פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
בעלי יבוא לעבוד בישראל ללא אזרחות ויבקש Visa לפי חוזה עבודה הוא יקבל כל הדברים מהביטוח בהתאם החוק וגם דברים נוספים מהחברה severance pay and manager insurance, האם אני וילדה שלי נקבל את אותם תנאים עם הסטאטוס של תיירים. תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אנונימי
שאל/ה:
קצבת נכות ושהיה בחו"ל
19/6/2011
מקבל קצבת נכות ושוהה בחו"ל עקב לימודים זכאי לקצבה?
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אנונימית
שאל/ה:
ביטוח לאומי - קצבת נכות או קצבת זיקנה
19/6/2011
שלום רב, אני בת 62 החודש. עובדת במוסד ציבורי לא ממשלתי, ויכולה אך לא חייבת לפרוש לפנסיה עכשו. לפני שלוש שנים חילתי במחלת כבד.בחצי השנה האחרונה חלה התדרדרות קשה. האם כדאי שאפנה לביטוח הלאומי לקבלת קיצבת נכות כללית, שיכולה להגיע עד כ 2500 ש"ח,במקום שאקבל קצבת זיקנה רגילה שלגבי תהיה כ 1950 ש"ח. בתודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
קצבת נכות או זקנה..
19/6/2011
ייתכן, ומצבך נובע ממחלת מקצוע, כדאי להתייעץ עם רופא תעסוקתי. בברכה עו"ס טובה יששכרי
חנן
שאל/ה:
קצבת נכות כללית ועבודה
19/6/2011
אני מקבל קצבת נכות כללית רציתי לדעת עד איזה גובה משכורת מותר לי להשתכר בלי שקיצבתי תיפגע ואם אני עובר סף זה האם הקיצבה תישלל לגמרי או שיש בזה מדגות מסוימות
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לחנן
19/6/2011
מותר לך לעבוד,ולהשתכר בכבוד, כמה שאתה יכול. על מנת להגן על זכויותיך, חוקקו את חוק לרון, שנותנת לך רשת של בטחון, למשך שלוש שנים,, אם תפסיק לעבוד, או הכנסותיך יופחתו, תוכל לחזור ולקבל קצבת נכות כמו שקבלת קודם, ללא בדיקות נוספות, כמו כן על פי החוק החדש, קיימת קצבת עידוד,שמשולמת במקום קצבת נכות, למי שהכנסתו גבוהה מעבודה על הסכום שניקבע בחוק, כך, שתמיד הסכום הכולל שתקבל מעבודה וקצבה, יהיה תמיד גבוה מקצבת נכות בלבד.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
מ.יעקובי
שאל/ה:
אחוזי נכות נפשית ושילוב עבודה
19/6/2011
ניקבעו לי 30 אחוז נכות מעבודה נפשית בגין תסמונת בתר חבלתית לפי טבלת בטוח לאומי סעיף 34 ד. האם ניתן לעבוד משרה מלאה עם 30 אחוז נכות או שזה עלול לפגוע בדרגת הנכות ולהקטין אותה . קראתי שבדרגת 30 אחוז מדובר על פגיעה לא קבועה בעבודה . אז האם עבודה של פרק זמן של שנה-חצי שנה באופן רציף ומלא יכולה לפגוע ולהקטין את דרגת אחוזי הנכות ? מה המשמעות של דרגת נכות נפשית לפי סעיף 34 של הבטוח לאומי
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה למ. יעקובי
19/6/2011
אם אתה מרגיש, שאתה מסוגל לעבוד, המלצתי, ממש את היכולות שלך, ותתפרנס. לגבי אחוזי הנכות, לצורך שמירה על זכויותיך, חוקקו את חוק לרון, שמשמעותו, שהינך יכול לעבוד, ולהתפרנס, ובמידה, ולא תוכל לעבוד, או אם הכנסותיך יופחתו,תוכל לחזור ולקבל קצבת נכות, כמו שקבלתקודם, ללא בדיקות נוספות. בברכה עו"ס טובה יששכרי
אפרים
שאל/ה:
נפילה מסולם - תביעה לביטוח לאומי
19/6/2011
שלום רב, לפני כשנה נפגעתי בעבודה מנפילה מסולם,כרגע אני עדיין בהליכים לקבלת נכות מהעבודה מביטוח לאומי,עדיין מחכה לתשובה של ביטוח לאומי לוועדה שהיתה לי לפני כחודשיים. כרגע אני עדיין לא עובד. במהלך הטיפולים והבדיקות שערכתי תוך כדי היתברר לי בבדיקות כי יש לי בעיית סוכרת וגם hapetitis c , וזה התגלה בבדיקות באקראי בבדיקת דם שיגרתית. שאלתי היא מה עושים לגבי התביעה לביטוח לאומי בתאונת עבודה ,האים אפשר לצרף לתביעה גם את המחלות הנ"ל או שצריך תביעה בנפרד למחלות,והאים כתוצאה מההגבלות שיש לי עקב התאונה אפשר לצרף לתביעה גם את ההגבלות של המחלה ,איך זה הולך ? ומה כדאי לי לעשות במקרה זה האים כדאי לפריד בתביעות ?או לצרף לתביעה גם את המחלות? והאים הם מכירים בנכויות של המחלות והם מצרפים לתביעה של תאונת העבודה?לאי כושר עבודה? בתודה מראש אפרים
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לאפרים
19/6/2011
כדאי לצרף את הממצאים הנוספים לאותה תביעה. בברכה ע"ס טובה יששכרי
לירון
שאל/ה:
ועדת נכות +שירותים מיוחדים מחלת לימפדמה בעקבות ניתוחים.
19/6/2011
שבוע טוב אישתי בוועדת נכות והיה פרופסור של כלי דם. הסברנו לו את כל חומרת המצב המלאה.והוא בדק את אישתי. וראה את מצוקתה הרפואית הקשה והמוגבלת מתחילת השנה(המצב רק החמיר עימה) הסברנו שאישתי יש לה מוגבלות בסוגריים ואני עוזר לה בשגרת היום בבית. (אישתי על קביים ועם נעלי גבס בקרוב גרביים לחץ כרגע עם תחבושות לחץ היא חולה במחלת לימפדמה בשתי רגלייה) ולפי כל המסכים שהוא עיין וראה. וגם היתה בדיקה לשירותים מיוחדים+נכות כללית. אישתי יש לה 52 רפואי+60 אי כושר לצמיתות והגשנו החמרה בעקבות המצב שנוצר בעקבות מחלת לימפדמה. אשמח לכל תשובה תודה רבה.
לירון
הגיב/ה:
אמרו שהתיק עבר לתל השומר. אבל את הוועדה עשינו בעיר שלנו
19/6/2011
ולמרות כך התיק עבר לתל השומר מה הסיבה לכך? אשמח לכל תשובה תודה רבה ושבוע טוב.
לירון
הגיב/ה:
תודה על תשובתך.האם לפי ההמצאים את רואה נכות ושר"מ?תודה
19/6/2011
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ללירון
20/6/2011
קצת סבלנות..אני בטוחה, שיעשו את המייטב לעזור לכם.. בברכה עו"ס טובה יששכרי
לירון
הגיב/ה:
תודה רבה על התשובה נקווה לטוב זה מצב ממש קשה לאישתי
20/6/2011
אישתי סובלת ממחלת לימפדמה בשתי רגליה וכרגע בתחבושות לחץ בקרוב גרבי לחץ בהתאמה אישית.אישתי עם קביים ונעלי גבס.מוגבלת מאוד בתפקוד היום יומי ואני עוזר לה בכל מה שצריך ואפשר,אני מקווה שביטוח לאומי יכיר בהחמרה שהגשנו ולאור הבדיקות והממצאים יעלה את הנכות. ויתן שירותים מיוחדים כדי שאישתי תוכל לתפקד במצב קצת יותר טוב.הגשנו את כל המסמכים ואת כל החומר רפואי כולל דוח תפקודי.כרגע התיק עבר לתל השומר. אני בתקווה שיעשו את כל העזרה לאישתי.המצב של אישתי הולך ומדרדר עקב הניתוחים שעברה. גברת יקרה נקווה לבשורות טובות ובריאות לכולם תודה רבה
גלית
שאל/ה:
דיווח על החשבון בבנק
19/6/2011
שלום רב לכם, אודה לכם מראש אם תיידעו אותי, האם אפשר להוציא את דפי החשבון דרך המחשב, או שחייבים ללכת לסניף בנק, תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דווח על חשבון הבנק
19/6/2011
במידה ויש לך שם משתמש וסיסמא, ואישור מהבנק לקבל מידע באצעות האינטרנט, את יכולה להוציא דפי חשבון גם באמצעות האינטרנט. בברכה עו"ס טובה יששכרי
יונה
שאל/ה:
קיצבת זיקנה-באיזה גיל?
18/6/2011
שלום! נולדתי בינואר 1955 מתי אני צריכה לקבל קיצבת זיקנה?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה ליונה
18/6/2011
גיל פרישה, ומותנה בהכנסות על פי גילך הוא 64 , וגיל הזכאות לקצבת זקנה, לא מותנה בהכנסות הוא - 70 . בברכה עו"ס טובה יששכרי
גל
שאל/ה:
זכאות לדמי אבטלה בעקבות נסיעה לרילוקשיין ?
18/6/2011
בעלי ואני נוסעים לתקופה של כחצי שנה לחו"ל בעקבות עבודתו, למקום שבו אינני יכולה לעסוק במקצוע שלי. אני כרגע עובדת במשרה מלאה ועלי להתפטר ממקום עבודתי. האם אני זכאית לדמי אבטלה בתקופה בה יהיה בחו"ל?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
נסיעה לחו"ל
18/6/2011
פני לסניף הבטוח לאומי, שקרובה למקום מגורייך, על מנת להסדיר את זכויותיך. בברכה, עו"ס טובה יששכרי
יצחק כהן
שאל/ה:
עידכון מספר חשבון
17/6/2011
האם ניתן לעדכן מספר חשבון בנק במיידי בסניף הקרוב אליי
ללי
שאל/ה:
דמי אבטלה בחל"ת - הסכמה עם המעביד
17/6/2011
הגעתי עם המעביד להסכמה משותפת על יציאה לחל"ת לצורך לימודים לחצי שנה. אך המעביד מסרב לרשום באשור לבט"ל שהחופשה ביוזמתו, אלא ביוזמתי. האם יש אפשרות לקבל דמי אבטלה?(תק' אכשרה וגיל מתקיימים). אם כן מה עלי לצרף לתביעה? כמוכ האם בתק' החל"ת לשכת התעסוקה מציעה הצעות עבודה לעובד?
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה בחל"ת
18/6/2011
תנאי הכרחי לקבלת דמי אבטלה בחל"ת, על עובד להמציא מכתב, שבו יצוין, כי הפסקת העבודה, והיציאה לחופשה ללא תשלום, היא ביוזמת המעסיק. בברכה עו"ס טובה יששכרי
ניקול
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי והגשת מכתב ערעור
16/6/2011
אני אם חד הורית המקבלת קיצבת הבטחת הכנסה
מתאריך מרץ 2010 עבדתי כשלושה חודשים בחצי משרה וקיבלתי השלמת הכנסה,
כשהפסקתי לעבוד לא דיווחתי לביטוח לאומי והם המשיכו לשלם לי
בתאריך 1/1/2011 חזרתי להתייצב בשירות התעסוקה ולחתום כל שבוע ואף אחד לא אמר לי שאני צריכה לדווח או להגיש תביעה לביטוח לאומי והמשכתי לקבל את הקיצבה כרגיל,
היום לאחר עשרה חודשים ביטוח לאומי טוען שאני חייבת להם שלושים אלף שקל עבור עשרה החודשים שהם שילמו לי ולא הגיע לי. עכשיו אני רוצה לכתוב מכתב ערעור לבית הדין האזורי לעבודה האם כדיי לי ואם כן אשמח אם אוכל לקבל יעוץ איך לנסח את המכתב
תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חוב לבטוח לאומי
17/6/2011
כדאי לפנות לבטוח לאומי ולהגיע להסדר החוב. בדרך כלל נענים. בברכה עו"ס טובה יששכרי
חסוי
שאל/ה:
לפי יעוץ של עורכי דין ולטענתם לא משטלמת לי אזרחות ישראל
16/6/2011
אני אזרח ישראלי, מקבל קיצבת נפגעי עבודה. כיום שוקל לרדת מארץ. לפי יעוץ של עורכי דין ולטענתם לא משטלמת לי אזרחות ישראלית .
במדינת ישראל קיבלתי שכר ממוצע סה"כ כולל ניידות ושיקום כנכה קשה 75 אחוז לצמיתות כולל תקנה 15.
האם יחושב קיצבות שאני מקבל היום לפי שכר הממוצע של אותה מדינה? הנני סבור שהמידע מופיע באתר אינו נותן מענה סבה רצון. מקבל קצבת נפגעי עבודה השוהה בחו"ל וכן מי שהיגר מהארץ, חייבים להודיע למוסד בכתב על הנסיעה או ההגירה ולבקש את המשך תשלום הקצבה. אם אישר המוסד את המשך התשלום, תועבר הקצבה לחשבונך בארץ או בחו"ל על פי בקשתך.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לחסוי
17/6/2011
לא הבנתי את הכעס, ונידמה לי, שלא הבהירו לך נכון זכויותיך לגבי קבלת הקצבה. בכל אופן, אתה זכאי להמשך הקצבה, במידה ואתה שוהה עד שנה בחו"ל, תמשיך לקבל את הקצבה לחשבונך בארץ, במידה ואתה נימצא במדינה שבה ניכרתה אמנה לביטוח סוציאלי עם הארץ, תוכל לקבל את הקצבה לחשבון באותה מדינה. ברור, שעליך לדווח למוסד לביטוח לאומי על נסיעתך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דפ
שאל/ה:
דמי אבטלה והתייצבות בלשכת התעסוקה
16/6/2011
שאלה: אדם פוטר מעבודה. כחודשיים מתייצב בלשכת העבודה והגיש בקשה לדמי אבטלה למוסד לביטח לאומי. מגיעים לו 175 ימי אבטלה מירביים. בראיון עבודה מציעים לאדם עבודה לתקופה זמנית של חודשיים בלבד. האם לאחר תום תקופת העבודה הזמנית, יוכל האדם להמשיך להתייצב בלשכת העבודה ולקבל דמי אבטלה (כמה שנותרו לו ימים מתוך 175 ימי זכאות מירביים) ? אודה על התשובה.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
17/6/2011
עליך לדווח על ההכנסות, ואלו ינוכו מדמי האבטלנ המגיעים לך. בברכה עו"ס טובה יששכרי