שלום . עו"ד יגאל . אני מקבל קצבת נכות , על רקע פסיכאטרי . קצבת הנכות משולמת לפי באופן מלא . דהיינו 100% , נכות . 50% רפואי . דרגה שמזכה אותי בפועל בכ - 2400 ש"ח . שכמובן לא מספיקה לכלום . כמובן שאני מנסה להישתלב חזרה במעגל העבודה . אך אני אחרי משבר עמוק וקשה , שלא מאפשר כל עבודה , ולכן זה יותר קשה למצוא . לכן ישנן העבודות הסוציאליות , ובוודאי שאני נעזר בהן , רק הן מציעות עבודה . של כ 3 עד 4 שעות ביום . שזה למצבי מתאים בהחלט , אך הבעיה העיקרית , שהתשלום הוא גם בהתאם , ברור שאני לא מצפה כשאני יעבוד 3 4 שעות ייקבל 2000 ש"ח בחודש , אבל מחיר מצחיק של כ 400 עד 500 ש"ח , זה פשוט מגוחך . עברתי התקף מאד קשה , לפני בערך 7 חודשים , שעדיין תוצאותיו מהדדות חזק מאד במוח . וקבלתי תוספת בביטוח לאומי - מ 40% נכות רפואית לכ- 50% רפואי . אבל ישנו מצב שעכשיו התוודעתי אליו , השאלה אם יש כאן משמעות שיכולה לתרגם את זה לתוספת באוחזי נכותי , ולהעלאת הקצבה . בהתקף האחרון היה צורך בכפייה לצערי הרב . נכנסו אליי הבייתה , בצורה מתוחכמת , שוטרי יס"מ עם אלות אולי 10 , ותפסו אותי , ולקחו אותי לניידת עם סורגים וקשרו אותי עם אזיקים בידיים וברגליים . לא מתאים לאשיותי כלל . אניך מכיר את עברי ואת סיפור חיי . אבל המעשה הזה לא התאים . כמובן שהיה צריך לאשפז אותי , אבל לא בצורה ברוטלית כזאת . לעניין עצמו . יש לי נזק היום מחוץ להתקף שנקרא PTSD . מהאירוע עצמו . ו ש א ל ת י .... היא . האם ישנו מצב בביטוח לאומי שיכירו בנזק זה . ויכולים להעלות לי את מצבי הרפואי . יש לציין שאני היום בן 31 רווק . גר לבד . בכחות עצמי . וזה לו מספיק לכלום . מים \ חשמל \ מיסים \ אינטרנט \ גז \ ועוד דברים אוכל \ לפעמים רוצים לקנות משהו מעבר . פשוט בלתי אפשרי . אני רוצה להדגיש כל חיי . עברתי למעשה התקף בגיל 17 ראשוני , וכ-13 שנה . חייתי כאחד האדם , עד לפני 7 חודשים שבה האירוע השני . שאני רואה אותו אירוע חמור מאד . (100 נכות , 50% רפואי , ולשאלתך דרגת אי כושר 75 % )בתודה , ניר .