פורום ביטוח לאומי נועד לתת מענה משפטי בתחום מימוש זכויות רפואיות וכספיות במוסד לביטוח לאומי.
הפורום מספק מענה מקצועי ומהיר על ידי מומחים בעלי ותק וניסיון רב בייצוג תובעים, בתחומים הבאים: נפגעי תאונות עבודה, מחלות מקצוע, קצבת תלויים, גמלת סיעוד, קצין תגמולים, נפגעי פעולת איבה, תאונות אישיות, קצבת נכות כללית, גמלת ילד נכה ושירותים מיוחדים, גמלת ניידות, זכאות לתו נכה, פטור ממס לרכב, גודל רכב, ערעורים על ועדות רפואיות, זכויות נכים, פטור ממס הכנסה, עררים, נפגעי תאונות דרכים, פרישה מוקדמת על רקע רפואי ועוד.
הפורום מנוהל על ידי עו"ד רונן אבניאל
עו"ד רונן אבניאל צבר ותק וניסיון של 20 שנה כבעל משרד עורכי דין עצמאי. עו"ד אבניאל מייצג ומלווה בתביעות להשגת זכויות ופיצויים עבור מי שלקה במחלה או בנכות, אל מול הרשויות השונות כגון חברות הביטוח והמוסד לביטוח לאומי.
עו"ד רונן אבניאל מטפל באופן מקצועי ובד בבד תוך מתן יחס אישי וחם ללקוחותיו בכל תביעות הפיצויים האפשריות המוגשות אל הביטוח הלאומי, ובין היתר תביעת נכות, קצבת ילד נכה, שיקום, תאונות עבודה, מחלות מקצוע, פגיעה בעבודה, קצבת ניידות, הכרה באחוזי נכות, נפגעי פעולות איבה, קצבת סיעוד ועוד ועוד.
המענה בפורום זה אינו מהווה תחליף ליעוץ משפטי פרטני ע"י עורך דין.
שלום אימי מעסיקה עובדת זרה. משלמת לה 3600 שח לחודש. 1600 שח אימי מקבל ממשרד הבטחון מאחר שהיא אם שכולה ו-1600 משלמת לה + 100 שח כל שבוע. כמה ביטוח לאומי צריך לשלם? והאם אם שילמתי יותר ברבעון הקודם אפשר לקבל הכסף חזרה מביטוח לאומי? תודה מראש הבת - שושנה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
עובדת זרה
17/7/2011
ממליצה לפנות לחברה, ממנה קיבלת את העובדת הזרה, או לגשת לבטוח לאומי, ולבקש טופס, שמסדיר את תשלום בטוח לאומי בברכה עו"ס טובה יששכרי
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
שושנה
שאל/ה:
יעוץ בעבור אימי כמה ביטוח לאומי לשלם לעובדת זרה
15/7/2011
שלום אימי מעסיקה עובדת זרה. משלמת לה 3600 שח לחודש. 1600 שח אימי מקבל ממשרד הבטחון מאחר שהיא אם שכולה ו-1600 משלמת לה + 100 שח כל שבוע. כמה ביטוח לאומי צריך לשלם? והאם אם שילמתי יותר ברבעון הקודם אפשר לקבל הכסף חזרה מביטוח לאומי? תודה מראש הבת - שושנה
המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ משפטי ו/או המלצה מכל סוג ו/או חוות דעת, מומלץ לפנות לייעוץ מקצועי טרם נקיטת כל הליך. כל הסתמכות על המידע המוצג כאן היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בכפוף לתקנון האתר
אן
שאל/ה:
הגבלת תקופת שר"ם
15/7/2011
בעלי מקבל שר"ם 175% בגלל מחלת הפרקינסון.מסתבר שרשום שזה עד 30/12/2011 .איך זה יתכן???הרי זו לא מחלה שתשתפר פתאום.אני מבינה שאחרי תאריך זה ,התשלום ייפסק?אודה מאוד על תשובתך. בתודה מני
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
שר"מ
17/7/2011
עליך למלא טופס המשך שר"מ, ולפנות לבטוח לאומי, על מנת ליצור רצף. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דינה
שאל/ה:
חובות לביטוח לאומי של אחד מבני הזוג
15/7/2011
שלום . אני לא נשואה אבל אני חיה עם גבר ואנחנו ידועים בציבור . לאחרונה נולד לנו ילד משותף ופה התחילו הבעיות מול ביטוח לאומי . לי אף פעם לא היו חובות בביטוח לאומי כל הזמן עבדתי ושלמתי את חובותי, לעומת זאת לבן זוג שלי יש עסק על שמו שקיים שם חוב לביטוח לאומי בערך 30000 שח שעדיין הוא לא עשה הסדר מולם . חודש לאחר לידה התחלתי לקבל כל מיני מכתבים מביטוח לאומי: טופס למילוי לידועים בציבור, טופס לבירור תושבות(מה זה קשור בכלל) , טופס דין וחשבון שנתי.... וכל זה בשביל לקבל קצבת ילדים עבור הילד שנולד שזה הילד השני שלי. כמובן שהיתי מאות עצבנית ולא הגשתי שום טופס ( מה אני עובדת זרה שאני צריכה להגיש טופס תושבות - חשוב לציין שלא יצאתי מהארץ 7 שנים ואני עובדת בנק שלביטוח לאומי יש את הנתוני) בינתיים ביטוח לאומי שילם לי קצבת ילדים רק עבור ילד הראשון .לאחר 4 חודשים הם שלחו לי מכתב שמגיע עוד 1000 שח עבור דמי לידה שקיבלתי, בגלל הטעות בחישוב . אבל את הכסף אני לא הקבל בגלל שיש לי חוב בקצבת ילדים!!!!!!!!!!!! הם החליטו לעמיד כי חוב את הכסף שהם שילמו לי בעבור ילד הראשון 4 חודשים לאחר לידה ילד השני וגם ביטלו לי את הזכאות לקצבת ילדים ועכשיו אני גם חייבת להם כסף בגלל שיש לי ילדים!!!!!!!!!!!!!! מה זה!?... הלכתי לביטוח לאומי ועוד פעם אמרו לי שזה בגלל התושבות????? מה קשור ??? הרי הגשתי לפני זה תביע לדמי לידה ולא היתה שום בעיה . השאלה שלי למה אני בכלל צריכה לתת דין וחשבון על תושבות שלי הרי יש להם את כל הנתונים. ? האם בעיה נוצרה בכלל החובות של בן הזוג שלי? והאם חובות של בן הזוג לא רשום חלות אליי? תודה
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
חובות לבטוח לאומי
17/7/2011
המוסד לבטוח לאומי, רשאי לדרוש כל מסמך, שיאפשר לו לבדוק זכאות, ןלשלוו קצבת ילדים, במידה וקיים חוב לבטוח לאומי. ידועים בציבור, להם חובות וזכויות כמו לזוג נשוי ברמה האזרחית, גם אם לא באו בנישואין על פי ההלכה. ממליצה, לגשת לסניף של בטוח לאומי, ולהגיע איתם להסדר חובות, בברכה עו"ס טובה יששכרי
קעבור וליד
שאל/ה:
פסק דין מהיר ומזורז
14/7/2011
אני פרוד מאשתי מאז 08.2010 לאחר והיא עזבה את הבית והשאירה אותי עם שלושה ילדים . הגדולה היא בת 19.2 האמצעי בן 17.8 והכי קטן בן 14.4. כאשר הכי קטן יש לו נכות מהביטוח לאומי של 100%. בחודש 04.2011 היגשתי בקשה לביטוח לאומי להעביר איליי את דמי הנכות וקצבת הילדים שאשתי עדיין מקבלת אותם ונהנית מהם ( היגשתי להם טפסים מלשכת הרווחה כמו כן טופס תלמיד מב"ס בעוספיא). שאילתי היא האם יש הליך משפטי מזורז שיכול למנוע מהביטוח לאומי לשלם לפרודתי את הכסף עד שתהיה החלטה סופית בעניין?
תודה מראש קעבור וליד
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לקעבור וליד
15/7/2011
ממליצה לפנות לרווחה, לפקידת סעד לסדרי דין, תוכל לעזור לך בעיניין. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דקלה
שאל/ה:
דמי לידה חלקיים מביטוח לאומי
13/7/2011
שלום, בתאריך 18.4.11 ילדתי ויצאתי לחופשת לידה. להלן פירוט התקופה שקדמה ליום זה: ספטמבר 11 - אפריל 2011 : 8 חודשי עבודה דצמבר 2009 - מאי 2010: 6 חודשי קורס הסבת אקדמאים להוראה אוגוסט 2009 - נובמבר 2009: 4 חודשי עבודה אחרי חזרה מחל"ת (הארכת חופשת לידה קודמת) קורס הסבת האקדמאים היה במימון משרד החינוך בתיאום עם משרד התמ"ת וביטוח לאומי. קיבלתי דמי לידה חלקיים, משום שלטענת ביטוח לאומי ישנם רק 12 חודשים (ולא 15) מתוך 22 שקדמו ליום הקובע. בביטוח לאומי טוענים כי תקופת ההסבה הוגדרה כהכשרה מקצועית, ולכן על מנת לאשר אותה יש להשיג אישור המעיד, כי ההכשרה בוצעה לאורך 35 שעות שבועיות לפחות ובמשך חצי שנה לפחות. מאידך מתחילת דצמבר 2009 קיבלתי מכתב מביטוח לאומי בכל חודש עבור תשלום קצבת דמי אבטלה (סה"כ 125 ימים מרביים המגיעים לי). אם מוסיפים חודשים אלו לדרישות עבור דמי לידה, נקבל מעל 15 חודשים מתוך 22 שקדמו ליום הקובע. האם אין די בכך למלא את דרישות החוק לקבלת דמי לידה מלאים ??? האם ביטוח לאומי רשאי לשלם דמי אבטלה, ולטעון שאלו אינם דמי אבטלה ??? מהן האופציות העומדות בפניי (ערעור/תביעה) ? מהי מגבלת הזמן לערעור מרגע קבלת דמי הלידה ?
בתודה מראש.
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תשובה לדקלה
15/7/2011
רשאית לפנות לבית דין לעבודה, ולהגיש תביעה נגד ההחלטה. את הערעור יש להגיש בתוך 12 החודשים מהיום שנימסרה לך החלטת המוסד. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דקלה
הגיב/ה:
תודה רבה.
15/7/2011
ניצה גולדברג-יעקובי
שאל/ה:
בקשה לקבלת אישור על תשלום בחודשים אוקטובר-נובמבר-דצמבר
13/7/2011
אודה לכם על משלוח אישורים על תשלום לעוזרת רוזה אדם לחודשים אוקטובר-נובמבר-דצמבר 2010
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תגובה
17/7/2011
הפורום אינו קשור למוסד לביטוח לאומי ומנהלי הפורום עונים לפונים אליו בהתנדבות בשאלות בנושא ביטוח לאומי.
ירון
שאל/ה:
חוב לביטוח לאומי+המצאת תלושי שכר
13/7/2011
אהלן,אני חייל משוחרר מזה כ8 חודשים,בכל התקופה של השחרור אני עבדתי,כעת הגיע לביתי חוב מטעם ביטוח לאומי על סך של 800 ומשו שקלים,מדוע הגיע לי חוב כזה? האם ביטוח לאומי לא מקבל עדכון מהמעסיקים שלי שאני עובד? ושאלה נוספת,המעסיקים שלי לא טרחו לתת לי תלושי שכר ואני בטיפשותי פשוט הנחתי לזה..ראיתי את המשכורת נכנסת בחשבון וזהו,כעת כשפניתי לאחד המעסיקים שעבדתי אצלו לפני כמה חודשים בעבודתי הקודמת הוא טוען שעבר מלא זמן ואין לו לתת לי..מה עושים במצב שכזה? האם הוא מחוייב לתת לי העתק של תלוש השכר? מה עושים במידה והוא פשוט מתנער מאחריות ולא מוציא לי העתקי תלושי שכר? במידה וכן קיבלתי את תלושי השכר איך מסדירים את העיניין הסה של ביטול החוב מול ביטוח לאומי? תודה רבה לעונים! עזרתכם קריטית!
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תלושי משכורת
15/7/2011
המעסיק מחויב לתת לך תלושי משכורת. במידה, ולא הנפיק לך תלושי משכורת, רצוי לפגוש אותו, ויסדיר את עניין הבטוח לאומי עבורך,בכל מקרה, עליך לפנות למוסד לבטוח לאומי ולהסדיר את החוב, ניתן להגיע אתם להסדר תשלומים, על מנת שלא תאבד את זכויותיך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
דור
שאל/ה:
תביעת נכות לאחר 7 שנים
13/7/2011
שלום רב, רציתי לדעת האם אדם אשר נפגע בתאונת עבודה , אשר תאונה זו הוכרה בביטוח לאומי והוא קיבל דמי פגיעה, אך לא הגיש תביעת נכות, יכול היום אחר 7 וחצי שנים להגיש תביעת נכות? ואם כן איך?
תודה מראש
טובה יששכרי, עו"ס
הגיב/ה:
תביעת נכות
15/7/2011
זכאות לקצבת נכות: "עקב ליקוי גופני,שכלי או נפשי, מתאונה או מלידה,אין להם את הכושר להשתכר, או כושרם להשתכר צומצם, עקב הליקוי ב - 50% או יותר, הכנסתם מעבודה אינה עולה על הסכום שניקבע בחוק.." במידה, ואתה עונה על אחד הקריטריונים, אתה זכאי להגיש תביעת נכות . . עליך לפנות למוסד לביטוח לאומי, שקרוב למקום מגוריך, ולהגיש תביעת נכות עם כל המסמכים הרפואיים בהתאם למצבך. בברכה עו"ס טובה יששכרי
משה
שאל/ה:
פטור תשלום ביטוח לאומי ומס בריאות
13/7/2011
אני בן 52 גמלאי צהל (מקבל פנסיה) בתחילת 2009 קיבלתי 100% נכות כללית עקב מחלה שאלתי אם מגיע לי פטור מביטוח לאומי ומס בריאות על הגמלה
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
דמי ביטוח
13/7/2011
תושב ישראל שיש לו הכנסות שמקורן אינן מעבודה חייב/ת בתשלום בעד עצמו.
פנה לסניף הבטל"א הקרוב להסדרת דמי התשלום לשמירה על זכויותך.
נתנאלה
שאל/ה:
תקופת אכשרה מהי?
12/7/2011
לעו"ד יגאל שלום תודה על תשובתך מיום 10.07.11בהמשך לתשובתך האם תקופת האכשרה היא שלושה חודשים של המתנה הכוללת כמובן התיצבות בלשכה. או שכוונתך לתקופת ההעסקה לפני הפסקת העבודה[של כשמונה עשר חודשים כמדומני].אשמח אם תבהיר בתשובתך מהי בעצם תקופת אכשרה.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
אכשרה
13/7/2011
קודם לאבטלתך היית מבוטחת בביטוח אבטלה פרק הזמן הנדרש בחוק (גם אם אינו רצוף), ושולמו בעדך דמי ביטוח אבטלה. לעובד בשכר חודשי - 360 הימים שבעדם שולמו דמי ביטוח אבטלה בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה, לעובד בשכר יומי 300 ימים בתוך 540 הימים שקדמו לתחילת תקופת האבטלה
רוני
שאל/ה:
תאונת עבודה ונכות
12/7/2011
אני עובד בהתקנת מזגנים ובתאריך 06.10.2010 בעת הרמת מזגן נפלתי לאחור ,ניתמכתי ביד שמאל וכתוצאה מכך ניגרם לי שבר בשורש כף יד . לאחר שהורידו לי את הגבס האצבעות היו נירדמות לי . בEMG שעשו לי אמרו שיש האטה בהולכה בעצב אולנרי שמאל .הופנתי לבית חולים להיתיעצות לניתוח לשיחרור העצב ,אך הוחלט לחכות וליראות אם יהיה שיפור במצב .וועדה רפואית קבעה לי 20% נכות זמניים לחצי שנה . ניגמרה תקופת הנכות הזמנית והופנתי שוב לוועדה רפואית יש לציין שביצעתי שוב EMG אני לא מבין את התוצאות אך נירשם בהערות נוירופטיה קלה של עצב אולנריס שמאלי באזור המרפק.יש לציין שאני חזרתי לעבודה אך יש לי כאבים בכף היד וכן באזור המרפק . לפעמים יש תחושה כאילו היד שלי מתוחה ממש . בוועדה הרפואית מספר 2 נקבעו לי 5% בלבד למרות שאני עדיין סובל מהפציעה .מה כדאי לעשות במצב כזה?
גלי
שאל/ה:
טיפול ברפואה משלימה לאחר תאונת עבודה
12/7/2011
שלום. עברתי תאונה שהוכרה כתאונת עבודה - צליפת שוט . הומלץ לפני לעבור מספר טיפולים ברפואה משלימה להקלת הכאב . ועדה רפואית קבעה לי 0% נכות . המוסד מסרב לשלם לי עבור ההוצאות בטענה : 1. שנקבע לי נכות 0% . 2. הטיפול ברפואה המשלימה אנם יעילים לריפוי עקב התאונה שלי ולצורך הריפוי . 3. שלא הופנתי ע"י רופא מטעם קופת חולים. האם לדעתך הם צודקים? ועלי לשאת בהוצאות לבדי ? תודה
עם ישראל חי
שאל/ה:
ביטוח שאירים לאלמן
12/7/2011
שלום רב בסעיף 238 לחוק הביטוח הלאומי- קצבת שאירים לאלמן, האם התיקון החדש במבחן ההכנסות כולל גם את קצבת הזיקנה (שכיר) בביטוח הלאומי יחד עם קצבת הזיקנה מקרן הפנסיה, או לפי הבנתי קצבת הזיקנה לשכירים בביטוח הלאומי אינה אמורה להלקח במבחן ההכנסות . אודה לכם מראש על פירוש יותר ברור של החוק.
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
קצבת שאירים
13/7/2011
בגיל קצבת זקנה, מקבלי קצבת שאירים יהיו זכאים לקצבאות זקנה ושאירים על פי הפירוט שלהלן: מי שצברו תקופת ביטוח כנדרש בחוק (תקופת אכשרה), יהיו זכאים לקצבת זקנה מלאה ולמחצית קצבת שאירים. מי שלא צברו תקופת ביטוח כנדרש בחוק, אך הם מבוטחים בביטוח זקנה, יקבלו מלוא קצבת שאירים. כאשר ישלימו תקופת ביטוח, יקבלו קצבת זקנה מלאה ומחצית קצבת שאירים עקרת בית המקבלת קצבת זקנה אינה זכאית למחצית קצבת שאירים, אולם היא יכולה לבחור בין קצבת זקנה לקצבת שאירים בגיל הזכאות לקצבת זקנה. עולה ובת זוגתו שעלו לארץ לאחר הגיעם לגיל 60 - 62, ונפטר אחד מהם – ימשיך בן הזוג לקבל גמלת זקנה מיוחדת (עבור יחיד). עולה שעלה לארץ לאחר הגיעו לגיל 60 - 62, ואשתו עלתה מתחת לגיל הזה – האלמנה תקבל, לפי תנאי הזכאות, גמלת שאירים מיוחדת עד הגיעה לגיל פרישה. עם הגיעה לגיל פרישה תקבל קצבת זקנה על-פי החוק, שתחליף את גמלת השאירים המיוחדת.
דני
שאל/ה:
תאונת עבודה ביטוח לאומי וגימלת נכות
12/7/2011
שלום אני מוכר בתאונת עבודה מלפני שנים רבות ומקבל גימלה כל חודש בגין 20 אחוז נכות. לפני כחודש עברתי תאונה שהיא גם תאונת עבודה (קלה). השאלות שלי : 1. ככל הנראה אני ידרוש לקבל רק דמי פגיעה האם יש בעייה עם קבלת דמי פגיעה למרות שאני מקבל קיצבה? 2. האם ביטוח לאומי יכול בגין התאונה החדשה לפתוח לי את התיק הנכות הישן ולבדוק מחדש את אחוזי הנכות בגלל הבקשה לדמי פגיעה. תודה מראש על תשובתך
יגאל כהן, עו"ד
הגיב/ה:
תאונת עבודה
13/7/2011
הביטוח הלאומי יבדוק את כל פרטי הדיווח שלך בגין התאונה בטופס התביעה לדמי פגיעה.
בטופס הפגיעה אתה אמור לחתום גם על ויתור סודיות רפואית.