פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום 2 שאלות 1. מה זה אומר כשממלאים טופס תביעה להבטחת הכנסה כתוב לחתום ויתור סודיות רפואי וסוציאלי אומנם אני לא מטופלת ברווחה כבר יותר מ12 שנה ובטח התיק בגניזה האם סוציאלי שייך לרווחה ויכולים לקבל תיק שלי שמלפני 12 שנה וכבר לא בטיפול? 2. אם אדם חותם בלשכה ומקבל הבטחת הכנסה האם מותר לו פעם בשבוע לא ביום ההתייצבות להשלים 12 שנות לימוד? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
ויתור סודיות רפואי וסוציאלי
21/7/2011
ויתור סודיות רפואית וסוציאלית, מאפשרת , במקרה זה, לביטוח לאומי לקבל כל מידע אודותיך , שיכול לעזור להם להבין את השתלשלות הבעיה והצורך לקבל קצבה. בעל המאה הוא בעל הדעה.. לגבי חותם בלשכה...הורה יחד , שנידרש להתייצב בלשכת שירות התעסוקה לצורך מציאת עבודה, יכל ללמוד ולהיות זכאי לקצבה, רק אם הלימודים המאפשרים עבודה או חיפוש עבודה במקביל. בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
ליאת
הגיב/ה:
בהמשך לשאלתי על השכלה
21/7/2011
שלום לא מדובר בהורה יחיד השאלה אם זה השלמת 12 שנות לימוד פעם בשבוע לא ביום ההתייצבות אם זה בסדר מבחינת ביטוח לאומי לתת למתייצב להשלים פעם בשבוע ובמקביל לדרוש עבודה כרגיל בשירות התעסוקה שכן מודיעים לשירות התעסוקה על ההשלמת השכלה פעם בשבוע זה בסדר? תודה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
דמי אבטלה
21/7/2011
רצויט לשתף את לשכת התעסוקה, במקרים רבים, יש להם פרוייקטים של השלמת השכלה, או במסגרת הקהילה, כמו מתנ"ס, ויצו וכו'. בהצלחה עו"סג טובה יששכרי
ליאת
הגיב/ה:
דרך הרווחה והעריה
21/7/2011
שלום ההשלמת ההשכלה היא דרך העירייה ופרוייקט שיקום שכונות שממנים את ההשלמת השכלה זה גם בסדר? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
21/7/2011
יש לשתף את לשכת התעסוקה במידע ולקבל את אישורם בהתאם לאישורים ומסמכים שיוצגו בפני פקיד התעסוקה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
21/7/2011
יש לשתף את לשכת התעסוקה במידע ולקבל את אישורם בהתאם לאישורים ומסמכים שיוצגו בפני פקיד התעסוקה.
ליאת
הגיב/ה:
אם משתפים את שירות התעסוקה
21/7/2011
אין בעיה מבחינת ביטוח לאומי?
אורן
שאל/ה:
הפסקת עבודה על מנת לטפל בהורה חולה
20/7/2011
שלום חיים קראתי באתר של ביטוח לאומי על חוק של בן/בת משפחה המטפל/ת בהורה חולה השגחה תמידית השאלה יש לי הורה חולה שמצבו לא טוב מוגבלת בתנועה לקויית ראיה לחץ דם השאלה היא: אם עכשיו אני עובד עבודה חלקית של 3 שעות ביום האם אוכל להגיש תביעה כזו בהבטחת הכנסה במקביל שאני עובד עד לאחר שבמידה יאשרו לי ואז אוכל להפסיק את העבודה כדי לטפל בהורה החולה ולקחת אותו לבדיקות ? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
20/7/2011
הבטחת הכנסה, משולמת למי שאינו מסוגל להבטיח לעצמו הכנסה מעבודה, כמו, חולים נכים, ניפגעי עבודה, מובטלים. על פניו, אינך עומד בקריטריונים של קבלת קצבה להבטחת הכנסה. גם לאמא יש זכויות לקבלת עזרה. אני בטוחה, שאם תעבוד,תמצא את הזמן, לתת לאמא זמן איכות ולהיות איתה,ותממש את יכולתיך במעגל העבודה, ובעיניין מי ייקח אותה לבדיקות, תאפשר לאמא , לממש את הזכויות שהיא ראויה להן מהמוסד לבטוח לאומי ומקופת החולים. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
אורן
הגיב/ה:
אפשר לדעת למה לא עומד בקטריונים?
21/7/2011
של הבטחת הכנסה? האמא קשה לה שמישהו זר יטפל בה ואי אפשר להשאיר את המצב ככה בכל אופן לא ככה ללא השגחה ועזרה? ועד כמה שידוע לי רופא משפחה צריך לכתוב מכתב רפואי שבה ההורה זקוק להשגחה ובעיות הבריאות זה לא עומד בקטריונים? וזה רק לתקופה עד למציאת פתרון לא לתמיד. תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
21/7/2011
לגבי עיניינך באופן אישי, רצוי להתייעץ עם סניף הבטוח לאומי הקרוב לביתך. בברכת רפואה שלמה עו"ס טובה יששכרי
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
21/7/2011
כפי שהבהירה לך עו"ס טובה יששכרי, אתה אינך עומד בקריטריון להבטחת הכנסה וטיפול באימך, הגם שהוא חשוב ורצוי אינו נתון קובע לקבלת הגמלה.
ניתן לבחון מול בטל"א בקשה להשלמת הכנסה שכן, לטענתך אתה עובד עבודה חלקית של 3 שעות ביום.
השלמת הכנסה- היא קצבה חלקית המשולמת לאנשים שהכנסתם מעבודה או ממקור אחר נמוכה מרמת ההכנסה המינימלית הנדרשת למחיה (השלמה לשכר נמוך, לדמי אבטלה, לתשלום מזונות ועוד).
אני מקווה שבדרך זו תוכל (באם תעמוד בקריטריונים להשלמת הכנסה כמובן) , גם לקבל השלמת הכנסה וגם לסייע לאימך.
אורן
הגיב/ה:
אשמח להסבר באופן כללי
21/7/2011
שלום 2 שאלות חשובות 1. לא הבנתי איך נקבע שאני לא עומד בקטריון של השגחת הורה קשיש חולה ? 2. העבודה היא זמנית לא קבועה אין ימים ושעות קבועים זה משתנה כך שגם השלמת הכנסה אולי לא יהיה רלוונטי ,? תודה על התשובות
אורן
הגיב/ה:
אגב זה מה שכתוב
21/7/2011
המטפל בבן משפחה חולה מי שאחד מבני משפחתו (בן זוגו; ילדו, לרבות ילד במשפחה אומנת; בנו הבוגר או הורהו) חולה וזקוק להשגחה מתמדת, והוא גר עם החולה באותה דירה, ומטפל בו ברוב שעות היממה, 45 ימים רצופים לפחות (לפני הגשת התביעה לקצבה).
המסמכים הנדרשים: אישור רפואי בדבר הצורך בהשגחה מתמדת על החולה. באישור תירשם תקופת ההשגחה
דבי
שאל/ה:
התפטרתי האם ישנה זכאות לדמי אבטלה ?
20/7/2011
עבדתי במקום עבודה אחד במשך שנה וחצי, התפטרתי והתחלתי מייד לעבוד במקום אחר. חודש בדיוק לאחר מכן - פוטרתי. האם אני זכאית לדמי אבטלה, ואלו מסמכים אני אמורה להגיש? האם עלי להביא אישור גם ממקום העבודה הקודם?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
20/7/2011
שלושה תנאים קובעים את זכאותך לתשלום דמי אבטלה: א. מלאו לך 20 שנים ועדיין לא הגעת לגיל 67. ב. השלמת תקופת אכשרה קודם לאבטלתך. ג. את מובטלת. חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. אם לא תתייצבי בלשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, את עלולה לאבד את זכאותך לדמי אבטלה.
יש להצטייד בתלושי משכורת רבע שנה אחורה וכן מכתב פיטורין מהמעביד ובהנחה שאת משלמת דמי ביטוח לאומי כסדרם.
אביתר
שאל/ה:
אי קבלת הבטחת הכנסה
19/7/2011
שלום, במהלך עבודתי בששת החודשים האחרונים קיבלתי הבטחת הכנסה עקב שכר נמוך בעבודה. עתה פוטרתי מהעבודה והתייצבתי כנדרש מדי שבוע לחתום בלשכה, בכל הפעמים קיבלתי תשובה כי אין עבודה עבורי ודמי האבטלה שולמו לחשבוני. קיבלתי לפתע מכתב מהביטוח הלאומי כי עקב חוסר התייצבותי בלשכה הופסקה גמלת הבטחת ההכנסה שלי. הרי העובדה שקיבלתי דמי אבטלה מוכיחה כי התייצבתי מדי שבוע בלשכה ולכן לא ברור לי מה פשר ההודעה והפסקת התשלום? מה עלי לעשות? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
19/7/2011
פנה ללשכת התעסוקה ובקש מהם אישורי התייצבות. העבר פניה בכתב לבטל"א עם האישורים להשלמת הכנסה או פנה באופן אישי לסניף הבטל"א במקום מגוריך עם האישורים.
אלון
שאל/ה:
דמי ביטוח לאומי בעקבות ניתוח
19/7/2011
שלום, בחודש אפריל עברתי ניתוח קשה בכמה מערכות בגוף, שכלל אשפוז של כחודש. כבר כמה חודשים איני יכול לעבוד כתוצאה מהניתוח הזה, בשל ההחלמה, ובגלל סיבוכים אורולוגיים חדשים הנובעים ממנו. נכון לעכשיו יש לי היצרות בדרכי השתן וזיהומים חוזרים, ובעוד כמה חודשים אצטרך לעבור ניתוח נוסף. האם מגיע לי תשלום מביטוח לאומי עבור חוסר יכולת להשתכר? ואם כן, באיזה סכום מדובר? (אני תוהה אם שווה להתאמץ למען זה, כי האנרגיות שלי מוגבלות...) בנוסף, האם יש להגדרת "נכות" זו השלכות תעסוקתיות בעתיד? תודה רבה!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
ניתוח
19/7/2011
מומלץ להסתייע ביעוץ אישי לגבי אפשרות הגשת תביעת נכות כללית ואובדן כושר עבודה.
במקביל ניתן לבחון הגשת תביעה בגין אובדן כושר עבודה מלא/חלקי מהביטוח.
עליזה
שאל/ה:
הפניות מהלשכה לא מתאימות ואיום ברישום כסרבן
19/7/2011
שלום, אני חותמת בלשכה מ 5/5/11 הודעה מוקדמת עד 4.6 ולא ידעתי שאני לא אמורה לחתום ממאי(מאז שאני בבית). דמי אבטלה אני מקבלת 3600 ש"ח. מהלשכה מפנים אותי לעבודות זמניות, עבודות עם שכר רק על בסיס עמלות בלי משכורת בסיס. אמרתי לפקיד שאני מבקשת משרה מלאה, תפקיד קבוע ,לא זמני התשובה שלהם: ביטוח לאומי ישלים לך את החסר עד לגובה דמי אבטלה, ואני חייב לתת לך עבודות שמתאימות למה שעשית (מזכירה) . איך אני יכולה לחיות מ 3600 ש"ח? אמרו לי גם שאם אני לא אקבל את העבודה זה סרוב. במקביל אני מחפשת עבודה גם דרך חברות כ"א, הולכת לראיונות, עבדתי כמזכירה, יש לי תואר שני והלשכה מפנה אותי לעבודות שממש לא מתאימות לי מבחינת שכר ושעות (עבודה עד 14:00, או מ 14:00-20:00). מה אני יכולה לעושת? אפשר להגיש ערעור אם רושמים לי סרוב? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
19/7/2011
כעקרון שרות התעסוקה אמור להתאים לך את התעסוקה המתאימה לנתוניך האישיים.
אני מחזק את ידיך להמשיך ולנסות ולא להרפות ולחפש בעצמך עבודה מתאימה.
אם דמי האבטלה אינם מספיקים למחייתך ניתן לפנות לבטל"א בבקשה להשלמת הכנסה.
נועה
שאל/ה:
אי הגעה חד פעמית ללשכת התעסוקה
18/7/2011
אני מקבלת דמי אבטלה ולא אוכל להגיע באופן חד פעמי לחתום בלשכה עקב נסיעה לחו"ל מה הדין במקרה זה?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
19/7/2011
רק היעדרויות קצרות של מספר ימים בודדים ושלא פוגעות בשגרת ההתייצבות בלשכת שירות התעסוקה, אינן משפיעות על הזכאות לדמי אבטלה.
אשר על כן, מומלץ כי תציגי בפני פקיד התעסוקה את מועד יציאתך ותקבלי הנחיות להמשך התייצבות ושמירה על זכויותיך.
דני
שאל/ה:
יציאה לחו"ל למי שיש לו מטפלת מטעם ביטוח לאומי
18/7/2011
שלום רב, אני זקוק למידע עבור סבתא שלי. האם מותר לה לצאת לחול לתקופה של עד שבועיים לביקור משפחתי,בעודה מקבלת שירותי מטפלת מטעם ביטוח לאומי? אם כן- מה התנאים הדרושים על מנת להמשיך ולקבל עזרה של מטפלת? תודה רבה על התשובה !!!
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
18/7/2011
פנה למוקד בטל"א 6050* או לסניף הבטל"א הקרוב למקום מגוריך.
נתנאלה
שאל/ה:
תשלום דמי א6בטלה
18/7/2011
לע"וד יגאל תודה על תשובתך מיום17.7 עם זאת נראה לי שלא שאלתי נכון את שאלתי ולכך אחדד אותה אני מתיצבת ללישכת התעסוקה מיום שפרשתי כחוק. עד מתי אני יכולה להתעכב במסירת תביעתי לבטוח הלאומי[כי אני מחכה למעסיקי שימלא את הדף שנועד למלויי ע"י מעסיק]ב.האם ישולמו לי דמי אבטלה מיום ההתייצבות הראשונה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי אבטלה
18/7/2011
פני לפקיד התעסוקה, עדכני אותו במגבלות וקבלי הנחיות בהתאם.
אורן
שאל/ה:
שאלה לגבי הבטחת הכנסה לאדם שלומד בבקרים
18/7/2011
שלום האם מותר למי שחותם הבטחת הכנסה ללמוד פעם בשבוע בבוקר לא ביום ההתייצבות השלמת השכלה 12 שנות לימוד? תודה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
הבטחת הכנסה
19/7/2011
בהבטחת הכנסה אתה מוגבל לתנאי קבלת הקצבה ובכללם סטאטוס הימצאותך בהכשרה מקצועית. פנה לסניף הבטל"א לבדיקת הסטאטוס שלך.
אנה
שאל/ה:
חו"ל ואבטחת הכנסה
17/7/2011
שלום, אני עולה חדשה, עליתי לארץ לפני שנתיים. אני מקבלת אבטחת הכנסה וחותמת בלשכה. האם אני זכאית לנסוע לחו"ל לחמישה ימים כאשר היום הראשון נופל על יום א' (היום שבו אני חותמת). האם אני אקבל את הכסף לחודש זה? תודה רבה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/7/2011
פני למוקד הבטל"א 6050* שיבדוק את זכויותך באופן ספציפי.
נתנאלה
שאל/ה:
תשלום דמי אבטלה עקב פרישה
17/7/2011
אני מובטלת עקב פרישה 25.06.11נרשמתי בלישכת התעסוקה 26.6.11.אני צריכה להגיש תביעה לאבטלה אך אני מחכה למילויי הטפסים על ידי המעסיק וזה יקרה רק לאחר שיחשבו את גובה הפיצויים ושכלולם מכספים שהופרשו לקרן הפצויים בתוכנית הפנסיה שאלתי היא האם בסוף התהליך כשאגיש את התביעה החודש או מאוחר יותר האם אקבל דמי אבטלה רטרואקטיבית מיום התיצבותי הראשונה בלשכה ?
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אבטלה
17/7/2011
חשוב לפנות בפעם הראשונה ללשכת שירות התעסוקה בסמוך להפסקת העבודה. הרישום בלשכת שירות התעסוקה וההתייצבות בה הם תנאים הכרחיים לקבלת דמי האבטלה. אם לא תתייצבי בלשכת שירות התעסוקה מיד עם הפסקת עבודתך, אתה עלולה לאבד את זכאותך לדמי אבטלה. נוסף על כך, דמי האבטלה ישולמו לך רק לתקופה שלאחר ההתייצבות הראשונה שלך בלשכת שירות התעסוקה. יש להציג בפני פקיד התעסוקה את כל המסמכים הקיימים והסבר לגבי החסרים.
אנג'לה
שאל/ה:
חיים משה שפיירא 23
17/7/2011
שלום , אני תבעתי לשמירת הריון מביטוח לאומי , אני יושבת בבית כ4 חודשים וקיבלתי רק על חודשיים , מצבי לא היטיב אני נימנעת מללכת לבית חולים בזאת שלוקחת כדורים , של חולי סרטן מקבלים .... אני לא יודעת מה לעשות , לחזור לעבודה למרות ההריון הקשה שלי , לערער לפחות שישלמו לי על חודשיים הנופסים .. מבקשת את עזרתכם , תודה . (אני בת 32 רווקה )
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
שמירת הריון
17/7/2011
עליך להצטייד באישור מרופא מומחה לנשים ולידה על שמירת ההיריון ולפנות בבקשה לסניף הבטל"א הקרוב לאישור.
דניאל
שאל/ה:
נכות נפש-נכות כללית
16/7/2011
אהלן אני בן 19, בתחילת חודש 5 הגשתי נכות לביטוח לאומי. כעבור שבועיים היה לי וועדה רפואית אצל פסיכיאטר בביטוח לאומי, ולאחר הוועדה הזדקקו למסמכים נוספים לשם קביעת דרגת הנכות. ביום ראשון האחרון היה עלי וועדה בביטוח לאומי ללא נוכחותי לקביעת דרגת הנכות ע"פ מסמכים בלבד. לעולם לא אושפזתי הייתי בבדיקה אצל פסיכיאטר פרטי שהמליץ על 70 אחוזי נכות [כמובן שהמטרה זה 40%], בוועדה נשאלתי בשאלה "מה אתה עושה כל היום?" עניתי בתשובה: "בחדר לרוב במיטה". אני לא עובד כבר מזה 5 חודשים גויסתי לצבא אבל אחרי 3 ימים שוחררתי. עברתי משהו כמו 15 עבודות בתוך חצי שנה.
הבעיה היא שאני לא נחשב מטופל רק החל מהשבוע הבא אני מתחיל בבריאות הנפש את הטיפולים בכדורים וכולי'.
השבוע הקרוב אני עשוי לקבל תשובה כבר בהקשר להחלטה לדרגת הנכות שלי דרך המוקד.
השאלות הן כאלה: 1.האם אתה חושב שעשוי להיות בעיה בקביעת דרגת נכות של 40 אחוז? 2.במידה ויוצע לי סל שיקום ואני יסרב האם יהיה עם זה בעיה? הסירוב שלי די ברור כלומר אני יודע שאני לא יתמודד עם זה.
3.יש לי חבר שנדחה פעמיים קיבל 30 אחוזי נכות. האם אפשרי עבורו לקבל הבטחת הכנסה בלי לחתום בשל מצבו הנפשי? הוא גם כן בן גילי.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/7/2011
הפורום אינו עוסק בניבוי תוצאות בועדות הרפואיות של הבטל"א.
מומלץ כי תמתין ולאחר שיהיו בידך התוצאות לשקול את המשך צעדיך.
לגבי הבטחת הכנסה, ישנם קריטריונים לקבלתם ועל חברך לעמוד בהם. מומלץ כי יפנה למוקד הבטל"א 6050*.
אביי
שאל/ה:
בן 21 - תאונת דרכים וביטוח לאומי
15/7/2011
שלום רב אני בן 21 היתי מעורב בתאונת דרכים כהולך רגל ומאז התאונה אני לא עובד ואני מקבל קצבה חוד'שית מביטוח לאומי מאז התאונה עד עכשיו השאלה של בעצם האם אחרי שאני מקבל את הפיצוים מהחברת ביטוח של הרכב שפגע בי ,אני צריך להחזיר לביטוח לאומי את כול הכסף שקבלתי מהם?? עד היום
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת דרכים
17/7/2011
לא ברור מדבריך איזו קצבה משלם לך הבטל"א בגין התאונה ( נכות כללית/נכות מעבודה).