטיים?? בתודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליובל
26/5/2011
קצבת הנכות אינה מתבטלת, אם האדם יוצא לעבוד. על פי חוק לרון, נכים יכולים להשתלב בעבודה, מבלי קצבתם תפגע. בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
badimit
שאל/ה:
תאונת דרכים וקבלת כסף נותר לנפטר מביטוח לאומי לאחר המוות
25/5/2011
אבי עבר תאונת דרכים בדרך לעבודה לפני כ6 שנים וקיבל פיצוים על כך ,חלק קטן קיבל ישירות ואת החלק המשמעותי ביותר ביטוח לאומי לקח לו וחיק לו את זה לתשלומים בהתחלה של 1300 שח ואחר כך 2300 ש"ח הסכום שחילקו הוא קרוב ל400000 אלף ש"ח,ואבי נפטר לפני כחודשיים וכמובן שביטוח לאומי לא סיימו לשלם לו את כספו (התאונה נחשבה כתאונת עבודה יותר מתאונת דרכים משום מה) והיו לו אגב 100% נכות. אז העצם יש לי כמה שאלות 1.האם אני הבן שלו יכול לרשת את שארית כספו מביטוח לאומי 2. האם מותר לביטוח לאומי לשלם לו תשלומי נכות מכספו ולא תשלום פנסיה רגיל אודה לעזרתכם
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
כסף שנותר לניפטר
25/5/2011
עליך לפעול לקבלת צו ירושה. ואז תוכל לבדוק את כל משקשור לכספי אביך. לצורך זה, עליך להוועץ בעו"ד שהתמחה בעינייני ירושות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
לוין רבקה
שאל/ה:
אישורים על תשלומים לקצבת זקנה לשנת 2010כולה לי ולבעלי
25/5/2011
אבקש לשלוח לי אישורים על תשלומי קצבת זקנה ואנא הדריכו אותנו איך לקבלם בלי לגשת לסניף.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
לוין רבקה
25/5/2011
אנא פני טלפונית למחלקה סוציאלית, המדור לקשיש, והסבירי את רצונך, העובדת הסוציאלית, אף תערוך בקור בית, ותוכל לעזור לכם. בברכה עו"ס טובה יששכרי
v
שאל/ה:
מענק לידה ביטוח לאומי
25/5/2011
שלום ברצוני לשאול שתי שאלות 1. אני אישה תושבת ישראל ובעלי גם כן שנינו מקבלים קצבת נכות כבר מספר שנים ידוע לי שכשאשה יולדת היא זכאית למענק לידה האם גם אנו נהיה זכאים למענק זה על אף שאנו לא עובדים? כי הבנתי שאחד התנאים הוא תעסוקה בישראל, או שהבנתי לא נכון? 2. מענק הלידה מדורג לפי ילד ראשון שני שלישי וכו, לי יש שני ילדים מנישואיי הראשונים האם אקבל את הסכום שמיועד לילד שלישי או לילד ראשון? מאחר והילד השלישי יהיה של אבא אחר מאשר אבי ילדיי הקודמים? איך ביטוח לאומי מחשיב או מחשב מצב כזה? תודה על תגובתך
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
v
25/5/2011
ראי תשובתו של עו"ד לענת מצגר. בברכת מזל טוב, עו"ס טובה יששכרי
יבגני מילשטיין
שאל/ה:
קצבת נכות לפרילנסר
25/5/2011
שלום! אני מוגדר כנכה 65% נכות כללית ו-60% נכות רפואית, מקבל קצבת נכות בסך 1340 ש"ח. ובנוסף אני עובד כשכיר ומרוויח כ-1500-2000 ש"ח בחודש. כרגע אני מעוניין לעבוד כפרילנסר. המשכורת המשוערת כפרילנסר היא 3000-4000 ש"ח. השאלה שלי: האם פתיחת תיק והיותי פרילנסר עלולה לפגוע בקצבת נכות וזכויותיי כנכה? תודה יבגני
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליבגני
25/5/2011
קצבת נכות אינה מתבטלת, כאשר האדם יוצא לעבוד.עלפי חוק לרון,שניקבעו להם אחוזי נכות קבועים, יכולים להשתלב בשוק העבודה, מבלי לאבד את הקצבה, שנועדה להתמודד עם הנכות. בברכת הצלחה עו"ס טובה יששכרי
ענת מצגר
שאל/ה:
דמי לידה בארצות הברית
24/5/2011
ילדתי בארה״ב בניתוח קיסרי. אני כאן לא עובדת לתקופה בת 3שנים. נמצאים פה שנה וחצי ואני משלמת ביטוח לאומי כנדרש. האם אני זכאית לתשלום עבור הלידה עצמה משמע עבור בית החולים שזו ההוצאה העיקרית עבורי. תודה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
25/5/2011
דמי לידה משולמים לאישה עובדת שיצאה לחופשת לידה. דמי הלידה נועדו לפצות את היולדת על אובדן שכרה או הכנסתה בפרק הזמן שאין היא עובדת לרגל ההיריון והלידה
מי מבוטח 1.עובדת שכירה או עובדת עצמאית המועסקת בישראל (גם אם אינה תושבת ישראל). 2.עובדת שכירה המועסקת מחוץ לישראל, ובלבד שהיא ומעסיקה תושבי ישראל וחוזה העבודה נקשר בישראל או שהיא עובדת מקומית ישראלית.
אבי
שאל/ה:
רוצה לחזור ולחתום הבטחת הכנסה
24/5/2011
שלום אם הפסקתי לחתום בשירות התעסוקה הבטחת הכנסה ואחרי 3 4 חודשים אני רוצה לחזור לחתום שוב מה התהליך האם עלי להגיש שוב תביעה להבטחת הכנסה ומה התהליך של תביעה חדשה אחרי 3 4 חודשים? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
25/5/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בת זוג, גם היא צריכה לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
לגבי מבחן התעסוקה : תקופת הזכאות: כל זמן שהתובע מחוסר עבודה, והוא דורש עבודה לפי הכללים, שקבע שירות התעסוקה.
נעמי כהן
שאל/ה:
ירידה בשכר אחרי ארוע לב צינטור וכו
24/5/2011
עשר דקות אחרי שבעלי הגיע הביתה מהעבודה הרגיש לא טוב זה היה ארוע לב .. מה הזכויות מאז יש ירידה דראסתית בשכר.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ירידה בשכר
25/5/2011
ראשית איחולי בריאות,
לענין הזכויות:
הבטל"א אינו מקנה זכויות אוטומטית. יש לקבוע ראשית האם מדובר בתאונת עבודה/מחלת מקצוע? האם האירוע הוא בתחום הנכות הכללית.
לאחר מכן בהתאם לתיעוד הרפואי והסטאטוס הרפואי והתעסוקתי וח"ד רפואית משלימה, ניתן לפנות בתביעה לבטל"א, חבויות ביטוח למינהן.
מומלץ ללות את הנושא באמצעות עו"ד למיצוי כל הזכויות.
ניתן לפנות ליעוץ אישי.
יגאל כהן, עו"ד התמחות במימוש זכויות מהביטוח הלאומי, עבודה וקרנות הפנסיה והגמל.
ashay
שאל/ה:
שינוי אחוז נכות יציבה
24/5/2011
לפני שנה נקבע לי 56% נכות יציבה אחרי 44% נכות יציבה מלפני 15 שנה. האם וועדה רפואית (דרג ראשון) שאני ביקשתי כעבור שנה, עקב גילוים חדשים במצבי הפיזי, יכולה להוריד נכות יציבה?
תודה שראש שי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שינוי אחוזי נכות
24/5/2011
בבדיקה מחדש לפי בקשת המבוטח רשאי המוסד לביטוח לאומי להפחית את אחוז הנכות הרפואית ואת דרגת אי–הכושר.
גלי
שאל/ה:
דמי לידה לאחר חילופי מעסיקים ואבטלה
24/5/2011
שלום רב,
ילדתי החודש ואני רוצה להגיש תביעה לדמי לידה.
אני עובדת אצל מעסיק חדש מאז 25 לינואר 2011. לפני כן קיבלתי דמי אבטלה החל מאוגוסט 2010 ועד ינואר 2011 כולל. לפני כן עבדתי אצל מעסיק אחר במשך 3.5 שנים ומתוכן הייתי בחצי שנה של חופשת לידה.
שאלותיי:
1. האם אני זכאית לדמי לידה מלאים? (לפי החישוב שלי צברתי 15 מתוך 22 החודשים הנדרשים..)
2. האם עליי לספק לבטל"א תלושי משכורת גם של המעסיק הקודם או שאוכל להסתפק בטופסי 106 שיש לי מהמעסיק הקודם לשנים 2007 עד2010 כולל.
תודה רבה !!
גלי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
24/5/2011
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
החודשים האלה ייחשבו לחודשים ששולמו בהם דמי ביטוח (ובתנאי שהם לפני היום הקובע): חודשים שהאישה עבדה וקיבלה ממעסיקה שכר (לרבות דמי מחלה ודמי חופשה), או חודשים שהייתה לה הכנסה מעבודה עצמאית והיא שילמה דמי ביטוח מהכנסתה. עבודה בחלק מהחודש נחשבת לחודש עבודה מלא. חודשים שהאישה קיבלה בעדם דמי לידה (בעד לידה קודמת) או דמי פגיעה בעבודה או דמי אבטלה או דמי תאונה או קצבה לשמירת היריון (קודמת) או נכות מעבודה בשיעור 100% מן המוסד לביטוח לאומי. חודשים שהאישה קיבלה בעדם דמי מחלה או תמורת חופשה שנתית מקופת גמל. שני החודשים הראשונים של חופשה בלא תשלום (שהמעסיק חייב בתשלום דמי ביטוח בעדם). חודשים שהאישה נמצאה בהכשרה מקצועית או בשיקום מקצועי, המאושרים לעניין זה, ובלבד שעבדה בעבודה כשכירה או כעצמאית 30 ימים רצופים לפחות בתכוף לפני היום הקובע.
עובדת שכירה תבקש ממעסיקהּ לאשר בגוף הטופס את הפרטים על חודשי עבודתה ועל שכרה ב-10 החודשים שקדמו להפסקת עבודתה (אם עבדה אצל כמה מעסיקים, תמציא טופס תביעה מכל אחד ואחד מהם). * מידע מהבטל"א*
יפעת אפריאט
שאל/ה:
אלכוהליזם. - האם מגיעה קצבה
23/5/2011
שלום רב ! שמי יפעת ואני מעוניינת לשאול האם מגיעה איזושהי קצבה לאלכוהליסט , וכמובן באילו תנאים. אני אשמח לקבל פרטים על מנת לעזור לבחור הן 29 רווק שמכור בצורה קשה ביותר לאלכוהול בתודה מראש יפעת
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבה
24/5/2011
ע"מ לקבל קצבה מביטוח לאומי על התובע להוכיח רפואית את מחלתו ועל המחלה להיות מחלה מוכרת ע"י הבטל"א.
יש לבחון אפשרות לבקשה לקצבת הבטחת הכנסה /השלמת הכנסה מהבטל"א במידה ודמי הביטוח הלאומי משולמים כסדרם.
ליאת
שאל/ה:
דמי ביטוח בריאות
23/5/2011
שלום אדם ללא הכנסה ואינו עובד ולא מקבל קצבה ומצבו הכלכלי לא קל כיצד ישלם דמי ביטוח בריאות וביטוח האם לא מקלים בתשלום? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח
24/5/2011
תשלום דמי הביטוח כסדרם מקנה זכות לרוב קצבאות הביטוח הלאומי. כל תושב ישראל בן 18 ומעלה חייב על-פי החוק להיות מבוטח בביטוח הלאומי ולשלם דמי ביטוח (חוץ מאישה נשואה שהיא עקרת בית בלבד וחוץ ממי שעלה ארצה ונעשה תושב ישראל לראשונה מעל לגיל 62).
מי שאינו עובד שכיר ואינו עובד עצמאי עשוי להיות זכאי/ת לקצבאות הבאות: קצבת זקנה, הבטחת הכנסה ועוד.
יש לפנות לבטל"א ולהסדיר את נושא תשלום דמי ביטוח וקבלת קצבת הבטחת הכנסה.
ליאת
הגיב/ה:
עוד שאלה
24/5/2011
שלום בעבר הייתי מקבלת הבטחת הכנסה ע״י שהייתי חותמת הבטחת הכנסה ואז הפסקתי לא נמצאה לי עבודה מתאימה עכשיו אני מטפלת באימי שהיא חולה וזקוקה להשגחה האם עצם זה שהייתי חותמת הבטחת הכנסה ולא מצאתי עבודה יוכלו לאשר קצבה מחדש של חוק בת משפחה המטפלת בהורה קשיש שזקוק להשגחה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
25/5/2011
אין שינוי בתשובתי. פני לבטל"א בתביעה להבטחת הכנסה בצירוף מכתב מלווה המסביר את מצבך.