פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
באם המעסיק מכתיב לעובד כי עליו לצאת לחל"ת לחצי שנה עד לסיום לימודיו, ולאחר מכן ישוב לעבודה סדירה, האם יש זכאות בתק' זו לדמי אבטלה? (יש לציין כי אני עונה על שלושת תנאי הזכאות!) ואם כן האם היא מיידית? (לא מדובר בהתפטרות/ פיטורין)
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה בחל"ת
6/6/2011
תהיי זכאית לדמי אבטלה, בתנאי שניצלת ימי חופשה, ותהיי בחל"ת לפחות 30 יום. בהצלחה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
חגית
הגיב/ה:
חל"ת לצורך לימודים-המשך
9/6/2011
אלו מסמכים אדרש להמציא לצורך התביעה? אם החופשה החלה לפני חודש האם אוכל לקבל רטרו?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ג'ני
שאל/ה:
הפסקת תשלומי דמי מזונות על ידי ביטוח לאומי
3/6/2011
שלום לפי פסק דין אני זכאית ל-1500 ש"ח מזונות. מסיבות מסויימות פניתי לביטוח לאומי על מנת לקבל מזונות דרכם. 4 שני הכל היה בסדר. אתמול קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שהם מפסיקים לשלם לי דמי מזונות מתאריך 1.4.2011 עקב כך שהכנסה שלי גבוה מסכום המזכה אותי. בנוסף דורשים ממני להחזיר 2600 ש"ח חוב על תקופה מ1.4.2011 עד 23.5.2011. כרגה אני בחופשת הריון. התקשרתי לבעלע לשעבר והוא אמר לי ששילם לביטוח לאומי את כל הסכומים. והוא גם קיבל מכתב שו הודיעו לו שהפסיקו לשלם לי שמי מזונות אבשל ממו הם ימשיכו לדרות תשלומים.השאלה שלי איך אני עכשיו אקבל מזונות עבור תקופה שביטוח לאומי דורש להחזיר? מצד אחב בעלי לשעבר שילם מצד שני ביטוח לאומי דורש כסף חזרה ובעלי יגיד שהוא שילם ולא ישלם שוב. מה לעשות? האם ביטוח לאומי חייב להחזיר כסף לבעלי לשעבר והוא יעביר לי? לא יודעת מה לעשות
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי מזונות
5/6/2011
לא ניתן בפורום זה לענות על שאלותיך הספציפיות ללא חומר רקע.
ישראל
שאל/ה:
שלילת הבטחת הכנסה עקב לימודי מכללה עתידיים
2/6/2011
לכבוד העו"ד שלום רב , ב 5/11 שלחתי תביעת הבטחת הכנסה בכדי לקבל את הגמלה ומסרתי מסמכים רלוונטיים ובינהם טופס אישור הרשמה ללימודי מכללה עם הקבלה בשל תשלום הלימודים . ב6/11 קיבלתי מכתב מהמוסד לביטוח לאומי שטוען כך ואני מצותת : "הננו מצטערים להודיעך על דחיית תביעתך החל מהחודש 5/11 על פי המידע שבידנו הינך לומד במוסד למודים מכללת אורט מ -10/11 לימודים אלה שוללים זכאות לגמלה להבטחת הכנסה בהתאם לסעיף 3(4) לחוק להבטחת הכנסה התשמ"א -1980 וסעיף 6 לתקנות הבטחת הכנסה התשמ"ב -1982. יתר התנאים לא נבדקו . הנך רשאי לערער על ההחלטה בפני בית הדין לעבודה וכ"ו הנך רשאי לבקש מהלשכה לסיוע משפטי יעוץ לייצוג בפני בית הדין לעבודה וכ"ו........" שאלתי היא : האם לימודי מכללה עתידיים (בעוד חצי שנה ,תחילת הלימודים באוקטובר 2011) יכולים לשלול את הזכאות לגמלה בעוד שכיום אני עובד בעבודה מזדמנת ממלא מקום בהוראה במשרד החינוך ? תודה רבה על עזרתך .
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
5/6/2011
יש לפנות לבטל"א בכתב ולהציג את המסמכים להוכחת טענותיך.
ישי
שאל/ה:
דמי לידה הכוללים דמי פגיעה
2/6/2011
שלום, אשתי היתה מעורבת בתאונת דרכים בהיותה בחודש 7. מהתאונה ועד הלידה לא יכלה אשתי לשוב לעבודה כתוצאה מהתאונה. הגשנו בקשה לקבלת דמי פגיעה וקיבלנו אותם. דמי הפגיעה אינם מגיעים לגובה המשכורת הממוצעת של אשתי ומכאן השאלה: כיצד ניתן לבקש מביטוח לאומי שיחשב את דמי הלידה לפי משכורת ממוצעת שנתית ולא לפי שלושת החודשים האחרונים? תודה ויום נעים, ישי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
5/6/2011
דמי פגיעה מהווים השלמה לשכר שניבצר ממבוטח לקבל עקב פגיעה שהוכרה כתאונת עבודה.
יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה.
סבטלנה שמולבסקי
שאל/ה:
שינוי מען למקבלי קצבת שארים
2/6/2011
שלום רב. אשמך להסבר בנוגע לשינוי מען למקבלי קצבת שאירים והשלמת הכנסה. האם צריך להתחיל את כל התהליך מול ביטוח לאומי ושירות תעסקה מהתחלה? האם מדובר בתהליך ממושך ונכון להתחיל לפני מעבר על מנת לא להפגע? תודה מראש
מתמחה
שאל/ה:
בקשת דמי אבטלה בסיום התמחות במשפטים - עבירה אתית?
1/6/2011
ע"פ סעיף 163(ד)(1) לחוק הביטוח הלאומי: אדם שנבחן בבחינה במקצועות מעשיים בכתב לפי הוראות חוק לשכת עורכי הדין, לא יראו אותו כמובטל, בתקופה שתחילתה חודשיים לפני מועד הבחינה האמורה ועד למועד הבחינה.." כלומר, הזכאות לדמי אבטלה בתקופת הלימוד לבחינות הלשכה הוחרגה.. ושאלתי היא האם מתמחה שסיים את התמחותו ופונה ללשכת התעסוקה בבקשה לקבל דמי אבטלה, עובר על כללי האתיקה של לשכת עורכי הדין בגין התנהגות בלתי ראויה?
מאיר
שאל/ה:
מהו "הרכב הקובע" בנפח 2000 סמ"ק
1/6/2011
שלום האם מישהו יודע מהו הרכב הקובע בנפח 2000 סמ"ק? תודה
אסמו
שאל/ה:
קצבת שאירים אשר לא קיבלתי
31/5/2011
שלום רב, לפני כ-14 שנים נפטר אבי בזמן שהייתי בת 9, בדבר מותו התברר מספר שנים מאוחר יותר מאחר והוריי היו גרושים (אבי נפטר לפני גיל 40) אימי נישאה בשנית וכשהגישה קצבת שאירים בשמה ובשמי נענתה בשלילה מכיוון שהיא נשואה בשנית (עליי לציין שאבי החורג מעולם לא אימץ אותי) מעולם לא קיבלתי קצבת שאירים (יתומה מאב) או כל קצבה אחרת האם אני זכאית להגיש תביעה על מנת לתבוע את הכסף שהיה אמור להיות משולם לי במשך 9 שנים עד הגעתי לגיל 18? ואם כן כמה זמן עורכת בוררות/תביעה מסוג זה ומה אחוזי ההצלחה שלה?
ירון
שאל/ה:
זכויות ממדינת אמנה
31/5/2011
שלום,
לפני כשלושים שנה גרתי ועבדתי בהולנד. שהיתי שם 15 שנה וחזרתי לארץ. בהולנד צברתי זכויות פנסיוניות ממקום עבודתי וכן זכויות לקבלת קצבת זיקנה בבוא העת. מייד עם חזרתי לישראל עבדתי, אך מזה כשלוש שנים אני נכה ביטוח לאומי 100% ומקבל קצבת נכות כללית לצמיתות וכן פנסיית נכות בשיעור זהה. השנה אתחיל לקבל קצבת זיקנה מהמל"ל וקצבת זיקנה מקרן הפנסיה ממקום עבודתי בארץ. ידוע לי שלהולנד ולישראל יש אמנה למתן זכויות סציאליות הדדיות. שאלתי היא, האם ניתן לקבל את הזכויות לקצבאות שצברתי בהולנד במקביל לקבל את קצבאותי בישראל? אודה על תשובתך
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
זכויות ממדינת אמנה
31/5/2011
קבלת קצבאות ממדינת האמנה תושב ישראל שהתגורר בעבר במדינת אמנה וצבר בה תקופת ביטוח, עשוי להיות זכאי לקבלת קצבה ממדינת האמנה. תביעה לקצבה מהמוסד לביטוח סוציאלי במדינת האמנה שבה התגוררת תוכל להגיש גם באמצעות האגף לקשרי חוץ של הבטל"א. מי שקיבל קצבה במדינת אמנה, ועבר להתגורר בישראל, יוכל להמשיך לקבל בישראל את הקצבה שקיבל בארץ מוצאו, בתנאי שהקצבה נכללת בענפי הביטוח של האמנה. כדי לקבל את הקצבה בישראל, עליך להודיע לביטוח הסוציאלי במדינת האמנה על המעבר לישראל. תצטרך למסור פרטי חשבון בנק בישראל ולהמציא אישורים.
מומלץ כי תסתייע באגף לקשרי חוץ של הבטל"א בירושלים לשם בדיקה מעמיקה ומיצוי מלא של זכויותך.
נלי
שאל/ה:
החמרת מצב עקב תאונה
31/5/2011
שלום. הייתי בועדת ערערים בביטוח לאומי בחודש 07.2010 וברצוני להגיש בקשה להחמרת מצב . האם יש זמן מינימלי להגשת בקשה להחמרת מצב ? מה עלי לטעון בבקשה ? האם עלי לפרט צילומים או בדיקות חדשות או שלבקש ועדה בגלל החמרת מצב . תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
החמרת מצב
31/5/2011
בבדיקה מחדש לפי בקשת המבוטח רשאי המוסד לביטוח לאומי להפחית את אחוז הנכות הרפואית ואת דרגת אי–הכושר.
בדיקה מחדש ביוזמת המבוטח מי שתביעתו לקצבת נכות נדחתה (מפני שנקבעו לו פחות מ–60% נכות רפואית; או פחות מ-40% נכות רפואית כאשר אחד הליקויים לפחות הוא 25%; או פחות מ–50% נכות רפואית כשמדובר בעקרת בית; או מפני שנקבע שלא איבד את כושרו להשתכר או איבד פחות מ-50% מכושרו) וכן מי שנקבעה לו דרגת אי–כושר חלקית, רשאים לבקש בדיקה מחדש של דרגת אי הכושר, אם עברו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה של המוסד.
אם נוצרו עובדות חדשות הנוגעות למצב הרפואי או התעסוקתי, שיש בהן כדי להשפיע על דרגת אי–הכושר, יכול המבוטח לבקש בדיקה מחדש, גם אם לא חלפו 6 חודשים מן הקביעה האחרונה. לבקשה יש לצרף תעודות רפואיות ואישורים על הכנסות מעבודה.
מי שתביעתו נדחתה מסיבה אחרת, כגון הכנסות גבוהות, והכנסותיו פחתו, רשאי להגיש תביעה חוזרת ללא המתנה.
מי שנקבעה לו דרגת אי-כושר בשיעור העולה על 74%, רשאי לבקש בדיקה מחדש של אחוז נכותו הרפואית בלבד, אם הוא עונה על התנאים האלה: 1. חלפו 12 חודשים מן הקביעה האחרונה של אחוז נכותו הרפואית. 2. רופא מוסמך מטעם הביטוח הלאומי קבע כי חלה החמרה במצבו הרפואי. 3. הוא אינו מאושפז במוסד.
jimmy dan
שאל/ה:
הבטחת הכנסה לבילתי מסוגל לעבוד
31/5/2011
שלום רב לעו"ד חיים רייזלר אני בן 65 ומקבל הבטחת הכנסה לאחרונה אני מטופל במרפאה לבריאות הנפש ובמשרד התעסוקה רוצים לשלוח אותי לעבוד דבר שאין בכוחי לעשות כרגע מה טיבה של וועדה רפואית מצידם והאם זה ישפיע על משכורתי מהבטחת הכנסה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
31/5/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לקצבת הבטחת הכנסה. עליך לעמוד בכולם, ואם יש לך בן זוג, גם הוא צריך לעמוד בכל התנאים האלה: רציפות תושבות, מבחן הכנסות, מבחן תעסוקה.
מבחן תעסוקה
חייבים במבחן תעסוקה תובע הקצבה ובת זוגו שנמנים עם אחד מאלה:
מחוסר עבודה הרשום בשירות התעסוקה ודורש שם עבודה לפי הכללים שקבע שירות התעסוקה, ולשכת שירות התעסוקה לא הציעה לו כל עבודה התואמת את מצב בריאותו ואת כושרו הגופני, או הפנתה אותו לאבחון ולשיקום מקצועי.
מי שסירב לקבל עבודה שהוצעה לו, או סירב לשתף פעולה אינו זכאי לקצבה במשך חודשיים.
תקופת הזכאות: כל זמן שהתובע מחוסר עבודה, והוא דורש עבודה לפי הכללים, שקבע שירות התעסוקה.
הנמצא בהכשרה מקצועית מי ששירות התעסוקה הפנה אותו להשתלמות או להסבה מקצועית הניתנות בשעות היום ובמשך 12 חודשים לכל היותר, והוא משתתף בלימודים השתתפות סדירה.
מומלץ כי תציג בפני הועדה חו"ד מרופא תעסוקתי בדבר מגבלותיך.
הדר
שאל/ה:
מענק לידה ........
31/5/2011
סליחה אני אסביר את עצמי. אני צריכה לקבל מענק לידה מביטוח לאומי וחשבון הבנק שלי מעוקל ויש עליו הוצאה לפועל,נאמר לי לפתוח חשבון בבנק הדואר ולשם יעבירו לי את המענק לידה,האם גם מבנק הדואר ניתן לעקל לי את המענק לידה? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
עיקול דמי לידה
31/5/2011
לפי חוק הביטוח הלאומי סימן ב': ייעוד הגמלה ס' 303 א' נקבע כי זכות לגמלת כסף אינה ניתנת להעברה לערבות או לעיקול.
דומני כי יש לראות בדמי לידה גמלה שאינה ניתנת לעיקול בכל דרך שהיא אלא לשם תשלום מזונות המגיעים מהזכאי לגמלה לפי פסק דין של בית משפט או של בית דין מוסמך.
העתק לשון החוק:
303. מניעת העברת זכות לגמלה (135) (תיקון: תשס"ד, תשס"ו)
(א) זכות לגמלת כסף אינה ניתנת להעברה, לערבות או לעיקול בכל דרך שהיא אלא לשם תשלום מזונות המגיעים מהזכאי לגמלה לפי פסק דין של בית משפט או של בית דין מוסמך.
מציע כי תבדקי את הנושא בפורום הוצאה לפועל וחובות באתר זה.
הדר
שאל/ה:
עיקול דמי לידה בבנק הדואר
31/5/2011
שלום, ברצוני לדעת האם אפשר לעקל לי דמי לידה שנכנסים לבנק הדואר? או קיצבה חודשית לילד?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
31/5/2011
מדמי הלידה ינוכו דמי ביטוח לאומי, דמי ביטוח בריאות ומס הכנסה על-פי השיעור בחוק. המוסד לביטוח לאומי רשאי לשלול את הזכות לדמי לידה, כולם או מקצתם, מיולדת העובדת שלא במשק ביתה בפרק הזמן שמשולמים לה דמי לידה. עובד/ת עצמאי/ת שיש חוב בחשבון דמי הביטוח שלהם, רשאי המוסד לביטוח לאומי לזקוף את דמי הלידה המגיעים להם על חשבון החוב.
אפרת
שאל/ה:
זכאות לשמירת הריון ודמי לידה
31/5/2011
שלום, אני בשבוע ה15 להריוני השני בהריון קודם ילדתי לפני הזמן כן שיש סיכוי אם יופיעו סימנים בהריון הזה אני אזדקק לשמירת הריון בשל צירים מוקדמים. בערך משבוע 20+ אני עובדת במקום עבודתי 10 חודשים ולאור המצב הכלכלי שסורר שם אני נאלצת לעזוב בעוד חודשיים 30-7-11 ואח"כ אמשיך במקום אחר שכבר עכשיו התחלתי לעבוד שם בימי שישי החופשים שלי שאלתי היא האם במקרה ואזדקק לשמירת הריון עפ"י המלצת הרופאה שלי אהיה זכאית גימלה מהביטוח הלאומי?ואתן דוגמא: אם אצא לשמירה ב30-7-11 בעוד שבתאריך זה אני מפוטרת מעבודתי העיקרית 4000ש"ח. אך עובדת עדיין בעבודה השנייה שלי 500ש"ח לחודש האם אני ניקראת עובדת ובגלל זה זכאית לגימלה מחליפה שכר ולפי איזה סכום 4000ש"ח או 500 ש"ח וכן לפי איזה סכומים מגיע לי חופשת לידה? סליחה על האורך ומחכה לתשובתם בהקדם
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת לידה
31/5/2011
תנאי זכאות: האישה תושבת ישראל. היא עובדת שכירה או עצמאית, ששולמו בעדה דמי ביטוח בעד 6 חודשים לפחות מתוך 14 החודשים שקדמו ליום קובע לשמירת היריון - היום שהפסיקה את עבודתה עקב שמירת ההיריון. יש בידה אישור מרופא מומחה לנשים ולידה על שמירת ההיריון. בכל מקרה לא תשולם גמלה לתקופה העולה על שבועיים לפני היום שנערכה לתובעת הבדיקה הרפואית הראשונה שבה נקבע שהיא זקוקה לשמירת היריון. תקופת השמירה הראשונה לא תפחת מ-30 ימים רצופים. אם קיימת הפסקה בשמירת ההיריון, כל תקופה נוספת של שמירת היריון לא תפחת מ-14 ימים לפחות. לא משולם לה תשלום בעד תקופת שמירת ההיריון מגוף אחר. בעקבות שינוי בחוק ביטוח אמהות מיום 6.9.07 אין העובדת חייבת לנצל ימי מחלה שעומדים לזכותה. עובדת הזכאית לתשלום גמלה לשמירת היריון מהביטוח הלאומי, אך מעדיפה בכל זאת לנצל את ימי המחלה ולקבל את תמורתם מהמעסיק שלה, תישלל זכאותה לגמלה מהביטוח הלאומי בעד הימים ששילם לה המעסיק. בכל מקרה, רופא מטעם המוסד רשאי לדרוש הבהרות ופרטים בכל הנוגע לאישור הרפואי. למי שיוצאת לחו"ל - אישה בשמירת היריון אינה זכאית לגמלה מרגע יציאתה לחו"ל ואילך.
אפרת
שאל/ה:
זכאות נוספת לדמי לידה
31/5/2011
שלום, אני עובדת באותו מקום עבודה כבר 7 שנים. ילדתי לפני 10 חודשים וחזרתי לעבודה לפני חודש (את חופשת הלידה הארכתי ללא תשלום). חודשיים לפני שחזרתי לעבודה נכנסתי להריון נוסף. האם אני זכאית לדמי לידה נוספים?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי לידה
31/5/2011
דמי לידה מרביים - עבור 14 שבועות (98 ימי זכאות) - ישולמו ליולדת שהפסיקה את עבודתה בזמן ההיריון שהסתיים בלידה, וששולמו בעדה דמי ביטוח לפני היום הקובע על-פי הפירוט הזה: 10 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע או 15 חודשים מתוך 22 החודשים שלפני היום הקובע. מחצית מדמי הלידה ישולמו אם שולמו בעדה דמי ביטוח בעבור 6 חודשים מתוך 14 החודשים שלפני היום הקובע .
הזכאות לדמי לידה חלה מהיום הראשון להפסקת עבודתה של היולדת, ולכל המוקדם 49 יום לפני תאריך הלידה המשוער (כפי שקבע הרופא) למי שזכאית לדמי לידה ל-14 שבועות, או לכל המוקדם 24 יום לפני תאריך הלידה המשוער למי שזכאית לדמי לידה ל-7 שבועות.
א. יולדת עובדת שכירה, שלא קיבלה שכר מלא בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה (בגלל מחלה, תאונה, שביתה, השבתה, אבל במשפחה או מפני כל סיבה אחרת שאינה תלויה בה), ויש בידה אישורים מתאימים, תיבדק האפשרות להשלמת שכרה לצורך חישוב דמי הלידה. ב. יולדת שצמצמה את עבודתה עקב ההיריון בשלושת החודשים שקדמו ל-1 בחודש שהפסיקה את עבודתה, יחושבו דמי הלידה שלה על-פי הכנסתה בשלושת החודשים שקדמו ליום שצמצמה את עבודתה.