פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום, ילדתי לפני 7 חודשים , וחזרתי לעבודה לפני כחודשיים ( משרתת בקבע 3 שנים) לאחר הלידה נוצר מצב שאיני מסוגלת להמשיך בתפקידי הנוכחי מכמה סיבות: 1. עזבתי את הבית עקב התנהגות אלימה של בעלי והפכתי לאם חד הורית. כתוצאה מכך כל אחריות הגידול עלי ואני לא מספיקה להגיע לעבודה ובחזור לקחת את הילדה בזמן.זמן נסיעה בסביבות השעה לכל צד. 2. מקום עבודתי קרוב מאוד למקום מגורי בעלי ואיני חשה בטוחה בסביבה זו. 3. נפצעתי בכתף ובגב בעקבות תאונה (חבלות עם כאבים ללא ממצאים בצילומים) האם במידה ואתפטר אהיה זכאית לדמי אבטלה ללא תקופת המתנה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
התפטרות
13/6/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
אם תפסיקי את עבודתך מרצונך וללא סיבה מוצדקת- תתחילי לקבל את דמי האבטלה רק לאחר 90 ימים מיום הפסקת העבודה. למרות זאת את צריכה להתייצב בשירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה, כדי לא לאבד את זכאותך.
אם תפסיקי את עבודתך בגלל סיבה מוצדקת, כגון מצב בריאותך, או של ילדך או הרעת תנאים בעבודה, את צריכה להמציא את המסמכים המתאימים להוכחת טענותיך. התפטרות מעבודה, בשל שינוי מקום מגורים או העתקת מקום עבודה, תיחשב להתפטרות מוצדקת, בתנאי שהמרחק בין מקום המגורים החדש למקום העבודה עולה על 60 ק"מ או 40 ק"מ (לאם לילד שלא מלאו לו 7 שנים).
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
עמרי
שאל/ה:
זכאות לדמי לידה מלאים לפי מספר חודשי ההעסקה
12/6/2011
הבנתי שלדמי לידה מלאים זכאית רק מי שעבדה 10 חודשים מתוך 14 האחרונים שלפני לידתה (או 15 מתוך 22 האחרונים). בשני הקריטריונים הללו חסר לי רק חודש אחד כדי לקבל תשלום מלא, וזה בגלל שבמהלך השנה שעברה ביקשתי מהמעסיק שלי "לאחד" שתי משכורות שונות ולשלם אותן באותו חודש (וכך נוצר חודש שרשמית לא קיבלתי בו משכורת). האם יש טעם לכתוב מכתב על כך לביטוח לאומי? האם זה "יסבך" את המעסיק שלי, שעשה לי טובה? האם יש טעם לבקש "לפנים משורת הדין" לקבל סכום מלא, בלי לפרט את סיפור האחדת המשכורות? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
13/6/2011
יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
*בטל"א*
מומלץ כי תבדקי את זכויותיך מול סניף הבטל"א במקום מגוריך.
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שואל
שאל/ה:
השלמה הכנסה תנאי זכאות?
12/6/2011
שלום איך בודקים אם מגיע השלמת הכנסה לרווק ללא ילדים האם לפי שעות או לפי סכום המשכורת? איך אפשר לבדוק זאת? ואם זה עבודה לא קבועה ? מה התנאי להשלמת הכנסה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
השלמת הכנסה
13/6/2011
השלמת הכנסה קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
ליזט
שאל/ה:
אבטלה לאחר לידה ממקום העבודה
12/6/2011
שלום, רקע: הנני בחודש שישי להריוני. אני עובדת במקום העבודה הנוכחי מזה 5 שנים מלאות. באוקטובר הקרוב צפוייה ללדת את ילדי השלישי.הנני סטודנטית לחינוך במכללה בירושלים בתוכנית לימודים של פעם בשבוע. שאלותיי: 1. אני מעוניינת להתפטר ממקום עבודתי ולא לחזור לעבוד שם, ולחתום אבטלה על מנת לגדל את ילדי בבית.מתי עליי להתפטר ולהתייצב פעם אחת לפחות בלשכה? מיד לאחר שאני יולדת , כלומר באוקטובר או רק לאחר שאני מסיימת את חופשת הלידה? אך אז צצה בעיה, כי לא אוכל לשהות בבית ללא הכנסה עד שיעברו 90 יום המתנה? 2. אם המעביד שלי בא לקראתי ומפטר אותי בסמוך ללידה? אוכל לחתום מיד לאחר חופשת הלידה?[ 3. האם עצם כך שאני סטודנטית זה מגביל אותי מבחינת אבטלה? מה שחשוב בכל הסיפור כאן, שאני צריכה לשקול בכובד ראש אם להתפטר או לא על מנת לא להישאר ללא הכנסה??? תוכלו לעזור לי באי ההבנה??
ליזט
הגיב/ה:
שאלה מסובכת מידיי???
13/6/2011
אסתי
שאל/ה:
על כמה ימים מותר לדרוש דמי אבטלה?
12/6/2011
שלום. לאחרונה פוטרתי ממקום עבודה והתחלתי לחתום בלשכת התעסוקה לפני 3 שבועות. האם יש זמן מינימאלי לתקופה בה עלי להיות לא מועסקת בכדי שתאושר תביעת דמי אבטלה שלי לביטוח לאומי? לצורך הדוגמא, האם אני יכולה לדרוש דמי אבטלה (בגין פיטורין כמובן) רק על 3 שבועות או חודש של אבטלה? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
12/6/2011
התקופה המרבית לתשלום דמי האבטלה תלויה בגילך ובמספר התלויים בך (בן זוג תלוי, בת זוג תלויה, ילדים), והיא משולמת לך בתוך 12 החודשים הרצופים, שנמנים מ-1 בחודש שבו נרשמת לראשונה כדורשת עבודה בלשכת שירות התעסוקה:
מיה
שאל/ה:
גימלת תאונת עבודה
10/6/2011
בעלי היה מאופז כחודש עקב פציעה בעבודה. במידה ובעלי תובע את ביטוח לאומי לתאונת עבודה ויש לו את על המסמכים לכך האם המעסיק משלם לו על כך או שביטוח לאומי משלם את גימלת תאונת העבודה. בעלי בדק עם המעביד והוא טוען שבתאונת עבודה הוא אמור לשלם לו 16 ימים ראשונים ואת השאר ביטוח לאומי. ברצוני לדעת מי אמור לשלם על תאונת העבודה והאם המעסיק מעורב בתשלום. אשמח לקבל תשובה בהקדם , תודה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תאונת עבודה
12/6/2011
עליכם להגיש תביעה לפגיעה בעבודה לבטוח לאומי, ותקבלו את המענה על פי חשוב מדוייק. בברכה עו"ס טובה יששכרי
וליד
שאל/ה:
קצבת שארים לאישה החוקית וגם לידועה בציבור
10/6/2011
שלום רב אבי נפטר בתאריך 6.9.2010 ז"ל , הוא היה מקבל קצבת זקנה, הוא נשוי לאמא נישואין חוקי ויש גם ידועה בציבור,עכשיו אמא הגישה תביעה לקצבת שארים +דמי קבורה ובנוסף מענק פטירה בתראיך 1.10 אושרה קצבת שארים ומאז היא מקבלת קצבת שארים עד היום בסך 2069 הסכום כולל תוספת וותק,הידועה בציבור גם הגישה תביעה באותו תאריך לקצבת שארים והביטוח דחה אותה ,והיום היא קיבלה מכתב שהתביעה שלה לקצבת שארים מתאריך 1.10 אושרה וישולם לה כמו אימא בדיוק ,אפילו הם ישלמו לה על החודשים שהיא לא קבלה בהם כסף,עגשיו השאלה היא האם מיהו שהיה נשוי לשתי נשים ונפטר שתייהם מקבלות קצבת שארים או שרק האישה החוקית ,ולמה עכשיו הם נתנו לה? והאם הם ישללו את הקצבה מאמא?ותודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
החוקית והידועה בציבור
10/6/2011
בית משפט לעייניני משפחה יוכל פסוק בסוגייה זו. בברכה עו"ס טובה יששכרי
לוי
שאל/ה:
כל מומחה קובע אחוזים שונים
10/6/2011
שלום. נפגעתי בתאונת עבודה שבמהלכה נגרם לי נזק בע.שדרה . רופא מומחה של בית משפט קבע 10% נכות . רופא של חברת הביטוח קבע 5% . רופא המטפל שלי קבע 20% . ועדה של ביטוח לאומי קבעה 0% . ועדה עליונה של ביטוח לאומי קבעה 0% . מה לדעתך עלי במקרה כזה לעשות מול ביטוח לאומי כי בסוף ביטוח לאומי קבעה 0% נכות מהתאונה . תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
כל מומחה
10/6/2011
עליך לערער בבית דין לעבודה. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
לוי
הגיב/ה:
ערער לבית הדין לעבודה
11/6/2011
תודה לתגובה המהירה . לא ברור לי מה יהיה נושא הערר . הרי לבית הדין ניתן לפנות רק עקב בעייה משפטית ולא רפואית , לא ? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ערר לבית דין לעבודה
12/6/2011
בית דין לעבודה, זו ערכאה שפיטה עצמאית המתמחה בשפיטה בתחומי משפט העבודה ובטחון סוציאלי - בטוח לאומי, בטוח רפואי ממלכתי ועוד... על מנת לערער בעיניינך רצוי להתייעץ בעו"ד המתמחה בתחום בטוח לאומי, וועדות רפואיות וקביעת אחוזי נכות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אלמוני
שאל/ה:
פרוטוקול שונה מממצאי הדו"ח
10/6/2011
לאחר שקבלנו דוח ועדה 1 נכות כללית לא קריא וחלקי בו צויינו 87% נכות משוקללת. פנינו למלל בבקשה לקבל את הדוח קריא + מלוא הממצאים והנימוקים (ובהמשך אף הגשנו ערעור מהטעם שהדוח אינו קריא חלקי וחלה בו גם טעות סופר).
מלל שלחו לנו את הדוח קריא ומלא אך הם צרפו גם דף מודפס שכותרתו היא פרוטוקול(אותו לא קבלנו קודם) ובו לפתע נרשמו רק 80% נכות רפואית למחלה בה קבעו 86% נכות רפואית בדוח עצמו, וכן צויין בפרוטוקול שמעבר ל80% נכות רפואית לא ניתן לערער פקידת התביעות היא חתומה על הפרוטוקול הנ"ל.
מה הוא פשר אותו פרוטוקול האם האחוזים הורדו מ86 ל80 רק בכדי לאפשר לנו לערער?
אנו רוצים למשוך את הערעור איך ניתן למשוך את הערעור באופן שאחוזי הנכות הרפואית לא יפגעו וישארו 87% נכות משוקללת כפי שנקבעו לפני שבקשנו דוח קריא ומלא?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
פרוטוקול
10/6/2011
עם חלה הרעה במצב או לחילופין לאחר ששה חודשים, ניתן לבקש שוב לדון בתביעה, צריכים לקחת בחשבון, כי אחוזי הנכות ישתנו. בברכה עו"ס טובה יששכרי
גדי
שאל/ה:
ועדה רפואית להחמרת מצב
10/6/2011
שלום. עברתי ועדה רפואית רגילה + עליונה ושתיהן קבעו 0% . אני רוצה לגשת לועדה חדשה עקב החמרת מצב ושאלתי : האם ניתן לדרוש שבועדה החדשה ישבו רופאים שלא היו בועדות הקודמות ? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ועדה רפואית
10/6/2011
את יכולה לבקש, שאדם מטעמך יתלווה אליך לוועדה. בברכה עו"ס טובה יששכרי
פרץ אהובה
שאל/ה:
הלוואות מביטוח לאומי, לא לצורך ניידות
9/6/2011
כבר קראתי שכתבתם שביטוח לאומי לא מעניק הלוואות על חשבון הקיצבה, אבל האם יש יוצאים מהכלל, מקרים של כמעט אין ברירה, והקיצבה היא יציבה, האם יש דבר כזה אצלם ועדת חריגים, ובמידה ויש, אז איך מגיעים אליה. ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
9/6/2011
את יכולה לבדוק מול ביטוח לאומי אפשרות ל: הבטחת הכנסה קצבה מלאה המשולמת לאנשים שאינם מסוגלים להבטיח לעצמם הכנסה מעבודה, כגון חולים, נכים, נפגעי עבודה או מובטלים, ושאינם זכאים לתשלומים על פי תוכניות אחרות.
השלמת הכנסה קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
סבטלנה
שאל/ה:
האם מגיע אבטלה לסטודנט?
9/6/2011
שלום רב! אני סטודנטית באונברסיטה הפתוחה (הלימודים מתקיימם לא כל יום בשבוע וללא שום התחייבות להגיע להרצאות) ולוקחת רק 2 קורסים בסמסטר. עוברת לגור מצפון הארץ למרכז הארץ. אני עובדת בעבודה מסודרת בעיר מגוריי מזה כבר מספר שנים. אני עוברת לגור לעיר אחרת מעל 100 ק"מ ממקום מגורי העכשויים מסיבות אישיות ולא לצורך לימודים. אני יודעת שיש חוק שאומר שכל מי שעובר למקום מגורים אחר מעל מרחק מסויים מגיע לו אבטלה. האם גם לי מגיע אבטלה על אף שאני סטודנטית באוניברסיטה הפתוחה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
9/6/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת.
סבטלנה
הגיב/ה:
אשמח להבהרה נוספת
11/6/2011
אני עומדת בשני התנאים שרשמת אבל ,עדין לא הבנתי אם על סמך המקרה שלי (התפטרות מעבודה בגין העברה לעיר אחרת מצפון למרכז הארץ בעקבות מעבר בן זוג לעבודה אחרת). האם אני כסטודנטית זכאית לאבטלה. מכיוון שידוע לי שסטודנט אינו זכאי לקבל דמי אבטלה
יעקב
שאל/ה:
אי תשלום ביטוח לאומי ע"י המעסיק
9/6/2011
שלום, רציתי לדעת בבקשה האם יש מכסת שעות מינימום שקבועות בחוק או שמעסיק יכול לקבוע על מנת לשלם לי תשלום ביטוח לאומי.. ז"א האם בגלל שעבדתי לצורך העניין רק 8 שעות בחודש אז המעסיק לא ישלם לי ביטוח לאומי?..
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח לאומי
9/6/2011
דמי ביטוח לאומי הם חובה עפ"י חוק לצורך הבטחת זכויות מבטל"א.
יעקב
הגיב/ה:
הבהרה
9/6/2011
ברשותך אני רוצה להתמקד על נושא השעות.. האם יש מינימום שעות של עבודה שבה חובה לשלם ביטוח לאומי? או מספיק שכף רגלי דרכה במקום לצורך עבודה והחתמתי כרטיס ולו ליום עבודה אחד של 6 שעות..
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
9/6/2011
על-פי החוק, כל תושב ישראל חייב לשלם דמי ביטוח בריאות מכל הכנסותיו בשיעור הקבוע בחוק. מי שאינו עובד ואין לו הכנסות ישלם דמי ביטוח בריאות מינימליים 97 ש"ח (החל ב- 01.01.2011
ערן
שאל/ה:
ניתוח עוגנים בכתף
9/6/2011
שלום, לפניי מס' חודשים עברתי ניתוח בעקבטת פריקות רבות בכתף- ניתוח להשתלת שלושה עוגנים בכתף. אציין כי איני עובד עבודה פיזית ולכן למעט ארבעה ימי מחלה להתאוששות מהניתוח לא הפסדתי ימי עבודה. האם אני זכאי לאחוזי נכות כלשהם? האם יש טעם להכנס להליך של ועדה רפואית? עוד אציין כי קיימת מגבלה בטווח התנועה לאחר הניתוח. אודה על תשובתכם
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ניתוח עוגנים בכתף
9/6/2011
כדאי לתבוע נכות, ולפנות לרופא תעסוקתי, ועדה רפואית לא ברור הנזקים בעתיד. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אבי
שאל/ה:
קיצבת ניידות ביטוח לאומי
6/6/2011
שלום, אבי נכה 100% ומקבל קיצבת ניידות מביטוח לאומי. הרכב שבבעלותו לא עבר טסט בעבר מסיבות מכניות ועקב כך רשיון הרכב לא חודש. עלות התיקונים גדולה ולא נראה לי שרשיון הרכב יחודש בקרוב. 1. האם משרד הרישוי מודיע לביטוח לאומי שרשיון הרכב לא חודש? 2. האם ביטוח לאומי ימשיך לשלם לו את הקיצבה כרגיל או שיישנה את גובה התשלום כאילו אבי לא משתמש ברכב?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת ניידות
6/6/2011
בהסכם הניידות עליו חתם אביך מול הבטל"א קיימות התניות לקבלת קצבת ניידות וכן לגבי הלואה עומדת לקניית רכב אם קיבלה.
הבטל"א בהתאמה לאי קיום האמור בהסכם (במידה ואמנם לא קויים) יכול לפעול לביטול הקצבה.