פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, מאחר ולא ענו לי בפורום דיני מיסים אני מפנה את השאלה גם למומחי פורום זה. כרגע אני רשום כמובטל ואני מקבל דמי אבטלה מביטוח לאומי. אני רוצה לפתוח עוסק מורשה כבר עכשיו. שאלתי היא האם הדבר אפשרי ? האם דמי האבטלה שלי יפגעו ? האם ישלל רק חלק מהם ? אודה על תשובתכם המלומדת.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה ועוסק מורשה
7/5/2011
תבדוק עם לשכת התעסוקה, ומע"מ. יעזרו לך. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
יאנה
שאל/ה:
חד הורית דיווח בפקס
5/5/2011
שלום לך שאלתי אותך השבוע שאלה ואמרת לי שאני צריכה לדווח האם דיווח בפקס על שינוי משפחתי זה מספיק או שצריך לגשת לשם
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
רותי
שאל/ה:
קיצוץ דמי לידה על חשבון חוב מזונות
4/5/2011
שלום, ילדתי ילד שלישי בתאריך 2.4.11 עבדתי במשרה מלאה עד 22 במרץ 2011 הגשתי תביעה לדמי לידה, התקשרתי אחרי שבוע לראות מה קורה עם התביעה, ולתדהמתי הרבה נאמר לי כי יותר מחצי מסכום דמי הלידה שאישרו לי ושמגיעים לי, קוצצו על חשבון חוב שהיה לי במחלקת מזונות. זאת לאחר כי לפני כשנה וחצי הגעתי איתם להסדר תשלומים מסודר דרך קצבת הילדים ולכן אינני מבינה איך הם עשו לי את זה ובמכה אחת הורידו לי את כל החוב, כאילו לא היה הסדר מעולם. אשמח לתשובה מהירה, האם זה חוקי לעשות דבר כזה? הדבר מדאיג אותי מאד כי סמכתי על הכסף הזה לתשלום השכירות בחודשי חופשת הלידה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי לידה
4/5/2011
רצוי, כי תגשישוב לבטוח לאומי, ותבקשי הסדר על החוב.בדרך כלל , נענים לבקשה. מזל טוב עו"ס טובה יששכרי
yedid
שאל/ה:
דמי לידה ודמי פגיעה?
4/5/2011
האם אישה בהיריון (חודש תשיעי) שנפלה בדרכה לעבודה, וכתוצאה מהמכה נגרמה לידה מוקדמת ויצאה לחופשת לידה מיידית + חבלה בכתף, זכאית לדמי פגיעה + לדמי לידה שמגיעים לה בכל מקרה? האם יש טעם להגיש תביעה לקבלת דמי פגיעה, כיוון שהיא יצאה בכל מקרה לחופשת לידה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי פגיעה ודמי לידה
4/5/2011
רצוי להגיש תביעת פגיעה, ייתכן ובעתיד יהיו השלכות לפגיעה זו על התפקוד, אין קשר לדמי לידה, שאת זכאית להם על פי חוק. מזל טוב, עו"ס טובה יששכרי
אבי
שאל/ה:
התיישנות חובות בביטוח הלאומי
3/5/2011
כ- 20 שנה איני משלם ביטוח לאומי. ברצוני להסדיר החוב , האם אני צפוי לקבל קנסות ועל כמה שנים יהיה החיוב???? וכיצד עלי לפנות לביטוח הלאומי??
תודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
חוב לבטל"א
4/5/2011
פנה לסניף הביטוח הלאומי במקום מגוריך להסדרת החוב. אי תשלום דמי ביטוח לאומי גורר אחריו בנסיבות הענין קנסות והצמדה.
מאיר
שאל/ה:
הבטחת הכנסה- הגדרת הכנסה
3/5/2011
אני לומד הנהלת חשבונות וייעוץ מס, במכללה באופן שהלימוד אינו מונע קבלת הבטחת הכנסה בגין שהלימוד הוא פחות מ- 12 חודש וכן הלימוד הוא בשעות הערב, יש ארגון שקיבל על עצמו את העלות של הקורס בשיעור של 70%, ווהסדר הוא שכל תשלום שאני משלם הוא מפקיד לחשבוני 70%, אני משלם בחודש כ-950 ש"ח, והם מפקידים לי כמעט מידי חודש, לא בתאריכים מוגדרים, כ-750 ש"ח, השאלה שלי האם מבחינת החוק ייחשב כסף זה הכנסה וייגרע מזכיותי,
מחכה לתשובה מהירה
תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הכנסה לפי חוק הבטחת הכנסה
3/5/2011
פרק ד': הכנסה 9.(א)בחוק זה, "הכנסה" - הכנסה מהמקורות המפורטים בסעיף 2 לפקודה, אף אם לא צמחה, הופקה או נתקבלה בישראל, ולרבות - (1)כל גימלה כמשמעותה בחוק הביטוח; (2)תשלומים למי שמצוי בהכשרה מקצועית; (3)דמי מזונות שמקבל אדם לפי כל דין בעדו ובעד ילדיו, לרבות תשלום בעדו ובעד ילדיו לפי חוק המזונות (הבטחת תשלום), תשל"ב- 1972;
(4)סכומים שיראו אותם כהכנסה מנכס, אף אם הנכס הוא של ילדו של הזכאי הנמצא עמו ואף אם אין מופקת ממנו הכנסה;
(5)סכומים שיראו אותם כהכנסה מנכס שהוא רכב כאמור בסעיף 9א.
מאיר
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה- הגדרת הכנסה המשך
3/5/2011
תודה על התשובה, אולם ברצוני להבין האם סעיף קטן (2)תשלומים למי שמצוי בהכשרה מקצועית, משמעותו כמקרה שלי, שארגון משלם חלק מתוך המימון לימוד, יהווה הכנסה?
סוזן
שאל/ה:
שוב אם חד הורית
3/5/2011
כתבתי קודם שהתפטרתי מעבודתי וזה קרה לפני 3 ימים ,כרגע שלחו אותי ללכת ללשכה והבעיה שלי אם ישלחו אותי לחפש עבודה מה אני עושה עם הילדה? רשמתי אותה לגן וזה רק בחודש 9
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חד הורית
3/5/2011
שתפי את לשכת התעסוקה בקושי שלך, בברכה עו"ס טובה יששכרי
דרומי
שאל/ה:
שכר סופרים וביטוח לאומי
3/5/2011
אני שכיר ומשלם ביטוח לאומי במקום עבודה עיקרי. במקביל, מבצע עבודות משניות ב"שכר סופרים" במקומות אחרים. האם אני אמור לשלם גם על כך ביטוח לאומי?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי
3/5/2011
על-פי החוק, כל תושב ישראל חייב לשלם דמי ביטוח בריאות מכל הכנסותיו בשיעור הקבוע בחוק. לבדיקת גובה וסכום תשלום פנה לסניף הבטל"א במקום מגורך.
ימית
שאל/ה:
סכום דמי הלידה - זכויות יולדת
3/5/2011
שלום רב,
ילדתי בשעה טובה ב 27/3/11. נכנסתי להריון ב 15/6/10 . עד אז עבדתי :
6 שנים בחברה ברצף (עד דצמבר 2099), ינואר התחלתי לחתום אבטלה עד יוני 2010 (כאשר במהלך תקופה זו עבדתי בעבודות מזדמנות והתקזזתי בשכר מול ביטוח לאומי). הסכום שקיבלתי בדמי האבטלה לא היה פחות מ 4000 ש"ח (גם עם העבודות המזדמנות). אתמול נכנסו דמי האבטלה ולא ברור לי מדוע רק 3900 ש"ח. האם זה תקין וחוקי? צברתי חודשי ביטוח לאומי והסכום ב 3 חודשים לפני שסיימתי לעבוד (12/7/10) לא היה פחות מ 4000 ש"ח. אין רף מינימאלי???
תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
3/5/2011
מזל טוב,
פני בבקשה לסניף הבטל"א הקרוב לבדיקת זכויותיך או צרי קשר באמצעות מוקד בטל"א 6050*.
יאנה
שאל/ה:
שאלה לגבי זכויות אם חד הורית
3/5/2011
שלום רב אני אם חד הורית +3 ילדים רווקה לאחרונה חודש הקשר אים אב ילדי וכנראה אנחנו רוצים לגור יחד מה אני צריכה לעשות לגבי ביטוח לאומי כדי לא לסבך את עצמי מה אני צריכה להגיד להם והאם אני מאבדת את כול הזכויות שלי שאיו לי בעיה אם זה השאלה איך אני צריכה להסביר להם את העובדות שאני לא יסתבך איתם האם אני צריכה לגשת לשם או לשלוח מכתב ומה לומר תודה יאנה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אם חד הורית
3/5/2011
פשוט ליידע אותם על שינוי סטטוס. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
י קירשנר
שאל/ה:
אישור היעדרות מרופא תעסוקתי
3/5/2011
שלום קיבלתי אישור מרופא תעסוקתי להיעדר ממקום העבודה ל4 חודשים לצורך טיפולים מאחר ונגמרו לי ימי המחלה לא אוכל לקבל את ההחזר הכספי מהעבודה.
הגשתי טפסים לפגיעה בעבודה ונמסר לי שאצטרך לחכות לפחות 45 חודשים לתשובה . לי נראה שהכוונה היתה כנראה לאישור לבקשת נכות ולא לתשלום ימי מחלה של 90 יום 1. האם אוכל לקבל את החזר ימי המחלה ללא המתצנה כה גדולה מאחר ואנני מגיעה לעבודה ואין לי הכנסה. כיצד אפשר לפתור זאת \תודה .
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אשור העדרות
3/5/2011
יש אפשרות להגיש הבטחת הכנסה, גם זה לוקח זמן. תגשי לפקיד בטוח לאומי, ותבקשי לטפל בדחיפות בפנייתך. בברכת החלמה מהירה עו"ס טובה יששכרי
סוזן
שאל/ה:
אם חד הורית התפטרה לאחרונה
2/5/2011
אני אם חד הורית המגדלת לבד בלי עזרה וסיוע מאף גורם בתי בת 5 חודשיים לאחרונה התפטרתי מעבודתי על מנת שאוכל לטפל בבתי . השאלה שלי אם אני יכולה לחתום בלישכה ? והאם ישלחו אותי למצוא עבודה חדשה? הרי זה אבסורד כי התפטרתי בשביל להישאר בבית ולטפל בילדה .ואם ישלחו אותי דרך הלשכה למצוא עבודה ?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
אם חד הורית
3/5/2011
אם ביתך בריאה, אין סיבה לא לעבוד. אפשר לעבוד גם בחלקיות משרה. ישנן מסגרות טובות/מטפלת טובה, כך שתוכלי גם לעבוד, להתפתח ולבנות עצמאות כלכלית, מבלי להיות תלויה בשום גורם. בברכה עו"ס טובה יששכרי
עזריאל
שאל/ה:
מה הזכויות שלי?
1/5/2011
אני סטודנט שנה א לתואר ראשון, ללא שום הכנסה, כי בשעות הבוקר יש לי עבודה מעשית, הכנת עבודות וכו... , נשוי ואבא לחמישה ילדים, ואשתי לא עובדת כי היא בבית עם הילדים (תאומים בני 3 חודשים) רציתי לדעת למה אני זכאי, האם אני יכל לקבל עזרה לשכירות, הבטחת\השלמת הכנסה וכו... תודה רבה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת /השלמת הכנסה
1/5/2011
הבטחת הכנסה - קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה- קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
הבטחת הכנסה - אלה אינם זכאים לקצבה : הנמצא במוסד וכל החזקתו על חשבון אוצר המדינה, הסוכנות היהודית, רשות מקומית או מוסד דת. המשרת שירות סדיר בצה"ל, הוא ובת זוגו. חבר קיבוץ או מושב שיתופי. תלמיד במוסד להשכלה גבוהה, במוסד ללימודים על תיכוניים, בישיבה או במוסד תורני ובמוסד להכשרת כוהני דת (למעט תלמיד במוסד שנותן הכשרה מקצועית על-פי הפניה של שירות התעסוקה.
*המידע מאתר הביטוח הלאומי*.
סכומי הקצבה ניתן לראות באתר הבטל"א - דף הבית > קצבאות והטבות > הבטחת הכנסה > סכומי הקצבה .
טיקי
שאל/ה:
עבודה וקיצבה מביטוח לאומי
1/5/2011
האם אדם שנקבע לו אי כושר 100% יכול לעבוד ולקבל עד 1000ש"ח משכורת חודשי בלי לפגוע בקיצבה של ביטוח לאומי?
יגאל
שאל/ה:
פניה למוקד ביטוח לאומי
1/5/2011
כפי שיעצתה לי פנתי למוקד הטלפוני ובקשתי בכתב הסבר לדחייה נענתי בשיללה אמרו לי שהמכתב ששלחו לי לגבי הדחייה זה המכתב היחידי שיש באפשרותם לשלוח לי עוד נאמר לי שיש באפשרותי לערער על ההחלטה הודה לך עם תוכל לעזור לי וליעץ לי מה לעשות תודה ובברכה יגאל.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית
1/5/2011
פנה לסניף המקומי של הבטל"א ובקש מפקיד התביעות הסבר מקיף לאי התשלום.