פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
עברתי תאונת בעבודה והגשתי תביעה לנכות בביטוח הלאומי. הוזמנתי לועדה שקבעה לי 0% והגשתי ערעור. כשהייתי בועדה הרפואית של הערעור הבחנתי כי דוח הועדה הרפואית הראשונה נמצא מולם. האם זה בסדר? האם הועדה לעררים לא צריכה להיות נייטרלית ולא מושפעת מהועדה הקודמת? תודה לעוזרים
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ערעור על ועדה רפואית
18/5/2011
הועדה הרפואית לעררים, רשאית לאמץ את החלטת הועדה מדרג ראשון, לשנות את ההחלטה שהתקבלה או לבטלה כפי שהיא מוצאת לנכון.
לצורך החלטותיה ועדת הערר רשאית לעיין בכל המסמכים בתיק התביעה ובכלל זה בהחלטת הועדה מדרג ראשון.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ליליאן
שאל/ה:
דמי אבטלה ודמי לידה למורה במשרד החינוך
18/5/2011
עבדתי כמורה במשרד חינוך, במשך שלוש שנים עד שפוטרתי ב 6-2010, ילדתי ב 9-2-2011, מקבלת דמי אבטלה עד חודש 9-2011 , האם אני יכולה לקבל דמי לידה ביחד עם דמי אבטלה? בסימולטור באתר של הביטוח הלאומי מליתי את הנתונים שלי ויצא שאני זכאית לדמי לידה. אם אני לא זכאית לדמי לידה האם אני יכולה לקבל אחרי סיום תקופת הזכאות לדמי אבטלה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פני בבקשה לבירור ויעוץ לגבי זכויותך למוקד הבטל"א 6050*
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שחר
שאל/ה:
השתלמת תקופת אכשרה לדמי אבטלה למתפטר
18/5/2011
שלום רב,
רשמת בעבר שאם אדם מתפטר מעבודתו מרצונו, זכאותו לאבטלה נקבעת על פי שלושה תנאים: א. מלאו לו 20 שנים ועדיין לא הגיע לגיל 67. ב. השלים תקופת אכשרה קודם לאבטלתו (3 חודשים). ג. הוא מובטל.
האם תקופת האכשרה נספרת מרגע סיום העבודה או מרגע ההתייצבות הראשונה בלשכה התעסוקה? כלומר, אם סיימתי עבודתי לפני שלושה חודשים, והיום התייצבתי בלשכת התעסוקה בפעם הראשונה - האם אני זכאי לדמי אבטלה החל מהיום או שעלי להמתין שלושה חודשים נוספים?
תודה רבה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
18/5/2011
יש להתייצב בלשכת התעסוקה מוקדם ככל האפשר מרגע שהסתיימו יחסי עובד - מעביד לשמירה על זכויותך.
שי
שאל/ה:
אי שליחת העתק הוועדה הרפואית
18/5/2011
שלום
עברו 14 יום מהוועדה הרפואית(דרג ראשון). עדיין לא קיבלתי העתק איבחון רפואי של הוועדה. נאמר לי ע"י פקידת נכות כללית שהעתק מהאיבחון הרפואי ישלח רק אחרי ההחלטה על הזכאות לקיצבה(סוף התהליך בנכות הכללית).
שאלתי: האם זה נוהל תקין ולא צריך לשלוח מייד עם הודעת סיכום הדיון בוועדה כפי שנשלח אלי?
תודה מראש
שי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
פרוטוקול ועדה רפואית
18/5/2011
עם סיכום מסקנות והמלצות הועדה הרפואית על הבטל"א להעביר לך את הודעת הסיכום בצירוף העתק מהפרוטוקול.
דני
שאל/ה:
תלויים - זכאי או אולי לא
17/5/2011
שלום.אני מקבל מזה חצי שנה קיצבה על 100 אחוז נכות .תוספת תלויים איני מקבל בטענה שאני מקבל פנסיה בסך 2000 שקלים העולה על סך תשלום עבור שניי תלויים. מצד שני בגוף תלוש הפנסיה מופיע שהברוטו לפנסיה הינו 1500 שקלים שהם פחות מסך שניי תלויים.האם אני זכאי לתוספת תלויים? תודה.
מאיה
שאל/ה:
מהו הנוהל בביטוח לאומי לאם חד הורית המקבלת הבטחת הכנסה
17/5/2011
אני אם חד הורית המקבלת הבטחת הכנסה לפניי מספר חודשים עבדתי ברבע משרה וקיבלתי השלמת הכנסה הבעיה היא כשהפסקתי לעבוד לא ידעתי שאני צריכה לדווח לביטוח לאומי והם המשיכו לשלם לי השלמה אחר כך שהתחלתי לחתום בלשכת התעסוקה ראיתי שאני לא מקבלת את הסכום בימלאו וניגשתי לביטוח לאומי לברר והם אמרו לי שמופיע אצלם שאני עובדת ושעליי להביא אישור מעסיק עבור תחילה וסיום העבודה הבעיה היא שהם יראו עכשיו שהם המשיכו לשלם לי למרות שלא עבדתי ולא חתמתי בלישכה האם ידיע לך מה הנוהל ? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
18/5/2011
יש להסדיר את זכויותיך וחובותיך מול הבטל"א בסניף מגוריך.
אביב
שאל/ה:
האם זכאי לחתום אבטלה
17/5/2011
שלום רב זוגתי ואני עבדנו באופן רצוף מספר שנים עד ל יוני 2009, אז יצאנו לטיול בעולם ואתה אנו אמורים לחזור.
שאלתי-האם אנו זכאים לחתום אבטלה ואם כן מה התהליך
תודה מראש
אביב
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
18/5/2011
על-פי החוק אתה מבוטח בביטוח אבטלה, אם אתה עונה על שלושת התנאים האלה : אתה תושב ישראל, או אתה תושב ארעי - בידך אשרה או רישיון לישיבת ארעי. מלאו לך 18 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67 . אתה עובד שכיר ומעסיקך חייב בתשלום דמי ביטוח בעבורך.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. אתה מובטל.
מומלץ לפנות לסניף הבטל"א במקום מגוריך להסדרת זכויות.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
18/5/2011
על-פי החוק אתה מבוטח בביטוח אבטלה, אם אתה עונה על שלושת התנאים האלה : אתה תושב ישראל, או אתה תושב ארעי - בידך אשרה או רישיון לישיבת ארעי. מלאו לך 18 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67 . אתה עובד שכיר ומעסיקך חייב בתשלום דמי ביטוח בעבורך.
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. אתה מובטל.
מומלץ לפנות לסניף הבטל"א במקום מגוריך להסדרת זכויות.
קרן
שאל/ה:
השתתפות / זכאות במצבה ביטוח לאומי
17/5/2011
שלום, אבי גרוש נכה 100% בן 61 מקבל שירותי מיוחדים, מאושפז במצב קריטי בבית החולים. מה הזכאות להשתתפות במצבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
מצבה
18/5/2011
הביטוח הלאומי מממן הקמת מצבה לנפטר בודד, שאין לו בישראל קרוב משפחה שנמנה עם אחד מאלה: הורה, בן זוג, בן או בת של הנפטר. את המצבה תקים חברת הקדישא שטיפלה בקבורה. המצבה תוקם 12 חודשים לאחר יום הקבורה. הביטוח הלאומי אינו מחזיר תשלומים לקרוב משפחה שהקים מצבה. *אתר הבטל"א*
מידע נוסף - אתר הבטל"א - דף הבית > קצבאות והטבות > דמי קבורה
עמי
שאל/ה:
דמי נסיעות מביטוח לאומי נפגעי איבה
16/5/2011
שלום וברכה,אבי נהרג בפעולת איבה,ביטוח לאומי שנה ראשונה ללימודים שלי היה משלם לי שכר לימוד ונסיעות ומשום מה השנה הוא אומר שאני לא זכאי לנסיעות..הייתי רוצה לברר מה החוק לגבי? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נפגעי איבה -זכויות
17/5/2011
יתומים שלא מלאו להם 21 שנים ביום שהתייתמו ועדיין לא מלאו להם 30 שנים, זכאים למימון הכשרה מקצועית עד שיסיימו את לימודי המקצוע, או למימון הלימודים להשכלה גבוהה עד קבלת התואר הראשון. המימון כולל שכר לימוד ומענק שנתי לספרים.
לגבי דמי נסיעה מומלץ כי תברר את זכאותך בסניף הבטל"א במקום מגוריך.
אלי רוזן
שאל/ה:
עיקול כספי תאונת עבודה
16/5/2011
אני עבדתי במשך 3 שנים אחרונות בחברה ושילמתי דמי בטוח לאומי כחוק ליפני מספר חודשים ניפגעתי בעבודה ואושר לי כתאונת עבודה אך הכספים המגיעם לי עוקלו על ידי המוסד לבטוח לאומי בטענה שאני חייב כספים בתקופה שלפני 4 שנים שאלתי 1 מדוע במשך 3 שנים ששילמתי בטוח לאומי לא קוזז לי כלום 2. האם מותר לעקל לי כול הסכום שמשכורתי היתה כ3000שח בתודה מראש
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי
17/5/2011
ל-פי החוק, כל תושב ישראל חייב לשלם דמי ביטוח בריאות מכל הכנסותיו בשיעור הקבוע בחוק. מי שאינו עובד ואין לו הכנסות ישלם דמי ביטוח בריאות מינימליים 97 ש"ח (החל ב- 01.01.2011) . *אתר בטל"א* חובת תשלום דמי ביטוח לאומי מחייבת לקבלת זכויות בביטוח לאומי. פנה לביטוח הלאומי ונסה להגיע להסדר לתשלום חובך (אם קיים), כדי לא לפגוע בזכויות . במידה ולא תגיע עם הבטל"א להבנה תוכל לפנות ליעוץ אישי.
moshe
שאל/ה:
קיצבת זקנה בגיל 70
16/5/2011
בגיל 66שנה ו4 חודשום אני הגעתי לגיל פרישה. עבדתי עוד 3 שנה ושמונה חודשים עד גיל 70 ולא קבלתי קיצבת זקנה. היום אני זכאי לקיצבת זקנה. לפי החוק על כל שנת עבודה אני זכאי ל5% תוספת לקיצבה ונתנו לי תוספת 15%. אבל 8 חודשים שעבדתי זה עוד 3% תוספת אבל בביטוח לאומי לא מתחשבים תקופה זאת.זה אכן כך?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת זקנה
17/5/2011
מומלץ כי תפנה לאגף יעוץ לקשיש בסניף הבטל"א הקרוב למקום מגוריך ליעוץ והכוונה לגבי זכויותך מהבטל"א .
יוסף
שאל/ה:
נכות כללית ואי פגיעה בכושר השתכרות
16/5/2011
שלום רב
הגשתי תביעה לנכות כללית ונבדקתי בועדה רפואית שקבעה לי 55% נכות ומבחינה רפואית אני עומד בקריטריון. אך בתשובה שקיבלתי מהמלל נאמר כי לא נפגע כושר השתכרותי ולכן אני לא זכאי לתגמולים. שאלתי היא האם כשאני עובר את הרף הרפואי המלל צריך להזמין אותי לועדה לבחינת אי כושר או שפשוט הם יכולים לשלוח לי מכתב כי לא נפגע כושר תפקודי? נא עזרתכם
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
נכות כללית ופגיעה בכושר השתכרות
17/5/2011
הוועדה הרפואית קובעת את אחוזי הנכות שלך לפי רשימת המבחנים הרפואיים שבתקנות הביטוח הלאומי. ברשימה מופיע אחוז נכות מוגדר לכל ליקוי רפואי.
פקיד התביעות של המוסד לביטוח לאומי יחליט אם המבוטח "נכה" או "עקרת בית נכה" ויקבע את דרגת אי-הכושר לאחר שיתייעץ עם רופא מוסמך ועם פקיד שיקום של המוסד לביטוח לאומי. דרגות אי-הכושר האפשריות הן: 60%, 65%, 74%, ו-100%.
ערר על דרגת אי–הכושר מי שנקבע לגביו שלא איבד מכושרו להשתכר או שאיבד פחות מ 50% מכושרו להשתכר, וכן מי שנקבעה לו דרגת אי–כושר שאינה עולה על 74%, רשאים לערער על דרגת אי–הכושר לפני ועדה לעררים. את הערר יש למסור לסניף המוסד לביטוח לאומי שבמקום המגורים, בכתב ובצירוף נימוקים, בתוך 60 ימים מתאריך קבלת ההודעה הכתובה של המוסד על ההחלטה בדבר דרגת אי–הכושר.
הוועדה לעררים רשאית לאשר את דרגת אי–הכושר שקבע פקיד התביעות או לשנותה (להגדילה או להפחיתה). החלטת הוועדה לעררים סופית, ואין לערער עליה אלא בשאלות חוק בלבד לפני בית הדין האזורי לעבודה. את הערעור יש למסור לבית הדין בתוך 60 ימים מתאריך קבלת ההודעה הכתובה של המוסד בדבר החלטת הוועדה לעררים. *אתר בטל"א*
מומלץ כי תסתייע ביעוץ מעו"ד מידה ותחליט לערער על החלטת הועדה.
יגאל כהן, עו"ד התמחות בביטוח לאומי וזכויות מבוטחים.
מירי
שאל/ה:
אי קבלת קצבה בטענה שהכנסה גבוה
16/5/2011
שלום! בשנת 2008 קיבלתי נכות זמנית 100% רפואי ו 75% אי כושר בסוף 2008 תחילת 2009 נכות זמנית 75% רפואי ו 60% אי כושר סוף 2009 לא קיבלתי קצבה בטענה שהכנסה גבוה(5300ש") אני עובדת 4 שעות בקושי מעביד רק בסוף 2010 נתן לי תלושי משכורת לא ידעתי מה רשום בתלוש שכר. היום החתמתי אותו על מסמך שאומר שאני עיבדתי לפחות מחצית מכושר השתכרות. שאלתי האים יש חוק לרון (קצבת עידוד)? איך לפעול בנדון? או הבטחת הכנסה? חשוב לציין שלפני ניתוח שעברתי השתכרתי קרוב ל 8000 ש"ח.
מירי
שאל/ה:
90 יום המתנה בנכות כללית
16/5/2011
שלום רב! אני קיבלתי נכות זמנית 100% רפואי ו 75% אי כושר . ישנם 3 חודשי המתנה לפני שהתחלתי לקבל נכות זמנית. שאלתי האים יש אישור שאפשר לקבל מב.לאומי עבור 3 חודשים(90 יום המתנה) לצורך הנחה בארנונה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הנחות בארנונה
17/5/2011
החלטה בדבר הנחה בארנונה הנה בהתאם למדיניות הרשות המקומית בה את מתגוררת. נא פני לרווחה ברשות המקומית לבדיקת זכאותך.